Item where faculty "Faculty of Law and Political Sciences" and date of item 1998

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | No Grouping
Jump to: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z | Á | É | Ö | Ü
Number of items: 548.

A

Aradi, Jánosné (1998) A hozzátartozói ellátások helye a társadalombiztosítási ellátások rendszerében. A hozzátartozói nyugdíjrendszer változásai, jelenlegi szabályozása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Aradi, Péter (1998) Hohgkong az illatos kikötő. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Aratóné Cserényi, Margit (1998) Az üzemi baleset és társadalombiztosítási vonatkozásai. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Ari, Zoltán (1998) A kereskedelmi bankok szabályozási kérdései a 90-es években. Masters, József Attila Tudományegyetem.

B

B. Nagy, Barbara (1998) Személyiségvédelem születésünk előtt és halálunk után, valamint az élethez való jog. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bagdán, Árpád (1998) A házasság felbontásának eljárásjogi szabályozása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bagi, Károly (1998) Az alapellátás helyzete Magyarországon. Háziorvosi vállalkozás szervezése, menedzselése, indítása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bakó, Józsefné (1998) A társadalombiztosítási baleseti ellátások rendszere és a jogharmonizáció. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Balogh, Hajnalka (1998) A magzatelhajtást szabályozó intézkedések a statisztika tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Balogh, László (1998) A gyermek létéhez fűződő anyasági ellátások története. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Balogh, László Csaba (1998) Az ingatlannyilvántartás alapelveinek érvényesülése a Fővárosi Kerületek Földhivatalában. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Balogné Lehoczki, Éva (1998) Az önkormányzatok gazdálkodása, a gazdálkodás problémái az önkormányzatok létrejöttétől napjainkig (Kecskemét város önkormányzatának bemutatásán keresztül). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Balázs, dr. Eszter (1998) A városmarketing. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Balázs, Dr. Róbert (1998) A fekvőbeteg gyógyintézetek gyógyszer-gazdálkodásának racionalizálási lehetőségei. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Baranyi, Magdolna (1998) Az Európai Parlament működése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Barta, Zoltán (1998) A mezőgazdaságban dolgozók járulék- és ellátási rendszerének fejlődése, elemzése. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bartal, Ákos (1998) Egészségügyi stratégiai módszer. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bartha, Péter (1998) A védjegyek jogi szabályozásáról. Nemzetközi szabályozás, az Európai Unió védjegyjoga, és védjegyjogi gyakorlata, az új védjegyjogi szabályozás a jogharmonizáció tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bartos, Dr. Sándor (1998) A farmakoökonómia alapkérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bartuczné Gulyás, Enikő (1998) A nyugdíjbiztosítás központi és területi igazgatási rendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bató, Szilvia (1998) Büntetőjogi elvek Békés vármegyében (1844-45). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bedros J., dr. Róbert (1998) Integrált kórházi információs rendszerek. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Beke, Ibolya (1998) Megfelelő vezetővel szemben támasztott követelmények a társadalombiztosításban, különös tekintettel a szakma előtt álló szervezeti változásokra. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Belányi, Márta (1998) Fogvatartottak vallásgyakorlása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bencsik, Edit (1998) A bankkártyapiac Magyarországon és az Air Routing hitelkártya bevezetése a ferihegyi repülőtérre. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Benedek, Csaba (1998) Az informatikai technológia szerepe a gazdaságban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Berberovics, Mirjana (1998) A birtokrendezés történeti fejlődése és jövőbeni szabályozásának szükségessége. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Berecz, Róbert (1998) A szabványszerződések és a tisztességtelen szerződési feltételek. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bernáth, Péterné (1998) Fontos tudnivalók a gazdasági társaságokról, az alapítók anyagi felelőssége. (Megalakulás, megszűnés, csőd, felszámolás, végelszámolás.). BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Besenyei, Adrián (1998) A környezetvédelem jogi-gazdasági eszközei, környezeti felelősség, környezeti károk felelősségbiztosítása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Beszedics, Orsolya (1998) A gyermek- és fiatalkori bűnözés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bielyák, Józsefné (1998) A megváltozott munkaképességűek szociális ellátása, a rehabilitáció gyakorlati kérdései. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Birinyi, Gabriella (1998) A vezető iránti követelmények, a vezetői funkciók gyakorlása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bodnárné Desics, Tünde (1998) Az anyasággal, gyermekneveléssel összefüggő ellátások a társadalombiztosításban és a családi pótlék. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bodorné Trapp, Klára (1998) Családi szocializáció iskolás korban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bognár, Ferenc (1998) Szükségesség és arányosság kérdése a jogos védelem és a végszükség tárgykörében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bognár, Gyöngyi (1998) Prognóziskészítés a várható szociális ellátásokról. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bokor, Gábor (1998) Adóztatás és adómorál Magyarországon a lízing kapcsán. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Borsányi, Eszter (1998) A nemzetközi környezetvédelmi jog kialakulása, általános kérdései és egyes egyezmények. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bugyi, Zoltán (1998) A századelő lakáspolitikája Magyarországon, összehasonlítva a nyugat-európai helyzettel. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bulik, Gabriella (1998) A házasság felbontásának eljárásjogi kérdései, különös tekintettel a bíróság békítési tevékenységére. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Busai, György (1998) A házastársi vagyonközösség. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Buss, Emese (1998) A szabadságvesztés büntetés végrehajtása a szociológia tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bács, Györgyné (1998) A nyugdíjbiztosítás nyilvántartásának jelenlegi helyzete és a jövőbeli fejlesztése igazgatási szerveinél. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bálint, Ágnes (1998) A gyermek és fiatalkori bűnözés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bánhidi, Mária (1998) Kórház mint üzem (Országos intézeti példán keresztül bemutatva). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bánszki, Lászlóné (1998) A társadalombiztosítás története, irányítása, az önkormányzati irányítás változásai. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bárány, Györgyné (1998) A társadalombiztosítás jogorvoslati rendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Béres, Zsuzsa (1998) Az Európai Unió külgazdasági kapcsolatai (EFTA, JAPÁN, USA). Masters, József Attila Tudományegyetem.

