Item where specialization "jogász" and date of item 1997

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | No Grouping
Jump to: A | B | C | D | F | G | H | J | K | L | M | N | P | R | S | T | U | V | Z | Ó | Ö
Number of items: 115.

A

Antalóczy, Sándor (1997) Alapvető elvek érvényesülése a magyar környezetvédelmi törvényben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Asztalos, László (1997) Az Állami Számvevőszék működésének tapasztalatai. Masters, József Attila Tudományegyetem.

B

Balla, Béla (1997) A gépjárművekkel kapcsolatos vagyon elleni bűncselekmények (sajátos kriminalisztikai és egyes eljárásjogi kérdések). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Balla, Katalin (1997) A házasság felbontásának eljárásjogi szabályozása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Balogh, Gyöngyi (1997) Személyiségvédelem a polgári jogban, különös tekintettel az információs jogokra. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Balogh, Gábor (1997) Az archaikus múlt vonzásában: az antikvitás és Nietzsche zeneesztétikája. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Balázs, Ildikó (1997) A hitelezés jogi kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bangha, Ágnes (1997) Orvosok és betegek jogai és kötelezettségei. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bartók, László (1997) A helyi önkormányzati testületek működése a törvényességi ellenőrzés tükrében Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Berta, Istvánné (1997) Rokkantsági nyugdíj: az 1975. évi II. törvény alapján, figyelemmel a rehabilitáció kérdésére. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Blága, József (1997) A politikai rendszer Izraelben (A XX. századi zsidó állam). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bobák, Anita (1997) Az önellenőrzés elmélete és gyakorlata. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bocsi, István (1997) Az önkormányzati tulajdon sajátosságai. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Brunecker, Éva (1997) A környezetvédelmi törvény új vonásai. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bálint, Attila (1997) Rokkantsági nyugdíjrendszer problematikája. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bártfai, Zsolt (1997) A jogszabályok helyesbítésének gyakorlata és elméleti kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

C

Csaba, József (1997) A szexuális erőszak jogi szabályozása a hatályos büntetőtörvénykönyvben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Cseh, György (1997) A részvénytársaságokra vonatkozó rendelkezések történeti áttekintése és a hatályos szabályozás, különös tekintettel az alaptőkére és a részvényekre. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Császi, Ferenc (1997) A Magyar Honvédség polgári ellenőrzése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Czapolai, Barbara (1997) A köztársasági elnök jogállása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

D

Daragó, Tibor (1997) A "numerus clausustól" az "endlösungig". A két világháború közötti magyarországi antiszemitizmus a korabeli jogforrások tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Dinnyei, Annamária (1997) A gyermekek jogainak érvényesülése a családjogi törvényben, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Dániel, Károly (1997) A jogállam és a nemzetbiztonsági törvény. Masters, József Attila Tudományegyetem.

F

Faragó, Edit (1997) A gyermek- és fiatalkori bűnözés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Farkas, Mónika (1997) Az alkotmánybíráskodás jogelméleti kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fazekas, István (1997) Nemzet és állam (G.W.F. Hegel államfelfogásának sajátosságai). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fekete Nagy, Gábor (1997) Egyes társadalombiztosítási felelősségi szabályok (T.108.§, T.109.§) elméleti megközelítése és gyakorlati alkalmazása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fodor, Tibor (1997) Áruk szabad mozgása az Európai Unióban /A mennyiségi korlátozással azonos hatású intézkedések tilalmának érvényesülése az Európai Bíróság gyakorlatában/. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fásy, Hajnalka (1997) Az emberi jogok védelméről. Masters, József Attila Tudományegyetem.

G

Glück, Zsuzsanna (1997) A házasság felbontására vonatkozó szabályok változása és gyakorlati alkalmazásuk. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Gál, Attila (1997) Törvényen alapuló tartás kérdései napjainkban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Gömbös, Sándor (1997) A letéti felelősség, a szállodai letét, mint különös letéti forma. Masters, József Attila Tudományegyetem.

H

Hidasi, Gábor (1997) A középiskolások drogfogyasztásának háttere, okai és a prevenció lehetőségei. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Holtzer, Olivér (1997) Magyarország és az Európai Unió. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Horváth, András (1997) Cicero mint jogtudós. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Horváth, György (1997) Veszélyes üzem működéséből eredő károk. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Horváth, Zsolt (1997) Mit terem az "Á-FA"? Avagy a fiktív, illetve a fiktívnek vélt számlákkal kapcsolatos ÁFA problémák. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Horváthné Gáva, Ágnes (1997) A magzat büntetőjogi védelme (terhességmegszakítás-magzatelhajtás). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Horváthné Ruprecht, Szilvia (1997) Az állami adóhatósági ellenőrzés az adózás rendjéről szóló 1990. évi XCI. törvény és módosításai tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Hárshegyi, Károly (1997) A nyugdíjfolyósítás ügyvitelének fejlesztése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

J

Jackli, Tamás (1997) A szabálysértési jog kialakulása, fejlődése és a jövőben várható változások. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Jackliné Murguly, Mónika (1997) A mentelmi jog és az összeférhetetlenség, mint az országgyűlési képviselők függetlenségét biztosító közjogi intézmények. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Jaraba, Valéria (1997) Az Európai Unió 4. irányelvének megjelenése a gazdasági társaságok átalakulásánál. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Jáger, László (1997) A törvényesség érvényesülésének garanciái a közgazdasági eljárásban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

K

Kalmár, Csaba (1997) Az 1989. évi alkotmánymódosítás és az azt követő változások, különös tekintettel a bíróságok és az ügyészség alkotmányos helyzetére. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Katona, Adrienn (1997) Az örökbefogadás hazai szabályozása a hatályos jogszabályok tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kiss, dr. Sándor (1997) Megvalósíthatósági előtanulmány a Honfoglalás fantázianevű Kft. létrehozásáról. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kissné Gerőcs, Klára (1997) A politikai viszonyok alakulása és a szabadságjogok érvényesülése a két világháború közötti Magyarországon (1919-1939). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kocsis, Ildikó (1997) Narkománia és bűnözés: érvek és ellenérvek a kábítószerlegalizációról. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kosztyi, Emma (1997) A jegyző jogállása, szerepe és felelőssége, különös tekintettel a községi önkormányzatra. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kovács, Sándorné (1997) A Csongrád Megyei Önkormányzat költségvetése, különös tekintettel az állami feladatellátáshoz szükséges fedezet biztosítására. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kundrák, István (1997) Világpolitikai folyamatok 1945-től 1949-ig. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Körmendiné Veres, Orsolya (1997) Házastársi lakáshasználat. Masters, József Attila Tudományegyetem.

L

Leleszi, Zoltán (1997) A gyermekek jogainak érvényesülése a magyar jogi szabályozásban, különös tekintettel a családjogi törvényre. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Lesfalvi, Tibor (1997) A demokratikus ellenzéktől a kormányzati hatalomig. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Lontai, Attila (1997) Gazdasági társaságok alapítása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Léhner, Anita (1997) A kultúrafinanszírozás problémái Magyarországon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Lőrincz, Ildikó (1997) A szervezett bűnözés, különös tekintettel a romániai szervezett bűnözésre. Masters, József Attila Tudományegyetem.

M

Maklári, Zsolt (1997) Pénzügyi lízing, mint pénzintézeti tevékenység szerződésjogi és adójogi környezete. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Mezei, Hajnalka (1997) A társasági jog magyarországi fejlődésének elemzése, ezen belül a Korlátolt Felelősségű Társaság alapításának jogi kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Mohácsy, Tamás (1997) A vagyon elleni erőszakos bűncselekmények - Rablás, kifosztás és zsarolás. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Mundruczó, Péter (1997) A tagsági viszony kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Muszev, Dimitrov Dancso (1997) A tulajdonformák és változásuk hatása a Ptk. egyes rendelkezéseire kitekintéssel az Alkotmánybíróság vonatkozó határozataira. Masters, József Attila Tudományegyetem.

N

Nagy, Mária Terézia (1997) A környezetvédelmi törvényhez kapcsolódó jogi szabályozás. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nagy, Zoltán (1997) A közlekedési bűncselekmények egyes minősítési kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nagy, Zsolt László (1997) A kongresszus felépítése, helye szerepe és viszonya az Amerikai Egyesült Államok elnökéhez a XX. században - A kongresszusi vizsgálatok és az elnöki mentesség. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Novotny, Julianna (1997) Külföldiek alkotmányos jogai és az állami szuverenitás különös tekintettel a menekültekre. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nyika, Mihály (1997) Az emberölés minősített esetei. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nyujtó, Ildikó (1997) A közös tulajdon szabályozása és gyakorlati problémái. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Németh, Csilla (1997) Politikaelméleti kérdések és megoldási lehetőségek Arisztotelész filozófiájában. Masters, József Attila Tudományegyetem.

