Item where specialization "nemzetközi tanulmányok" and date of item 2015

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | No Grouping
Jump to: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | P | R | S | T | V | Z | Á
Number of items: 110.

A

Almási, Csenge (2015) Polgárháborúk Afrikában. A konfliktusok és a menekültek helyzetének elemzése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

B

Bagyinka, Péter (2015) Az Európai Unió bevándorlási és integrációs politikája, különös tekintettel a Stockholmi Program újításaira. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Baranyi, Dóra Eszter (2015) Törökország európai uniós csatlakozásának kérdései. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Barta, Krisztina (2015) Önrendelkezés elméletben és gyakorlatban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bencsik Rézmány, Leona (2015) A diplomáciai menedékjog, különös tekintettel a humanitárius okokból nyújtott védelemre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bibok, Ágnes (2015) Posztszuverén hatalomgyakorlás az európai integrációban: átruházott hatáskörök és lojális együttműködés. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Borossebesi, Szimonetta Ivett (2015) Társadalmi körkép a mai Magyarországról. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Budai, Anna (2015) Terrorizmus az iszlámban. Tunézia és az erőszak. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bugyi, László (2015) Az Európai Unió és az Arktisz: az Unió Arktisz Tanács állandó megfigyelői státusz kérelmének problémái. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

C

Csikós, Tímea (2015) A szociális és lakáspolitika fejlődése Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csordás, Barbara (2015) Kiskunhalas demográfiai statisztikai adatai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csányi, Judit (2015) Orosz-ukrán kapcsolatok 1991 után. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Császár, Adrienn Zsuzsanna (2015) A jó állam mérhetősége, különös tekintettel a jogállamiság kritériumára. A mérések módszertana és eredményei, a jövőbeni tendenciák. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Császár, Karen (2015) Autonómiatörekvések a nemzetközi jogban, különös tekintettel Katalónia példájára. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csüllög, Ágnes (2015) Nemzetközi terrorizmus - Szeptember 11-e hatásai a világpolitikára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Czeglédi, Fruzsina (2015) Civil hatalom. A civil társadalom szerepe a magyar és lengyel rendszerváltásokban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Czékus, Anetta (2015) Négy spanyol nyelvű ország demográfiája. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

D

Demeter, Áron (2015) A nemi diszkrimináció Magyarországon és Németországban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Deák, Gabriella Ilona (2015) A fenntartható versenyképesség elméleti és gyakorlati megközelítésben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dobó, Balázs (2015) A civil társadalom az Európai Unióban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

E

Elek, Renáta Fanni (2015) Az Európai Unió és a Nyugat-Balkán kapcsolatai - különös tekintettel Szerbiára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Erdős, Blanka Tamara (2015) Helyzetjelentés Magyarország politikai berendezkedéséről: a demokráciától a state capture-ig vezető út. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Erős, Márk Bence (2015) A modern kori kalózkodás a Nemzetközi jog és a NATO reakciójának tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

F

Fehér, Dániel (2015) Európai parlamenti vita. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fehér, János Bence (2015) A biztonságpolitika alakulása és kihívásai a 20. századtól napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Feke, Benjámin (2015) Konfliktusok és kihívások a Közép-és Távol-Keleten. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ferik, Ádám (2015) A radikális jobboldali pártok befolyása a bevándorlási kérdés tükrében a 21. században, Hollandia, Olaszország és Franciaország esetében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fodor, Alexandra Éva (2015) Diplomáciai menedékjog Közép- és Dél-Amerikában - különös tekintettel az Assange ügyre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

G

Gubcsi, Gréta (2015) Gyermekvédelem az Európai Unió és Magyarország médiaszabályozásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gulyás, Georgina (2015) Az azonos nemű párok kapcsolatának jogi szabályozása nemzetközi viszonylatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gyovai, Kristóf (2015) A Nemzetközi Gazdasági Rendszerek és a Nemzetközi Valutaalap. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gál, Emese (2015) Franciaország alkotmányos fejlődése. Az Ötödik Köztársaság. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gál, Jolán (2015) Brazília geopolitikai helyzete. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

H

Hajdú, Réka (2015) A mexikói bevándorlás kezdetei és a hispanizálódás folyamata az Amerikai Egyesült Államokban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Halmai, Bonifác (2015) AZ Orosz Föderáció Geopolitikai Törekvései. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hausel, Bence (2015) A magyar–amerikai gazdasági kapcsolatok az Antall-kormány külpolitikájában (1990. május – 1990. december). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hegyközi, Gabriella Vanessza (2015) Európai migrációs tendenciák és kihívások. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Heim, Fanni (2015) Nemzetközi jog és Magyarország: transzformációs problémák és hiányosságok Magyarország nemzetközi jogi kötelezettségeivel összefüggésben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hornyik, Anna (2015) Modernkori kalózkodás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hörömpöli, Lúcia Imola (2015) Úton a nemek közötti egyenlőség felé: a parlamenti paritás kérdése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

I

Ifju, Vivien (2015) A gyermekkatonaság szabályozása, különös tekintettel a nemzetközi szervezetek együttműködéseire. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

J

Juhász, Evelin (2015) Az Európai Unió migrációs politikája. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Junászka, Klaudia (2015) A gyermekkatonaság problémája a nemzetközi jogban különös tekintettel a Vöröskereszt iránymutatásai alapján. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kis, Nóra (2015) Az Orbán-kormány és az IMF. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kopasz, Réka (2015) A tisztességes eljáráshoz való jog és a konzuli védelem a szabályozásban és eseteken keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kormányos, Klára (2015) Nyugat-Balkán és Szerbia, avagy az európai integráció egy speciális esete. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Korom, Katalin (2015) Mihail Hodorkovszkij - Egy "lelkiismeretes elítélt" története. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Brigitta (2015) A gyermekek védelme a nemzetközi jog alapján. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Sarolta (2015) Németország felosztásának biztonságpolitikai következményei (1945-1956). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kujundzic, Alisa (2015) Vajdaság demográfiai és társadalomstatisztikai jellemzői. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kuliga, Ferenc (2015) A nemzetközi fejlesztési segélyezés rendszere, céljai, jogi háttere és problémái. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kónya, Petra Alexandra (2015) Adatok az afrikai szegénységről. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kővágó, Paulina (2015) Magyarország médiahelyzetének alakulása a rendszerváltástól a 2010-es kormányváltásig- a politika és a média kapcsolata, a magyar médiaháborúk okai, következményei, a posztkommunista országok sajtószabadságának nemzetközi megítélése-. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

L

Lapu, Árpád (2015) Az Európai Unió Kibocsátás-kereskedelmi Rendszere: Kompromisszum, vagy megoldás? BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lehoczki, Szabolcs (2015) Az iszlám államok alkotmányos berendezkedése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lengyel, Noémi (2015) Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének új stratégiai koncepciója a napjainkban jelentkező védelmi és biztonsági kihívásokra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lesták, Vivien (2015) Afrikai bukott államiság és Szomália. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Letenovics, Ivett (2015) A diplomaták büntetőjogi mentessége. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lovász, András Bence (2015) Szélsőséges iszlám mozgalmak. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lévai, Diána (2015) A visegrádi országok munkanélküliségi és elöregedési helyzetének vizsgálata napjainkban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

M

Magdits, Szilvia Zsuzsanna (2015) Az Európai Uniós tagállamok demográfiai sajátosságai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Magony, Tímea (2015) A diplomáciai kiváltságok és mentességek szabályozása és gyakorlata a nemzetközi jogban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mekler, Sarah (2015) A modern- és posztmodern háborúzás konfliktustörténeti megközelítése és egyes példáinak csoportosítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mikházi, Enikő (2015) Latin-Amerika és Kína geopolitikai kapcsolatai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Melinda (2015) Az eutanázia, mint emberi jogi kérdés egyes alkotmányos demokráciákban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagy, Barbara (2015) A denizen jogállás az Európai Unióban mint az uniós polgárság alternatívája. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Izabella Anikó (2015) Gyermekek jogi helyzete Afrikában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nyerges, Panna (2015) Kínzás, embertelen és megalázó büntetések tilalma a nemzetközi jogban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

P

Papp, Nóra Enikő (2015) Az oknyomozó újságírás jogi és politikai korlátai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Patkós, Anna (2015) Politikai pszichológia: manipuláció, taktika és kognitív kontroll az Amerikai Egyesült Államok belpolitikájában a hidegháború idején. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pecséri, Viktor (2015) A magyarországi turizmus adatai az 1980-as évektől. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pintér, Tibor (2015) Szomália és a szomáliai klánrendszer. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Prikidánovics, Tamás (2015) A határon túli magyarság történelmi és demográfiai sajátosságai Erdélyben és a Vajdaságban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Póth, Csilla Judit (2015) A magyar állampolgársággal nem rendelkező személyek jogi helyzete Magyarországon, különös tekintettel az egészségügyi ellátásukra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

