Kovács, Tamás (2018) Különböző sörfajták gyártástechnológiájának összehasonlító elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.
PDF
2018_Kovács_Tamás_JFESI1_SZ.pdf Hozzáférés joga: SZTE designated computers only Download (1MB) |
Abstract
Napjainkban egyre divatosabb az otthon történő, hobbi sörfőzés. Ennek hatására számtalan újítás történt a módszerek, alapanyagok terén és számtalan új sörfajtát hoztak létre a hobbi sörfőzők. A dolgozatomban újfajta alapanyagok felhasználásával készült söröket hasonlítottam össze. A három különféle alapanyagból készült sört megkóstoltattam emberekkel, és az általuk adott pontok, valamint véleményük alapján megállapítottam, hogy melyik a legkedveltebb. Ezen felül a saját tapasztalataim alapján összehasonlítottam, hogy melyik sört volt a legkönnyebb, illetve a legnehezebb előállítani. Az elkészült sörök jellemző paramétereit laboratóriumban, szabványban leírt módszerek szerint meghatároztam, hogy részletesebb képet kapjak a késztermékekről. A kóstolás eredményei és a saját tapasztalatok alapján pedig megállapítottam, hogy melyik sörfajtát érdemes otthoni körülmények között elkészíteni. A végső kiértékelés során a kapott pontok, a kóstolók véleménye, valamint az előállítás nehézsége alapján arra a konklúzióra jutottam, hogy a folyékony malátakivonat felhasználását tartom a legalkalmasabbnak otthoni sörfőzésre.
English title
Comparative analyzis of manufacturing processes of different kinds of beers
Institution
Szegedi Tudományegyetem
Faculty
Faculty of Science and Informatics
Department
Discipline
Institute
Élelmiszermérnöki Intézet
Specialization
Supervisor(s)
Item Type: | Thesis (BA/Bsc) |
---|---|
Subjects: | 01. Natural sciences |
Depositing User: | TTIK szerkesztő |
Date Deposited: | 2019. Sep. 10. 10:47 |
Last Modified: | 2019. Sep. 12. 07:20 |
URI: | https://diploma.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/73749 |
Actions (login required)
View Item |