Cukoroldatok fermentálása

Ördög, Dorottya (2018) Cukoroldatok fermentálása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

[thumbnail of 2018_Ördög_Dorottya_EHA6RB_SZ.pdf] PDF
2018_Ördög_Dorottya_EHA6RB_SZ.pdf
Hozzáférés joga: SZTE designated computers only

Download (1MB)

Abstract

Kutatásom célja a mezőgazdasági hulladékokból származó lignocellulóztartalmú biomasszából történő bioetanol gyártás fermentációs lépésének vizsgálata volt Saccharomyces cerevisiae felhasználásával. Különböző enzimekkel emésztett kukoricacsutka-őrleményt, valamint dohánynövényt tartalmazó fermentleveket erjesztettem, majd a keletkezett etanolt desztillációval nyertem ki a közegből. A fermentlevekből kinyert etanol hozamokból meghatároztam az élesztő biokonverziós hatékonyságát. Ez az érték tájékoztatást nyújtott arról, hogy mely cukorkoncentráció-tartomány volt a legmegfelelőbb a Saccharomyces cerevisiae számára, valamint hogy mely szilárd-alapanyag tartalmú vizes szuszpenzióban képződött magasabb koncentrációjú fermentálható cukor az enzimes hidrolízis során.

English title

Fermentation of hydrolyzed cellulose solution

Institution

Szegedi Tudományegyetem

Faculty

Faculty of Science and Informatics

Department

nincs megadva

Discipline

Natural Sciences

Institute

Folyamatmérnöki Intézet

Specialization

biomérnöki

Supervisor(s)

Supervisor
Supervisor scientific name label
Email
EHA
Hodúr, Dr. Cecília
egyetemi tanár
UNSPECIFIED
UNSPECIFIED
Lemmer, Balázs
tudományos segédmunkatárs
UNSPECIFIED
UNSPECIFIED

Item Type: Thesis (BA/Bsc)
Subjects: 01. Natural sciences
Depositing User: TTIK szerkesztő
Date Deposited: 2019. Sep. 10. 10:50
Last Modified: 2019. Sep. 12. 07:23
URI: https://diploma.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/73778

Actions (login required)

View Item View Item