Ördög, Dorottya (2018) Cukoroldatok fermentálása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.
![]() |
PDF
2018_Ördög_Dorottya_EHA6RB_SZ.pdf Hozzáférés joga: SZTE designated computers only Download (1MB) |
Abstract
Kutatásom célja a mezőgazdasági hulladékokból származó lignocellulóztartalmú biomasszából történő bioetanol gyártás fermentációs lépésének vizsgálata volt Saccharomyces cerevisiae felhasználásával. Különböző enzimekkel emésztett kukoricacsutka-őrleményt, valamint dohánynövényt tartalmazó fermentleveket erjesztettem, majd a keletkezett etanolt desztillációval nyertem ki a közegből. A fermentlevekből kinyert etanol hozamokból meghatároztam az élesztő biokonverziós hatékonyságát. Ez az érték tájékoztatást nyújtott arról, hogy mely cukorkoncentráció-tartomány volt a legmegfelelőbb a Saccharomyces cerevisiae számára, valamint hogy mely szilárd-alapanyag tartalmú vizes szuszpenzióban képződött magasabb koncentrációjú fermentálható cukor az enzimes hidrolízis során.
English title
Fermentation of hydrolyzed cellulose solution
Institution
Szegedi Tudományegyetem
Faculty
Faculty of Science and Informatics
Department
Discipline
Institute
Folyamatmérnöki Intézet
Specialization
Supervisor(s)
Item Type: | Thesis (BA/Bsc) |
---|---|
Subjects: | 01. Natural sciences |
Depositing User: | TTIK szerkesztő |
Date Deposited: | 2019. Sep. 10. 10:50 |
Last Modified: | 2019. Sep. 12. 07:23 |
URI: | https://diploma.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/73778 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |