Item where department "nincs megadva" and date of item 2015

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | No Grouping
Jump to: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z | Á | Ó | Ö | Ü | Ő
Number of items: 1469.

A

Alapi, József (2015) Az önkormányzatok forrásabszorciós képessége az Észak- Alföldi Régióban a Jász- NAgykun- Szolnok Megyei települések kiemelésével. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Albert, József Attila (2015) A munkajogviszony és a polgári jogviszony elhatárolási kérdései. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Alföldi-Zörgő, Mónika (2015) Paolo Antonio Simioni Workshop Szegeden. Tolmácsolási esemény elemzése [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ali, Bassam (2015) Kommunikáció a gyógyításban : a kommunikáció, mint költséghatékonysági tényező. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Allmann-né Kovács, Krisztina (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Almási, Csenge (2015) Polgárháborúk Afrikában. A konfliktusok és a menekültek helyzetének elemzése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ambrus, Dániel (2015) Telephelyválasztási motivációk és tényezők Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Andó, Anna Dóra (2015) Lakás-takarékpénztárak Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Andó, Judit Eszter (2015) Lakáspolitika, lakáscélú állami támogatások alakulása Magyarországon a kezdetektől napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Antal, Ildikó (2015) A metabolikus szindróma kockázati tényezőinek vizsgálata egészséges fiatal felnőtteken. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Antos, Gábor (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Apró, Melinda (2015) A közösségi médiában alkalmazott marketingtevékenység összefüggései a fiatalok közösségi tevékenységével és szociálisérdek- érvényesítő képességével. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Asztalos, Richárd Viktor (2015) Facebook az oktatásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

B

Bacskai, Ilona (2015) Jól működő, hatékony óvodai szervezet, változó világunkban. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Bacsur, Imre (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Bagdány, Rita (2015) Szülés a négy fehér fal között a szülés és születés medikalizációja. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bagi, Dóra (2015) A serdülőkori internalizáló viselkedésformák, különös tekintettel a depresszióra és a szorongásra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bagoly, Lászlóné (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Bahor, Andrea Éva (2015) A kapcsolati protfólió alkalmazása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bajza, Mariann (2015) A légzésfunkció változása perioperatív szakban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bajzáthné, Molnár Csilla (2015) A hátrányos helyzetű gyermekek támogatásának eredményes megoldásai az óvodában. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Bak, Dávid (2015) A nemzeti parlamentek és az európai integráció a délszláv államokban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bak, Ferenc (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Baka, Anett (2015) Kódolt táplálkozás a bőség világában. Az egészségtudatos magatartás és a Norbi Update márka kapcsolata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bakai, Erzsébet (2015) Rehabilitációs program részeként, mobilizációs terv alapján történő mozgatás hatása stroké betegek önellátására. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bakos, Donát (2015) The Singularities of Gravitational Collapse and Cosmology [szakfordítói szakdolgozat]. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Baksa, Dávid (2015) Capture The Flag - Gyakorló- és versenyfelület. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bakó, Pál (2015) A kontrollált hypothermia kivitelezésének és a szövődmények megelőzésének ápolói feladatai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balla, Ibolya (2015) Az idősek önellátási képességének vizsgálata idősotthonokban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balla, Renáta (2015) Települési önkormányzatok finanszírozásam 2013 előtt és után - adósságkonszolidáció és feladatszerkezet-változás. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Balla, Viktória Roxána (2015) A napközbe iktatott alvás hatása a rövid és hosszú távú emlékezeti konszolidációra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balláné, Nemoda Éva (2015) Vezetői kompetenciák összefüggése az intézményműködés eredményességével, hatékonyságával. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Balló, Anna (2015) A szomatizáció az alexitímia, verbális emlékezet, végrehajtó funkciók és az érzelemfelismerés tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Balog, Enikő (2015) Út az adósságkonszolidációhoz: a 2006 utáni önkormányzati eladosódási hullám és a rendszer átalakítása Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Edina (2015) Integrációs Pedagógiai Programmal az esélyegyenlőségért - Egy konkrét esetbemutatáson keresztül : hátrányos helyzetű gyermekek támogatásának eredményes megoldásai. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Andrea (2015) Az olvasás kultúrtörténete. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Beáta (2015) Középiskolás tanulók jövőképének vizsgálata különböző iskolatípusok esetén. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Csilla (2015) Gyermekek egészségképének, személyi higiénéjüknek alakulása óvodáskorban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Dénes (2015) Szociális munka és fotó : a fényképezés, mint eszköz az elnyomás ellenes gyakorlatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Emese (2015) A kis- és középvállalkozások finanszírozásának problémái és lehetőségei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, István (2015) Magyarország borvidékei - a tokaji borvidék története. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, János (2015) Coping a szervezetben: egyén, szervezet és a megküzdési stratégiák kapcsolata mentődolgozóknál. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Réka (2015) Az SZTE Gazdaságtudományi Karán tanuló diákok énhatékonyságának és motivációjának vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Réka (2015) (Im)possibilities of Heroism in Kurt Vonnegut’s Mother Night. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Veronika (2015) Szerencsejátékok termék- és árpolitikai vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Baloghné Vass, Terézia Katalin (2015) Az innováció menedzselés vezetői kihívásai az iskolában. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Balázs, Eliza (2015) A hazai outplacement gyakorlat bemutatása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Balázs, Imola (2015) A toborzási és kiválasztási technikák érvényesülése általánosságban majd a Linamar Hungary Zrt. példáján keresztül. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Balázs, Domonkos (2015) A proprioceptív tréning hatásainak vizsgálata kosárlabdázók laterális bokaízületi szalagsérülései esetén. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Balázs, Edina (2015) A hátrányos helyzet és az elemi alapkészségek fejlettségének összefüggése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Balázs, Helga (2015) A közösségi oldalakon és blogokon elhelyezett termékmegjelenítés hatása a magyar fiatalok vásárlói magatartására. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balázs, Sebestyén (2015) Az NFL-ben alkalmazott bérezési rendszer jellegzetességei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balázsi, Bernadett (2015) A gyermek játéktevékenységeinek pszichológiai megközelítése. A gyermek vagy a felnőtt hat jobban a játékra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bank, Éva (2015) A Képességek és Nehézségek Kérdőív alkalmazásának kérdésköre tanulásban akadályozott gyermekek körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Banka, Leonóra (2015) Az öngondoskodás, kiemelten az életbiztosítás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bankós, Henrietta (2015) Egy egészségügyi szolgáltató finanszírozásának és számvitelének speciális kérdései. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Barabás, Zita (2015) Gyerekek a sportban: Gyerekek sportolási szokásai a motiváció, a szenvedély és a versengés tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Baranyi, Anita (2015) Holstein-Fríz tehenek tőgy- és lábhigiéniai állapotának vizsgálata a tejminőség függvényében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Barna, Anita (2015) Corvin Mátyás és a magyar reneszánsz. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Barna, Anita Katalin (2015) A beszerzési folyamat és a Vállalatirányítási Rendszer. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Barna, Anita Katalin (2015) A zsombói Wesselényi Népfőiskola. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Barnáné Takács, Ilona (2015) Mentori feladatok ellátása, egy másik intézményből érkezett, új kolléga mentorálása esetén. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Barta, Orsolya (2015) Tanya kínálati érték alakulása a dél-alföldi régió egyes megyéiben. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Bartha, Anita (2015) A hagyományos és új típusú értékesítési csatornák szerepe a biztosítók életében és továbbfejlődési lehetőségeik. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bartucz, Annamária (2015) Az immateriális javak és szellemi tőke a számvitelben és a beszámolókban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bartáné Molnár, Anikó (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Bartók, Gergely (2015) A független színházak világa. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Basic Palkovic, Andrea (2015) Társas kapcsolatok alakulása iskoláskorban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bathó, Dániel (2015) Online pénztárgépek bevezetése a CO-OP Star Kereskedelmi Zrt.-nél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bató, Lili (2015) Die Rolle des Tramues in Arthur Scnitzlers "Traumnovelle". BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bauer, Petra (2015) Az iskolai szociális munka jelentősége. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bayer, Mária Magdolna (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Bedekovics, Norbert Attila (2015) Az Anorexia nervosa neuropszichológiai aspektusainak vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bejczi, Zoltán (2015) Munkahelyi stressz: eltérő coping stratégiák vezetők és alkalmazottak körében a versenyszférában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Belucz, Dóra (2015) Az anyatejes táplálkozás jótékony hatásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Benke, Ferenc Lajosné (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Benkóczy, Áron (2015) Zenei hangok felismerése mesterséges neuronhálóval. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bense, Krisztina (2015) A marine trade kritikus területei az olajszállítmányozásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Benyeda, Zsuzsa (2015) A fiatalkori nyelvtanulás előnyei, helyzete Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Benák, Tünde (2015) Toborzási és kiválasztási rendszer fejlődése az ANGEX 2004 Kft-nél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Berczi, Anna (2015) Városok és a fenntartható fejlődés: Szeged városfejlesztési dokumentumainak fenntarthatósági vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bereczki, Károly (2015) A fiatalok médiafogyasztási szokásai a sarkadi járásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Berente, Tünde (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Beretka, Szilvia (2015) Ukrajna integrálódási dilemmája. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bergendi, Ferenc Norbert (2015) Gróf Teleki Pál külpolitikája második miniszterelnöksége idején. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Berki, Dr. Tímea (2015) Munkaértékek, munkaérdeklődés és a machiavellizmus kapcsolata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bernáth, Nikolett (2015) Műtött aorta vitiumos betegek gyógytornája. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Berta, Zsófia (2015) A Geomatech természettudományos tananyagainak kipróbálása: A fizikatanulásra vonatkozó bemeneti és kimeneti tanuló kérdőív elemzése a 7–13. évfolyamon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Berényi, Dorottya (2015) Representation of Transylvania in the Seventeenth Century English Press. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Berényi, Károly (2015) Az oktatás minőségfejlesztése a PTE-ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézetében. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Berényi, Lilla (2015) A munkahelyi egészségfejlesztés, mint megtérülő HR-beruházás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bicskei, Andrea (2015) Vajdasági középiskolások és egyetemisták jövőelképzelése és élettel való elégedettségének kapcsolata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bicskei, Glória (2015) Az ÁFA csalások jelensége Közösségen belüli ügyletek vonatkozásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Biczó, Ádám (2015) Gyári tolmácsolás: új típusú ipari varrógép telepítése. Tolmácsolási esemény elemzése [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bihercz, Zoltán (2015) Jellemző-kiválasztási eljárások vizsgálata konfliktus-felismerési problémákra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bikádi, Anna (2015) A közfoglalkoztatott nők helyzete Algyő településen avagy „kis Dallas” hatása munkaerő-piaci integrációjukra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Birgermajer, Andrea (2015) Teachers’ perspectives on dyslexia. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Birkás, Katalin (2015) A televíziós reklámok különleges világának hatása a fogyasztóra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Biró, Noémi (2015) A sport énhatékonysággal, énképpel, önértékeléssel valamint szorongással való kapcsolatának vizsgálata nemi különbségek tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Biró, Éva Gabriella (2015) Csoportháló a pókhálóban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Biróné Károly, Anita (2015) Iskolai kötődés, tantárgyi attitűdök és teljesítménybeli összefüggések általános- és középiskolában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bischof, Katalin (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Blaskó, Brigitta (2015) A fogyasztói tudatosság és környezetének vizsgálata Magyarországon és az Egyesült Királyságban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bocska, Dávid (2015) A Magyar Képesítési Keretrendszer lehetőségei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Boda, János (2015) TALIS mérés a baptista fenntartású iskolákban, az országos és nemzetközi eredmények tükrében. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Boda, Mónika (2015) Csoportos gyógytorna hatásának vizsgálata idősödő nőknél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bodnár, József (2015) Az állateledelek bevezetése a magyar piacra a Master Foods Élelmiszeripari Vállalatnál. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bodnárné Nagy, Anita (2015) Egy szakközépiskola arculatváltása rendezvényi megjelenésében és ennek hatásai. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Bodor, Anita (2015) Megújuló energiaforrásokra vonatkozó jogi szabályozás. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bodor, Szimonetta (2015) A gyermekek jogán járó juttatások rendszere. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bodó, Kitti (2015) Az olvasási készségek tanításának főbb alapelvei és fejlesztési területei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bodó, Richárd (2015) Kendermagos magyar tyúk,valamint kendermagos erdélyi kopasznyakú tyúk növendék-állományának élősúlyvizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bogdán, Evelin (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Bognár, Fruzsina (2015) Presztízstermékek márkaközösségeinek vizsgálata a GoPro példáján keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bognár, Judit (2015) Mentális animáció vizsgálata egészséges és szkizofrén személyeknél szemmozgás-követő készülékkel. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bognár, Mónika (2015) Az én Bátaszékem. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bognár, Zsoltné (2015) A pedagógusok értékelésének hatása a pedagógusok fejlődésére, a tanári attitűdre és a tanári munkára. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Bognár, Ágnes Izabella (2015) Egyes emlős-és madárfajok urbanizálódása Orosháza város területén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bogár, Csilla (2015) Outsourcing szolgáltatást nyújtó vállalkozás vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetének elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bogár, Krisztina (2015) A Google AdWords alkalmazási lehetőségei a szervezeti piacokon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bojtos, Vanda Kitti (2015) Párkapcsolati hűtlenségre adott reakciók egyéni különbségei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bolvári, Melinda Mária (2015) Máktermesztési technológia bemutatása, tapasztalatai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bondor, Hanna (2015) A fogyasztói attitűd és viselkedés kapcsolata a kozmetikai termékek piacán - az állatkísérletek befolyásoló szerepe. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bontovics, Krisztián (2015) Antebellum Southern Planters on Slavery: Intellectuals on the wrong side of a debate. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Borboláné Szakács, Mária (2015) Községi önkormányzatok kötelező feladatellátása és annak finanszírozása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Borbás, Réka (2015) „Ha ezt megenném…” Ételszavak hatása lexikális döntési helyzetben anorexia nervosában szenvedő serdülőknél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Borbély, Bence Endre (2015) A tudatalatti marketing megközelítései - az illatmarketing hatása a fogyasztókra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bordás, Mária (2015) Alultápláltság és nyomási fekély kialakulása daganatos betegeknél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Borkáné Dudás, Mónika (2015) Kollégiumok önértékelési rendszereinek összehasonlító elemzése. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Borsi, Bendegúz (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Borsos, Enikő (2015) A koraszülést befolyásoló tényezők ismerete várandósok körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Borza, Anikó (2015) Daganatos betegek életmódja. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Botka, Gábor János (2015) Adósságok kezelése Budapest főváros VII. kerületének családsegítőjében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Botás, Alexandra (2015) Fertilis korú nők dohányzásról való leszokását befolyásoló tényezők vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bozó, Boglárka (2015) Pszichiátriai és értelmi sérült betegek ellátásának ápolási vonatkozásai ápoló és lakóotthonban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bracsok, Emese (2015) A gyermekek befolyásoló szerepe a vásárlási folyamatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Braun, Balázs (2015) Az őz orr-garatbagócs fertőzöttségének vizsgálata két eltérő magyarországi élőhelyen. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Brczán, Vera (2015) A termőföld tulajdonszerzésének speciális szabályai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Brányi, Viktória (2015) A rheumatoid arthritises kéz stádiumainak vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bubik, Sándor (2015) Fictional Cold War Events in Films. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bubla, Bence (2015) "Oda és vissza" gyermektábor. Egy Európai Uniós projekt megalkotási folyamata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Budai, Anna (2015) Terrorizmus az iszlámban. Tunézia és az erőszak. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Budai, Csaba (2015) A szerencsejáték és a játékfüggőség helyzete Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Budai, Mátyás (2015) Kompetenciák a szervezetben : Esettanulmány a vezetői kompetenciák összehasonlításáról Fejlesztő Központ alapján. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Budavári, Viktória (2015) Egyetemi-vállalati együttműködések eredményességének és hálózati hatásának vizsgálata. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Budis, Imola (2015) Egyházi iskolák és szegregáció. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bujdosó, Viktória (2015) A szociális kompetencia néhány összetevőjének biológiai alapjai serdülőkorban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Buliczka, Csaba (2015) 3D robot és munkaállomás vezérlése programozható logikai vezérlővel és vizualizációja HMI panelen. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bulik, Barbara (2015) „…Itt fogok meghalni a Csillagban" A tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés intézményének bemutatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Burai, Andrea (2015) Functions of laughter in a Hungarian media interview. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Buzi, Róbert (2015) Biológiai tartósítószerek hatása a lucerna szenázs erjedés dinamikájára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Buzás, Mariann (2015) Information On Premarital Agreements [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bábi, Huanita (2015) A külhoni magyarság támogatáspolitikájának alakulása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bálint, Beáta (2015) A vény nélkül kapható gyógyszerek reklámjainak hatása az egyén egészségképére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bálint, Andrea (2015) The Influence of World War II and the Post War Period on the Representation of Wonder Woman and Superman. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bálint, Bianka (2015) A magyar fiatalok fesztivállátogatási szokásai napjainkban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bálint, Júlia Piroska (2015) Templomok, vallás - Szeged. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bálint, Nikolett (2015) Munkanélküliség és közfoglalkoztatás egy dél-alföldi kistelepülésen. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bálint, Zsófia (2015) A szegedi hajléktalanellátó rendszer múltja, jelene és jövője. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bálintné Fecskó, Ágnes (2015) A tanárjelöltek segítése önismeretük és önreflexiós képességük fejlesztésében. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Bánfi, László (2015) Otthon vagy otthonban? Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bánki, András (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Bányai, Fanni (2015) A gondolattérképek és alkalmazásuk a pedagógia tantárgy tanításában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bányász, Anett (2015) A Körös - Maros Nemzeti Park élő és élettelen környezete. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bárány, Krisztina (2015) Az őz szaporodási paramétereinek vizsgálata a Hódmezővásárhelyi Szakszervezeti Vadásztársaság területén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bástyiné Poljak, Krisztina (2015) Facebook profilképek vizsgálata nárcizmus, extroverzió és félénkség függvényében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bátyi, Tamás (2015) A Munkahelyvédelmi Akcióterv hetékonyságának vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Béd, Judit (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Bényi, Mariann Sára (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Bényi, Debóra Rózsa (2015) Az ápoló hallgatók elsősegélynyújtási ismeretei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bíró, Judit (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Bólya, István (2015) Innovációval a minőségért. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Bóna, Veronika (2015) Az 1861. évi országgyűlés nemzetiségi kérdései. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Börcsök, Anikó (2015) A GlobalLog Kft. és a Dél-alföld logisztikája. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Börcsök, Antal (2015) Támogatott hitellehetőségek a KKV-k és az agrárvállalatok körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

C

Caimacan, Anna (2015) Békéscsaba lakosságának helyben tartása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csala, Tiborné (2015) Csongrád megyei felnőtt férfilakosság ismerete és orvoshoz fordulási szokásaik az urológiai szűrővizsgálatok tekintetében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csanálosi, Nikolett (2015) A gyulladásos bélbetegségben szenvedő betegek életminőségének vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csapó, Beatrix (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Csapó, Anna Katalin (2015) A személyes márkázás szerepe az SZTE GTK hallgatói életében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csapó, Gergely Gábor (2015) Az Ingatlannet.hu által használt online hirdetési eszközök és az online hirdetések során elért eredmények elemző bemutatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csatlós, Vivien (2015) Társfüggőség - A kodependencia lehetséges háttértényezői. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csatlósné Miklós, Anna (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Cseh, Péter (2015) A Magyarországon félreértelmezett sorozattípus: szituációs komédia. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csehiné Gyömrei, Éva (2015) Természetes mozgások: járások, futások előfordulásának lehetőségei és vizsgálata alsó tagozatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Cseketa, Mariann (2015) Vezetési stílus, munkahelyi légkör Waldorf óvodákban. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Cselik, Eszter (2015) 1. The Management of Asylum in the European Union ; 2. The EU’s Legal Framework on Asylum and Irregular Immigration [szakfordítói szakdolgozat]. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Cselkó, Alexandra (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Cselkó, Alexandra (2015) A kívánatos testnevelő tanári vezetési stílus leadership az általános és középiskolai testnevelő tanári munkában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Cselényi, Péter (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csenki, Dóra (2015) Le spectacle en proces. Réflexions sur le sens des réquisitoires chez les théoriciens du théâtre á l’âge classique [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Cseriné Posztós, Krisztina (2015) Helyi adópolitika Hódmezővásárhelyen. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csernik, Dorina (2015) Stressz a munkahelyen, stressz a szakmai gyakorlatukat végző diákok körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csete, Ferenc Csabáné (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Csete, Ferenc Tamás (2015) Weboldal sportesemények megszervezéséhez. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csibor, László (2015) Döntési fák bonyolultsága. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csiki, Máté (2015) A magyar fiskális politika útkeresése a Balti és a Visegrádi államok tapasztalatainak tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csikós, Annamária (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csikós, Blanka (2015) A hátrányos helyzetűek képzésére és foglalkoztatására vonatkozó irányelvek és gyakorlatok hazánkban és az Európai Unióban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csinos, Melinda (2015) A magyarországi NAT Ember és társadalom műveltségterület társadalomismereti témáinak és a szerbiai polgári nevelés tantárgy tantervének összehasonlítása. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Csiszár, Imre (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Csiszár, Nóra (2015) Az Emberi Fejlődés Indexének kritikai elemzése a BRICS országok példáján keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csizmadia, László Tibor (2015) Address forms and Titles: the use of address forms in everyday situations. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csonka, Péter (2015) Szógyakoriság számláló alkalmazás fejlesztése webes környezetre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csonka, Tamás (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csonka, Vivien (2015) Egyetemista identitás. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csontos, Blanka Gréta (2015) A nonverbális kommunikáció megfigyelése a humánmenedzsment területein. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csontos, Mihály (2015) Tejipari szennyvizek kezelése ultrahanggal kombinált ultraszűréssel. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csontos, Tibor (2015) A Holstein-fríz tehenek termelési paramétereinek alakulása a hasznos élettartam függvényében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csorba, József (2015) Oroszország világpolitikai mozgástere az 1990-es évektől napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csordás, Krisztina (2015) Szabó Magda meséi. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csorja, Gergely Balázs (2015) Házi káposztasavanyítás: mikroba összetétel változása a fermentáció folyamán és tárolás alatt. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csukonyi, Éva (2015) GoPro: Milyen hatással van az extrém sportok népszerűségére a közösségi média? BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csányi, Judit (2015) Orosz-ukrán kapcsolatok 1991 után. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csányi, Dániel (2015) Vallás és preventív viselkedés. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csányi, Ferenc (2015) A hajléktalanság és az alkoholizmus összefüggései Szentesen. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csányi, Mariann Anna (2015) Elhízottak mozgásprogramja szárazon és vízben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Császár, Gergely (2015) A technológia szerepe a sportrekreációban. A középkorosztály vizsgálata az Argustress Sport Pro eszköz segítségével a kajak-kenuban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Császár, Karen (2015) Adopción internacional [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csóti, Jusztina (2015) Kutatás az ápolók és a romák egymás iránt alkotott előítéleteiről. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csótiné Ördög, Edit (2015) Segélyek a demokrácia fogságában : a települési támogatás bevezetésével kapcsolatos tapasztalatok a homokháti kistérségben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csúri, Zoltán (2015) nincs megadva. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csüllög, Ágnes (2015) Nemzetközi terrorizmus - Szeptember 11-e hatásai a világpolitikára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csürhés, Tamás István (2015) Húsmarhafajták hízlalási teljesítményének összehasonlítása azonos takarmányozási és tartási körülmények között. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csőke, Csilla (2015) A várandósgondozás jelentősége a koraszülés megelőzésében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csőke, Melinda (2015) A migráció jellemzőinek, hatásainak és kezelési lehetőségeinek vizsgálata a szerb-magyar határszakaszon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csővári, Zsanett (2015) Tanulási orientáció vizsgálata a kisiskolások körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Czakó, Diána (2015) Gyógynövények használata a lovak takarmányozásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Czeczon, Zsoltné (2015) Pedagógusok együttműködése egy budapesti általános iskolában. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Czeglédi, Fruzsina (2015) Civil hatalom. A civil társadalom szerepe a magyar és lengyel rendszerváltásokban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Czirbus, Gábor (2015) "Az iskola mint tanulószervezet" - „A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a tanulószervezetté válás útján – intézményfejlesztési lehetőségek”. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Czurkó, Edit (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Czégány, Fanni (2015) Purcell's Fairy Queen in 2009. The Heritage of the Shakespearean and the Restoration Theatre on the Postmodern Stage. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Czékus, Claudia (2015) Finnország versenyképessége az Európai Unióban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Czöndör, László (2015) Platformfüggetlen játék fejlesztése Unity-vel. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

D

Dajkó, András Krisztián (2015) A BMX-cross versenyzők gyorsasági és gyorsasági állóképességének összehasonlítása labdarúgókéval. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dani, László (2015) Házi káposztasavanyítás: néhány mérhető paraméter változása fermentáció során. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Danyi, Beatrix (2015) Le spectacle en proces. Réflexions sur le sens des réquisitoires chez les théoriciens du théâtre á l’âge classique [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Darabos, Beáta (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Dargó, Balázs (2015) A fundamentális elemzés alkalmazhatósága a Budapesti Értéktőzsdén. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Demsa, Andrea (2015) Cigány nők kettős elnyomása Magyarországon a hétköznapokban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Demény, Orsolya (2015) A marginalizált társadalmi csoportok helyzete és kilátásai a hazai munkaerőpiacon: diszkrimináció, integráció az esélyegyenlőség tükrében. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Derzsi, Annamária (2015) A nyelvi hátrányokkal küzdő tanulók esélyegyenlőségének segítése a vezető és a pedagógus szempontjából. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Deák, Emese (2015) A megváltozott munkaképességű személyek ellátórendszerének vizsgálata az elmúlt évtizedben bekövetkezett változások tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Deák, Gabriella Ilona (2015) A fenntartható versenyképesség elméleti és gyakorlati megközelítésben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Deák, Kristóf (2015) Dominálási rekordok a sakktábla figura gráfjain. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Deák, Dorina Kitti (2015) Szeged Megyei Jogú Város közforgalmú közösségi közlekedési színvonalának fejlesztése vállalati és önkormányzati oldalról. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Deák, Dorottya (2015) 1. Ryanair – Risks Related to the Company ; 2. The European Union’s Policy on Asylum [szakfordítói szakdolgozat]. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Deák, Erzsébet (2015) Szorongásos zavarok megjelenése az iskolában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Deák, Gabriella (2015) Hungarian-English bilinguals’ language modes: The interlocutors’ effects on speakers’ language performance. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Deákné Horváth, Mónika (2015) Az önkormányzatok és a civil részvétel jelentősége a helyi gazdaságfejlesztésben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Deákné Pászti, Erzsébet (2015) "Iskolakóstolgató"-lehetőségek a Tiszasülyi Vackor Óvodában. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Diós, Péter (2015) Árfolyampolitikák és volatilitás. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Dobos, Edit (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Dobos, Adrienn (2015) A csoport és a csapatépítés szerepe, lehetőségei és korlátai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Dobos, Csilla (2015) Should Fan Fiction Be Encouraged? Fan Fiction: Legal Issues and Benefits. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dobra, Vilmos (2015) Édesanyák prostitúciójának hatása gyermekük személyiségfejlődésére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Doholuczki, Magdolna (2015) A mentális egészség háttértényezői és az időperspektíva. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Domján, Tünde (2015) A kiégés folyamata és megelőzésének lehetőségei a szociális munkában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Domokos, Nóra Angéla (2015) Dinamikus tréning hatása a rheumatoid arthritises láb funkciójára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Domonkos, Sándor Balázs (2015) Villamos Energetikai Tanszék portálrendszerének elkészítése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Domonkos, Nelly (2015) A tematikus utcák marketingjének bemutatása a Gozsdu-udvar gyakorlatán keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Donkó, Ágnes Zsanett (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Dorogi, Beatrix Aranka (2015) Örökbefogadás és az örökbefogadási eljárás napjainkban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Doros, Beáta (2015) Mentorálás: öntsünk tiszta vizet a pohárba. A mentorálás rendszerének működése. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Doszpolyné Rozman, Erika (2015) Pályakezdő angol nyelvtanár mentorálása. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Dovalovszkiné Tóth, Tünde (2015) A demencia ismereteinek vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dudás, Dániel (2015) Olajtartalmú szennyvizek tisztítása membránszűréssel. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Dudás, Dóra (2015) Pénzügyi kultúra fejlesztése a szülők zsebpénz adási szokásain keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Duhaj, Szidónia (2015) A kompetencia alapú fejlesztés implementációja. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Dujmov, Ildikó (2015) Domaszéki tanyagondnokok a külterületen élők szolgálatában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Duka, Felícia Lili (2015) A gazdálkodók nyugdíjkilátásai, avagy a mórahalmi őstermelők hogyan vélekednek a nyugdíjas éveikről. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dunai, Jánosné and Labos, Edit (2015) Intézményi stratégia, az iskolai agresszió kezelésére és megelőzésére. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Dunai, Szilvia (2015) A magyar fitnesz vállalkozások marketing tevékenysége. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dupsi, Krisztina (2015) A családi vállalkozások sajátosságai, kiemelt figyelemmel a családi vállalkozás utódlásának kérdésére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Dányi, Viktória (2015) Konfliktuskezelés az iskolában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dávid, Szilvia (2015) Beszerzési folyamatok a ContiTech Rubber Industrial Kft.-nél. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Dékány, Emese (2015) A sikeres vállalati vezetők, vállalkozók kommunikációs technikái és egyéb műhelytitkai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dékány, Rita Katalin (2015) Vezetői hatás a nevelőtestületre az integráció elfogadása és megvalósítása érdekében. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Dénes, Judit (2015) Védőnő hallgatók táplálkozási szokásai főiskolai tanulmányaik alatt. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dénes, Renáta Ivett (2015) Finanszírozás és minőség a magyar felsőoktatási rendszerben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Dér, Lídia (2015) Pénzügyi kultúra fejlesztése a magyar felnőtt lakosság körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dévai, Richárd (2015) Visual Studio AddIn továbbfejlesztése SourceAudit 1.4. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Döbreiné Bíró, Erika (2015) A sajátos nevelési igényű és a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók intézményi ellátásának feladatai a vezető szempontjából. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Dömök, Zsuzsanna (2015) Főiskolai és egyetemi hallgatók családalapítási és karrierépítési tervei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dömötör, Szilvia (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

E

Ecseki, András (2015) A szociális kompetencia fejlesztési lehetőségei az idegen nyelvek oktatásában - német nyelv. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ecseri, Anett (2015) A vezetők feladatai az "óvodafejlesztés" programban az autista csoport létrehozása kapcsán. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Elek, Orsolya Katalin (2015) Lincoln elleni merénylet. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Engi, Kristian (2015) Környezeti nevelés. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Engi, Kristian (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Eperjesi, Renáta (2015) Cukorbetegek támogatása Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Erdélyi, Anita (2015) Das Sterbebett als normative Schwelle. Der Mensch in der Frühen Neuzeit zwischen irdischer Normenkonkurrenz und göttlichem Gericht [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ernesztné Sebők, Beáta (2015) A tehetséggondozás kérdései vezetői szemmel a Kossuth Lajos Baptista Általános Iskolában. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Erős, Márk Bence (2015) A modern kori kalózkodás a Nemzetközi jog és a NATO reakciójának tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

F

Fakan, Melinda (2015) A mindennapos testnevelés hatása a 8-9 éves gyermekek fizikai teljesítőképességére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fanczal, Júlia (2015) A artéria mesenterica superior áramlás változásának kapcsolata a kilélegzett metán koncentrációval nagy állatmodellben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Faragó, Imre Gábor (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Faragó, Sándor József (2015) A szervezeti kultúra változása egy iskolaösszevonás tükrében. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Faragó, Éva (2015) Hajléktalanok helyzete Szegeden. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Faragó, Adrienn (2015) The Decline of Magic and Witchcraft in Eighteenth Century Enlightened England. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Farda, Eszter (2015) A Liegl & Dachser Kft. fuvarszervezéssel kapcsolatos tevékenységeinek elemzése. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas, Judit (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas, Alexandra Edit (2015) Közigazgatási emberi erőfforás menedzsment bemutatása. Vajon vonzó lehetőség napjainkban a közszférában elhelyezkedni? BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas, Gizella Hajnalka (2015) A testi elégedettség, az ideális testkép és média hatásának vizsgálata a serdülők körében „Hiába vannak sas szárnyai, ha úgy gondolja, mindössze kapirgálni képes...”. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas, Katalin (2015) A katonai környezet hatása a csoportkohézió, a csoportteljesítmény és az agresszió tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas, Mirella (2015) A Mecsektől délre eső területek mediterránosodása a környezet és az időjárás által. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas, Tamás (2015) The Frontier Thesis in Isaac Asimov’s Robot novels. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas, Tamás (2015) Kompetenciák a munkaerőpiacon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas, Zoltán (2015) Tőzsdén való kereskedés technikai eszközökkel. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas, Ádám (2015) A szegedi lakosság éttermi szolgáltatási színvonallal kapcsolatos elvárásainak és elégedettségének vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fecske, Andrea (2015) Támogatásban a lehetőség. A felnőttképzésben való részvétel jellemzőinek vizsgálata, különös tekintettel a támogatott képzésekre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fehér, Dániel (2015) Európai parlamenti vita. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fehér, János Bence (2015) A biztonságpolitika alakulása és kihívásai a 20. századtól napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fehér, Ágnes (2015) Mentálhigiéné az óvodában, mentálhigiéné vezetői feladatai. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Fehér, Ivett (2015) Kooperatív technikák alsó tagozaton, anyanyelvi órákon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fejes, József Gyula (2015) A szociális kompetencia fejlesztési lehetőségei különös tekintettel a konfliktuskezelésre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fejes, Orsolya (2015) A magyar agrárexport állami támogatása, a Magyar Export-Import Bank Zrt. és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. eszközrendszere. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Feke, Benjámin (2015) Konfliktusok és kihívások a Közép-és Távol-Keleten. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fekete, Boglárka (2015) A piaci verseny közgazdaságtani értelmezései a laissez- faire- től a versenyszabályozás szükségességének paradigmájáig. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fekete, Eszter Anett (2015) Emotion Regulation in Children: Towards a Resilience Framework [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fekete, Péter Zoltán (2015) A rockzenei alaphangszer-választás és személyiség közötti kapcsolat. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fekete, Zoltán (2015) Hódmezővásárhely hulladékgazdálkodási programja. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Ferenczi, Beáta (2015) Németország megújuló energiafordulata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ferenczi, Nikoletta (2015) Unterricht der deutschen Literatur aus dem 20. Jahrhundert in den Mittelschulen. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Feró, Dóra (2015) Az új pszichoaktív szerek térhódítása és hatása a fiatal korosztályra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ficsor, Hanna Judit (2015) 1. The EU's Legal Framework On Asylum and Irregular Immigration ; 2. Managing migration and asylum in the European Union [szakfordítói szakdolgozat]. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Filus, Erik Sándor (2015) Olajtartalmú modell szennyvizek és termálvizek ózonos előkezelésének és membránszűrésének vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Filyó, Dávid (2015) A Szegedi vár és a Dömötör templom maradványaiból származó téglák termolumineszcens kormeghatározása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Finta, Csilla (2015) Munkakör-értékelés jelentősége a szervezet emberi erőforrás menedzsmentjében. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Fischer, Nóra (2015) A lumbális gerincsérv műtét előtt álló betegek lelki állapotának összehasonlítása az egészséges emberekével. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fojtóné Molnár, Mária Judit (2015) A községi roma iskolába kerülő pedagógus, gyakornok mentorálása. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Folberth-Gilicze, Anita (2015) A szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium rövid története. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Forgács, Nikolett (2015) A kis és középvállalkozások finanszírozása a Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjának keretében (MNB-NHP). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Forgácsné Dénes, Adrienn (2015) A mozgásfejlesztés szerepe az óvodavezető stratégiai céljainak tükrében. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Forgó, Cintia Rita (2015) "Alap-e" a nyugdíj alap? : A magyar nyugdíjrendszert érő kihívások és válaszok. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Forgó, Nikolett Klára (2015) A funkcionális élelmiszerek fogyasztásának növelése, mint alternatív módszer az általános egészségi állapot fenntartható javítására. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Forrai, Lujza (2015) Az alulárazás tendenciái a Budapesti és a Varsói Értéktőzsdén. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Francz, Bettina (2015) Felső végtagi myoelektromos protézis életminőségre gyakorolt hatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Frei, Tamás (2015) A görög válság. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fricz, Éva (2015) A carpal tunnel syndroma fizioterápiás kezelése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Frittmann, Kitti (2015) A cystás fibrosissal élő 18-28 év közötti betegek életminősége. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fuchs, Ágnes (2015) Állampolgári részvétel a helyi gazdaságfejlesztésben a Tisza Park Fejlesztéséért Civil Kezdeményezés példáján keresztül. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fábián, Tibor (2015) Közös jogkezelés Magyarországon, kiemelt figyelemmel a zenei közös jogkezelőkre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fábián-Major, Anikó (2015) Az együttműködés lehetőségei Kunhegyes Város Óvodai Intézményén kívül és belül. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Fáy, Nóra (2015) Kreativitás vizsgálat különböző típusú középiskolákban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Földes, Lilla (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Földes, Lilla (2015) A kommunikáció szerepe az iskolai testnevelés oktatásában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Földesi, Csenge Julia (2015) Súlyosan-halmozottan fogyatékos emberek a társadalomban – Attitűdök és attitűdváltozás a fiatalok és a felnőttek körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Földi, Alexandra (2015) Billie Jean King and the Sixties’ Sports in the United States. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Földi, Flóra (2015) Az OTP Lakástakarék Zrt. működése. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Földvári-Nagy, Diána (2015) Az Örkényi Takarékszövetkezet deviza alapú hitelezése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Földváriné Kupai, Judit (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Fülöp, István Béláné (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Fülöp, Brigitta (2015) A katonai szolgálat során kialakuló krízishelyzetek. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