P

Papp, Zsuzsanna (1997) A szövetkezetek átalakulása elméletben és gyakorlatban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Perecz, Károly (1997) A köztársasági elnök - A végrehajtó hatalom dualizmusa vagy egysége. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Pesei, Zsuzsanna (1997) Az Európai Unió politikai intézményrendszere. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Pintér, Mónika (1997) A személyi jövedelemadózás szabályozásának egyes kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Pákozdi, Zoltán (1997) A tárgyalás előkészítése, pervezetés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

R

Reich, Péterné (1997) A közüzemi szerződések teljesítésének kérdései különös tekintettel a villamosenergia szolgáltatásra. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Rengei, Ágnes (1997) A narkotikumok által okozott deviáns magatartások egyik megjelenési formája a sátánizmus. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Rózsa, Csilla (1997) Gyermekelhelyezés és kapcsolattartás. Masters, József Attila Tudományegyetem.

S

Seres, József (1997) A felülvizsgálati eljárás. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Simon, Zoltán (1997) Miért van szükség birtokrendezésre? Masters, József Attila Tudományegyetem.

Sipos, Aranka (1997) A végrehajtó hatalom Kelet-Közép-Európa új alkotmányaiban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Soltész, Miklós (1997) A kábítószerrel visszaélés büntető anyagi- és eljárásjogi szabályai - A kábítószeres ügyekben folytatott büntetőeljárások gyakorlata. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Soós, Andrea Klára (1997) A természetjogi felfogás és Hans Kelsen jogelmélete. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szabó, Gábor (1997) A pénzhamisítás bűncselekményének büntetőjogi megítélése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szabó, Pál (1997) Magánszemélyek általános adatvédelme. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szarka, Anikó (1997) Az öngyilkosságok Magyarországon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szendi, Mónika (1997) A közigazgatási határozatok bírósági felülvizsgálata. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szepesi, László (1997) A fiatalkorúakra vonatkozó büntetőjogi és eljárásjogi szabályok. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szigeti, László (1997) A bíróság elé állítás. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szilágyi, Attila (1997) A kábítószeres bűnözés elleni küzdelem a büntető anyagi és alaki jog illetve a jogon kívüli eszközök felhasználásával. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szolnoki, Imre (1997) Értékpapír és értéktőzsde. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Sztakó, József (1997) Gyámügyi igazgatás története, hatályos gyakorlata Magyarországon, különös tekintettel Tótkomlós város gyámügyi osztályára. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Száraz, Anikó (1997) Az Európai Unió társaságokra vonatkozó irányelveinek megjelenése a magyar társasági jogban, különös tekintettel a konszernekre. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Sáling, Natália (1997) Elhatárolási problémák az emberölés körében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Sóti, Kálmán (1997) A szabadságelvonással járó kényszerintézkedések a büntetőeljárásban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

T

Tarsoly, Zita (1997) Az értékpapírok és értékpapírpiacok Magyarországon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Tatár, Zoltán (1997) A közös tulajdon szabályozása és gyakorlati problémái. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Tiba, Anikó (1997) Hatalommegosztás - szuverenitás megvalósulása napjaink alkotmányos rendszereiben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Timár, Judit (1997) Perorvoslatok és a felülvizsgálati eljárás. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Tollmann, Judit (1997) Közigazgatási és társadalombiztosítási perek. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Török, Zoltán (1997) A büntethetőség elévülésének elméleti és gyakorlati problémái. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Török, Ágota (1997) Értékpapírok a Budapesti Értéktőzsdén. Masters, József Attila Tudományegyetem.

U

Urbanyiczki, Klára (1997) Az alkotmánybíráskodás jogelméleti kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

V

Vajon, Edit (1997) A perbeli képviselet és az ügyvédek. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Varga, Beáta (1997) A házastársi lakáshasználat. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Varga, Ferenc (1997) A jogos védelem, különös tekintettel a szükségesség és arányosság kérdésére. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Varga, Márta (1997) A közigazgatási jog forrásai és a közigazgatás jogi szabályozásának reformja. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Vass, István (1997) Gazdaság és szociálpolitika századunk utolsó évtizedeiben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Vass, Virág (1997) A kábítószer büntetőjogi vonzata, különös tekintettel a német nyelvterületre. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Virág, László (1997) A hadigondozásról. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Virányi, Zsuzsanna (1997) A házastársi vagyonközösség. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Vörösné Horváth, Andrea (1997) A perbeli bizonyítás egyes kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Z

Zámbóné Révész, Judit (1997) A jogorvoslati rendszer a közigazgatásban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Ó

Ónadi, János (1997) A vagyon elleni erőszakos bűncselekmények. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Ö

Ökrös, Ferenc (1997) A mezőgazdasági termelőszövetkezetek földvagyonának megszüntetése kárpótlás és vagyonnevesítés útján. Masters, József Attila Tudományegyetem.

This list was generated on 2024. április 19. 07:59:17 CEST.