C

Chiovini, Mária (1998) A bizottságok szerepe az önkormányzatokban különös tekintettel az oktatás és a kultúra területére. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Chrabák, László (1998) Az emberölés minősített esetei. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Csala, Ildikó (1998) A halálhoz való jog. Az euthanáziáról. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Csala, Valéria (1998) Finanszírozás, szponzorálás az egészségügyben egy városi kórház kapcsán. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Csanádiné dr. Matuz, Csilla (1998) Az üzleti tervezés néhány fontos kérdése egy egészségügyi vállalkozásban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Csernus, Tibor (1998) Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa és az ügyészség: összehasonlító elemzés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Csikós, Gellért (1998) Gondolatok a rendőrség marketing tevékenységéről. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Csobánczi, Szilvia (1998) Lakás, avagy a "család statisztikája". Masters, József Attila Tudományegyetem.

Csoma, József (1998) A munkáltatók, foglalkoztatók társadalombiztosítási jelentési és nyilvántartási kötelezettsége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Csordós, Albert (1998) A Kádár-korszak diktatórikus jellegéről. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Czotter, Marianna (1998) A magyar egészségügy kihívásai. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Czár, Eszter (1998) Születési statisztika - Termékenységi statisztika. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Czékus, Szilvia (1998) A kábítószer-bűnözés Európában és Magyarországon. A kábítószer-függőség gyógyításának büntetőjogi feltételei kriminológiai megközelítésben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

D

Daday, Attila (1998) Előtanulmány a Projekt 2000 BT hitelkérelméhez. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Dancza, Zsolt (1998) Az egészségügy finanszírozásának fő vonalai Magyarországon az utolsó negyedszázadban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Darabos, Péterné (1998) A munkáltatók társadalombiztosítással kapcsolatos teendői. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Darányi, Attila (1998) A dél-koreai chaebolok autógyártása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Daróczi, László (1998) Értékmegőrzési törekvések az öregségi nyugdíjak tükrében, az 1952 januárjától 1998 januárjáig terjedő intervallumot vizsgálva. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Debreczeni, István (1998) Önkormányzati lakásgazdálkodás Nyíregyházán 1980-tól napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Demény, Gábor (1998) A nyugdíjrendszer átalakulásának hatása a nyugellátások elbírálására és megállapítására. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Derdák, István (1998) Arányváltozások a nyugdíjigények összetételében, különös tekintettel munkaképesség-csökkenésen alapuló igényekre. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Deutsch, Viktor (1998) A kisiparosok, egyéni vállalkozók kötelező biztosításának és ellátásának fejlődése napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Deák, Ilona (1998) Munkanélküliség Magyarországon, különös tekintettel Csongrád megyére. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Dinai, Zoltán (1998) A jogos védelem. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Diósné Szakál, Andrea (1998) A jövő fekvőbeteg ellátásának sajátosságai. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Dobozy, Csilla (1998) A kultúra Magyarországon a 90-es években az adatok tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Dobozy, Réka (1998) A szerződésszegés, különös tekintettel a hibás teljesítésre. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Dolinay, Eszter (1998) Az izraeli ingatlanpiac fonákságai. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Drozdik, András (1998) A határőrség belső ellenőrzése, különös tekintettel a költségvetési szakterületre. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Drégelyi, Viktória Laura (1998) Az öngyilkosságok alakulása, társadalmi és demográfiai jellemzői a második világháború után Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Dubravcsik, Balázs (1998) Az orvosi jogviszony és az orvosi műhibák jogelméleti problémái. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Dudás Szabó, Károlyné (1998) A biztosítottat megillető, jövedelemhez igazodó készpénzellátások és a gyermektámogatási rendszer az egészségbiztosításnál. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Dégi, dr. Zoltán (1998) Gyógyszerfelhasználás a magyar egészségügyben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

E

Elek, Zsuzsanna (1998) A nemi erkölcs elleni erőszakos bűncselekmények viktimológiai kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Erdélyi, Magdolna (1998) Az átmeneti járadék és a rendszeres szociális járadék szabályozásának változása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Erdősiné Magyar, Ibolya (1998) Számítógépes bérfeldolgozási rendszerek fejlődése a Heves megyei TÁKISZ-nál felhasználói szemmel. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Eszesné Tóth, Katalin (1998) Környezetgazdálkodás ökonómiai kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