G

Gajdács, Ágnes (2015) A villamosenergia-szolgáltatók marketingstratégiáiban és a fogyasztói magatartásban bekövetkező változások vizsgálata a piaci liberalizáció és a rezsicsökkentés tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gajdács-Leszkó, Georgina (2015) Minőségbiztosítás a felnőttképzésben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Galgóci, Szabina (2015) A tej mennyiségi és minőségi paramétereinek vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Galli, Réka (2015) A rheumatoid arthritis-es kéz vizsgálata : a Seyfries stádiumbeosztás és az anatómiai index alkalmazhatóságának összehasonlítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Galó, Tímea (2015) Vevőelégedettség, egy kávézó esetében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gama-Kovácsné Papp, Nelli (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Garai, András (2015) Frakcionálással történő csírajavítás a hibridkukorica vetőmag előállítása és feldolgozása során. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Garaj, Zsuzsanna (2015) Kórházi esetközpontú szupervízió és belső képzési csoporttal kapcsolatos résztvevői tapasztalatok feltérképezése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gera, István (2015) Különböző oktatási módszerek hatása középiskolások körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gerencsér, Zsigmond (2015) József Attila gyermek és ifjúkora, valamint verseinek megjelenése az alsó tagozatos olvasó könyvekben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gergelyné Bodó, Mária (2015) Értékelő mentori portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Gerőcs, Ibolya (2015) Elektronikus kereskedelmi megoldások. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gilanné Radványi, Rózsa (2015) A hazai közfoglalkoztatás rendszerének és kistelepülési szintű működésének elemzése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gillich, Katalin (2015) A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. kihívásai napjainkban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gilányi, Attila (2015) A tőzsdei és devizapiaci kereskedelem fejlődése és a napjainkban jellemző technikai stratégiák kisbefektetői szemmel. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Golovics, Anikó (2015) Az ápoló szerepe az alsó végtagi krónikus vénás elégtelenségben szenvedő beteg ellátása során. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gombos, Dávid Zoltán (2015) Az Y generáció álláskeresési motivációjának, érdeklődésének feltárása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gombos, Géza (2015) A magyar mezőgazdaság finanszírozása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gombos, Róbert (2015) Végrehajtó funkciók vizsgálata visszafele beszédnél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gombás, Szilvia (2015) Magyarországi borkultúra, borfogyasztási szokások. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gora, Hedvig (2015) Atipikus foglalkoztatási formák. Részmunkaidőben való foglalkoztatás ma Magyarországon, valamint az Európai Unió tagállamaiban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gordos, Zsuzsanna Orsolya (2015) DBS utáni gyógytorna Parkinson-kórban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gráczer, Irma (2015) Az Egyesített Szociális Intézmény humánpolitikai stratégiájának jellemzői, teljesítményértékelés, lehetséges ösztönző eszközök a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások közalkalmazotti munkavállalóinak körében. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Grósz, Ádám (2015) Egészséggel kapcsolatos táplálkozási és sportolási fogyasztói magatartás vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Guba, Eszter (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Gubcsi, Gréta (2015) Gyermekvédelem az Európai Unió és Magyarország médiaszabályozásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gubek, Emese (2015) Marketing és kultúra kapcsolata a japán társadalom tradicionális jegyeinek tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gubucz, Anikó (2015) Az elülső keresztszalag pótlás utáni rehabilitáció fejlődése a kezdetektől napjainking. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gulyácsi, Szilvia (2015) Pszichiátriai betegekkel foglalkozó ápolók kiégésének összefüggései az alkalmazott megküzdési stratégiákkal és a motivációval. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gulyás, Dénes (2015) Digitális logika alapelemei működésének interaktív vizualizációja SVG-ben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gulyás, Gabriella (2015) Személyiségvonások és coping mechanizmusok vizsgálata vegetáriánus és mindenevő személyek körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Guncser, Anita Barbara (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Guncser, Anita Barbara (2015) A hátrányos helyzetű etnikai kisebbségi gyermekek olvasóvá nevelése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gutai, Árpád Tamás (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gyuris, Péter (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gyöngyösi, Júlia (2015) Hungary Reflected by Stereotypes - A Study on Guidebooks. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Györkös, Írisz (2015) A tánc a képzőművészetekben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Győrfi, Andrea Éva (2015) Daganatos betegek hozzátartozóinak lelkiállapota. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Győrfi, Gábor (2015) Tudatos-e a szegedi vásárló? Fogyasztói magatartás vizsgálata az elektronikai cikket vásárló szegedi fiatal felnőttek körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Győri, Ádám (2015) A Mercedes-Benz Gyár hatása a Kecskeméti Főiskola GAMF karára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Győry, Judit Zsuzsanna (2015) Grúzia/Georgia feltörekvő nemzetközi és gazdasági helyzete. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gábor, István (2015) Egy megvalósult innováció tanulságai. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Gáborné, Kádár-Német Angéla (2015) Zsombó Nagyközség Önkormányzat gazdálkdoása 2009-től 2013-ig terjedő időszakban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gál, Andrea (2015) A toborzási és kiválasztási módszerek alkalmazásának összehasonlítása a Magyar Honvédség és a civil szféra területén. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Gál, Emese (2015) Franciaország alkotmányos fejlődése. Az Ötödik Köztársaság. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gál, Jolán (2015) Brazília geopolitikai helyzete. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gál, Péter (2015) Az A+.Net szkriptnyelvi keretrendszer DLL fordítóprogramjának tervezése és implementálása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gál, Anita Mariann (2015) Munkáltatói márkakiépítés, avagy tehetségvonzás mesterfokon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gáll, Judit Anna (2015) Portfólió. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Gárdai, Ádám (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gáspár, Csaba (2015) A szociálisprobléma-megoldás, az empátia és a szorongás vizsgálata 12-18 évesek körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Géczi, Anett (2015) A versengés jellemzői 11 és 17 éves diákok körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Géczi, Mónika (2015) A válság hatása a hazai önkormányzatokra - a foglalkoztatottság, a hitelállomány és finanszírozási kérdések tükrében. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Géczy, Vanda (2015) Klasszikus kriptográfiai módszerek. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gózonyné Szekeres, Ildikó (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Göcző, Dénes (2015) Növekedés időszaka: csak hitellel? Other, Szegedi Tudományegyetem.

Gönczi, Pál (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gősi, Réka (2015) A személyiséggel és foglalkozással kapcsolatos információk hatása a fizikai vonzerő észlelésére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

H

Haga, Tímea (2015) A pszichopátia értelmezése az "embodied cognition" nézőpontjából. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Haim, Michaeli (2015) Elsősegélynyújtás ismeretek kisgyermekes szülők körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hajagos-Tóth, Gabriella (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Hajas, Roland Krisztián (2015) A mikrovállalkozások számára nyújtott vállalkozásfejlesztési beavatkozások eszközeinek bemutatása és értékelése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hajba, Nikolett (2015) Táplálkozási ismeretek és szokások a 11-14 évesek körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hajdu, Katalin (2015) Egyetemi fenntarthatóság a Szegedi Tudományegyetem példáján keresztül. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hajdu, Krisztina Enikő (2015) Le spectacle en proces. Réflexions sur le sens des réquisitoires chez les théoriciens du théâtre á l’âge classique [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hajduné Gabnai, Klára (2015) Ellenőrzési-értékelési-minősítési rendszerek a magyar művészetoktatásban avagy egy intézménytípus küzdelme az életben maradásért. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Hajdú, Krisztina (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Hajnal, Hajnalka (2015) A diákok motivációjának és igényeinek felmérése az IKT eszközökkel segített angol nyelvoktatásban. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Halmai, Bonifác (2015) AZ Orosz Föderáció Geopolitikai Törekvései. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Halász, Zsanett and Szabó, Éva (2015) Portfólió - A békéscsabai Esély Pedagógiai Központ Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola intézményi stratégiája az iskolai agresszió kezelésére és megelőzésére. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Halász, Zsanett and Szabó, Éva (2015) Portfólió - A békéscsabai Esély Pedagógiai Központ Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola intézményi stratégiája az iskolai agresszió kezelésére és megelőzésére. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Halász-Szabó, Ágnes (2015) Személyi teljesítményértékelési rendszer kidolgozása a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Hamar, Mária (2015) Stresszoldás a rekreáció során - Relaxációs technikák a rekreációban. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Hammer, Zoltán (2015) Nagybánhegyes település szociálpolitikai bemutatása, szociális alapszolgáltatásai és jövőbeli kilátása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hamvai, Csaba (2015) Pénzügyi műveltség a diákhitel igénylés kontextusában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hanga, Máté (2015) Magyar hadjáratok 836/838-907 között. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hangodi, Anett (2015) Serdülők egészségmagatartása a rekreációs szokásaiknak tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hankó, Katalin (2015) A termőföldekre vonatkozó speciális szabályok bemutatása egy CH kút létesítésének folyamatán keresztül. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Haraszti, Krisztián (2015) Különböző hizlalási konstrukciók bemutatása egy dél-alföldi sertéstelepen. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Harmath, Zoltán (2015) A monetáris politika : a magyar és a lengyel jegybank inflációs célkövetésének összehasonlítása 2006-2014. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hatvani, Mónika (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Hazizaj, Kesiana (2015) Comparison of the communist system and change of the regime in Albania and Hungary. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hegedüs, Tamás (2015) Komplex tájrehabilitációt igénylő területek környezeti kockázatának elemzése geoinformatikai módszerekkel Fejér megye területén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hegedűs, Anikó (2015) Értelmileg sérült gyermek a szülők és a család életében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hegyközi, Gabriella Vanessza (2015) Európai migrációs tendenciák és kihívások. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Herkó, Ákos (2015) A magyar dezinflációs politika elemzése a rendszerváltástól napjainkig. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hermánné Végi, Julianna (2015) A felnőttkori tanulás jellemzői. Tanulási típusok és a tanulást befolyásoló tényezők. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Herpai, Vivien (2015) English loanwords in Hungarian articles and blog entries: Teachers’ and university students’ perspectives. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Herédi, Angéla Ágnes (2015) Ápolók tudásszintjének felmérése intézeten belüli újraélesztés kapcsán. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hevesi, Jarmila Bernadett (2015) A gyermekbántalmazás történetisége, és megnyilvánulási formái. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hirmann, László (2015) Portfólió - "Tanítani annyi, mint kétszer tanulni". Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Hirsch, Nóra (2015) Időzített bomba? A magyar egészségügy humánerőforrás problémái, kihívásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hirz, Eleonóra Margit (2015) Das Sterbebett als normative Schwelle. Der Mensch in der Frühen Neuzeit zwischen irdischer Normenkonkurrenz und göttlichem Gericht [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hochrek, Csilla (2015) Padisák Mihály munkássága. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Holczer, Adrienn (2015) A kiégés érzelmi vonatkozásának vizsgálata egészségügyi dolgozók körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Homolya, Viktor (2015) Szerző nemének és korának gépi tanulása szöveges tartalom alapján. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hompoth, Emőke Adrienn (2015) Hogyan hat a gyász a végrehajtó funkciókra? Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Honti, Tamás (2015) Márkaközösségek a politika piacán : a fiatal választók politikai pártok iránti lojalitásának vizsgálata a fogyasztói magatartás fogalmi rendszeréve. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hornyák, Levente (2015) Information on Premarital Agreement [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Horti, Júlia (2015) Gyász során tapasztalt tünetek észlelése és egy gyászfeldolgozó módszer hatékonyságának vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Rebeka (2015) Egyoldalú szerződésmódosítás fogyasztói kölcsönszerződésekben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, András Csaba (2015) A digitális játékok felhasználási lehetőségei az oktatásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Anikó (2015) Die Mittel der Geschichtsdarstellung in dem Roman Ein weites Feld von Günter Grass. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Dorina (2015) Feminist ideas and the Impact of Improper Education on Female Personalities in Jane Austen's Pride and Prejudice. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Dóra (2015) Az óvodások és a mese - a cselekmény, a mesefigurák és az érzelmek megjelenése a rajzokon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Kinga (2015) Televíziós reklámok gyermekek emlékezetére gyakorolt hatásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Máté Dániel (2015) A nyugat-balkáni országok az Európai uniós integráció útján. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Petra (2015) A Facebook jelentősége a vállalati életben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Renáta (2015) The Role of Hungarian Folk Music and Dance in Preserving Hungarian Culture in Hungarian Communities abroad. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Szilvia (2015) Perifériás tünetekkel társuló komplikációs discus hernia műtéten átesett beteg késő postoperativ terápiája : esettanulmány. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Sándor András (2015) Coming out: Az őskortól, napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváthné Szabó, Tímea (2015) Depresszió és droghasználat a lakásotthonban nevelkedő serdülőknél. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hricsovinyi, Dávid (2015) Az OTP CSR tevékenysége. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hubai, Éva Gabriella (2015) A serdülőkori dohányzás visszaszorítása a tüdődaganatok megelőzésének tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hucskó, Erzsébet (2015) Könyvtárpedagógia-tanár szakos portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hudoba, Adrienn (2015) Az ötödik osztályos fiúk és lányok szóhasználatbeli különbségei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hudákné Dinya, Edit (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hudákné Dinya, Edit (2015) Tanulók táplálkozási szokásainak elemzése egészségfejlesztés tanár szemmel. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Huli, Emese (2015) Az elején nagyon nehéz volt erről beszélni, szégyelltem : a meddőség és annak hatása az egyénre és a párkapcsolatokra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hunyady, Viktória (2015) Szélsőséges időjárási tényezők és körülmények hatása a dél-alföldi földművelésre. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Huszár, Attila (2015) Hallgatói mobilitás és a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán tanuló külföldi hallgatók elégedettségének vizsgálata SERVQUAL modellell. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Héjjáné Eszenyi, Gabriella (2015) Óvodapedagógusok szakmai munkáját befolyásoló hiedelmek. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Hévizi, Mariann (2015) Developing language skills in Hungarian as a foreign language at a beginner level. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hódi, Eszter Kata (2015) A szociális és érzelmi kompetencia alakulása óvodás korban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hódi, Mercédesz (2015) Munkavállalók motivációjának és elégedettségének vizsgálata az önmeghatározás elmélet vonatkozásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hómann, Márta (2015) 53. Európa Rally Kiskunmajsán. Tolmácsolási esemény elemzése [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

I

Ifkovics, Marica (2015) Brazília, mint fejlődő donor ország szerepe a nemzetközi fejlesztési segélyezésben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Illés, Szandra Gyöngyi (2015) Időskori érték-narratívák. Időskorúak élettörténetének generativitásbeli jellegzetességei az önbecsülés, az életcélok, a szorongás és az életelégedettség személyiségtényezőinek kiegészítő vizsgálatával. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Imrovicz, Zoltán (2015) Építőmérnöki innovációk kapcsolódó marketing tevékenységeinek elemzése. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Izsák, Kitti (2015) A hátrányos helyzetű roma tanulók oktatási problémáinak kezelése Apátfalván. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

