Items where Subject is "05. Social sciences > 05.02. Economics and business > 05.02.01. Economics, econometrics"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Creators | Item Type
Jump to: A | B | C | D | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V | X | Y | Z
Number of items at this level: 66.

A

Aliyeva Nazrin (2020) Impacts of air transport on the economy. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Almási Bence (2020) PropTech, az ingatlanpiac digitális transzformációjának hatása a magyar fiatalok ingatlanvásárlási tudatosságára. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Asztalos Dávid (2020) A társasági adórendszer és a versenyképesség lehetséges összefüggései a kelet-közép-európai országok körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

B

Bencsik Anita Tünde (2020) A nonprofit szervezetek számviteli és adózási sajátosságai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Benyoda Dóra (2020) Pénzügyi kultúra gyakorlatorientált fejlesztésének fontossága hazai és finn általános iskolások körében, Avagy, miért lehet egy finn program követendő példa hazánk számára? BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bilali Arlinda (2020) The Importance of Circular Economy for Businesses in the EU. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Borbás Bettina Réka (2017) A Z generáció, mint a jövő munkavállalói. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Boros Gréta (2020) Az Ernst and Young Könyvvizsgáló Kft. vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének vizsgálata a beszámolók alapján. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Buknicz Klaudia (2011) A Raiffeisen Bank Zrt. Private Banking-jének elemző bemutatása. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Bácsi Attila József (2020) Az állami szerepvállalás megjelenési formái és a támogatási rendszer főbb elemei a vidékfejlesztésben. Posztgraduális képzés, Szegedi Tudományegyetem.

C

Csirik János (2021) Opciók árazása és a VIX index. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csókán Klaudia (2020) A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. csoport tagja a Diákhitel Központ Zrt. A Diákhitel, mint nem tipikus hitel. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

D

Deáki Dániel (2020) A magyar lakás-takarékpénztárak története és állami támogatásuk megszüntetésének indokai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dudás Tamás (2020) A magyar agrárium finanszírozása; kiemelten a földjelzáloghitel és a mezőgazdasági támogatási rendszer. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

F

Fazekas Ábel Dorián (2020) Overview of nuclear energy from an economic perspective. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

G

Gárgyán Gréta (2016) A helyi önkormányzatok közötti társulások, különös tekintettel a Homokháti Kistérség Többcélú Társulására. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

H

Hajnal Andrea Márta (2020) A kórházi eladósodás egyik okáról, kiemelten a Teljesítményvolumen Korlát jogintézményére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hrivnák Alexandra Edit (2017) Jogi audit lefolytatása a Magyarországon működő kis- és középvállalkozásoknál, a speciális szabályozásnak való megfelelés szempontjait is figyelembe véve. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

I

Imre Nikolett (2020) Atipikus foglalkoztatás elterjedése és változása Magyarországon a koronavírus járvány első hulláma során. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

J

Joó Alexandra (2021) A fogyasztási szokások környezetre gyakorolt hatása Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kajtár Daniella Petra (2020) A számviteli szétválasztás sajátosságainak bemutatása a Baja Energetika Kft. működésén keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Király Dorka Dominika (2020) A vezetői számvitel alkalmazásának eredményessége a Mezőmag Kft. példáján keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss Kamilla (2020) A GDPR hatása a könyvviteli és a könyvvizsgálati munkára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss-Szabó Szandra Roxána (2020) Lakossági hitelezés Magyarországon 2008 után - különös tekintettel a lakáscélú hitelezésre és a K&H Bank gyakorlatára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Koncz Erika (2020) Árpreferenciák vizsgálata a borok piacán. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Koncz József Ádám (2019) Hogyan érvényesíthető a vállalati image a fogyasztói tartalmak uralta internetes világban? Az eWom és az online értékelések hatása a fogyasztók döntési folyamataira és magatartására. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kókai Ferenc (2020) A 2008-as gazdasági válság indikátorai. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

L

Ladányi Marianna (2020) Az egészségügyi rendszer finanszírozási problémái, különös tekintettel a közpénzek felelős felhasználására. Posztgraduális képzés, Szegedi Tudományegyetem.

Lajkó Péter (2020) A pénzügyi kockázatkezelés egyes eszközei és technikái, különös tekintettel a hitelkockázatra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Locskai Péter (2020) Általános forgalmi adó csalás Magyarországon és a visszaszorításáért tett intézkedések. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Losonczi Nikolett (2020) A Családi Otthonteremtési Kedvezménynek a lakáspiacra gyakorolt hatásai. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

M

Marton Roland (2020) A nemzetközi kereskedelem és áruszállítás környezetkárosító hatásai. Felsőfokú/felsőoktatási szakképzés, Szegedi Tudományegyetem.

Márki Edina Brigitta (2020) A magyar egészségügy finanszírozása. Egészségügyi ellátásokra fordított erőforrások és a népegészségügyi helyzet egymásra gyakorolt hatásainak elemzése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagy Adrienn (2020) Takarékszövetkezetek könyvvizsgálati feladatainak bemutatása az ügyfelekkel szembeni követelések példáján keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy Barbara (2020) Az EKB monetáris politikájának aszimmetrikus hatása különös tekintettel az államkötvény hozamokra. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Nádasi Emese (2020) A vezetői számviteli rendszer kialakításának bemutatása egy esettanulmányon keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nógrády Alíz (2016) A kettős adóztatás elkerülése a személyi jövedelemadó vonatkozásában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

O

Oláh Zoltán (2020) AZ önkormányzatok működése a költségvetéstől a zárszámadásig. Felsőfokú/felsőoktatási szakképzés, Szegedi Tudományegyetem.

Opauszki Annamária (2020) A kriptodevizák bemutatása és árfolyamváltozásának vizsgálata 2017 és 2019 között. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

P

Pan Wen (2020) Bank Profitability, Financial Stability and Monetary Policy in the Euro Area. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp Tamás (2020) A bankrendszer szerepe a tőkeimportban- és exportban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp Ádám (2021) Európai törpeállamok makrogazdasági jellemzői. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Petrovszki Zsanett (2021) A 2016-ban elfogadott bérnövelési és bérteher csökkentési program hatása a személyi jellegű ráfordításokra, a Rákóczi Mezőgazdasági Szövetkezet példáján keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Petőfi Zsombor Pál (2021) A visegrádi országok gazdaságainak összehasonlítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pokrián Katalin (2000) Hitelezés és a biztosítékrendszer a hazai bankok gyakorlatában. BA/Bsc, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

R

Rodic Ádám (2021) A magyar és lengyel devizaárfolyamok összehasonlító elemzése monetáris politikai szempontból 2007 után. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

S

Sarkadi Emese Ilona (2019) A lakás-takarékpénztárak kialakulása Magyarországon, a 2018-as törvénymódosítás hatásai és a helyettesítő termékek megjelenése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Sebők Anna Réka (2020) A Szeged és vonzáskörzetében élő nők munkaerőpiacra való reintegrálódását befolyásoló tényezők a gyermekvállalást követően. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sebők Bianka (2020) Kockázat, bizonytalanság. Biztosítási kockázat. Katasztrófa kockázatok biztosítása és alternatív kezelési módjai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Somodi Evelin Ágnes (2021) A regionális versenyképesség és a közlekedési hálózatok fejlettségének kapcsolata - A visegrádi országok régióinak összehasonlító vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szatmári Róbert László (2020) Tömegközlekedési társaságok jelenlegi helyzete és fejlődési lehetőségei egy konkrét példán keresztül. Felsőfokú/felsőoktatási szakképzés, Szegedi Tudományegyetem.

Szigeti Máté (2020) Az egészségügyi és oktatási kiadások hatása a kelet-közép-európai országok gazdasági növekedésére 2000-2017 között. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szél Petra (2020) A közösségi tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése Magyarországon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szőrös Anna (2020) Az átalakulás számviteli szabályainak vizsgálata magyaroroszági példákon keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs Kevin (2020) A minimálbér közgazdaságtana. Felsőfokú/felsőoktatási szakképzés, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs Lilla (2021) A lakástakarékpénztárak működésének bemutatása, valamint a Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zrt. létjogosultsága az állami támogatás megszüntetése után. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

T

Tankó Zsombor Zoltán (2020) Az Ernst & Young Kft. vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth Judit (2020) Biztosítási kockázatok, kockázatkezelés. A szállítmánybiztosítás, mint kockázatcsökkentési módszer fejlődése 2013-2018 között. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth Patrícia (2020) Új generáció megjelenése a munkaerőpiacon, avagy a Z generáció elvárásai a munka világában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

V

Varga Bence (2020) Az Employer Branding bemutatása, valamint kapcsolata az X és a Z generációval. Felsőfokú/felsőoktatási szakképzés, Szegedi Tudományegyetem.

Vig Dávid (2020) A stratégiai menedzsmenttől a fenntarthatósági számvitelig: Értekezés a vállalati fenntarthatóságról. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vinkó Nóra (2020) Vámügynökségek szerepe az export és import folyamatokban. Felsőfokú/felsőoktatási szakképzés, Szegedi Tudományegyetem.

Virágh Vivien (2020) Államadósság-kezelés a fiskális és a monetáris politika kontextusában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

X

Xia Yun (2020) How Chinese ICT Equipment Manufacturing Corporations Developed Rapidly in Recent Decades? MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Y

Yahaya Marufdeen Opeyemi (2020) The Impact of Mergers and Acquisitions on Bank Performance in Developing Economies: the case of Ghana, Nigeria and Pakistan. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Z

Zalányi Sára (2016) A nemzetközi fejlesztési együttműködés elmélete és gyakorlata – a magyar és olasz gyakorlat összevetése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2021. április 13. 05:48:21 CEST.