F

Fantoly, Dr. Zsanett (1998) Vállalat és környezetvédelem. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Farkas, Attila (1998) A kisvállalkozások fejlesztése és sikeres működtetése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Farkas, Edit (1998) A nemek közötti megkülönböztetés kérdése az Európai Unió jogrendszerében és a tagállamok nyugdíjrendszereiben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Farkas, Dr. György (1998) Kórházi gyógyszerköltségek csökkentésének lehetőségei. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Farkas, Róbert (1998) Lakáshelyzet - lakáskörülmények az 1996. évi mikrocenzus tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fazekas, Zoltán (1998) A kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés üzleti lehetőségei. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fazekasné Dr. Havacs, dr. Ildikó (1998) A fúzió, mint a kórházműködtetés egyik lehetséges formája. Egy kórház két telephely a vásárosnaményi és fehérgyarmati kórházak fúziója kapcsán. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fehér, Lászlóné (1998) Baleseti nyugellátások. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Fejes, Tímea (1998) Az alkoholizmus és a bűnözés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fekete, László (1998) A közlekedési bűncselekmények egyes minősített kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fekete, Márta (1998) Az EU konform gyógyszerfogyasztási szokások kialakításának lehetőségei Magyarországon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fekete, Márta (1998) Az EU konform gyógyszerfogyasztási szokások kialakításának lehetőségei Magyarországon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fekete, Tamás (1998) A felülvizsgálati eljárás jogi szabályozásának változásai. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fekete, Zsuzsanna (1998) Rendszerváltások Közép-Kelet-Európában. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Ferkó, Béláné (1998) A magyar társadalombiztosítás irányítási szervezeti rendszerének főbb változásai az elmúlt 100 év tükrében. A rendszerváltást követően megindult reformfolyamatok hatása a társadalombiztosítás továbbfejlődésére. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Filyó, Gáborné (1998) Saját jogú és hozzátartozói baleseti ellátások. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Finta, László (1998) A kiegészítő tevékenységek helyzete a társadalombiztosításban napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Fodor, Hajnalka (1998) Ausztria csatlakozása az Európai Unióhoz. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fodor, Dr. Lajos (1998) Kórházi laboratóriumok az ezredfordulón. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fodor, Dr. Lajos (1998) Kórházi laboratóriumok az ezredfordulón. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Forrai, Mihály (1998) Az európai integráció történetének korai szakasza. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Francia, Balázs (1998) A francia V. Köztársaság politikai rendszere. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Frankó, Istvánné (1998) Az Állami Számvevőszék működésének tapasztalatai. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Futó, Sándor (1998) A természetvédelmi területekre vonatkozó speciális földjogi szabályok. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fábián, József (1998) A mezőgazdasági szövetkezetek jogviszonyai az átalakulás és a munkavégzés vonatkozásában. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fábián, László (1998) Multinacionális vállalatok marketingstratégiája és a külföldi működőtőke áramlása hazánkba. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fábián, Péter (1998) Lakáshelyzet és lakásfinanszírozási lehetőségek Magyarországon. A Fundamenta Magyar-Német Lakás-takarékpénztár Rt. működése. Jogi és intézményi háttér. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fábry, Ágnes (1998) A magyar parlamenti és önkormányzati választási rendszer összehasonlítása (Választások a rendszerváltás után). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fényi, Árpádné (1998) Társadalombiztosítás önkormányzattól önkormányzatig nemzetközi összehasonlításban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Földes, Attila (1998) A Koreai Köztársaság és a Kínai Köztársaság gazdasága és politikai rendszere. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Földesi, Erzsébet (1998) Reprezentatív módszerek a gazdaságstatisztikában. Az ipari kisvállalkozások évközi megfigyeléshez tartozó minta reprezentativitásának vizsgálata. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fülöp, László (1998) A védjegy. Masters, József Attila Tudományegyetem.

G

Gajdács, Dr. Ágnes (1998) Válságmenedzsment néhány aspektusa fekvőbeteg ellátó intézmények esetében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Gajdácsik, Adrián (1998) Eutanázia: A jog és az orvosi etika dilemmája. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Gallovics, Györgyné (1998) A biztosítottakat megillető ellátások változásai kialakulásuktól napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Galló, Zsolt (1998) A kisvállalatok gazdálkodásának aktuális kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Garamvölgyi, Ágnes (1998) Az Európai Közösségi bankszabályozás okozta szerkezeti változások az angol, belga, francia és német kereskedelmi bankrendszerekben az 1990-es években. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Garamvölgyi, Ágnes (1998) Az Észak-Írországi Konfliktus 1968 után. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Gargács, Ferencné (1998) A családi pótlékra jogosultak körének alakulása a XX. század elejétől napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Gazsi, József (1998) A mezőgazdasági szövetkezetek átalakulásának gazdasági és jogi kérdései, továbbfejlődésük lehetőségei. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Gomba, Boglárka (1998) A közös tulajdon szabályozása és gyakorlati problémái. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Graffelner, Kálmán (1998) Fekvőbetegellátó rendszer átalakítása és privatizációja. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Groska, Mihály (1998) Machiavelli hatalomelmélete. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Gruber, Dr. György (1998) Ellentmondások az Amerikai Egyesült Államok egészségügyi rendszerében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Gulyás, Helga (1998) Természetvédelem a Nemzeti Parkokban, különös tekintettel a Fertő-Hanság nemzeti Parkra. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Gulyás, Péter (1998) A stratégiai auditálás - a piaci sikeresség alapja. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Gulácsiné Dobos, Emőke (1998) A totalitarizmus elméleti megközelítése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Gyurosovics, József (1998) Rablás és a kifosztás dogmatikai problémái. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Gyöngyösi, Istvánné (1998) Egészséget károsító hatások, egyéb az egészségi állapotot befolyásoló tényezők, környezetvédelem. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Gágyor, Szilárd (1998) A vállakozási szerződések optimalizálása a MOL Rt. US HTTÜ Szegedi Bányászati Üzemében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Gál, Ilona (1998) Élelmezés a kórházi gazdálkodás és privatizáció tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Gál, Krisztina (1998) A fiatalkori bűnözés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Gárdián, Attila (1998) Totalitarizmus elméletek. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Géber, Ferenc (1998) Az egyéni és társas vállalkozások járulékfizetési kötelezettsége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Gémes, Lehel (1998) Vezetőbeszerzés, kiválasztás és fejvadászat magyar és nemzetközi viszonylatban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Gönczi, Zoltán (1998) A magyar egészségügyi közigazgatás kialakulása, fejlődése a XVIII. század elejétől napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Görög, Márta (1998) A konszernjog. Masters, József Attila Tudományegyetem.