J

Jakab, Cintia Anetta (2015) A mezőgazdaság és a környezet kapcsolatainak, a mezőgazdasági tevékenység negatív és pozitív hatásainak elemzése. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Jakabos, Boglárka Csilla (2015) A személyiségjellemzők és egyes külső körülmények hatása a tanári felelősségérzet alakulására. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Jana, Emese Andrea (2015) Haemodializált betegek ismeretei a diétával kapcsolatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Jani, Zoltán (2015) Magyar online játékosok demográfiai vizsgálata a JátékosLét kutatás alapján. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Janka, Zsuzsanna (2015) Egyetemi fenntarthatóság - A Szegedi Tudományegyetem vizsgálata a gyakorlatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Jankovszki, Anna (2015) Tanulásban akadályozott tanulók kreatív képességeinek fejlesztése tanórai keretek között. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Jantnerné Oláh, Ilona (2015) Pedagógusértékelés tapasztalatai és útjai a Paksi Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág Tagóvodájában. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Janzen, László (2015) Zum Tode verurteilt, mit dem Leben bestraft. Interpretation von Franz Kafkas Erzählungen "Ein Landarzt" und "Das Urteil". BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Jenet, Orsolya (2015) Tanulószervezetként működő iskolák vezetése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Jerzsabekné Dévényi, Erika (2015) Erdők ökoszisztéma szolgáltatásai, levegő minőségre gyakorolt hatása a Naszály hegy példáján. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Jeszenszky-Paulovics, László Róbert (2015) A motoros képességek jelentősége és fejleszthetősége a birkózásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Jokán, Andrea (2015) A kapunyitási pánik és vonás szorongás kapcsolata a pszichológiai jóllét, koherencia-érzés és tudatos jelenlét tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Juhas, Andrea (2015) Serdülők alkoholfogyasztása és megküzdési stílusa a neveltetési élmények tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Evelin (2015) Az Európai Unió migrációs politikája. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Anita (2015) A férfiak és nők információfeldolgozási sajátosságai a Samsung Smart TV vásárlása során. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Anna (2015) Pénzügyi tervezési anomáliák a Marzek Kner Packaging Kft.- nél. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Anna (2015) A lovaglás hatása az iskolás korú gyerekekre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Judit (2015) Szegénységkezelési szempontok helyi érvényesülése a képességszemlélet tükrében : a hátrányos helyzetűek részére tervezett szegedi lakópark esete. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Julianna (2015) Csukás István világa. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, János (2015) New Buda: The failure of the first Hungarian settlement in the United States. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Karolina (2015) A kooperatív módszer bemutatása és a szociális kompetencia fejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Katalin (2015) Intravénás perifériás kanülök és húgyúti katéterek által okozott nosocomiális fertőzések. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Nikolett (2015) Gamifikáció a településmarketingben- egy játékos applikáció koncepciója. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Nóra (2015) Az ifjusági munkaerőpiac és a munkaerő vándorlás. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Nóra (2015) Tanulási zavarral küzdő alsós tanulók és többségi társaik mozgásfejlődésének és koordinációs képességeinek összehasonlítása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Viktória (2015) Per os antikoaguláns terápia ápolási vonatkozásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Viktória Veronika (2015) Per os antikoaguláns terápia ápolási vonatkozásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Jung, Diána (2015) A pályaválasztás előtt álló tanulók önszabályozásának, önértékelésének, énképének kapcsolata a tanulási motivációval. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Jusztin, Lilla (2015) A tánc kommunikációs értéke a reklámokban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Jávor, Tamás (2015) Differenciálegyenletekkel leírható jelenségek szemléltetése a fizika és a társtudományok középiskolai oktatásában Oktatási segédlet. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Jéga Szabó, Judit (2015) Female Agency As It Is Represented Through Aredhel And Lúthien In J.R.R. Tolkien's The Silmarillion. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Jónis, György (2015) A multimédia lehetőségei a történelemtanításban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Jónás, Sándorné (2015) Mentorság? Bátorság! A pedagógusok attitűdje egy feltételezett mentorált szerepben - esettanulmány egy miskolci általános iskolában. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Jónás, Beáta (2015) Az interferon kezelés oktatása melanoma malignumban szenvedő betegeknél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kaczur, Ibolya (2015) Az egészséget befolyásoló tényezők a XXI. században. Miért fontos az egészségmegőrzésben a megelőzés? BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kaiser, Andrea (2015) A tanyai életforma örökölt és új típusú hátrányai : problémák és megoldási lehetőségek Szentesen. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kajzinger, Róbert (2015) Mozgásterápia hatása a kognitív funkciókra 6-9 éves gyermekeknél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kalmár, Andrea (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kalmár, Éva (2015) Levélszemét versus adatvédelem a direkt marketing szektorban. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kalmár, Izabella (2015) Szerbia útja az Európai integráció felé, és annak hatása a mezőgazdaságra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kalmár, Tünde (2015) Középiskolások táplálkozási szokásainak vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kanalas, Lili (2015) Oktatásmarketing egy integrált egyetemen: Egy szervezet különböző szintjeihez tartozó marketingfolyamatok kapcsolódási pontjainak bemutatása az SZTE JGYPK Stíluskommunikátor szakirányú továbbképzési szak példáján keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kapitány, Renáta (2015) Komló - Éragny testvérvárosi találkozó. Tolmácsolási esemény elemzése [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kaposvári, Anita (2015) Oldalsó és hátsó feltárásból végzett csípőprotézis beültetés összehasonlítása a korai posztoperatív időszakban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kapás, Ildikó Dóra (2015) American English vocabulary in bilingual language mixing: A study of code-switching in English-Hungarian bilingual language mode. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Karadag, Diána Leila (2015) A korai iskolaelhagyásról. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Karadag, Emin Han (2015) Gyermekszegénység városban és falun. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Karaszi, Csaba (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kardos, Ádám (2015) A fogyasztói elégedettség és a lojalitás vizsgálata a Balástyai Pékségnél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Karl, Nikolett (2015) A Sokác népi kultúra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Karácsonyi, Anikó (2015) Munkahelyi flow a coping mechanizmusok és a személyiségvonások tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kaszt, János (2015) Multimédia állományok rendszerezését és összehasonlítását támogató program fejlesztése. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Kauthné Szabó, Ágnes Zita (2015) Útra kelni... Krízisek a fiatal felnőttkor kezdetén. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kazinczi, Lilla (2015) A fejlődés útján : a Magyar Köztársasági Ifjúsági Szervezeteinek összehasonlító elemzése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kecskemeti-Szabó, László (2015) Günter Grass - Die Blechtrommel. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Kecskeméti, Árpád (2015) Egyenletek megoldása a matematikai analízis módszereinek felhasználásával. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kecskés, András (2015) Demens populáció vizsgálata a fizikai aktivitás és a depresszió vonatkozásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kele, Tímea (2015) Megküzdés és én-hatékonyság az alternatív, egyházi és önkormányzati iskolákban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kelemen, Dóra (2015) "Néhány deszka és pár szög..." avagy a Golden Pallet Kft. sikertörténete. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kelemen, Kata (2015) Kugelberg-Welander-tipusú spinális izomatrophia fizioterápiás kezelése-Esetbemutatás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kelemen-Kómár, Fanni (2015) Szabályalapú költségvetési politika fejlődése Magyarországon és Szlovákiában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Keller, Beáta (2015) Alapvető pénzügyi ismeretek szükségessége és oktatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Keller, Tamás (2015) Kávézási élmény a Cafe Frei-ben. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Kemecsei, Máté (2015) A rendszerváltás utáni médiatörvények összehasonlítása, különös tekintettel a fogyasztókat érintő kérdésekre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kerekes, Gréta (2015) Ismert magyar politikusok imázsának elemzése és összehasonlítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kerekes, Zsófia Anna (2015) A kunhalmok szerepe az 5. osztályosok környezeti- és természeti nevelésében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kerekesné Dr. Horváth, Ilona (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kerekesné Pálmai, Ágota (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Keresztesi, Gréta (2015) Középiskolás diákok iskolakerülésének vizsgálata a felelősség, a halogatás és az iskolai kötődés tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Keresztesné Molnár, Mónika (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kertész, Zoltánné (2015) Szemléletváltás, eredményesség a vezetői kompetenciák tükrében. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kertész, Rita (2015) A települési önkormányzatok finanszírozási reformja és hatása a 2011-2014-es időszakban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kesjár, Irén Katalin (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kilencz, Tünde (2015) Az egészségkompetencia vizsgálata demográfiai változók, egészségi állapot, illetve az énhatékonyság függvényében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kincses, Róbert (2015) Nonprofit szervezetek közösségfejlesztő tevékenysége Okányban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kirsching, Balázs (2015) A modell - és a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmények bemutatása, alkalmazása a magánszemélyek jövedelmeinek vonatkozásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Király, Dávid Attila (2015) A monetáris politika válasza a vállalati hitelezés visszaesésére : a növekedési hitelprogram kérdései. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kis, Eszter (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kis, Bence Gábor (2015) Az elégedettség és a lojalitás kapcsolata az Adidas sportruházati terméket használók körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kis, Gyöngyi (2015) Az iskoláskorúak szabadidő tevékenysége. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kis, Katalin (2015) Az afrikai regionális integrációk - EAC, SACU - intra-regionális kereskedelme. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kis, Olívia (2015) A védőnők lehetőségei a méhnyakrák megelőzésében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kis, Tamás (2015) Serdülők családképe és az önértékelés közötti összefüggés vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kis Csontos, Anita (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kis Csontos, Anita (2015) A szociális képességek és készségek tantárgyba ágyazott fejlesztése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kis-György, Orsolya (2015) Poszttraumás stressz és annak hatásai az országos mentőszolgálatnál dolgozók körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kis-Molnár, Andrea (2015) Várandósság alatti táplálkozási és várandós vitaminszedési szokások vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kispál, Brigitta Ildikó (2015) Hajléktalanok az egészségügyben az ápoló szemével. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kispéter, Andrea (2015) Öngondoskodás a nyugdíjas évekre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Attiláné (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Csenge Annamária (2015) Toborzás-kiválasztás - online toborzás napjainkban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Endréné (2015) Múzeumpedagógiai innováció a besenyszögi iskolában. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Katalin (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Otilia (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Andrea (2015) Intézményi stratégia, az iskolai agresszió kezelésére és megelőzésére. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Angéla (2015) Értelmi fogyatékosok nappali ellátásának bemutatása egy szerbiai civil szervezetben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Bence (2015) Csapadék idősor létrehozása és elemzése MSG és GPM műhold adatok alapján. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Evelin (2015) Érzelmi veszteségek a szakítások függvényében. Hogyan gazdagíthatja életünket a veszteség? BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Gabriella (2015) Árstratégia a Contitech hűtő és fűtő szegmensében. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, György (2015) Az őzagancs tömegének és koreloszlásának elemzése Bács-Kiskun megyében. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Ildikó (2015) Az e- útdíj magyarországi bevezetése: körülményei, rövid távú hatásai és tanulságai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Klára (2015) Védőnő szerepe és feladata a gyermekbalesetek megelőzésében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Márton (2015) A kerti muskátli vegetatív szaporításának bemutatása a Dobay Kertészet munkája alapján. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Nikolett (2015) Az Univer Product Zrt szállítmányozási és fuvarozási tevékenysége. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Viktória (2015) Kirúzsozott reklám - A média hatása a nők önképére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Virág (2015) Nemi sztereotípiák megjelenése a médiában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kissné Soós, Ágnes (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kisznyér, Péter István (2015) Törzsvásárlói kártya bevezetésének hatása a kiskereskedelmi lojalitásra - egy szegedi KKV hipermarketekkel szembeni marketing programjának elemzése. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Klapcsik, Péter (2015) Google - az ötlettől a digitális forradalomig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Klepács, Angéla Alexandra (2015) Toborzás, kiválasztás problémái és változásai Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Klimaj, Bettina (2015) Minden ügyfél megtalálja a maga ügyintézőjét? Eltérő személyiségtípusok ügyfél-kommunikációja a banki szférában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Klinovszky, Andrea (2015) Pedagógus kiégés kapcsolata a tanári énhatékonysággal és érzelmi kreativitással. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Klucsai, Barna (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Klucsik, Anita (2015) Az aerobik jelentősége a ritmusképesség fejlesztésében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kmetovits, András Tamás (2015) A jogi osztály statisztikai terheltsége, az időbeliség alakulása a szerződéskötések kapcsán Tiszamenti Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaságnál. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Knyur, Dóra (2015) Kalocsa népművészete. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kocsi, Adrienn (2015) Otthonápolás magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kocsis, Ádám (2015) Politikai marketing a 2014-es szegedi polgármester-választás tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Koczkás, Ágnes (2015) A Szegedi Jerney János Általános Iskola intézményi stratégiája az iskolai agresszió kezelésére és megelőzésére. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Kollárné Rudolf, Eszter (2015) Az értelmi fogyatékos személyek körében az epilepszia előfordulása, kezelése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kolláth, Enikő (2015) A Z generáció az internet világában, digitális nemzedék. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kolozs, Anna (2015) Gyerekek a webkorszakban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Komjáti, Natália (2015) Ismerős vagy ismeretlen vizsgálatvezető hatása az emlékezeti rendszerek működésére iskoláskorú autista fiúgyermekek esetében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Komlósi, Hella (2015) A fiatal fogyasztók egészségtudatosságának attitűdvizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Komoróczki, Adél Anna (2015) A szociális foglalkoztatás megvalósulása Békés városában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Koncz, Ramóna (2015) The Representation of Criminality in the New York Times between 1904 and 1980. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kondász, Eszter (2015) La guerra civil espanola: entre fantasmas, faunos y hadas [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Konyecsik, Kinga Enikő (2015) Az állampolgári kompetencia. Fogalma, háttere, vizsgálata és fejlesztési lehetőségei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Koppány, Ottó (2015) Lehetséges Triple Helix kapcsolatok a határon átnyúló együttműködésekben Magyarországon: Győr lehetőségei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Korcsok, Gábor (2015) Az állatvédelemre nevelés pedagógiai módszerei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kormányos, Klaudia (2015) Kell-e paradigmaváltás a szociálpolitikában, avagy a feltétel nélküli alapjövedelem gondolata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kormányos, Márk (2015) A Jubileum- és Fáklya hadműveletek összehasonlító elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kormányos, Ákos (2015) MMORPG játékosok flow élmény, narratív bevonódás és aspirációs index vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Korom, Márta (2015) Investigating the long-term effects of combat-related traumas among veterans of the ethnic Hungarian community of Vojvodina: a Rorschach-study. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Korompai, Stella (2015) A Nóniusz lófajta kialakulása,története, a mezőhegyesi kancacsaládok leírása és értékelése sportteljesítményük alapján. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Kotroczó, Dóra (2015) A gyermekkori szexuális bántalmazás hatásai a későbbi életszakaszokra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kotroczóné Mátó, Éva (2015) A folyamatos változások hatékony kezelése. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Kottes, Anikó (2015) A szociális képességek és készségek fejlesztési lehetőségei a tanítási-tanulási folyamatban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kottner, Viktória (2015) A tudás érték - a társas pozíció és a tanulmányi teljesítmény kapcsolata egy középiskolai osztályban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Boglárka (2015) Toborzás és kiválasztás a humán erőforrás menedzsmentben, különös tekintettel a kompetencia alapú kiválasztásra. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Sarolta (2015) Németország felosztásának biztonságpolitikai következményei (1945-1956). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Anikó (2015) Representation and Demonstration of the Different Approaches of two of George Orwell’s Animal Farm. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Annamária (2015) A sportolás hatása az énhatékonyságra, önértékelésre, énképre és élettel való elégedettségre serdülőknél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Bianka Melinda (2015) Helyi vállalkozók telephely választási döntéseinek vizsgálata, különösen a jánoshalmi ipari parkkal kapcsolatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Brigitta (2015) Fogunk-e eurót használni 2020-ban? Magyarország helyzete nemzetközi összehasonlításban a nominális és reálkonvergencia kritériumok tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Dóra (2015) Az észlelt stressz és az internethasználat összefüggéseinek vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Edit Alexandra (2015) 12 Years a Slave as a neo-slave narrative. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Gergő (2015) Formale und sprachliche Konstruktionsverfahren und deren Wirkungen im Ernst Jandls Gedichtsband Laut und Luise. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Gitta (2015) Kötődés és kötődési zavarok gyermekkorban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Gyula András (2015) Alkoholbetegségben szenvedők gyógyulásáról szóló elbeszélések vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Hanga (2015) Language and communicative skills in Hungarian autistic children. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Jozefina (2015) A lovarda, mint az egészségfejlesztés színtere. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Melinda (2015) 1. Art in State Buildings Agreement ; 2. Asylum Policy in the European Union [szakfordítói szakdolgozat]. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Miklós Ferenc (2015) Az 1873-as válság Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Máté (2015) Mikrohullámú előkezelés hatása a hulladékhasznosításában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Orsolya (2015) Az offshore jelenség káros gazdasági hatásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Péter (2015) Az összeesküvés-elméletekhez való viszony és gondolkodási stílus kapcsolatának vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Tamás (2015) A magyar klaszterpolitika jellemzői és értékelése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Tamás József (2015) 1. The EU's Legal Framework on Asylum and Irregular Immigration ; 2. The Asylum Policy of the European Union [szakfordítói szakdolgozat]. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Éva Dóra (2015) Gyógyszer-nagykereskedők logisztikai feladatai - a komissiózás vizsgálata. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács-Bánhalmi, Andrea Edit (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kovácsné Kovács, Klára (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kovácsné Markó, Katalin Éva (2015) Az óvoda és az óvodavezetés szerepe a település folyamataiban és közéletében : az óvoda esélyteremtő szerepe. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kozma, Dorottya (2015) Information on premarital agreements [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kozák, György (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kozák, Csaba (2015) A gyógyszertári marketing lehetőségei a gyógyszerész szemszögéből. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Koós, Brigitta (2015) A Baki-Trans Kft. új telephelyének megvalósításához felhasznált Európai Unió által elnyert pályázat sajátosságai és bemutatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Krajcsovics, Zoltán (2015) A lezárás iránti igény kapcsolatai a munkahelyi leterheltséggel, a szorongással és a lelkiismeretességgel. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Krajnyák, Cintia (2015) Az alternatív energia felhasználására való berendezkedés és annak támogatásának megítélése az egyetemi hallgatók körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kramcsák, Adrienn (2015) Kultúrafogyasztás online. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kreidl, Márta (2015) Személyiségvonások és szenzoros élménykeresés aktív, illetve már nem játszó szerencsejátékos mintán vizsgálva. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kremser, Nikolett (2015) Az egyensúly fejlesztésének hatása a hétköznapi tevékenységek elvégzésére Bechterew-kórban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kremser, Nikolett (2015) Seronegativ spondylarthropathiák (SNSA) klinikai és fizioterápiás vonatkozásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kristó, Zsuzsanna (2015) A testi tudatosság, a tudatos jelenlét, az önegyüttérzés és a koherenciaérzék összefüggései jógázók és autogén tréninget végzők körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kristóf, Gábor (2015) Bankrendszer kontra tőkepiac: visegrádi négyek pénzügyi közvetítő rendszerének elemzése a globális pénzügyi válság tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kuczik, Dóra (2015) A szervezeti kommunikáció vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kukla, Margit (2015) A csoportmunkához kapcsolódó oktatási módszerek és stratégiák szakirodalmi áttekintése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kukli, Csaba (2015) The Great Gatsby on film: A comparison of F.Scott Fitzgerald’s novel “The Great Gatsby” and the 1974 and 2013 film adaptations. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kulcsár, Erika (2015) Szervezetfejlesztés a Kertvárosi Általános Iskolában 2008-2014 között. Avagy hogyan válhat sikeressé egy népszerűtlen iskola? Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kulcsárné Végső, Zsuzsanna (2015) Tantárgytömbösítés és a kooperatív tanulás módszerének bevezetése - megvalósítása a besenyszögi iskolában. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kulich, Emese (2015) Munkahelyi generációs konfliktusok a vezetői tevékenységben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kun, Enikő Eszter (2015) Le spectacle en proces. Réflexions sur le sens des réquisitoires chez les théoriciens du théâtre á l’âge classique [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kunos, Bálint (2015) HR kontrolling a gyakorlatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kurucz, Máté (2015) Divat követése és márkaimázs megjelenése a telefonok világában a fiatalok körében. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Kusztosné Sződi, Ágnes (2015) A magyarországi bölcsődék történeti bemutatása, a XIX. századtól napjainkig. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kutas, Tamara Kitti (2015) Az egyensúly változása a hátfájdalom függvényében a szülést követő első évben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kádárné Kovács, Edit (2015) A hatékony vezetői kommunikáció. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Kálmán, Zita (2015) A Szegedi Nemzeti Gitárfesztivál szervezési folyamatának elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kánya, Rita (2015) A regényíró Janikovszky Éva. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kármán, Kitti (2015) Az angol telivér populáció számának alakulása Magyarországon az elmúlt öt évben. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Károly, Kitti (2015) Stroke-on átesett betegek komplex fizioterápiás kezelése. Funkcionális fejlődés a korai rehabilitáció során. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kárpáti, Krisztián (2015) Az EU Emisszió- kereskedelmi rendszere: A zöld és ipari szervezetek kritikája. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kárász, Anna (2015) Karrierfejlesztés az élsportban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kátai, Klára (2015) A homoszexualitás felvállalása munkahelyi környezetben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kátai-Urbán, Ádám (2015) A controlling rendszer hatékonyságának vizsgálata két szervezetben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kávai, Petra (2015) Az 1879. évi szegedi nagyárvíz. A városom küzdelmes modernizációja. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kéri, Anita (2015) A magyar felsőoktatásban tanuló külföldi hallgatók motivációjának vizsgálata a Szegedi Tudományegyetemen. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kómár, Mária Magdolna (2015) Az empatikus gyógyszerész bizalomépítési és konfliktuskezelési módszerei : együttműködő kommunikáció a gyógyszertárban. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Kómár, Réka (2015) Engedd el: a tudatos jelenlét ereje a konfliktuskezelésben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kónya, Adrienn Noémi (2015) A hospitalizációt igénylő - és a járóbeteg várandós nők pszichés állapotának összehasonlító vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kónya, Krisztina (2015) Márkaépítés az FMCG szektorban : az Erős Pista márkaépítése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kónya, Ádám (2015) The Language Learning Strategy Use of Hungarian ESL Students: The Role of Gender, Proficiency, and Motivation. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kóra, Dániel (2015) A Contitech Rubber Industrial Kft-nél értékesített magas nyomású tömlők nettó árbevétele és a nyersolaj világpiaci ára közötti összefüggés. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kóródi, Kitti (2015) A célorientáció, az iskolai kötődés és a tanulói stressz vizsgálata állami és Waldorf-iskolában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kórógyi, Anita (2015) Marketing stratégia alkotás és megvalósítás egy gyakorlati példán keresztül. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Kósa, Anna (2015) Az egészségfejlesztő lehetőségei a Magyar Honvédségnél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kósa, Krisztina (2015) Az EU által nyjtott támogatások hatása és szerepe az agrárszektroban tevékenykedő Pankota-Flex Kft. gazdálkodásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kószó, Gábor (2015) A vezető tisztségviselő felelőssége. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kószó, Tímea Edina (2015) Stratégiaalkotás és változásmenedzsment klaszteresedett kisvállalatoknál. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Körtvélyesiné Rácz, Anita (2015) Hogyan működik az USA-ból a magyar szoftveriparba áramló működőtőke? Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Körtvélyessnyé Rácz-Balog, Renáta (2015) Az eredményesség javításának lehetőségei a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Kötél, Éva Judit (2015) A munkaviszony megszűnésének munkajogi és szociális jogi következményei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Küzmös, Mária (2015) Tud-e a nő szülni? Avagy a szülés megélésének vizsgálata az alternatív szülési módszerek tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kőmüves, Zsuzsanna (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kőszegi, Krisztián (2015) Dámszarvasállomány mennyiségi és minőségi vizsgálata a Törökkoppányi "Íjász" Vadásztársaság területén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kővágó, Paulina (2015) Magyarország médiahelyzetének alakulása a rendszerváltástól a 2010-es kormányváltásig- a politika és a média kapcsolata, a magyar médiaháborúk okai, következményei, a posztkommunista országok sajtószabadságának nemzetközi megítélése-. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

L

L. Nagy, Edina (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Labancz, Angéla (2015) Óvodapedagógusok attitűdje a fogyatékkal élő gyermekek és az integráció iránt. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Labancz, Ágnes (2015) Stressz és megküzdés szakközépiskolás és gimnazista serdülők körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ladányi, Aranka (2015) Kezdők és haladók - Vezetői stílusok, attitűdök, konfliktuskezelési stratégiák felmérése a Jász-Nagykun-Szolnok megyei óvodavezetők körében. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Lagdán, Lívia (2015) A készletgazdálkodás és kereskedelmi áruforgalom bemutatása egy integrált vállalatirányítási rendszerben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lajkó, Máté (2015) 1. On the Greek crisis ; 2. Art In State Buildings Agreement [szakfordítói szakdolgozat]. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Lajos, Krisztián (2015) Egy kisüzemi faiskola működésének bemutatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lajos, Péter (2015) Márkaközösségek a social médiában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lajtaváriné Gyulai, Tünde (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Lakatos, Ferenc (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Lakatos, Krisztián (2015) Villamosenergia fogyasztók csoportosítása és összehasonlítása klaszterelemzéssel. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lakatosné Tatai, Eszter (2015) Az iskolaigazgató vezetői befolyásának (hatalmának) forrásai, tevékenysége sikerességének feltételei. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Lavaj, Andrea Éva (2015) A vezetői szerep változása egy kisváros igazgatóinak szemszögéből. Áttérés közoktatásból köznevelésbe. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Lehoczki, Szabolcs (2015) Az iszlám államok alkotmányos berendezkedése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Leist Balogh, Brigitta (2015) A kapunyitási pánik vizsgálata a megküzdési módok és a szorongás függvényében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lendvai, Márk (2015) Homoszexualitás és a katolikus vallás kapcsolata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lengyel, Judit Babett (2015) A gyermeket nevelő családok helyzete Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lengyel, Noémi (2015) Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének új stratégiai koncepciója a napjainkban jelentkező védelmi és biztonsági kihívásokra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lengyel, Andrea (2015) A közösségi finanszírozás és a hozzá vezető út a Pikkpack shoes esettanulmány alapján. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lengyel, Dorottya (2015) Könyökízületi sérülések prevenciója vízilabdások körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lengyel, Fanni (2015) A hallássérüléssel való együttélés lélektani aspektusai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lengyel, Nóra (2015) A Szegedi Csillagvizsgálóban elhangzott két csillagászati előadás tolmácsolása. Tolmácsolási esemény elemzése [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lengyelné Katona, Timea (2015) Belföldi fordított adózás az általános forgalmi adó rendszerében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lesták, Vivien (2015) Afrikai bukott államiság és Szomália. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Letek, László (2015) Mentortanárok feladatainak változása, különös tekintettel a vizsgatanításra és a minősítő vizsgára. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Libay, Adrienn (2015) A budapesti Vidámpark múltja, jelene és jövője. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Liebl, Viktória (2015) A pszichológiai sérülékenység összefüggései a megküzdéssel és a társas támogatással középkorúaknál. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lipcsei, Bettina (2015) Learning several foreign languages simultaneously: The presence of different foreign languages in the mind and how they affect each other. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lippai, Laura (2015) Balástya község közfoglalkoztatása 2014-ben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lippai, Lilla Amarilla (2015) Gyakorlat a magyarországi Mexikói Nagykövetségen. Tolmácsolási esemény elemzése [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lippainé Oskolás, Piroska (2015) Innovációs folyamatok a tehetséggondozás területén. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Liptai, Orsolya (2015) A speciális fáslizás kéz szorítóerőre gyakorolt hatása rheumatoid arthritisben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lipták, András (2015) A diagramok szerepe a történelemtanításban. Tankönyvelemzések. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lipták, Lilla (2015) A vegán életmódot választók motivációinak és fogyasztói magatartásának vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lipták-Pikó, Judit (2015) A 2012. évi Armel Operaverseny és Fesztivál győztes darabjának bemutatója az Opéra-Théâtre d’Avignonban. Tolmácsolási esemény elemzése [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Litauszki, Beáta (2015) A serdülők szexuális magatartását befolyásoló intrapszichés tényezők : az önértékelés szerepe a szexualitás alakulásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Locskai, Ildikó Andrea (2015) Gerincferdüléses gyermekek terápiája a Schroth módszer világában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Losonc, Csaba (2015) Földművesek rekreációs szokásainak és életmódjának vizsgálata. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Losonczi, Nikolett (2015) A lakástakarékpénztárak szerepe a magyar lakásviszonyok alakulásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lovász, András Bence (2015) Szélsőséges iszlám mozgalmak. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lovász, Gergely György (2015) Online pizzarendelő applikáció megvalósítása Android fejlesztő környezetben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ludányi, Renáta (2015) Az OTP Bank működése és hitel- termékkínálata. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Lukács, Gábor (2015) The Political Aspects of British Euroscepticism: The Case of the UKIP. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lukács, Zsófia (2015) A migráció hatása az Európai Unióra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

László, Tibor Zoltán (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Lázár, Katalin (2015) Az alvásminőség, a hangulat, a szorongás és a stressz összefüggése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lázár, Szabina (2015) Illegális migráció a Csongrád megyei határvidék mentén. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lázár, Zsófia (2015) Die Übersetzung von Phraseologismen am Beispiel von Thomas Manns "Mario und der Zauberer" und seiner Übersetzung. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Léder, Gábor (2015) Párkapcsolati problémák az online tanácsadásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Légrádi, Csilla Enikő (2015) Öngyilkosság és depresszió: az ápolók szerepe a felismerésben és megelőzésben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lénárt, Petra (2015) Ultrahangos-erőtérben végrehajtott membrános enzimvisszanyerés. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lévai, János József (2015) Ellenőrzés, értékelés, vizsgáztatás a felnőttoktatásban és -képzésben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lévai, János József (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lóczi, Eszter (2015) Az adócsalás okainak alternatív megközelítései. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lóránt, Zsóka (2015) A szépség története. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lődi, Ferenc (2015) A napóleoni háborúk tüzérsége. Hadszervezet, létszámviszonyok és harcászati alkalmazás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lőrincz-Schindler, Zsófia (2015) A poszttraumás növekedés és a felelősség kapcsolata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

M

Maczák, Emike (2015) Dyslexia and foreign language learning: Two case studies. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Madarász, Lídia (2015) Üzleti bankok márkaépítése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Magyarné Merkl, Nóra (2015) Az empátia, a kiégés és a megküzdési módok vizsgálata női pedagógusok körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Majdán, Alexandra (2015) A klímaváltozás közgazdasági hatásai az Európai Unió gazdaságára a mezőgazdaság és turizmus aspektusában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Majzik, Melinda (2015) Az implicit elméletek kérdőív magyar nyelvű adaptációja. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Maka, Eszter (2015) Egyensúly változás terhesség során. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Makai, Máté (2015) Dinamikus kapcsolati képességek a stratégiai menedzsment nézőpontjából. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Makay, Anikó (2015) A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó központ Hódmezővásárhely- Makó intézmény egészségtervének előkészítése. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Makhult, Zoltán (2015) A Dél-alföldi Régióban található megyei jogú városok szociális szolgáltatástervezési koncepcióinak összehasonlító értékelése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Makovejné Szodorai, Katalin (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Makány, Anita (2015) Silence as the source of feminine power in Jane Austen’s Sense and Sensibility, Mansfield Park and Persuasion. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Malatyinszki, Dr. Anita (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Malustyik, Edit (2015) Az óvoda-iskola átmenet pedagógiai és pszichológiai problémái. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mandák, Attila Dávid (2015) A vezető szerepe a vállalati innovativitásban a szakirodalom tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Manga, Annamária Eszter (2015) Emberi hazugságvizsgálók? A hazugság detektálásának képessége a személyiség és kogníció tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Marik, Tamás (2015) Az iskolai innováció - avagy az intézményvezető intézkedése, amely lehetőséget ad a lemorzsolódás csökkentésére a "Felkészülés a családi életre" tantárgy témáján keresztül a tanulásmódszertan órák keretében. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Markó, Gábor (2015) Az orvos-beteg kommunikáció gazdasági vonatkozásai. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Marosán, Boglárka (2015) A cserkészet, mint a természetvédelmi nevelés eszköze. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Marsal, Tamás (2015) A munkavégzés során ülve töltött idő és hatásai - Felmérés a Szegedi Tudományegyetem oktatóinak körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Martina, Gabriella (2015) Portfólió „Tanuljunk egymástól, hogy minél jobban taníthassunk” (Eötvös Loránd). Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Martinusz, Réka Nikoletta (2015) A cseppfolyósitott földgáz szerepe és jelentősége világ- és európai viszonylatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Marton, Kata (2015) A Magne B6 Bacopa Memória piaci bevezetése, különös tekintettel a megfelelő célcsoport kiválasztására. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Marótiné Balogh, Zita (2015) Az egy- és kétpetéjű ikergyermekek elemi alapkészségeinek fejlettsége. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mathias, Bernadett (2015) Az OTP Bank betéti kártyái és PR tevékenysége. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Matiz, Csilla (2015) A mentor helye és szerepe az óvodai nevelés folyamatában. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Matuskáné Petrusán, Anita (2015) A jelenlegi magyar nyugdíjrendszer kialakulása és a napjainkban elérhető államilag támogatott nyugdíjcélú megtakarítások bemutatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Maximilián-Tóth, Mária (2015) Szegénység és lakhatás kapcsolata. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Mayer, Tamásné (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Mazán, Melinda (2015) Az emberi erőforrás gazdálkodás szerepe a kis- és középvállalkozásoknál. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mazán, Zsanett (2015) Differenciálás a pedagógiában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Maász, Anita Nikoletta (2015) A parlagfű egészségügyi hatásának bemutatása. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Medveczné Atinay, Dorottya (2015) Az Ezerarcú Játék. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mekler, Sarah (2015) A modern- és posztmodern háborúzás konfliktustörténeti megközelítése és egyes példáinak csoportosítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Meleghné Takács, Ildikó (2015) A mentor szerepe a magyar köznevelésben (elméleti elemző munka). Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Melisné Hrivnák, Mária Andrea (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mendebaba, Alexandra (2015) A vállalatok társadalmi felelősségvállalásának történeti, elméleti hátterének felfedezése és alkalmazása a gyakorlatban a L'Occitane példáján bemutatva. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Merczi, Katalin (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Meszlényi, Petra (2015) A Volán társaságok átalakulása a Dél-Alföldön : a DAKK Zrt. új Kollektív Szerződése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mezeiné Szegedi, Erzsébet (2015) "Évszaknapok - projektnapok" innováció a Mezőberényi Általános Iskolában : egy innováció értékelése és tanulságai - vezetői szemszögből (esettanulmány). Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Mezey, Csaba Bence (2015) A felkelő nap a dzsungelben. Esőerdei harcok Burmában 1941-45. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mihácsi, Gabriella (2015) Examining the Use of Emotional Intensification in Doctor Who fan fiction. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mihálffy, Edit Mária (2015) Auditory Steady State Response (ASSR) tanulmányozása légvezetéses és csontvezetéses akusztikus stimulációval. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mikecz, Zsolt (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mikházi, Enikő (2015) Latin-Amerika és Kína geopolitikai kapcsolatai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mikula, Andrea (2015) Spondylitis Ankylopoeticaban szenvedő betegek járáselemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mikulás, Márton (2015) Video games as narrative genre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mikó, Mónika (2015) István Sikos und sein Stammbuch. Beiträge zur Schiller-Rezeption in Ungarn. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Minik, Ilona (2015) IKT eszközök alkalmazása a projektmódszer során. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Minik, Ilona (2015) Portfólió a tanítási gyakorlatról. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Miskolczi, Dr. Ildikó (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Miskolczi, Andrea (2015) Fogyasztói motivációk az online és hagyományos vásárlások során. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mizsei, Zsuzsanna Ilona (2015) Az üzleti angyalok befektetési döntéshozatali folyamatának vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mladoniczki, János (2015) Az El Bronco KFT komplex értékelése és hozam alapú értékmeghatározása. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Mogyorós, Helga (2015) Gyászfeldolgozás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mogyorós, Kata (2015) A fair trade, mint a fejlődő országok gazdasági fejlesztésének eszköze? Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Kitti Anett (2015) Üzemi tanácsokra vonatkozó törvényi változások gyakorlati hatásai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Adrienn (2015) The effects of computer games on second language vocabulary learning. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Annamária (2015) Szervezetek fejlődése, növekedése. Jogszabályi változások miatt a vízi-közmű szektor menedzsmentjének fejlődése. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Barbara (2015) N.ischiadicus érintettség kezelése discus protrusio esetén neurodinamikai technikával, slidertape-el kiegészítve. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Gabriella (2015) Egyetemek gazdaságfejlesztési hatásainak számszerűsítése: a harmadik misszió mérési lehetőségei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Gábor (2015) A Hódtó-Kistiszai-csatorna hódmezővásárhelyi szakaszának élővilágban betöltött szerepe. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Katalin (2015) Emotion Regulation in Children: Towards a Resilience Framework [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Klaudia (2015) A kötődési stílusok hatása a dohányzás kialakulására. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Klaudia (2015) A nyelvhelyesség vizsgálata általános iskolás tanulók körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Péter (2015) Pragmatic features of Hungarian EFL university students’ request e-mails sent to their teachers. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Rebeka (2015) Komplex fizioterápiás kezelés és a betegség szubjektív megélésének kapcsolata rheumatoid arthritises betegekben, alsó végtagi érintettség esetén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Tamás (2015) A Givaudan Hungary Kft. raktározási és logisztikai tevékenységei. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Zsanett (2015) Coronaria bypass műtéten átesett betegek terhelhetőségének vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mondovits, Katalin (2015) A bankszektor forrásbevonása Magyarországon 2000 után. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Motzwickler, Márk Tamás (2015) Ügyfélkezelő rendszer telekommunikációs szolgáltatók számára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mráz, Katalin (2015) Egy rövidebb figyelmi, illetve munkamemória tréning hatásának vizsgálata a kognitív funkciókra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Murcsik, Flóra (2015) A fiatalok pénzügyi kultúrája. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Muráti, Tamás György (2015) A Magyar Honvédség költségvetése és gazdálkodásának elemzése. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Muzsik, Erzsébet (2015) A Z generáció mint fogyasztó a könyvpiacon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mályi, Nikoletta (2015) Függetlenségvizsgálat a gyakorlatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Máriás, Endre (2015) Első és Második Nyilvánosság. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Márki, Róbert (2015) Korszerű fizetési eszközök Magyarországon - az elérhető társadalmi megtakarítás. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Márta, Andrásné (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Márton, Ildikó (2015) A koraszülöttek ápolása és ápolásuk minőségével kapcsolatos problémák. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mártonné Tőzsér, Erika (2015) Környezeti nevelés az iskolában : egy megvalósult innováció és tapasztalatai. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Mátyus, Ákos (2015) Tények, lehetőségek és szándékok a határon túli magyar- magyar gazdasági együttműködés terén. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mátyás, Hunor László (2015) “From Malcolm Little to El-Hajj Malik El-Shabazz”: Changes in Malcolm X’s View on White American Society. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mátyásné Kohut, Zsanett (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Máté, Nóra (2015) Proprioceptív tréning hatása sportolóknál. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mécs, Edit (2015) A lumbalis porckorongsérv fizioterápiája. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mérő, Krisztina (2015) A tudástőke megjelenítése és számvitele egy kisvállalkozásnál. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mészáros, András (2015) A jó, a rossz és az átlagos. Online kutatás a teljesítmény alapú csoportok kollaboratív emlékezetének működési mechanizmusaira szeriális kombinációs eljárásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mészáros, Boglárka Eszter (2015) A stretching preventív hatásainak a vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mészáros, Csilla (2015) Nevelési stílusok vizsgálata az általános iskolai tanárok körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mészáros, Lili (2015) Coming out Krisen- und Bekenntnishaftigkeit in filmischen Darstellungen von Homosexualität. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mészáros, Ágota (2015) A telekommunikációs üzleti környezet változásának nehézségei és hatása a magyarországi telekommunikációs szokásokra, a XXI. században. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mészárosné Fekete-Szabó, Dr. Andrea (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Móra, József (2015) A Magyar Vöröskereszt és a véradás napjainkban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Móráné Acsai-Varga, Katalin (2015) Közfoglalkoztatás napjainkban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mózes, Ildikó (2015) A kajakosok és a súlyemelők gerincének összehasonlító elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Müller, Kitti Noémi (2015) Számolási készséget fejlesztő játékok a matematika órán. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nadobán, Zsuzsanna (2015) Intézményvezetői változások hatása a tantestület működésére. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Béla (2015) Iskolavezetés lelkészként. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Izabella Anikó (2015) Gyermekek jogi helyzete Afrikában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, László (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Norbert (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Zsuzsanna (2015) A Silveria Kft. munkaügyi problémáinak feltárása. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Adrienn (2015) Lovastúra szervezés. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, András (2015) Egészség-gazdaságtani elemzések és nehézségeik. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Anett (2015) Emotion Regulation in Children: Towards a Resilience Framework [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Anita (2015) A táplálkozás és az életmód szerepe az osteoporosis kialakulásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Antal Dániel (2015) A magyar bankrendszer kérdőjelei: a hosszú távú forrásbevonási képesség és a likviditási kockázatok. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Arnold (2015) A két világháború közötti magyar társadalomtörténet forrásközpontú feldolgozása a történelemórán. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Balázs László (2015) Klorit-ion eltávolítása ioncserével. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Brigitta (2015) Az iskolába lépő roma tanulók szókincsvizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Daniella (2015) A tudásmenedzsment és az e-learning alkalmazása egy magyarországi bankban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Dávid (2015) A flexicurity koncepciójának bemutatása Dánia példáján keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Dóra (2015) Stratégiai tervezés a mindennapokban - A vezetői pályázat mint stratégiai terv. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Emese (2015) Kooperatív technikák és alkalmazási lehetőségeik a német nyelv oktatása során. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Erika (2015) Egy gyermekméz piacra való bevezetésének marketing szempontú vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Erzsébet (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Gergő (2015) A szövetkezeti hitelintézeti szektor átalakítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Gyöngyi (2015) Társadalmi struktúra és mindennapi élet az egyiptomi Újbirodalom korában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Ildikó (2015) Apple piaci értéke és pozíciója. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Judit (2015) Scheuermann-kór és hanyag tartás kezelése a háromdinemziós scoliosis terápiával. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Katalin (2015) Lakás- takarékpénztárak Magyarországon. A lakásszámla sikerességének tényezői a Fundamenta Lakáskassza Zrt. működésében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Kristóf (2015) Utánpótlás nevelés az alsó tagozatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Krisztina (2015) Az AEO-tanúsítvány bemutatása a Contitech Rubber Industial Kft. gyakorlati példájával. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Levente (2015) Portfólió. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Léna (2015) A hallgatói kiégés és tanulmányokban való elmélyülés a segítői pályaválasztás tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Marianna (2015) A poszttraumás növekedés vizsgálata autizmus spektrumzavarral diagnosztizált gyermekek szüleinél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Mária (2015) Tanulási stílusok, stratégiák és szokások vizsgálata 7. évfolyamos tanulók körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Máté (2015) 1. Ryanair-Risks Related to the Company ; 2. Asylum Management in the European Union [szakfordítói szakdolgozat]. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Tamás (2015) A dámszarvas gazdálkodás elemzése a DALERD Zrt. gyulai erdészetének területén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Tünde (2015) Tanulási motiváció a történelemoktatásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Viktor Csaba (2015) A földmérő vállalkozások helyzete Magyarországon. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Viktória (2015) Gyógynövény-terápia népszerűségének vizsgálata a várandósok és a 0-3 éves korú kisgyermeket nevelő édesanyák körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Zoltán Gergely (2015) Marketingkutatás a Samsung Smart televíziók termék- és szolgáltatásfejlesztésnek lehetőségeiről. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Ágnes (2015) A stroke-os beteg mirror-box-szal történő kezelése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Éva (2015) A felnőttoktatás korszerű módszerei és munkaformái. Módszertani segédlet a felnőttek nyelvtanításához. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Éva (2015) A hipertónia betegség és táplálkozási szokások, valamint a nem gyógyszeres kezelési módok. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy Abonyi, Viktor (2015) A 21. századi urbanizációs kihívások a fejlődő országokban és Fekete-Afrikában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagybányai-Kiss, Ágnes (2015) A mentorpedagógus szerepe a motivációban. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Nagygyörgy, Imre (2015) A mező- és erdőgazdasági földek tulajdonszerzésének speciális szabályai. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Nagymihály, Nóra (2015) Az ADHD-s gyerekek a tudomány és a közvélemény oldaláról megközelítve. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagyné Dankó, Erzsébet (2015) A centralizációban rejlő lehetőségek és gátak kicsiben és nagyban. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Nagyné Fejér, Emese (2015) A Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozási- és üzletfejlesztési tevékenysége. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nemes, Mónika (2015) Kulturális különbségek a munkamorálban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nemes, Ágnes (2015) A PEP-maszk alkalamazása a COPD-s betegek rehabilitációjában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Noszáné Tóth, Edit (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Novák, Kitti Katalin (2015) A Nemzeti Növekedési Hitelprogram igénybevétele a vállalkozói szegmensben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Novák, Krisztina (2015) A magyarországi és a vajdasági magyar édesanyák csecsemőtáplálási ismereteinek összehasonlítása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Novák, Péter (2015) A szélenergia hasznosítása a XXI. században. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Nyitrai, Orsolya (2015) A sclerosis multiplexben szenvedők életének változásai az alkalmazott terápia függvényében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nyári, Erzsébet Ida (2015) La pequeña y mediana empresa en la edad de oro de la economía española: estadu de la cuestión [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nyíri, Ibolya (2015) Innováció a Manósziget Családi Napköziben. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Náday, Ádám Attila (2015) A magyarországi történelemtankönyvek ókori Rómáról szóló fejezeteinek elemzése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nánai, Mária and Tóth-Kocsis, Csilla (2015) Intézményi stratégia az agresszió kezelésére, megelőzésére. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Nánási, Adrienn (2015) A megváltozott munkaszemlélet és a feltétel nélküli alapjövedelem. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nánási, Zsolt (2015) A Szegeden létesítendő biomassza erőmű környezetértékelése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Négyesi, Rita (2015) Családtervezési szokások vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Németh, Attila (2015) Iskolai auditok értékelése, hasznosítása : vizsgálódás és töprengés két magyarországi Waldorf-iskola 2013-as svájci auditja kapcsán. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Németh, Leila (2015) Sikeres vezető, sikeres szervezet. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Németh, Anna Zsuzsanna (2015) Táplálkozási szokások vizsgálata a 17-18 éves korosztály körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Németh, Balázs (2015) A fiatalok (18- 30 év közöttiek) bankválasztási szokásainak elemzése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Németh, Csilla (2015) Matematikai hatások a XX. század magyar irodalmában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Németh, Dzsenifer (2015) Az őszi árpa mikrospóra-tenyésztés módszerének fejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Németh, Gabriella (2015) A magyarországi háztartások megtakarításainak összehasonlítása a 2000-2007-es és 2008-2014-es időszakok között. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Németh, Noémi (2015) Subjunctive - Similarities and differences in the use of the subjunctive mood in English and Spanish subordinate clauses. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Németh, Zsanett (2015) A dobó mozdulatot végző sportolók vállízületének összehasonlító elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nógrádi, Eszter (2015) A luxusipar divatmarketingje és a luxusdivat effektív marketingkommunikációja. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nógrádi, Petra (2015) Mozgáskorlátozott tanulók iskolai integrációja. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nógrádi, Stella (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

O

Ocskay, Annamária (2015) A kartartó hatása a stroke-betegek dinamikus és statikus egyensúlyára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ofori-Attah, Barbara (2015) "Harmadik műszak": a többműszakos munkarend hatásai az egészségre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Olasz, Csaba (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Olasz, Sándor Dávid (2015) Divat, vagy hasznos kiegészítő? - A modern mobiltelefonokhoz kötődő vásárlási preferenciák feltárása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Oleár, Lászlóné (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Oláh, Ivett (2015) Szennyvíz, mint környezeti probléma és annak kezelése egy konkrét példán keresztül. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Ondrovics, Fanni (2015) Civilizációs ártalmak hatása az iskoláskorú gyermekek mozgásszervrendszerére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Orbán, János (2015) Az aszkorbát hatása a második fotokémiai rendszer donor oldalára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Orosz, Enikő (2015) 1. The EU’s Legal Framework on Asylum and Irregular Immigration ; 2. Sports Equipment Lease Agreement [szakfordítói szakdolgozat]. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Orosz, Helga (2015) Szülők elsősegélynyújtási ismereteinek felmérése : otthoni elsőségnyújtás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Orosz, Tamás Andor (2015) A szegedi IH szakmai és fenntartói szemszöbgől. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Orosz, Vivien (2015) English lexical borrowings in modern Russian: The adaptation of loanwords in the teen magazines “YES!”, “Лиза Girl”, and “Elle Girl”. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Oroszi, Anett (2015) A gyógytorna szerepe a korai fejlesztésben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Oroszi, Attila (2015) Lehetőség vagy csapdahelyzet? Magyar diákhiteles adósságpályák. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ortutay, Hanna (2015) Oszteoporózisos betegek egyensúlyfejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Osztrogonác, Ágnes (2015) Az énhatékonyság és az énkép hatása a serdülőkorú fiatalok iskolai teljesítményére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ottlik, Gábor (2015) Hírólvasó rendszer fejlesztése Symfony keretrendszerben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ottlik, Rita (2015) A "megfoghatatlan" gazdasági esemény elemzése az adóellenőr szemszögéből. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

P

Pacal, Csilla (2015) Erben und Vererben. Informationen und Erklärungen zum Erbrecht [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pacz, Béláné (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Paczolay, András (2015) Automatizált klíma szabályzás növények fejlődésének optimalizálására. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Palatinus, Mirjam Erzsébet (2015) A serdülők alkoholfogyasztási szokásainak jellemzői a kotráskapcsolati és családi befolyásoló tényezők tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Palugyay, Márta (2015) A szociálisprobléma-megoldó gondolkodás vizsgálata 4–6 éves, hátrányos és nem hátrányos helyzetű óvodások körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Palásti, Orsolya (2015) A jövő az élménytársadalmaké? BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pamuk, Dávid Ferenc (2015) A magyar klaszterpolitika fejlődése, és annak elemzése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Papdi, Bertalan (2015) Vállalkozásokkal szembeni hazai attitűd. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Papdi, Nia (2015) Ambuláns sebészeti betegek műtéti előkészítésének ápolói vonatkozásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Papdi, Vivien (2015) Alkohol-abúzus és dependencia időskorban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp, Ildikó Mária (2015) A vezetői stílus hatása a nevelőtestület működésére. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Papp, Henriett (2015) Landscapes of American National Identity in the 19th Century. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp, Krisztián (2015) A Visegrádi négyek válságkezelése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp, Máté (2015) A humán erőforrás menedzsment trendjei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp, Sára (2015) A magyar reklámozás és reklámpszichológia 1900 és 1940 között. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp, Viktor (2015) Egy Közreműködő Szervezet az átalakuló területfejlesztési intézményrendszerben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Papp, Zoltán (2015) Információs és kommunikációs technológiák az oktatásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp, Zsaklina (2015) Közösségi innovációk : fejlesztési lehetőségek és akadályozó tényezők. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Papp-Kószó, Kinga (2015) Elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos fogyasztói szegmensek vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Papucsek, Márton Lászlóné (2015) Összevont intézmények szervezeti kultúrájának összeolvasztása : nehézségek, problémák, megoldási lehetőségek, vezetői módszerek. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Papós, András (2015) Változások hatása a szervezetre. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Pardi, Attila (2015) Egyenlő bánásmód elve és esélyegyenlőség az alkotmánybíróság egy döntése tükrében. Az Alkotmánybíróság szerepe az egyenlő bánásmód és az esélyegyenlőség előmozdításában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Patai, Zsuzsanna (2015) The analysis of speech acts in Facebook status updates. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Patai, Ádám (2015) Class, Gender and Religion in J. K. Rowling’s Harry Potter Series. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pataki, Ágnes (2015) Lehetőségek és módszerek pedagógusok lelki egészségvédelmében a mentorálás során, azaz a mentor szerepe az átmeneti időszakokban. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Pataki, Edina (2015) A magyar biztosítási piac alakulása a pénzügyi válságtól napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pataki, Kitti (2015) Indiai kultúra: a jóga alkalmazhatósága a mentális performancia fejlesztésére? BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pataki, Tekla (2015) Egy neuropathiás beteg peroneus paresisének funkcióközpontú kezelése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Patyi, Gabriella (2015) Preventív mozgásfejlesztés óvodás korúak körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pavlovic, Dániel (2015) Tanulási stílusok és stratégiák, tanulási magatartás a közgazdász hallgatók körében a Szegedi Tudományegyetemen. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pavló, Zita (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Pelhe, Szabina (2015) Kábítószer függőség ápolói szemmel. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pelles, Dr. Tamás (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Percsi, Mónika (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Perlaki, Petra (2015) Tanár-diák kötődés serdülőkorban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pertics, Piroska (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Peszeki, Nikolett (2015) A lezárás iránti igény vizsgálata a rendfokozati hierarchiában dolgozó katonáknál. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Petrity, Rudolf (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Petrov, Péter (2015) Áfacsalás, mint napjaink megoldandó problémája. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Petrovszki, Anett Ágnes (2015) Múlt-jelen-jövő? Az andragógus képzés helyzete Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Petró, Henrietta (2015) A kajak oktatása két különböző egyesület tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pető, Dalma (2015) A borválasztási szokások feltérképezése a fiatalok körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pető, László Zsigmond (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pető, Zsuzsanna (2015) Humerus proximális végi törések kezelésének összehasonlítása szárazföldön és vízben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Petőcz, Gabriella (2015) A várandós nőknél alkalmazott torna hatása a testtartásra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pintér, Tibor (2015) Szomália és a szomáliai klánrendszer. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pintér, Anita (2015) A matematika tudás alkalmazása természettudományos tárgyakban. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Pintér, Bence Gábor (2015) A nemzetközi terjeszkedés korlátai: sajátosságok, csapdák, hatások. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pintér, Zsolt (2015) A Borsodi sörgyár ízesített söreinek bevezése és azok sikerei a hazai sörpiacon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pintér, Ágnes (2015) Az aranysakál (Canis aureus) elterjedésének újabb vizsgálata Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pintér-Harnócz, Éva (2015) Az andragógia kialakulása, elvei, módszerei és szerepe a mentori tevékenységben. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Pintérné Farkas, Ágnes (2015) Kistérségi együttműködés a szociális ellátórendszerben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pintérné Gál, Ibolya Lívia (2015) Mérünk vagy csak szubjektíven fájdalmat csillapítunk. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pintérné Kordás, Erzsébet (2015) Iskolavezetők időgazdálkodása. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Piroska, Anett (2015) A gótikus üvegfestészet. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pletl, Gábor (2015) Valós idejű interaktív információvizualizációs megoldás iOS eszközökre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pluhár, Gábor (2015) A kortárskapcsolatok szerepe a serdülők társas interakcióira. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Podoski, Nóra Katalin (2015) Mi segítheti a többgyermes anyát a munka-magánélet közti egyensúly megteremtésében? BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Polereczki, Mihály István (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Polgár, Piroska (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Polgár, Dávid (2015) A szegedi férfi kézilabda utánpótlás helyzete. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Poljak, Éva (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Polonkai, Bettina (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Polyák, Zoltánné and Kmetovics, Tímea (2015) Intézményi stratégia az iskolai agresszió kezelésére és megelőzésére. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Pontet, Julianna (2015) Mindent vagy semmit? Költségvetés- támogatás a törékeny országokban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Porpáczi, Júlia (2015) A reziliencia a társas megismerés és a munkamemória tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pravetz, Beáta (2015) Pulszky Ferenc és a magyar könyvtárügy. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Princz, Tamás (2015) A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Hallgatói Önkormányzatának kulturális tevékenysége megalakulásától napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Prázsmári, Mária (2015) Kísérő nélküli kiskorúak Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Puhr, Károlyné (2015) A szervezeti kultúra megjelenése a Hernádi Pitypang Óvoda működésében 2010-2015. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Puskás, Andrea (2015) A vezetési stílus hatása a nevelőtestület működésére. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Pusztafi, Gréta (2015) Csoportos döntéshozatal és hatása az egyéni teljesítményre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pusztai, Márta (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Pál, Zsófia (2015) Interkulturális kommunikáció a vajdasági multimediális környezetben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pálinkás, Krisztina (2015) A szociális készségek, a magatartási problémák és a családi háttér összefüggése 4. évfolyamos tanulók körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pálinkás, Melinda (2015) A köz- és magánszféra együttműködése és a magyar gyakorlat. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pápa, Hedvig (2015) E-Mail-Roman von Daniel Glattauer als neues Genre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pászti-Tóth, László (2015) Start-upok és üzleti modellezés- Magyar start-up vállalkozások üzleti modellezési gyakorlata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pásztor, Ákos (2015) A bázeli bankszabályozás útja, kihívások, válaszok és kudarcok. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pásztorné Zámbori, Ibolya (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Pátkai, Dr. Szilvia Fruzsina (2015) Az autogén tréning hatása fejfájásra. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Pávity, Csilla (2015) Terminális betegek ápolása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Péter, Rita (2015) KATA és társai, avagy hogyan adóz(z)unk a szépségiparban!? BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Péter-Szabó, Osszián (2015) A felnőttkori neurogenezis és a sport kapcsolata, valamint hatásuk a depresszió, a szorongás és az étkezési attitűdök területén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Péteri, Judit (2015) A versbefogadás személyiségpszichológiai tényezői orvostanhallgatók körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Póra, Julianna (2015) Tanulásban akadályozott fiatalok munkába állásának utógondozása. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Pölczman, Anna Ildikó (2015) A mindfulness hatásának vizsgálata figyelmi feladathelyzetben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

R

Rabi, Ilona (2015) A nyugdíjbiztosítási rendszer finanszírozása napjainkban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Racs, Bettina (2015) A márkahűség és a státuszfogyasztás vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rada, Sándor (2015) Egy nyersanyag-exportáló és egy nyersanyag-importáló posztszocialista ország, Kazahsztán és Ukrajna gazdaságának összehasonlítása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Rafael, Brigitta (2015) A skandináv krimi műfaja. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Raffai, Zsolt (2015) A mezei nyúl élőbefogás vizsgálata a Mezőberény Vadásztársaság területén a 2009-2013 közötti vadgazdálkodási években. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Raffainé Balogh, Emese (2015) „Egyedül te tudod megcsinálni, de egyedül nem tudod megcsinálni” : alkoholbetegek kezelési-ellátási nehézségei egy helyi kutatás tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Raffay, Dóra (2015) Tömegkommunikáció hatása serdülők testképének változására. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Raiszné Tőke, Erzsébet (2015) A gyakornok felkészítése az etnikai, életvezetési problémákból adódó pedagógiai módszertani feladatokra. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Rakuszné Makra, Ibolya (2015) Bérezési rendszerek összehasonlítása eltérő nemzetgazdasági ágazatban működő gazdasági társaságoknál. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Regős, Lívia (2015) Környezeti nevelés az alsó tagozatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Reichardt, Judit (2015) A felső végtag instabilitásos panaszainak konzervatív terápiája ökölvívóknál. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Reiman, Orsolya (2015) Mennyivel keserűbb a generikus pirula? Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Rengei, Georgina (2015) A nonverbális kommunikáció a mindennapokban. Testbeszéd használata Olaszországban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Renkó, Ágnes (2015) A 17-18 éves korosztály fogamzásgátlással kapcsolatos ismereteinek és szokásainak vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Retek, Gábor (2015) 11-18 éves korú tanulók táplálkozási szokásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Retkes, Alexandra (2015) Én mindig valakinek a szeretetéért harcoltam... Kodependencia és alkoholizmus a párkapcsolatokban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ritter, Betty (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Rocsik, Dániel (2015) Fogyatékkal élő személyek testnevelése és sportja. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rostás, Katinka (2015) Növényházi dísznövények szaporítása. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Rozgonyi, Zsolt (2015) A gazdasági válság hatása a magyar lakáspiacra, és a lakóingatlanba fektetőkre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rozsnyai, Judit Éva (2015) La guerra civil espanola: entre fantasmas, faunos y hadas [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ruff, Bence (2015) Az USA kulturális diplomáciája a Közel-Keleten. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ruzsa, Szabolcs (2015) Az Európai Unió biztonság- és védelempolitikája. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rác, Márta (2015) A nagyvállalati növekedés csoportosítása és a horizontális integráció a ContiTech Fluid Automative Kft.életében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rácz, András (2015) A fiatalok katonai pályaválasztása a társadalmi hatások viszonylatában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rácz, Anikó (2015) Polytraumatizált betegek komplex rehabilitációja. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rácz, Krisztián (2015) Törvényszéki ápolás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rácz, Patrícia (2015) Fogamzásgátlással kapcsolatos ismeretek és a párkapcsolatról alkotott vélemények felmérése, különböző iskolatípusokban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rácz, Roland (2015) Sportoló és nem sportoló tanulók NETFIT eredményeinek összehasonlító vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rácz, Tamás Attila (2015) A magyar tőzsde 150 éve: Nyugati hódoltság. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ráczné Diószegi, Mónika (2015) „A tizennégy mankó.” - Avagy a művészeti óvodai alternatív program ajánlása, útmutatása óvodavezetőknek. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Rákóczi, Zita (2015) Gerincvelő neurostimulátor hatékonyságát befolyásoló pszichológiai tényezők feltárása krónikus gerincfájdalommal élők esetén. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Régert, Attila (2015) A 2014 évi államháztartási számvitel könyvvitele. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Révász, Melinda Réka (2015) A Pöttyös az igazi? - A márka sikertényezőinek kutatása a fogyasztókon keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rónai, Zsófia (2015) A schroth módszer eredményessége a scoliosis konzervatív terápiájában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rónyai, Zsuzsanna (2015) Az észlelt szülői nevelés hatása a serdülők énképére, szorongására és megküzdési stílusára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rózsa, Katalin (2015) Szeged megyei jogú város adóbevételeinek alakulása és elemzése a 2008 és 2014 közötti időszakban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rőth, Patrik (2015) „Ezért nem szabad megszólni a másikat, mert ebben a világban ez benne van a pakliban” : a hajléktalanellátás fekete foltja. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

S

Saja, Lőrinc István (2015) Az önkéntesség és azon túl. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sajben, Mónika (2015) Egységes ?!? Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények szervezeti kultúrájának vizsgálata, a szervezeti kultúrák összeolvasztása. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Sajó, Gergő (2015) Jelenkori szlovén munkajog. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Salamon, Dóra (2015) A gyermeknevelés változásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Salamon, Enikő Gyöngyi (2015) Burnout-szindróma - a kiégés kutatás múltja, jelene, jövője. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Salánki, Emese (2015) Zene – Kultúra – Fogyasztás? Kultúra- és zenefogyasztási szokások változásai a rendszerváltás óta. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Samuné Lázár, Éva (2015) Portfolió - Egy rendhagyó év reflexiói. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Sarkadi, Emese Ilona (2015) A balesetek és a balesetbiztosítás helyezete hazánkban - különös tekintettel a közlekedési-, és a gyermek- és ifjusági balesetekre és balesetbiztosításra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sastin, Dzsenifer (2015) Spanyolország Alkotmámyfejlődése és a Katalán Autonómia. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Savanya, Brigitta (2015) Az adócsalás megítélése Szegeden lakó fiatgalok körében, más normaszegések értékelésével összehasonlítva. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Savanya, Ádám (2015) Kína Kereskedelmi Világszervezethez történő csatlakozásának gazdasági hatásai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Savolt, Dániel (2015) Az Aegon Magyarország Zrt. Békés megyei Igazgatóságának fejlődése statisztikai és menedzsment szempontból. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Scheffer, Sándor (2015) Ultrahangos előkezelés vizsgálata az ultraszűrésekre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Scheinpflugné László, Márta (2015) Mentorpedagógus portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Schmíz, Gábor (2015) 53. Európa Rally Kiskunmajsán. Tolmácsolási esemény elemzése [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Schnell, Ildikó (2015) A pedagógusminősítési rendszer megvalósításának menedzsmentje az oktatási intézményekben. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Schuck, Nikolett (2015) Megváltozott ápolói feladatok a minimál invazív sebészeti beavatkozások tekintetében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Schulcz, Rebeka Anna (2015) Érzelmi kreativitás, érzelmi intelligencia és affektív tünetek anorexia nervosában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sebesi, Nóra (2015) A demokrácia problémái és lehetőségei a szub-szaharai térségben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sebestyén, Dániel (2015) Az amerikai jegybank mennyiségi lazításának hatásai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Sebők, Beatrix (2015) Ruházati cikkek online vásárlása - és terjedésének korlátai a Z generáció körében Szegeden és vonzáskörzetében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sebők, Ágota (2015) Nyílt forrású QGIS modul légifelvételezés tervezéséhez. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Seller, Tibor (2015) Város-falu-tanya : az algyői tanyavilág és kapcsolata a környező településekkel. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Selmeci, Tímea (2015) A mindennapos testnevelés szerepe az alsó tagozatos gyermekek személyiségfejlődésében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Seprenyi, Péter (2015) Talajművelési eljárások hatékonyságának vizsgálata családi gazdaságunkban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Seres, Regina (2015) Valós idejű riportolási rendszer szerver oldali megvalósítása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Seres, Dóra Katalin (2015) A gátízomtoma hatása a női inkontinencia tüneteire és a medencefenéki izmok erejére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sikhegyi, Erika (2015) Az állami és egyházi iskolákban tanuló diákok erkölcsi fejlődése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Simai, Dávid (2015) Az Európai Monetáris Unió mint optimális valutaövezet. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Simon, Emese Réka (2015) Etnikai profilalkotás a jogösszehasonlítás szemszögéből. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Simon, Sára (2015) Munkaerő migráció a Kárpát-medencében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Simon, Barbara (2015) A védőnő szerepe és feladata a többes terhességek gondozásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Simon, Gábor (2015) Növényvédő szer kereskedelem jelentősége, és várható változásai Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Simon, Judit (2015) Zab DNS ujjlenyomtának készítése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Simon, Szonja (2015) Transz személyekkel kapcsolatos ápolói attitűdök. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Simon, Sándor (2015) Az őszi búza vadkárbecslése a Szánas Vadásztársaság területén. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Simon-Bálint, Erika (2015) Kukorica vadkárbecslése a Bárna Völgye Földtulajdonosi Közösség területén. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Sinkó, Attila (2015) Gazdaságpolitikai harmonizáció az Európai Unióban, adózási anomáliák és feloldásuk. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sipiczki, Fanni (2015) A "Sipi-Ker Bt." marketingstratégiája. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Sipos, Tamásné (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Sipos, Gábor (2015) Könyvtárpedagógia-tanár szakos portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Sipos, Lídia (2015) „[E]gy valószínűtlenség valószínűsítése” - Groteszk-értelmezések Örkény Istvánig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Siposné Borbás, Lilla Edina (2015) A formális mentori rendszer kiépítése, működtetése, pozitív hatásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Siposné Kiss, Angelika (2015) A mentortanári tulajdonságok. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Sisák, Anita (2015) Az iskolai bullying és a védőnő szerepe a prevencióba. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sivic, Viktória Niké (2015) A megküzdés stratégiáinak vizsgálata mozgássérült és egészséges emberek csoportjainál. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Sloboda, Izabela (2015) Emotion Regulation in Children: Towards a Resilience Framework [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Somodi, Gerda (2015) A fenntarthatóság pedagógiája kisiskoláskorban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Somodi, Ágnes Veronika (2015) A szegedi TDM: realitás vagy délibáb? BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Somogyi, János (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Somogyi, Attila (2015) A major depresszió terápiájának két lehetséges alternatívája. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Somogyváriné Oláh, Krisztina Gréta (2015) Tabuszavak hatása a lexikai döntéshozatalra introvertált és extrovertált személyek esetében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Soós Györgyné Varga, Erika (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Soós Györgyné Varga, Erika (2015) A könyvtárhasználati és olvasási attitűd kialakítása, formálása. Az olvasásfejlesztés során az értő olvasóvá nevelés. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Spengler, Kitti Noémi (2015) A családi háttér és az olvasási teljesítmény összefüggése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Spolmin, Petra (2015) A gyógytorna és az elliptikus tréning hatásai sclerosis multiplexben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Steiger, Andrea (2015) Kinesio Tape kezelés hatása derékfájdalom esetén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Strausz, László (2015) Szervezetelemzés: A mezőtúri Szent István Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Such, Balázs Gergő (2015) Valós-idejű 2D játék implementálása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sulumán, Ádám Csaba (2015) Olajtartalmú modell szennyvíz ózonos előkezelésének és membránszűrésének vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Sulyok, Edina (2015) Tanulásban akadályozott tanulók játék tevékenységének lehetőségei a habilitációs és rehabilitációs órákon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Susánszki, Bettina (2015) Adopción internacional [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Sutka, Irén (2015) Hagyomány és haladás : Változások vezetése a 100 éves múltú szegedi Vasvári Pál Közgazdasági Szakközépiskola negyedszázados történetében 1987-2012. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Svendner, Lea (2015) Olaj és Gázkereskedelem Oroszország és az Európai Unió között. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Svraka, Mónika (2015) Az egészségügyi dolgozók helyzete Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Svraka, Tamásné (2015) A matematikai tudás és a szorongás kapcsolatának vizsgálata a 6. évfolyamon. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Svébisné Komjáti, Rozália (2015) Területi szakmai munkaközösségek megalakulása a Dabasi Tankerületben, hatásuk a tankerületben folyó szakmai munkára. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Szabados, Kinga Kunigunda (2015) Lumbalis rögzítő hatása az egyensúlyra stroke betegeknél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, László (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Viktor (2015) Izrael Állam megalakulásának folyamata és nemzetközi helyzetének változása napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Zsuzsanna Gabriella (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Bettina Gréta (2015) NB1/A csoportos idegenlégiósok Magyarországon a női kosárlabdázásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Dóra Ilona (2015) A leggyakoribb időskori csonttörések és az osteoporosis kapcsolatának vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Emese (2015) Az élelmiszeripari hungarikumok piaci helyzete és marketing elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Eszter (2015) Klebelsberg Kuno munkássága. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Georgina Irén (2015) Traumanarratívák tartalomelemzése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Ildikó (2015) Virágeszenciák fogyasztóinak vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, István (2015) Ügyvédi Iroda általános irányítása az alapvető menedzsment funkciók alapján, különös tekintettel a humánetológiai tényezőkre. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Katalin (2015) Az észlelt stresszt befolyásoló tényezők alkoholbetegek körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Kinga (2015) Callanetics és a callaneticshez kapcsolt gátizomtorna gyakorlatok hatása a medencenfenék izmaira szült nők körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Levente Gábor (2015) Francia-japán katonai kapcsolatok a Meidzsi-restaurációtól az első világháborúig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Liliána (2015) The role of prior linguistic knowledge and other factors in the comprehension of an unknown language. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, László Norbert (2015) Szimbolikus fogyasztás: A márkák imázsának szerepe a fogyasztói döntéshozatalban, a márkaszemélyiség és az énkép közötti kapcsolat, a márkák szimbolikus tartalmának ábrázolása, parfümvásárlási szokások vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Melinda (2015) Modality in English: Subjectivity and objectivity of epistemic ‘will’ and ‘must’ from the perspective of Alignment Syntax. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Norbert (2015) A XXI. századi intézményirányítás kihívásai a generációs problémák kezelésében. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Renáta (2015) Az érzelmi kreativitás és flow kapcsolata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Rita (2015) A jóga hatása a testtartást befolyásoló faktorokra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Stella Katalin (2015) Egy kardoskúti sertéstelep forgalmi értékelése. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Tamás (2015) A rendszerváltás utáni magyar gazdaságpolitika elemzése a gazdasági ciklusok aspektusából. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Vivien Viktória (2015) Perception and understanding of irony by Hungarian EFL university students. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Zoltán Gábor (2015) Receptív és aktív zeneterápiák élettani hatásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Zsófia Gabriella (2015) A kombinatív képesség rövid távú fejleszthetőségének vizsgálata 3. évfolyamon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó Gyuláné Matyók, Dr. Katalin (2015) A kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium stratégiája az iskolai agresszió kezelésére és megelőzésére. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó Hangya, Lilla (2015) A serdülők problémamegoldó képessége és kockázatvállalása a szülői nevelés tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó-Schönfelder, Nóra (2015) Az ápoló egészségnevelő tevékenysége a stomás betegek életminőségének javítása érdekében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabóné Balla, Katalin (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Szabóné Csábrády, Anikó (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Szabóné Nyári, Rózsa Ibolya (2015) Az Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Program hatása a hátrányos helyzetű tanulókra. Empirikus kutatás egy szegedi köznevelési intézményben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szalai, Dóra (2015) Életmódváltás a Crohn-betegség árnyékában. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Szalai, Henrietta (2015) A tartási rendellenességek kialakulásának gyakorisága és az alkalmazott terápia hatékonysága sportoló és nem sportoló serdülőknél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szalai, Zsuzsanna (2015) Felmérés a rehabilitációval kapcsolatos ismeretekről a Cerebral paresises gyerekek szülei körében és egy fejlesztésben részesülő gyermek kéthetes korai intenzív mozgásterápiájának bemutatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szalai, Zsuzsanna Fanni (2015) Védőnő szerepe a korai fejlesztésben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szalkai, András (2015) Libanon története a XX. század tükrében: a francia mandátumtól a függetlenségig, polgárháborútól a Cédrusok Forradalmáig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szalontai, Emese Zita (2015) Egy japán sziget a nyugati kultúrában: A Studio Ghibli és Hayao Miyazaki nyomán. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szalóki, Szilvia (2015) A fotóolvasás mint előfeszítési jelenség vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szanyi, Petra (2015) Orosz - Ukrán konfliktus : kezdetektől a minszki megállapodásig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szanyi, Brigitta (2015) A lovasterápia jelenlegi helyzete Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szarka, Gábor Tamás (2015) A kiégés összefüggései egyes személyiségvonásokkal és az átélt stresszel, illetve a kiégés csökkentésének lehetőségei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szarvas, Ákos (2015) Portfólió. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Szarvas, Ákos (2015) A tanulási motiváció vizsgálata bentlakásos intézményekben. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Szatmári, Bettina (2015) A kurd-kérdés Törökországban 1978-tól napjainkig. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szatmári, Dóra (2015) Serdülők én-hatékonyságának és önértékelésének összefüggései a csoporton belüli népszerűséggel és kedveltséggel. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szatmári, János Gergely (2015) Magyarország versenyképessége az EU-ban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szatmári, Szilvia (2015) A 35 és 65 év közötti szegedi tűzoltó parancsnokságon dolgozók egészségfejlesztése. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Szebellédi, Anna (2015) A divat és a média hatása a fiatalok példaképválasztására, test- és önképére. Pszichés hatások. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szebenyiné Csóka, Beáta Margit (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Szegedi, Laura (2015) A munkaerőközvetítés tendenciái a 21.században. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Szegedi, Eszter (2015) Emotion Regulation in Children: Towards a Resilience Framework [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szekeres, Ágnes (2015) Közfoglalkoztatás Bács-Kiskun megyében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szekeres, Judit (2015) Képes lennél rá? Elsősegélynyújtás a magyar felnőtt lakosság körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szekeres, Károly (2015) A Millenárisok okostelefon vásárlása: Az Y generáció okostelefon vásárlási szokásainak elemzése, a döntési folyamat modellje alapján. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szemán, Gabriella (2015) Az érzelmi kreativitás szerepe a pszichoaktív szerhasználók körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szente, Sándor (2015) Magyarország imázsa határátlépéskor - Röszke felől. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szentiványi-Szeles, Beáta (2015) Portfólió - Megközelítések: a hivatali íróasztaltól az iskolapadig vagy az iskolapadtól a hivatali íróasztalig. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Szepesi, Andrea (2015) Könyvtárpedagógia-tanár szakos portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szepesi, Andrea (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szepesvári, Brigitta (2015) Die Herausbildung und die Bedeutung der Übersetzungskompetenz im modernen Fremdsprachenunterricht. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szerencsés, György (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Szeri, Anita (2015) Az atipikus foglalkoztatási formák : munkaerő-kölcsönzés. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szigethy, Klára Mária (2015) A copingot meghatározó pszichés tényezők szerepe várandósoknál. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szikora, Szimonetta Klára (2015) Tudásáramlási folyamatok és együttműködési formák egy dél- alföldi biotechnológiai klaszter példáján keresztül. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Sziliné Kardos, Erzsébet (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Szilágyi, Beáta (2015) A cukorbetegség kezelésének alternatív lehetőségei: inzulinpumpa használata az 1-es típusú diabetes mellitusban szenvedő betegeknél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szlama, Bettina (2015) Eine Interpretation von Arthurs Schnitzlers Erzählung "Fräulein Else". BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szlama, Dávid (2015) Brokeback Mountain - Mashing Genres in Brokeback Mountain. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szolnoki, Attila (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Szombati, Géza (2015) Hozam- és szolgalmi kártalanítás becslése szántó területen. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Szomszéd, Máté (2015) A migráció szabályozása, elméletei Szíria tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szremcsev, Lóránt (2015) Stroke-os beteg subluxalt vállizületének kezelése kinesio-tape technikával. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sztoján, Krisztina (2015) Bírói igazgatási rendszerek összehasonlító elemzése - az osztrák, a spanyol és a magyar út. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szurmainé Tóth, Dóra (2015) A fájdalomcsillapítás lehetőségei daganatos betegségekben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szurovecz, László (2015) Evolúciós algoritmusok. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szymczak, Judit (2015) Portfólió - A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet igazgatója voltam. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Számfira, Máté (2015) Az erdélyi gyermekek kulturális szocializációjának vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szántay, Bettina (2015) A prorioceptív tréning valamint a vesztibuláris tréning motoros egyensúlyra gyakorolt hatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szántó, Zita (2015) A felső végtagi disztális ínsérülések műtét utáni rehabilitációja. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szász, Erzsébet (2015) A neologizmusok : a neologizmusok ismerete leendő és aktív pedagógusok körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szászfalvi, Zsófia Anna (2015) Az időskori tanulás jellemzői Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szécsényi, Péter (2015) Szakápolás az otthonokban, ápolói nézőpontból. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szécsényi-Nagy, Balázs (2015) A termőföldtulajdon szerzésének hazai jogi szabályozása figyelemmel az Európai Unió egyes tagállamainak szabályaira is. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Székely, Zsófia Ilona (2015) Magyarország idegenforgalmi tendenciáinak elemzése 2008 és 2013 között. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szél, József (2015) Összehasonlító elemzés a visegrádi országok versenyképességéről. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szél, Szemirámisz (2015) A felsőoktatásban tanuló cigány hallgatók továbbtanulási motivációi. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Széll, Izabella (2015) Az autista tanulók fejlesztésének módszertani lehetőségei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szénási, Erzsébet Annamária (2015) Fizetési szokások vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Széplaki, Laura (2015) Párkapcsolati elvárások vizsgálata a felnőtt kötődési mintázatok tükrében. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Szépvölgyi, Emese (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Szórádi, Zsófia (2015) Pártalálási nehézségek Hans Christian Andersen életében és meséiben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szöllősi, Edit (2015) Fenntarthatóság és atomenergia. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szöllősi, Szabolcs (2015) Az iskola, mint munkahely egészségfejlesztési aspektusai: Munkahelyi egészségvédelem; egészséges munkakörnyezet és a személyes egészség jelentősége a hatékony és eredményes munkavégzéshez az oktatásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szöllősi, Szabolcs (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szügyi, Tamás (2015) Tandíjak és ösztöndíjak Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szügyi, Ágnes (2015) Esküvőmarketing Magyarországon-, Avagy milyen befolyásoló tényezők alapján választanak esküvői szolgáltatókat a házasulandó párok? BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szőke, Andrea Petra (2015) Business marketing, a szervezetek közötti kapcsolattartási módok, csatornák hatása a kapcsolat alakulására. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szőke, Dávid Sándor (2015) The Gendered Narrative Voice in Iris Murdoch’s “The Black Prince”. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szőke, Dóra (2015) Lakásállomány alakulása Magyarországon, igénybe vehető finanszírozási formák, lakástakarékpénztárak. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szőke, Kinga (2015) Az OTP Bank Nyrt. passzív bankügyletei. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Szőke-Kis, Bernadett (2015) Az ukrán-orosz konfliktus leírása a 2013 december és 2015 közötti intervallumban; a konfliktus kiváltó okai; helyi, regionális és globális következményei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szőke-Kis, Lilla (2015) Übersetzungsmöglichkeiten der Realien. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs, Krisztina (2015) Nemzetközi migráció az Európai Unió területén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs, Anikó (2015) The usage and importance of culture-specificity in translation regarding restaurant menus in Szeged. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs, Balázs (2015) Annual report - Graham Holdings Compay [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs, Eszter (2015) A Z generáció szimbolikus fogyasztása a közösségi oldalakon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs, Nóra (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs, Szilvia (2015) Az online véleményvezetők szerepe a vásárlási döntések során - a magyar, szépségápolással foglalkozó online naplók és videó blogok vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs, Sándor (2015) A startup inkubáció és akceleráció működése és sikeressége Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs, Édua (2015) A fogyatékkal élők könyvtári ellátása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sáfrány, Flóra (2015) Korai gyógypedagógiai segítségnyújtás Csongrád városában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sági, Eszter (2015) 1. Ryanair– Risks Related to the Company ; 2. Sports Equipment Lease Agreement [szakfordítói szakdolgozat]. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Sándor, András (2015) Genrecide in Embassytown: The Marxist Radical Fantasy of China Miéville. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Sánta, Máté Tamás (2015) Mikro-, kis- és középvállalkozások pénzügyi műveltsége és annak oktatása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Sápi, Zoltán Tamás (2015) A Naturtex-SZTE-SZEDEÁK kosárlabda egyesületének jelenlegi marketing tevékenysége és potenciális fejlődési lehetőségei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sülyi, Anett (2015) A startup ökoszisztéma szerepe a kkv-k nemzetköziesedésében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Sümegi, Nóra (2015) Tiéd a város: Szeged gyerekeknek. Módszertani kutatás és projektterv egy városismertető munkafüzet megvalósításához. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

T

Tabajdi, Gabriella (2015) Kelet-Közép-Európa országainak gazdasága a rendszerváltástól az EU-tagságig - Az átmeneti tinzenöt éve. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Takács, Gergő (2015) A szociális média szövegeinek vizsgálata és feldolgozása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Takács, Zília Rita (2015) A NATO és Magyarország biztonság és védelempolitikája. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Takács, Márta (2015) Városi közösségi közlekedés a számvevőszéki ellenőrzés tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Takács, Nikoletta (2015) Esélyegyenlőség a munkaerőpiacon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Takács, Rebeka (2015) Picturing Race: Racial Relations in Thomas Nast’s Art. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Takács, Renáta Márta (2015) A felnőtt írástudatlanság, azaz a funkcionális analfabetizmus problémája felnőttkorban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Takács, Viktor Máté (2015) 1. Ryanair-Risks related to the company ; 2. Sports equipment rental agreement [szakfordítói szakdolgozat]. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Takács, Éva (2015) Táplálkozás szerepe a csontritkulás kialakulásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Takács, Éva (2015) A táplálkozás szerepe, a csontritkulás kialakulásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Takácsné Hanke, Zsuzsanna Klára (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Talabér, Blanka (2015) Az egyensúly műszeres vizsgálata, valamint a fájdalom mértékének összehasonlítása postoperatívan minimál invazív és standard lumbalis discectomiát követően. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tallósi, Noémi (2015) Fejezetek a drogtörténelemből és napjaink drog-kultusza. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tamasik, Ágnes (2015) Jövök, beszéljük meg! Középiskolások attitűdjei és problémái lokális szinten. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tanács, Borbála (2015) A devizahitelezés elterjedése, következményei és a válságkezelő intézkedések. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tanács, Hajnalka (2015) Illatok alkalmazása a marketingben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tanács, Lejla (2015) A társadalmi részvétel szerepe a LEADER térségekben: Empirikus kutatás a Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület példáján. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tari-Tóbiás, Ágnes (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Taskin, Linda (2015) Az Európai Unió vagy a Független Államok Közössége? Törökország külkereskedelmének alakulása a két térséggel. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tatár-Kis, Dóra (2015) A szelektív hulladékgyűjtés szerepe az ökológiai hulladékgazdálkodásban. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Tengeri, Éva (2015) „Csillagösvényen” - Mentorpedagógia a gyakorlatban egy csereháti kistelepülésen. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Terjék, Balázs (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Terényi, Tamás (2015) A földrajz tanulását meghatározó affektív tényezők. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tichy, Bálint (2015) A dohányellenes kampányok hatásmechanizmusa. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Tobak, Lajos (2015) A határon túli magyarság demográfiai sajátosságai. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Tolnainé Kern, Dr. Gabriella (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Tolnainé Lénárt, Éva (2015) Online serdülő kor. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tomasev, Marinné (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Tombácz, Vanessza (2015) Az orvos-beteg kommunikáció vizsgálata orvosi szemszögből. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tomisa, Valentina (2015) A védőnő feladatai az anyatejes táplálás támogatásában és a szoptatási problémák megoldásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tomity, Mária (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Tráserné Horváth, Annamária (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Tukacsné Kovács, Judit (2015) Pedagógusok együttműködése intézményen belül és kívül. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Tukolicza, Tünde (2015) A családpolitika új útjai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Turkevi-Nagy, Rita (2015) Negation and X-bar theory from the perspective of language acquisition. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tábori, Zsuzsanna (2015) A 2008-as világgazdasági válság hatása a dán gazdaságra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Táborosi, Renáta Krisztina (2015) Szervezeti klímamérés a zsombói Nefelejcs Katolikus Óvodában. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Táborosi, Dominika (2015) Konfliktusok és konfliktuskezelési stratégiák, módszerek egy multinacionális vállalatnál, munkatársak között felmerülő konfliktusok és azok kezelése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tánczos, Zita (2015) Édes marketing-avagy marketingstratégiák cukrászdáknak. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóbi, Csaba (2015) Aflatoxinok meghatározása takarmánymintákból ELISA eljárással. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tót, Kálmán (2015) Portfólió. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Anna Csilla (2015) A szolgáltatásmarketing sajátosságai gyógyszertárak esetében. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Attila (2015) Basel III.: Válságkezelés vagy problémaforrás? Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Balázs (2015) A subprime válság hatása a kamatswap piacra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Barbara (2015) Az Y generáció álláskeresési és munkavállalási attitűdjei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Beáta (2015) A rendszeres sportolás hatása asztma bronchiale-ban szenvedő gyermekek esetén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Enikő (2015) Védőnő szerepe a fogyatékkal élő szülők gyermekvállalásának segítésében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Gergő (2015) Online veszélyek és tudatos internethasználat. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Judit (2015) A kötődés szerepe a szociális kompetencia fejlődésében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Krisztina (2015) Portfólió. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Levente Lajos (2015) Portfólió. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Máté (2015) Online marketing megoldások a Facebook és a mobilmarketing területén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Mónika (2015) A transzszexualitás és transzvesztitizmus háttere-kialakulása, elfogadása és vállalása, a nemi identitás, valamint az ezekkel kapcsolatos alapjogi sérelmek megélése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Nikolett (2015) Getting Inked: Constructing Identity by means of Tattooing. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Nikolett (2015) Lumbalis liquor drainage előtti és utáni állapotfelmérések normál nyomású hydrocephalus esetén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Nikolett (2015) A koreai menedzsment sikere - a K-pop mint szubkultúra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Nóra Ilona (2015) Csicsóka fajták és csicsóka készítmények in vitro antioxidáns hatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Orsolya (2015) Konfliktuskezelés vezetői aspektusból. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Réka (2015) A CSR munkavállalók felé irányuló programjainak hatása a jóllétre és a teljesítményre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Violetta (2015) Magyar tarka tehenek küllemi paramétereinek vizsgálata családi gazdaságban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Zoltán (2015) Az 1663-1664-es hadjárat: A török ellenes összefogás főpróbája. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Zsuzsanna (2015) Szívbetegek érzelmi-hangulati állapotának jellegzetességei nyitott szívműtét előtt és után. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Ádám (2015) A halogatás vizsgálata a vonásszorongás, az alvás és az impulzivitás tükrében, egyetemista populáción. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Ágnes (2015) Dohányzási szokások a várandós gondozottak körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóthné Bertalan, Julianna (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Tóthné Falábú, Orgona (2015) Az e-kiskereskedelem a vásárló szemszögéből, különös tekintettel az online könyvvásárlás döntési folyamatára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóthné Göröncsér, Ágnes Anna (2015) Hátrányos helyzetű célcsoportok életviteli kompetenciáinak fejlesztése a TÁMOP-5.3.10-12/1. kiemelt projektben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tölgyi, Zsófia (2015) A technológiai innovációk társadalmi hatásai : az élelmiszer adalékanyagok alkalmazásának esete. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Török, Anita (2015) Portfolió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Török, Anna (2015) Emotion Regulation in Children: Towards a Resilience Framework [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Török, Dóra (2015) Császártöltés és a németországi munkavállalás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Török, Dóra (2015) A diplomával rendelkezo nők gyermekvállalási hajlandósága. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Török, Eszter Anna (2015) Táncterápia, mint lehetőség autista személyek körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Török, Vivien (2015) Logikai Játékok. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Törökné Novadovszki, Nelli (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Túri, Boglárka (2015) Túlsúlyos gyerekek és a testnevelés. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tőke, János (2015) Régiséggé válik-e az újság? BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

U

Ujvári, Fanni Cintia (2015) Online marketing dominanciája a szállodai értékesítésben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ungi, Andrea Rózsa (2015) A kötelező gépjámrű-felelősségbiztosítás fejlődése és a díjverseny Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Untener, Olivér (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Urbán, Ákos (2015) Mikrohitelezéssel a szegénység ellen : Magyarországi tapasztalatok. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Uzsák, András Sándor (2015) Politikai pszichológiai kutatás a lezárás iránti igény, a kreativitás és az ideológiai önbesorolás összefüggéseiről. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

V

Vajda, Fanni (2015) Linguistic transfer and cross-linguistic influence during the introduction of L3 German to Hungarian L1 speakers with an L2 English. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vajgely, Tamás (2015) A társadalmilag felelős "etikus" bankok vizsgálata: a MagNet Magyar Közösségi Bank példáján. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Valkai – Jócsák, Boglárka (2015) Jelen – lét családi mediációs projekt halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és családtagjaik számára. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Csilla Erika (2015) A jelentkezők együttműködésének vizsgálata a kiválasztás során. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Gyula (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Andor (2015) A nonbusiness marketing jelentősége a vállalatok életében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Anita (2015) Termékenységi és kelési vizsgálatok természetesen- és mesterségesen termékenyített törzslúd-állományokban. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Barbara (2015) Infekciókontroll az egészségért. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Bea (2015) Az integrált vállalatirányítási információs rendszerek bevezetése: kockázatok, motivációk és sikertényezők. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Emese (2015) A BSC adaptálása a Pályavasútra. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Henrietta (2015) A közvetlen környezet megjelenése a 8-9 éves gyermekek rajzain. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Ildikó Gabriella (2015) A reklám eléri célját: a szülők pénztárcáját. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Judit (2015) Táplálék allergének által kiváltott malabszorpciók 0-5 éves korú kisgyermekek körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Lilla (2015) E-kereskedelem az IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft-ben és a logisztikai rendszerekkel való kapcsolata. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Magdolna Zsuzsanna (2015) Primipara nők gyermekvállalási tervei, ismeretei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Máté (2015) Közösségi részvétel a helyi gazdaságfejlesztésben : a Tram Train projekt. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Péter (2015) Kincstárjegy, mint befektetés. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Szilvia (2015) Szülésre felkészítés a védőnő munkájában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Sándor (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Viktória (2015) A szövegértés fejlesztésének lehetőségei a történelem tantárgy keretében 7. évfolyamon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Ágnes (2015) A marketingorientált városfejlesztési tevékenység hatása a helyi lakosság attotűdjére, Mórahalom példáján keresztül. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vargyai, Orsolya (2015) A stressz és a stresszel való megküzdés hatása a bácsalmási középiskolások egészségmagatartására. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vargáné Kis, Judit (2015) A minőség menedzselése az óvodai szervezetben. Az intézményvezető helyettes szerepe és hatása a minőségfejlesztésre. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Vargáné Petrovszki, Ildikó (2015) Béren kívüli juttatások rendszerének bemutatása, Cafeteria-rendszer. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varjuné Dr. Fekete, Dr. Ildikó (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Varjú, Imre (2015) A politika eszköze - a háború : változás vagy állandóság? Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Varjúné Déló-Nagy, Gabriella (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Varsányi, Ágnes (2015) Magyarországi startup ökoszisztéma és az állami szerepvállalás. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vas, Béla Zoltán (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Vas, Katalin (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vass, György János (2015) A szervezeti kultúra és az iskolavezetés változása az iskola-összevonások után az iskolámban. Nehézségek és problémák, megoldási lehetőségek, vezetési módszerek. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Vass, Tímea (2015) Út az ismeretlenbe : innováció másként. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Vass, Csaba (2015) Munkaerő-piaci szereplők bevonása a lézeres képzési stratégia kialakításába. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Vass, Gyula (2015) Apponyi Albert kultuszminiszteri munkásságának áttekintése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Veres, Pálné (2015) Gyakornok mentorálása: a mentor, mint pygmalion. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Veréb, Tamás (2015) A kommunikáció és a zene kapcsolata. A makói játszóházban szervezett zenebölcsi projektterve. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vetési, László Lajosné (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Vida, György (2015) A Szegedi nagyvárosi településegyüttes versenyképességének összehasonlító elemzése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vida, Melinda (2015) A magyar bankrendszer a válság tükrében : a nem konvencionális politika létjogosultsága a hitelösztönzésben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vida, Melinda (2015) A segélyezés megítélése a szociálpolitikai gyakorlatban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vidiczki-Dóczi, Andrea (2015) Táplálkozási és menstruációs zavarok előfordulása női labdarúgók körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vigh, Dóra (2015) Technológia alapú szellemi termékek értékelése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vigh, Zsuzsanna (2015) Minőség menedzselése egy óvodai szervezetben. A vezető szerepe és hatása a minőségfejlesztésre. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Vincze, Andrea (2015) Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. szerepe a megváltozott munkaképességuek foglalkoztatása területén. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vincze, Cintia (2015) Amatőr lovas versenyek helyzete és fejlődése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vincze, Dalma (2015) A Z generáció és a mobiltelefon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vincze, Ildikó (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vincze, Ildikó (2015) Tanulási motiváció az informatika oktatásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vincze, János Farkas (2015) A helytörténet pedagógiai aspektusai az iskolai könyvtárban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vincze, Sándorné (2015) A játék hatása a kognitív és a szociális fejlődésre 6 éves kor előtt. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vinczéné Vata, Erika (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Virág, Anna (2015) A fiatal diplomások munkaerő-piaci helyzetének változása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Virág, József (2015) A kapcsolati tőke szerepe a tanulmányi célú migrációban vajdasági fiatalok körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Virányi, Zsolt (2015) Mentorpedagógus a pedagógusok szemszögéből : felmérés a Miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskolában dolgozó pedagógusok körében a mentorpedagógusról alkotott elképzeléseikről. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Viski, Beáta (2015) Annual Report - Graham Holdings Company [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vlaszák, Dóra (2015) Szépségideál, szépség attitűdök változtatása gyermekkorban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Volenter, Valentina (2015) Haldokló beteg és ápolásuk hatása az ápolók körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vonnák, Tímea (2015) Konfliktuspedagógia. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vozár, Boglárka (2015) Szervezet és intézményfejlesztés a Pro-Art Alapfokú Művészeti Iskolában. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Váci, László (2015) Termőföld kisajátításának értékbecslési kérdései. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Válenti, Borbála Emerencia (2015) Változásmenedzselés és stratégiai tervezés egy kisvárosi iskolában. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Vámos, Attila (2015) "Apukám azt mondta, hogy jöjjek el Európába. Ott majd sokkal jobb lesz." : kísérő nélküli kiskorúak ellátása Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Váradi, Zoltán (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Várdai, Zsuzsanna (2015) Kendermagos tyúkállományok mesterséges vedletése és a bekövetkezett súlyváltozás alakulásának vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Várfalvi, Nikolett (2015) Multilingualism in the linguistic landscape in the corridors of the building of the Institute of English and American Studies, Faculty of Arts, University of Szeged. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vári, Anikó Katalin (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Vári, Elvira (2015) In Harmony with Nature: The Art of Thomas Cole and George Inness. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vásárhelyi, Ferenc Csaba (2015) Burgonyatermesztési módszerek elemzése és bemutatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vásári, Nikolett (2015) Language use on the Internet: The language use of Hungarian gamers in World of Warcraft. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vécsei, László (2015) A Szombathely- Szentgotthárd vasútvonal felújításának közvetett hatása a területi fejlődésre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vég, Anett (2015) 1. On the Greek Crisis ; 2. Ryanair-Risks Related to the Company [szakfordítói szakdolgozat]. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Vékony, Réka (2015) Az osztályközösségen belüli társas kapcsolatok és családi háttér összefüggéseinek vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vén, Szilvia (2015) A lakásállomány alakulása és az energiatakarékos felújítások állami támogatású finanszírozása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Víglási, Krisztina Klára (2015) A felnőttoktató/ tréner szakmai életútja. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vízhányó, Ferenc (2015) A Herz márka újrabevezetése és piaci sikeressége. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vízi, Zsuzsanna (2015) A multinacionális kombinált szállítások szerepe Európa áruforgalmában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vörös, Anita (2015) Nemek fogyasztói magatartása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vörös, Zsombor (2015) Fiatalkori kábítószer használat jellemzői. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

W

Walter, Zita (2015) Mit ér az élet? Mit érnek a börtönévek? Fiatalkorú bűnelkövetők pszichológiai jóllétének, igazságos világba vetett hitének és életcéljainak, életértelmességének vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Watzek, Luca (2015) A középiskolás fiatalok megküzdési stratégiái és a kortársaik drogfogyasztásának okairól alkotott véleményük vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Weigert, Lilla (2015) A HRM legnépszerűbb tevékenységeiről: A toborzásról és a kiválasztásról. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Weiszenburger, Zsófia (2015) A logisztikai tevékenységek integrációja Széplaki Faipari Kft. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Wendler, Gábor (2015) A kukoricatermesztés korszerű technológiája és ökonómiája egy családi gazdaságban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Wirt, Letícia (2015) A halál gondolata és ábrázolása a középkorban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Wittmann, Victoria (2015) Emlődaganatos nőbetegek longitudinális vizsgálata a szorongás, az életminőség, a testkép és egészségmagatartás összefüggésében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Wolf, Martin Kristóf (2015) A subprime válság hatása a hazai fx-swap piacra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Wórum, Judit Eszter (2015) A vallás és a bűntudat kapcsolata, hatásuk a megküzdési mechanizmusokra és az élettel való elégedettségre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Z

Zabos, Ella (2015) A szemléltetés módszerének változása az idegennyelv-oktatásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zabosné Farkas, Éva (2015) Az alvás és pihenés szükséglete fekvőbeteg intézményekben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zacomer, Éva (2015) Az önbizalom alakulása 12 és 14 évesek körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zajkás, Enikő Mária (2015) A prostitúció bemutatása és a hozzá kapcsolódó attitűdök. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Zalányi, Áron Sámuel (2015) Magyar-kínai üzleti kapcsolatok sajátosságai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zatykó, Zoltán (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Zombori, Nelli (2015) A szociális kompetencia fejlődése és fejlesztése a serdülő korosztályban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zrínyi, Péter Tibor (2015) Portfólió. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Zsadányi, Zsuzsa (2015) Az iskolai kötődés és életelégedettség kapcsolata a serdülők szerhasználatával. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Zsibrita, Orsolya (2015) Izomerő-fejlesztő és proprioceptív bokaizületi torna a stabilitás növelése érdekében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zsiga, Vivien (2015) A sajátos nevelési igényű tanulók integrált oktatása Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zsigó, László (2015) A kapcsolatmenedzsment dinamikus vizsgálata a kis- és középvállalkozások körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zsikla, Andrea (2015) A munkahelyi stressz és egészségfejlesztés vizsgálata a kis- és középvállalkozások körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zsiros, Viktória (2015) Szűrővizsgálatokon való részvétel és egészségtudatos magatartás negyven év feletti nők körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Zsura, János (2015) A Twitter magyar nyelvű üzeneteinek kigyűjtése és a felhasználói szokások vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zsámboki, Laura (2015) A feminizmus és a női divat. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zsóri, Nikolett (2015) A humán kontrolling gyakorlata és befolyása a vállalati életre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zuba, Tamás (2015) 5 másodperc a siker? :a vagy YouTube videó reklámok fogyaszthatóságának vizsgálata a fiatalok körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Zubrecki, Tímea (2015) Az egyes vezetési stílusok elemzése, s ezek hatékonysága. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zuti, Bence (2015) Az egyetemek gazdaságfejlesztési hatásának értelmezési lehetőségei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Zádori, Anita (2015) Belvizek kémiai összetételének vizsgálata Dél-Alföldi mintaterületeken. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zádori, Edina (2015) Baromfi fogyasztási szokások vizsgálata, különös tekintettel a kacsa felhasználására az étkezésben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zádori, Nándor (2015) Portfólió. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Zádori-Hüse, Andrea (2015) Biztos Kezdet gyermekházak Magyarországon : kistérségi elképzelések és lehetséges megoldások a települési és társadalmi hátrányok csökkentésére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Zákány, Roxána (2015) Kultúrák találkozása az amerikai táborokban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zánkai, Daniella Zsuzsanna (2015) Befolyásolhatja-e két eltérő információ-feldolgozó rendszerünk implicit szekvencia-tanulásunkat, valamint annak áthuzalozását 15-16 éves korban? Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Zügn, Anna Júlia (2015) La politique monétaire par le gonflement des bulles [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Á

Ábrahám, Kristóf Gábor (2015) A kis- és középvállalkozások támogatása a finanszírozást és innovációt támogató intézményeken keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ács, Melinda (2015) Sándorfalva története és kultúraközvetítő intézményei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ádám, Anikó (2015) A kommunikáció szerepe a vezetői munkában. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Ádám, Nóra (2015) Ways of Formulating Teaching Instructions in the EFL Classroom. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Ágoston, Máté (2015) Ellenminták felismerése objektum orientált programkódban. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Ágoston, Zsófia (2015) Szűrővizsgálatok jelentőségének vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Álló, Bernadett (2015) A fenntarthatóságra nevelés fogalma és a fogalom iránti attitűd vizsgálata pedagógusok körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Árgyellán, Mihályné (2015) A vezető személyes részvételének lehetőségei az innovációs folyamatban. A TÁMOP 3.1.4. „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben". Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Árokszállási, Beáta (2015) 1. The EU’s Legal Framework on Asylum and Irregular Immigration ; 2. The Greek Crisis Explained [szakfordítói szakdolgozat]. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Árpás, Tímea (2015) Erben und Vererben. Informationen und Erklärungen zum Erbrecht [szakfordítói szakdolgozat]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Árva, Kata (2015) Görgey és Kossuth kapcsolata a váci kiáltvány tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Árva-Tóth, Adrienn (2015) Helyi pénzek: a nem- növekedést célzó lokális gazdaságfejlesztés lehetséges eszközei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Árvai, Dávid (2015) A magyar államadósság : soha véget nem érő történet (?). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ó

Ócsai, Brigitta (2015) Egyensúly fejlesztés akrobatikus rock and roll-os kisiskolásoknál. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ónodi, Szilvia (2015) A lengyel számviteli szabályozások bemutatása és az IAS/IFRS rendelkezésekkel való összehasonlítása, különös tekintettel az immateriális javak értékelésére és az eszközök értékvesztésére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ö

Ördög, Balázs Ferenc (2015) Az Orosháti kistérség abszorpciós képességének a vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ördögh, Attila (2015) A központi költségvetés szerepe a helyi önkormányzatok feladatainak finanszírozásában. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Özvegy, Judit (2015) Néhány szociális összetevő tartalomba ágyazott fejlesztése 2. osztályos tanulók körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ü

Üllei Kovács, Gizella Anna (2015) Perselus Piton karakterábrázolása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ő

Őze, Dorottya (2015) Szkizofrén betegek gondozása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2024. április 25. 17:13:06 CEST.