R

Raffai, Bernadett (2015) Úton Európába : a menekültek védelme a nemzetközi és európai színtéren. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ruff, Bence (2015) Az USA kulturális diplomáciája a Közel-Keleten. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ruzsa, Szabolcs (2015) Az Európai Unió biztonság- és védelempolitikája. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

S

Sastin, Dzsenifer (2015) Spanyolország Alkotmámyfejlődése és a Katalán Autonómia. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Sebesi, Nóra (2015) A demokrácia problémái és lehetőségei a szub-szaharai térségben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sedró, Annamária (2015) A kényszerített migráció és a humanitárius rendszerek alakulása a világban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Gréta Esztella (2015) Az Eichmann-per, mint a holokauszt bizonyítéka. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Viktor (2015) Izrael Állam megalakulásának folyamata és nemzetközi helyzetének változása napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szalkai, András (2015) Libanon története a XX. század tükrében: a francia mandátumtól a függetlenségig, polgárháborútól a Cédrusok Forradalmáig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szanyi, Petra (2015) Orosz - Ukrán konfliktus : kezdetektől a minszki megállapodásig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szatmári, Bettina (2015) A kurd-kérdés Törökországban 1978-tól napjainkig. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szeltner, Ivett Brigitta (2015) Az emberi jogok védelme Afrikában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szemők, Nóra Alexandra (2015) Korlátolt határtalanság, avagy az Európai Unió bevándorlásának története, politikájának alakulása és társadalmi-kulturális következményei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szenoradszki, Nóra (2015) Az uniós polgárok jogai, különös tekintettel az európai polgári kezdeményezésekben való részvételre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szomszéd, Máté (2015) A migráció szabályozása, elméletei Szíria tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sztoján, Krisztina (2015) Bírói igazgatási rendszerek összehasonlító elemzése - az osztrák, a spanyol és a magyar út. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szunyogh-Kovács, Réka Emese (2015) A nők helyzete Tunéziában a francia protektorátus idején. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szőke-Kis, Bernadett (2015) Az ukrán-orosz konfliktus leírása a 2013 december és 2015 közötti intervallumban; a konfliktus kiváltó okai; helyi, regionális és globális következményei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs, Kata (2015) Esélyegyenlőségi szervezetek az Equinet tagságában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs, Krisztina (2015) Nemzetközi migráció az Európai Unió területén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Süle, Lili (2015) A gyermekjogok védelmének főbb aspektusai és a tisztességes eljárás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Süli, Alexandra (2015) Az igazságszolgáltatás nyilvánossága Magyarországon és bizonyos angolszász országokban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

T

Takács, Tünde (2015) Szultánák, háremhölgyek és hétköznapi asszonyok az Oszmán Birodalomban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Takács, Zília Rita (2015) A NATO és Magyarország biztonság és védelempolitikája. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tamási, Amanda (2015) Diplomácia és protkoll. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tari, Viktória Alexandra (2015) Gyermekek nemzetközi jogai különös tekintettel a gyermekkatonaság kérdésére és a radikalizált gyermekek védelmére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tihanyi, Dániel (2015) Az Európai Unió államntani jellege : (Államszövetség vagy szövetségi állam). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tomcsa, József (2015) A Kormány gazdaság- és kereskedelempolitikája : a multinacionális kereskedelmi vállalatokat érintő szabályozások. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tábori, Zsuzsanna (2015) A 2008-as világgazdasági válság hatása a dán gazdaságra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tábori, Zsuzsanna (2015) A 2008-as világgazdasági válság hatása a dán gazdaságra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

V

Varjú, Imre (2015) A politika eszköze - a háború : változás vagy állandóság? Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vass, Orsolya (2015) A szíriai polgárháború és a nagyhatalmi érdekek : a szíriai polgárháború Franciaország szemszögéből. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Virág, Gyula Máté (2015) A büntetőügyekkel kapcsolatos igazságügyi együttműködés, és a bűnözés alakulása az Európai Unióban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Z

Zsíros, Liza Sára (2015) A Nemzetközi Büntetőbíróság felépítése és működése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zsótér, Edit (2015) Egészségügyi statisztika. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Á

Ábrahám, Adrienn (2015) Az Emberi Jogok Európai és Amerika-közi Bíróság gyakorlatának összevetése a kínzás tilalmának fényében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2024. április 16. 21:45:21 CEST.