H

Haffner, Béla (1998) A fehérgalléros bűnözés (különösképpen a rendszerváltást követően). BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Hajzsel, Krisztina (1998) A női bűnözésről, különös tekintettel a nők által elkövetett élet elleni bűncselekmények közül az emberölésre és a csecsemőgyilkosságra. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Halász, Béláné (1998) Az egyéni vállalkozók társadalombiztosítása, járulékfizetési kötelezettsége és a jogszabályváltozások hatása a vállalkozásokra. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Halász, Miklós (1998) A tanúvédelem. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Halász, Sándor (1998) A DÉMÁSZ Rt. Szegedi Üzletigazgatóság gépjármű flotta fejlesztése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Hangya, Kálmán Péter (1998) Önkormányzati lakások privatizációja. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Hanák, Dr. Endre (1998) Az 1929-33-as válság gazdasági problémái. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Harangozó, Ildikó (1998) A nagyhatalmak és Kelet-Európa viszonya 1945-1949. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Haudigner, István (1998) Hozzátartozói nyugdíjrendszerünk alakulása 1975. július 1-től. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Heffner, Gábor (1998) Nemzeti és etnikai kisebbségek Szegeden és a német kisebbségi önkormányzat. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Hegyi, Annamária (1998) A kábítószer-probléma alakulása Magyarországon a kilencvenes években. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Heidt, Éva (1998) Finanszírozási módszerek az egészségügyben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Hidasi, Dóra (1998) Euthanázia. Jog a halálhoz. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Hidasi, László (1998) A nyugdíj korkedvezmény. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Hild, Ágnes (1998) A világgazdaságban lezajlódó változások a közösségi versenyjog és a banki szolgáltatások tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Holota, Szabolcs (1998) A fenntartható fejlődés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Horváth, Annamária (1998) Spanyolország alkotmányfejlődése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Horváth, Dr. Endre (1998) Az önköltségszámítás helye, szerepe az intézményi tevékenységek elszámolásában egy intézmény példáján keresztül bemutatva. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Horváth, Imre (1998) Ellenőrzések a társadalombiztosításban. Kifizetőhelyi járulékellenőrzés. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Horváth, Judit (1998) Változásmenedzsment és csapatépítés a gazdasági szervezetek életében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Horváth, Judit (1998) A munkanélküliség és az egészségi állapot összefüggései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Horváth, Dr. László (1998) Az azbesztexpozíció haláloki szerepének vizsgálata Magyarországon az 1980-as és 90-es években. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Horváth, Péter (1998) Stratégiai gondolkodás változtatásának szükségessége egy konkrét intézményben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Horváth, Rudolf (1998) A nyugellátások és a nyugdíjszerű ellátások alapját képező szolgálati idők, valamint azok nyilvántartása, igazolása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Horváth, Szabolcs (1998) Az adóigazgatás jogorvoslati rendszere. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Horváth, Zsuzsanna (1998) Fiókhálózat és ügyfélszolgálat a nyugdíjbiztosításban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Horváth, Ákos (1998) A magyar szövetkezetek jogi szabályozásának jelene és jövője. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Hrabovszki, Péter (1998) A lelkiismereti szabadság joga az USA törvényhozásában. A jelenlegi és lehetséges jövőbeli tendenciák. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Hubay, Andrea Éva (1998) Offshore cégek. Nemzetközi adótervezés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Huszár, Adrienn (1998) Hibás teljesítés pénzügyi lízing esetén. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Huszár, Julianna (1998) A Magyar Köztársaság és az Európai Unió környezetvédelmi jogrendszerének harmonizációja. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Hájas, Katalin (1998) A magyar polgári jog alapelvei különös tekintettel a joggal való visszaélés tilalmára. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Hídvégi, Dr. Zsófia (1998) A homogén betegségcsoportok megállapított és tényleges költségtartalmának összehasonlítása kiemelt osztályokon (szülészet-nőgyógyászat, belgyógyászat, sebészet). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Hüvös, László (1998) A sztrájkjog kialakulása és fejlődése Magyarországon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

I

Ignácz, Attila (1998) Szövetkezeti típusok. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Ignácz, Zsuzsanna (1998) A munkaviszonyok jogi helyzete a mezőgazdaságban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Igriczi, Hajnalka (1998) Narkománia és bűnözés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Ihász, Sándor (1998) A szlovákiai magyar kisebbség politikai-jogi helyzete. Masters, József Attila Tudományegyetem.

J

Jeneiné Somogyi, Irma (1998) Városi Vízügyi Beruházási Kft. üzleti terve. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Jerémiás, dr. Attila (1998) Minőségbiztosítás az egészségügyben és annak konkrét alkalmazása egy gyógyító intézményben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Juhász, Béláné (1998) A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak nyugdíjmegállapítására indokolt-e külön törvényt fenntartani. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Juhász, János (1998) A termékválaszték-bővítés gazdaságossági vizsgálata a MOL Rt. Szegedi Bányászati Üzemében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Juhász, Jánosné (1998) Változások a társadalombiztosítási ellátásokra jogosultak körében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Juhász, Mátyás (1998) A privatizált helyi energiaszolgáltató vállalatok (Démász Rt., Dégáz Rt.) gazdálkodásának elemzése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Jurányi, Dr. János (1998) Az egészségügyi menedzserképzés feladatai és lehetőségei az egyetemi oktatásban, és várható hatása az egészségügy működésére. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Jámbori, Sándor (1998) A bankkártyaforgalom kialakulása és fejlődése Magyarországon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Jónás, Ágoston (1998) A magyar bankszabályozás tíz éve (1987-1997). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Józsa, Dr. Adrienn (1998) A gazdasági reklámtevékenység jogi és etikai szabályozása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Józsa, Ágnes (1998) A privatizáció egyes kérdései Magyarországon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

