Kovács, Tamás (2018) Különböző sörfajták gyártástechnológiájának összehasonlító elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.
![]() |
PDF
2018_Kovács_Tamás_JFESI1_SZ.pdf Hozzáférés joga: SZTE designated computers only Download (1MB) |
Abstract
Napjainkban egyre divatosabb az otthon történő, hobbi sörfőzés. Ennek hatására számtalan újítás történt a módszerek, alapanyagok terén és számtalan új sörfajtát hoztak létre a hobbi sörfőzők. A dolgozatomban újfajta alapanyagok felhasználásával készült söröket hasonlítottam össze. A három különféle alapanyagból készült sört megkóstoltattam emberekkel, és az általuk adott pontok, valamint véleményük alapján megállapítottam, hogy melyik a legkedveltebb. Ezen felül a saját tapasztalataim alapján összehasonlítottam, hogy melyik sört volt a legkönnyebb, illetve a legnehezebb előállítani. Az elkészült sörök jellemző paramétereit laboratóriumban, szabványban leírt módszerek szerint meghatároztam, hogy részletesebb képet kapjak a késztermékekről. A kóstolás eredményei és a saját tapasztalatok alapján pedig megállapítottam, hogy melyik sörfajtát érdemes otthoni körülmények között elkészíteni. A végső kiértékelés során a kapott pontok, a kóstolók véleménye, valamint az előállítás nehézsége alapján arra a konklúzióra jutottam, hogy a folyékony malátakivonat felhasználását tartom a legalkalmasabbnak otthoni sörfőzésre.
English title
Comparative analyzis of manufacturing processes of different kinds of beers
Institution
Szegedi Tudományegyetem
Faculty
Department
Discipline
Institute
Élelmiszermérnöki Intézet
Specialization
Supervisor(s)
Item Type: | Thesis (BA/Bsc) |
---|---|
Subjects: | 02. Engineering and technology |
Depositing User: | Szerkesztő MK |
Date Deposited: | 2019. Sep. 10. 10:47 |
Last Modified: | 2024. Sep. 20. 09:16 |
URI: | https://diploma.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/73749 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |