Item where specialization "közgazdász-gazdálkodási" and date of item 2009

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | No Grouping
Jump to: A | B | C | D | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V | W | Z | Á
Number of items: 221.

A

Almási, Mónika (2009) Adóelkerülés megvalósításának módjai és lehetséges kezelése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

B

Bagi, Zsolt (2009) A pénz szaga. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bagoly, Andrea (2009) Az állami lakástámogatási politika alakulása Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bajzáth, Zsolt József (2009) A Gazdaságfejlesztési Operatív Program vállalkozásfejlesztési prioritásának elemzése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bakacsy, Henriett (2009) A sajtóhír és a tőzsdei árfolyam kapcsolata - Az OTP részvényárfolyamának változása a médiamegjelenések tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bakos, László Attila (2009) A Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ pályázati úton történő beavatkozási lehetőségei a helyi munkaerőpiacba. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Zsuzsanna (2009) Európai trendek a nyugdíj ellátó rendszerekben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Ágnes (2009) A helyi iparűzési adó szerepe az önkormányzati alrendszer gazdálkodásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Éva (2009) Vállalatfinanszírozás- és fejlesztés a tőkebefektetés intézményén keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Baranyai, Attila (2009) Határidős day trade kereskedés (A határidős kereskedés elméleti alapjai, a technikai és fundamentalista elemzés elmélete és gyakorlata, a kereskedés technikai és pszichológiai oldalának bemutatása). Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Barna, Hilda (2009) A pénzügyi számviteli kimutatások hasznosítása a komplex vállalat irányításban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bartlett, Edina Ágnes (2009) Az angliai oktatási rendszer vizsgálata az általános iskolák menedzsmentjének tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bartók, Renáta (2009) Lakáscélú állami támogatások alakulása Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Baráth, Andrea (2009) Adalékok az egészségügyi piac sajátosságaihoz. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Batki, Andrea (2009) Számviteli vállalatértékelés. Mérleg-, eredménykimutatás. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Benkó, Zsolt (2009) Közép- és kelet-európai nyugdíjrendszerek (A magyar nyugdíjrendszer fenntarthatósága, fiskális összefüggései, problémái és jövőképe). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Benyhe, Ildikó (2009) A XXI. századi gazdasági válság Magyarországon és Szlovákiában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Berkecz, Anita (2009) A nyugdíjrendszer kialakulása és fejlődéstörténete Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bertók, Ádám (2009) Üzletiangyal-hálózatok és -csoportok. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bodó, Tibor (2009) A Kínai Népköztársaság tőkegazdálkodása és valutatartalékai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bokán, Katalin (2009) A kockázatitőke-befektetésekből való kiszállás a hazai és kelet-közép-európai gyakorlatban és egy esettanulmányon keresztül. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Borbás, Gabriella (2009) Hirdetés a Dél-alföldön. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Boros, Dr. Judit (2009) Az ellenőrzött külföldi társaság (CFC), avagy offshore cégek az adóparadicsomban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bozóki, Csaba (2009) A nők karrierlehetőségének korlátai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bábi, Tímea (2009) Az Európai Unió fiskális koordinációja a jelenlegi gazdasági válság idején. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bálint, Attila (2009) Teljesítménymenedzsment és a HRM. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bódi, Otília Anita (2009) A reklám - L’Oréal reklámfilozófia avagy „miért érdemlem meg?”. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Búrány, Anikó (2009) Versenyképességi elemzés újszerű megközelítésben: a Vajdasági régió versenyképességi cilindere. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

C

Csabók, Szilvia (2009) A kompetencia alapú teljesítményértékelési rendszer működésének bemutatása a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csernák, Lajos (2009) Geotermikus és napenergia felhasználása a térfűtésben és hatása az energiagazdálkodásra Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csipak, Viola (2009) Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark múltja, jelene és jövője a kisteleki kistérségben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csányi, Nikoletta (2009) Az első nyilvános forgalomba hozatal elmélete és gyakorlata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csányiné Gyuris, Dr. Ildikó Rozália (2009) Árpolitika és árképzés a közúti személyszállításban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Császár, Brigitta (2009) A kínai tudásgazdaság térnyerése és területi egyenlőtlenségei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csíkos, Ferenc (2009) A Contitech Rubber Industrial Kft. heveder üzem anyaggazdálkodási logisztikai rendszerének elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Czuprák, Bettina (2009) A logisztika jövőbeli szerepének lehetőségei hazánkban az Új Magyarország Fejlesztési Terv tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

D

Demeterné Hajdu, Vanda (2009) A magyar méhészeti ágazat agroökonómiai elemzése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Deth, Rózsa (2009) A marketing szerepe Gyopárosfürdő működésében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Dett, Klaudia (2009) Az Erste Bank lakossági jelzáloghitelezési rendszerének bemutatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Deák, Angéla (2009) A projekt-kontrolling szerepe az építőiparban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Diós, Tünde (2009) Vállalkozási forma választás, áttérés az egyszerűsített vállalkozói adózásra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Domokos, Andrea (2009) Bank a nappaliban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dopsa, Zsolt (2009) A lakáshoz jutás állami támogatása Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Dorogi, Enikő Barbara (2009) Kis- és középvállalkozások környezeti és társadalmi felelősségvállalása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dusik, Anita (2009) A Magyar Államkincstár Dél-alföldi Regionális Igazgatósága Államháztartási Irodájának felülvizsgálati tevékenysége. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Dóczi, Ágnes (2009) Betétbiztosítás Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Dömötör, Judit (2009) A fertőzés jelensége és szerepe a gazdasági válságokban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

F

Fajt, Ildikó (2009) A bioetanol, mint alternatív energia magyarországi felhasználása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas, Tamás (2009) Út a NAFTA-hoz. Mexikó gazdasága és a külföldi tőke 1970 és 1994 között. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas, Zoltán (2009) „Korgomba” és „nyugdíjbomba” (Az elöregedés gazdasági hatásai és a német nyugdíjrendszerrel kapcsolatos vonatkozásai). Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fekete, Gábor Gergely (2009) Regionális fejlesztési politika Spanyolországban, különös tekintettel Andalúziára. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Felek, Zsuzsa (2009) A biomassza energetikai hasznosításának lehetőségei, gazdasági megtérülése egy hazai példán keresztül. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fenyővári, Nóra (2009) A privatizáció Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fábiánné Morvai, Beáta (2009) A Magyar Telekom színvonalas ügyfélkiszolgálása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

G

Galambosi, Tamás (2009) Költségvetési szervek gazdálkodásának és számvitelének sajátosságai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Galla, Tímea (2009) Versenytársak vagy „csak” szomszédok: a Dél-alföldi és a Nyugat-romániai régió versenyképességének összehasonlítása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gregus, Anita Edit (2009) Arculatépítés Mórahalmon, avagy egy kisváros sikertörténete a Homokháton. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gudmon, Gábor (2009) A szövetkezetek felelősségvállalásának sajátosságai (A Mondragón-példa). Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gudmon, Orsolya (2009) A mai Magyarország idegenforgalma regionális megközelítésben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gyenge, Tünde (2009) A Confhotel Rendezvényszervező Kft. tevékenységének átfogó elemzése 2003-2006. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gyömrei, Beáta Judit (2009) Önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárak. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gyöngyösi, Krisztina (2009) Az euró bevezetésével kapcsolatos feladatok Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Győri, Adrienn (2009) A lakáshitelezés korszerű formái Magyarországon (Az OTP Bank Nyrt. lakáshitelezésén keresztül). Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gál, Anita (2009) A környezettudatos fogyasztói magatartás vizsgálata a Szegedi Tudományegyetem hallgatói körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gál, György (2009) A megbízás teljesítését befolyásoló költségtényezők a közúti árufuvarozásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gálik, András (2009) A magyar lakáspolitika alakulása, kiemelt tekintettel a lakáscélú támogatás központi állami formáira és helyi lehetőségeire. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gémes, Gergő (2009) Private Banking – a modern banki szolgáltatás. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

H

Hajdú, Zoltán (2009) Ruhr-vidék: szénbánya vagy tudásbánya? (Az egyetem és az ipar kapcsolata a szerkezetátalakítás árnyékában). Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hajdúné Gulyás, Gabriella (2009) Az értékesítés támogatás speciális eszközei egy hazai bank gyakorlatában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Halász, Andrea (2009) Az autóipar klaszteresedése Szászországban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Haraszti, Katalin (2009) A controlling rendszer feladata és annak vizsgálata a Henkel Magyarország Kft. Körösladányi Gyárában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Harkai, Szilveszter (2009) A Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának gazdálkodása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Harsányi, Marianna (2009) A Balanced Scorecard alkalmazásának egy lehetősége. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hegedüs, Krisztina (2009) Az államháztartás egyenlegének alakulása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hegyi, Renáta (2009) Földeák Község Önkormányzat gazdálkodása 2005-2007. év között. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Heidt, Nóra (2009) Az autóipari hagyományokra épülő innovatív régiók sikerének szereplői. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Heim, Tamás (2009) A lakossági hitelezés folyamata, szereplői, a válság hatása a jelzáloghitelezésre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hideg, Mariann (2009) Kiskunfélegyházi kistérség területfejlesztésének irányai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Holló, Klaudia (2009) A kis- és középvállalkozások fejlesztésének nem pénzügyi eszközei a Nemzeti Fejlesztési Tervekben (Magyarország, Dél-alföldi Régió, Békés megye). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hopenthaler, Judit (2009) A megújuló energiaforrások ára. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Viktória (2009) Az „Állattartó telepek korszerűsítése” EMVA jogcím bemutatása a pályázók és az ügyintézők szemszögéből, valamint az intézkedés helye az Európai Unió mezőgazdasági támogatási rendszerében (Az EMVA támogatások pénzügyi szemléletű vizsgálata, és a lehetséges gazdasági hatások elemzése). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth Dori, Szilvia (2009) Arculattervezés marketinges szemmel és a Sämling Kft. felértékelődő arculata és imázsa. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Horányiné Tombácz, Anita (2009) Az informatika jelentősége a pénzügyi szolgáltatások területén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hraskó, István (2009) A KÉSZ csoport PR tevékenysége. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Huber, Anetta (2009) Kkv-k fejlesztési lehetőségei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hődör, Andrea (2009) A női foglakoztatás helyzetképei és a Magyar Állam szerepvállalása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

I

Iglói, Dénes (2009) A területi egyenlőtlenségek és a konvergencia támogatások közötti kapcsolat az Európai Unió 15 tagállamában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Irhás, Veronika (2009) A biztosítási szektor fejlődése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

J

Jakó, Erika (2009) A Kite Zrt. gazdálkodási tevékenységének elemzése 2004-2007 között. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Janáky, Csaba (2009) Az együttműködések szerepe a vegyipari és gyógyszeripari innovációs folyamatokban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Jenei, Klára (2009) Bank és Biztosító, lakossági jelzáloghitelezés az Allianz Bank Zrt. gyakorlatában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Joszt, Eliza (2009) A privatizálódás útján. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Juhos, Petra Georgina (2009) Az 1929-1933-as és a jelenlegi amerikai gazdasági világválság hatására bekövetkező közgazdasági elméletváltozások. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, András Gábor (2009) A fenntarthatóság értelmezése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Nóra (2009) A Benelux és az Európai Unió együttműködése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Józsa, Anita (2009) A márkázás és a termékinnováció jelentősége a Forest Papír Kft. bemutatásán keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

K

Karakás, Márta (2009) A női foglalkoztatottság és a nemek szerinti bér- és keresetbeli különbségek. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kasza, Judit Mária (2009) Az üzleti bankok elektronikus bankszolgáltatásai Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kasza, Éva (2009) A kultúra hatásának vizsgálata a társadalmi felelősségvállalásra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kasziba, Éva (2009) A befektetési kedv alakulása a háztartások viszonylatában Magyarországon a K&H Bank által forgalmazott nyíltvégű befektetési alapok tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kelemenné Utasi, Melinda (2009) A kistérségek szerepe az önkormányzati feladatok ellátásában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kerekes, Attila (2009) Bank, kötöttségek nélkül - Trendek az elektronikus bankcsatornák piacán. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Király, Nóra (2009) A subprime válság, és annak hatásai a magyar hitel- és befektetői piacon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Király, Tamás (2009) A www.alomvaros.hu weboldalt működtető vállalkozás előkészítése, a szolgáltatás bevezetése és fejlődési lehetőségeinek meghatározása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kispéter, Dóra (2009) Külföldi működőtőke-befektetések az adóösztönző technikák kontextusában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, András Péter (2009) A pénzügyi intézmények szabályozása a 2007-es pénzügyi válság tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Katalin (2009) A marketing Berlusconi politikai kommunikációs eszköztárában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Sándorné (2009) A kiskunhalasi Ipari Park fejlesztési lehetőségei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Zoltán (2009) Munkaügyi adatok leíró statisztikai elemzése OpenStat-ban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kocsis, Éva (2009) A feldolgozóipar gazdasági szerepének visszaszorulása a Dél-Alföldön. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Komlódi, Szandra (2009) Az ügyfélkezelés hatékonyságának vizsgálata helyi közüzemi szolgáltatók (távhőszolgáltatók) körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Koncz, Andrea (2009) A helyi önkormányzatok eladósodása Magyarországon 1990 után. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kordás, Róbertné (2009) A magyar agrárium eszközfinanszírozási lehetőségei (Fedezetértékelés a magyar lízingvállalatok gyakorlatában). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Korponai, János (2009) Az üzleti kapcsolatok teljesítményének értelmezése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kotvics, Hajnalka (2009) Transzferárazás Magyarországon és az Európai Unióban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kovalcsik, Adrienn (2009) Az európai uniós támogatási rendszer magyarországi problémáinak feltárása az eltelt öt év tapasztalatainak tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Tamás (2009) Ajánló rendszerek használata az Internet világában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kracsmárik, Milán (2009) A tudás és innováció terjedésének kulcsa: az IKT szektor. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kun, Erika (2009) Energiahordozó piacok, a villamos energia szervezett piac kialakulásának lehetőségei Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kántor, Melinda (2009) Az infláció múltja, jelene és jövője Magyarországon, avagy miért is fontos kritérium? BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Károly, Éva (2009) Szerbia, úton az Európai Unió felé. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kútvölgyi, Lilla (2009) Kohéziós politika az Európai Unióban és Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

L

Lados, Erzsébet (2009) Lakáshitelezés. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Laskai, András (2009) Komplex hitel kezelési rendszer megjelenése (A Loan Front End rendszer és az Allianz Bank Zrt. jelzáloghitelezési gyakorlatának elemzése). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lódri, Katalin (2009) Kis- és középvállalkozások banki finanszírozásának átalakulása, fejlődése a 80-as évek végétől napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

M

Maczák, Andrea Kitti (2009) Az Európai Unió migrációs politikája az ezredfordulón. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Major, Lajos (2009) Egy vállalkozás hitelezése az OTP Bank Nyrt.-nél a jelenlegi gazdasági helyzet tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Maknics, Dávid (2009) Szervezeti konfliktusok - Az egyéni jellemzők hatása a konfliktuskezelés módjára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Marosvölgyi, Melinda (2009) Az infláció, és a magyarországi inflációs célkövető rendszer. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Masa, Gabriella (2009) A könyvvizsgálót érintő szabályok a számviteli rendszerek és a jogharmonizáció tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mede, Krisztina (2009) Az ERSTE Bank Hungary Nyrt. hiteltevékenysége a kis- és középvállalkozások tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Menyhárt, Dóra (2009) Nemzetközi közúti szállítmányozás, fuvarozás mutatószámai, összehasonlító táblázat egy esettanulmányon keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mester, Béla (2009) Vállalatirányítási Információs Rendszerek Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mogyorósi, Noémi (2009) Az Európai Uniós pályázatok szerepe a kis- és középvállalkozások finanszírozásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Moldvay, Balázs (2009) Magyarország lehetőségei egy fenntartható energiatermelés létrehozására. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Muhi, Zsolt (2009) Kamatbegyűrűzés Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Márki, Józsefné (2009) A vezetői számvitel és a kontrolling alkalmazása a Medikémia Zrt-nél. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mészáros, Balázs (2009) A unit linked életbiztosítás, mint a pénzügyi takarékoskodás eszközének egyike. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mészáros, Bernadett (2009) A rejtett gazdaság visszaszorítása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mészáros, Dalma (2009) Az egészségbiztosítás rendszere és jogviszony ellenőrzés folyamata Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Móczár, Katalin (2009) A lízing, mint különleges finanszírozási forma. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Móra, Melinda (2009) A helyi adók önkormányzati bevételek közötti szerepe és sajátosságai Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagy, Szabolcs (2009) A magyar bankrendszer nyereségessége a privatizáció végétől napjainkig. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy-Benkő, Dóra (2009) Bankmarketing - Erste Bank gyakorlatának bemutatása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nádasdi, László (2009) Dezinflációs monetáris politika Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

O

Okos, Erika (2009) A Gyulai Közüzemi Kft. szervezeti felépítésének a változása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Oltványi, Éva (2009) Csongrád megyei középvállalatok helyzetelemzése a hazai és az európai gazdaságban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Oláh, Imre (2009) A devizahitelezés térnyerése és hatásai Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ott, Zsuzsanna (2009) Lakástakarék-pénztárak Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

P

Pallagi, Renáta (2009) Költségvetési szervek számviteli sajátosságai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pap, Szilvia Éva (2009) Lakossági hitelezés és hitelinformációs rendszerek Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Papp, Károly Béla (2009) Egy kis- és középvállalkozás finanszírozása Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pataki, Zoltán (2009) Egy hiteles történet vége!? Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Patay, Viola (2009) HEFOP 1.1 program működése és megvalósulása Békés megyében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pint, Zsuzsanna (2009) Karrier vagy család? A nők hátrányos helyzete a munkaerő piacon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Polyák-Gál, Rita (2009) Állami támogatások a fiatalok lakáshoz jutásának elősegítése érdekében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pongrácz, Tamás (2009) A megújuló energiaforrások helyzete és perspektívái Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Popal, Péter (2009) A marketing szerepe a hazai és a nemzetközi sportkluboknál. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Prikidánovics, Ilona (2009) Lehet-e versenyképes egy „leghátrányosabb helyzetű kistérség”? – helyzetkép a Bácsalmási kistérségről. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pál, Andrea (2009) Államháztartási számvitel kihívásai és lehetőségei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pásztor, Gábor (2009) A jólét mérése a közgazdaságtanban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

R

Rabi, Mariann (2009) Öregedő társadalomban a Magyar Nyugdíjpénztár. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Regdon, Tímea (2009) Az MLM az emberi gondolatok hálójában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Rimay, Tamás (2009) CSR, avagy a vállalatok társadalmi felelősségvállalása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Rittgasszer, Imola (2009) A kreatív kistérségek Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ruczné Benizs, Edina (2009) Nemzetközi számviteli rendszerek (Magyarország számviteli szabályozása az Európai Unióban). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rácz, Ildikó (2009) Gazdasági növekedés Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rácz, Mónika (2009) Klaszteresedés Olaszországban (A gazdaságfejlesztés és a társadalmi tőke befolyásoló szerepe). Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Rákóczy, Andrea (2009) A Homokháti Kistérség az Európai Unió pályázatainak tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

S

Schoblocher, Bernadett (2009) Magyar állampolgárok utazásvédelme. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sebó, Andrea (2009) Kis- és középvállalkozások banki finanszírozása Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Sebők, Nóra (2009) A Hódmezővásárhelyi kistérség piramisa: versenyképességi helyzetkép. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Surinya, Péter (2009) K+F szereplők támogatása a magyar Nemzeti Innovációs Rendszerben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szabics, Péter (2009) A Szilver Táncművészeti Kht. teljeskörű gazdasági elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Andrea (2009) Kábeltelevízió kicsiben és nagyban - avagy egy helyi és egy országos szolgáltató fúziójának hatása a szervezetre és a működésre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Terézia (2009) A devizaalapú jelzáloghitelezés sajátosságainak bemutatása a K&H Bank Zrt. lakossági üzletágának vizsgálatával. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Áron (2009) A nyitottság átka. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szakáll, Krisztina (2009) A Terület- és Régiófejlesztési Célelőirányzat bemutatása a Dél-alföldi Régióban, a 2004-2006. év viszonylatában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szalma, Gergely (2009) A foglalkoztatottság a munkaerő-piaci eszközök tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szappanos, Szimonetta (2009) Szponzorálás, avagy a (helyi) vállalkozások sportszponzorálási lehetőségei a magyar férfi élvonalbeli kosárlabdázás példáján keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szendrei, Tímea (2009) A kapcsolati marketing jelentősége napjainkban a business to business piacon, avagy a személyes eladás reneszánsza. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szentkirályi, Szilárd (2009) A ’90-es évek bankkonszolidációjának előtörténete és folyamata Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szikora, Zsuzsa (2009) Kihívások és lehetőségek az Unió előtt: a török csatlakozás dilemmája. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szilágyi, Emese (2009) A Triple Helix negyedik szereplője (Társadalmi részvétel a technológiai döntésekben). Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szilágyiné Godó, Mónika (2009) A közoktatási feladatellátás újszerű megoldása a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása keretében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szivák, Gábor (2009) A Munkaügyi Központok szerepe a vállalkozóvá válás elősegítésében és a kis- és középvállalkozások támogatásában, a Dél-alföldi Régióban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szombati, Tamás (2009) Az infláció hatása a számviteli elszámolásokra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szél, Ágnes (2009) A hőszivattyú, mint lehetséges termék bevezetése a DÉMÁSZ Zrt.-nél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Széll, Zsuzsanna (2009) Az állami adóhatóság és vele kapcsolatban álló bíróság végrehajtási tevékenysége. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szénási, Róbert (2009) A teljesítményértékelés elmélete és gyakorlata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szöllősi, Ágnes (2009) Motiváció és vezetés (A dolgozók teljesítmény-értékelése a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs, Róbert (2009) Miért lesz valaki (Szegeden) építőipari vállalkozó? BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sánta, Orsolya Márta (2009) A lízing, mint finanszírozási forma kialakulása, és hazánk lízingpiacának helyzete. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

T

Tanács, Péter László (2009) Tanulás-tudás-csapatszellem Japánban - avagy deru kugi va utarareru (a kiálló szög beveretik). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tapodi, László (2009) Pénzügyi egyensúlytalanságok Magyarországon az 1960-as évektől napjainkig. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tomasovszkiné Dóró, Edit (2009) Az államháztartás és a jegybank kapcsolata a rendszerváltástól napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tordai, Ildikó (2009) A Basel II és az Európai Uniós irányelvek szerint elismerhető fedezetek elmélete, valamint helye a gyakorlatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Totobé, Tímea (2009) Spekuláció a tőzsdén. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, András Zoltán (2009) A magyar faktoring piac helyzete és fejlődési lehetőségei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Annamária (2009) Társadalmi részvétel a helyi gazdaságfejlesztés stratégiai tervezési folyamatában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, István (2009) A neoklasszikus és posztkeynesiánus növekedési modellek összehasonlító bemutatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Kálmán (2009) A fogyasztói magatartás változása on-line környezetben az aukciós oldalak példáján keresztül. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Veronika (2009) A magyar biztosítási piac helyzetének bemutatása, különös tekintettel az utasbiztosításra, a piacvezető, QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepén keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tótka, Judit (2009) Az Európai Uniós források hatása a foglalkoztatottságra, a TÁMOP 1.1.2 „Decentralizált programok a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért”című program bemutatásán keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Török, Ildikó (2009) Az online reklámpiac jövője - viselkedés és érdeklődés alapján célzott online hirdetések és személyre szabott ajánlatok az internetmarketingben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Törőcsik, Júlia Sára (2009) Gyógyszertári marketing a hagyományos és modern gyógyszertárakban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

V

Vad, Veronika (2009) Piaci alapon működő egészségbiztosítási rendszerek. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Bence (2009) Gazdasági és pénzügyi stabilizáció a második világháború után Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Varga-D., Csilla (2009) Az Európai Unió és Oroszország külgazdasági kapcsolatai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Varjas, Árpád (2009) A jelzáloglevelek piaci helyzete Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vas, László (2009) Árfolyampolitika a gazdaságpolitika árnyékában. Nehéz helyzetben a devizahitelesek. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vass, Violetta (2009) A Nemzetközi Valutaalap tevékenysége vélemények és reformok tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vida, Ágnes (2009) KKV-k adózása különös tekintettel az egyszerűsített vállalkozói adóra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vincze, Anett (2009) A csapatépítésben rejlő lehetőségek az üzleti tudományok szerint és legfontosabb formái a gyakorlatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vincze, Csilla Ibolya (2009) A nyugdíjpénztárak szabályozása, fejlődéseinek irányai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vizin, Renáta Janka (2009) Népességcsökkenés és a gyermeknevelés fontossága Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vörösné Bagi, Éva (2009) Az EMVA-ból finanszírozott fiatal mezőgazdasági termelők támogatásának ismertetése, különös tekintettel az értékelésre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

W

Werner, Andrea (2009) Vezetői számvitel és kontrolling alkalmazása egy vállalatnál. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Wéber, Viktória (2009) Innováció és versenyképesség: az elválaszthatatlan „ikerpár”. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Z

Zsigmond, Rita (2009) Az Európai Uniós csatlakozás hatása a hazai autóbontók piacára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Á

Árvai, Helga (2009) A Kiskunhalasi kistérség relatív helyzete a lokális üzleti környezet tényezőit vizsgálva. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2023. március 28. 00:52:35 CEST.