Különböző sörfajták gyártástechnológiájának összehasonlító elemzése

Kovács, Tamás (2018) Különböző sörfajták gyártástechnológiájának összehasonlító elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

[thumbnail of 2018_Kovács_Tamás_JFESI1_SZ.pdf] PDF
2018_Kovács_Tamás_JFESI1_SZ.pdf
Hozzáférés joga: SZTE designated computers only

Download (1MB)

Abstract

Napjainkban egyre divatosabb az otthon történő, hobbi sörfőzés. Ennek hatására számtalan újítás történt a módszerek, alapanyagok terén és számtalan új sörfajtát hoztak létre a hobbi sörfőzők. A dolgozatomban újfajta alapanyagok felhasználásával készült söröket hasonlítottam össze. A három különféle alapanyagból készült sört megkóstoltattam emberekkel, és az általuk adott pontok, valamint véleményük alapján megállapítottam, hogy melyik a legkedveltebb. Ezen felül a saját tapasztalataim alapján összehasonlítottam, hogy melyik sört volt a legkönnyebb, illetve a legnehezebb előállítani. Az elkészült sörök jellemző paramétereit laboratóriumban, szabványban leírt módszerek szerint meghatároztam, hogy részletesebb képet kapjak a késztermékekről. A kóstolás eredményei és a saját tapasztalatok alapján pedig megállapítottam, hogy melyik sörfajtát érdemes otthoni körülmények között elkészíteni. A végső kiértékelés során a kapott pontok, a kóstolók véleménye, valamint az előállítás nehézsége alapján arra a konklúzióra jutottam, hogy a folyékony malátakivonat felhasználását tartom a legalkalmasabbnak otthoni sörfőzésre.

English title

Comparative analyzis of manufacturing processes of different kinds of beers

Institution

Szegedi Tudományegyetem

Faculty

Faculty of Science and Informatics

Department

nincs megadva

Discipline

Natural Sciences

Institute

Élelmiszermérnöki Intézet

Specialization

biomérnöki

Supervisor(s)

Supervisor
Supervisor scientific name label
Email
EHA
Szabó, Dr. Pál Balázs
főiskolai docens
UNSPECIFIED
UNSPECIFIED

Item Type: Thesis (BA/Bsc)
Subjects: 01. Natural sciences
Depositing User: TTIK szerkesztő
Date Deposited: 2019. Sep. 10. 10:47
Last Modified: 2019. Sep. 12. 07:20
URI: https://diploma.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/73749

Actions (login required)

View Item View Item