K

Kababik, Istvánné (1998) A kórház mint üzem. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kajtor, Erzsébet (1998) Minőségbiztosítás és humánerőforrás kölcsönhatása az egészségügyben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kalmár, Sándor (1998) A Budapesti Értéktőzsde főbb részvényeinek elemzése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kalász, Viktória (1998) A helyi iparűzési adó ellenőrzésének sajátosságai és az adóellenőrzés gyakorlata Magyarországon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kanka, Dr. Andor (1998) Regionális ellátási modell, és a finanszírozhatóság kérdései a pszichiátriai betegellátás területén. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kapronczay, Tamás (1998) Világpolitikai folyamatok 1945-től 1949-ig. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kasza, Lajos (1998) A chilei diktatúra politikai berendezkedése, gazdasága és belső ellenzéke. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kaszap Nagy, Rita (1998) A társadalombiztosítási végrehajtás kialakulása és fejlődése. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kecskeméti, Erika (1998) A magyarországi lakáshelyzet az 1990-es években a demográfiai adatok tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kelemen, Péter (1998) A kétpólusú világrend kialakulása, 1945-1947. szeptember (Bipolarizáció). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kertész, Gabriella (1998) A vállalatok közötti koncentrációk ellenőrzéséről szóló 4064/89. számú tanácsi rendelet kapcsolata a Római Szerződés 85. és 86. cikkével. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Keskeny, György (1998) A magyarországi nemzeti kisebbségek és a szomszédos országok magyar kisebbségei. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kiefer, Csilla (1998) Minőségfejlesztés a fekvőbeteg osztályokon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kis, András (1998) Alkotmánybíráskodás és politika az egyes fontos tisztségeket betöltő személyek ellenőrzéséről szóló törvény kapcsán. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kispéter, Tiborné (1998) Ápolási Otthon (Nursing Home), mint kórházi ellátást helyettesítő alternatíva. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kiss, Ernő (1998) Regressz igények érvényesítése a társadalombiztosításban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kiss, Lajosné (1998) Nyugdíjrendszerek kialakulása, fejlődése, és válsága Európában és Magyarországon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kiss, Mária Magdolna (1998) A családi pótlék rendszer múltja, jelene. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kiss, Norbert (1998) A parti-tenger alapvonalának problémája szigetcsoport-országok esetén. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kiss, Rita (1998) Földtulajdonszerzés árveréssel (a vas megyei tapasztalatok tükrében). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kiss, Szilvia Zsuzsanna (1998) A terhelt joghelyzete a büntető eljárásban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kocsis, Daniella (1998) A halálbüntetés jogelméleti kérdőjelei. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kocsis, Ilona (1998) Földtulajdon változások a rendszerváltás tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kocsis, László (1998) A délszláv menekültek hatása a magyar menekültügyi szabályozásra. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kohlrusz, Milán (1998) A szindikátusi szerződés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kolozsi, András (1998) Logisztika a vállalatban: logisztika elméletben és gyakorlatban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Koncz, Éva (1998) Az átlagszórás-kártya alkalmazása tömegellenőrzésre a Szabolcstej Rt. nyíregyházi üzemében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kontra, Ibolya (1998) A társadalom és a család. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kormosné Kubala, Ágnes (1998) A családi pótlék története és az 1997. évi változások kritikája. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Korsós, Béla (1998) A perbeli képviselet és az ügyvédek. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kosztkó, András (1998) A környezet természeti ártalmai. A környezetszennyezés egészségkárosító hatásai. Környezetvédelem. A környezeti ártalmakra reagáló magatartási formák. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kothencz, Éva (1998) Magyarország EU csatlakozásának várható hatása a környezetvédelemre. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kovács, Adrienn (1998) Az Európai Unió politikai intézményrendszere. Az Európai Parlament. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kovács, Attila (1998) Gázszolgáltató Rt. humán stratégiája a privatizáció tükrében 1998-2002. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kovács, Attila Pál (1998) A közigazgatás jogorvoslati rendszere. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kovács, Dávid (1998) A gyulai németség helyzete 1945 után. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kovács, János (1998) A betéti társaságok alapítása és működése, kapcsolata a társadalombiztosítás járulékellenőrzés rendszerével. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács, Jánosné (1998) Kábítószer-használat és társadalom. Tolna megyei helyzetkép. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács, Katalin (1998) Demokrácia és diktatúra Dél-Koreában és hatása a gazdasági életre. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kovács, Katalin (1998) Értékpapírok, értékpapír piacok. A Budapesti Értéktőzsde. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kovács, Dr. Katalin (1998) Az ügyfélszolgálat, mint a vállalati arculat része. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kovács, Lajos (1998) Az államhatárral kapcsolatos rendészeti tevékenység jogi szabályozása, a határőrség rendészeti feladatai. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kovács, Melinda (1998) "Jaltai-rendszer" kialakulása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kovács, Mária (1998) Elgondolások a honvédségi nyugdíjmegállapító tevékenység korszerűsítésére. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács, Péterné (1998) Magyarország EU csatlakozása, különös tekintettel a mezőgazdaság helyzetére, szerepére, felkészítésére. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács, Tamás (1998) A populizmus a magyar sajtóban 1990-től napjainkig. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kovács, Tímea (1998) A gazdasági bűncselekmények új szabályozása különös tekintettel a pénzügyi bűncselekményekre. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kozma, Huba (1998) A magyarországi vállalkozások számának és összetételének vizsgálata az 1988. évi VI. törvény hatályának ideje alatt. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kucsera, Antal (1998) Családi pótlékrendszer történeti fejlődése. Helye, szerepe a jövedelem- és népesedéspolitikában. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kuczi, Petra (1998) A Kádár-rendszer összehasonlító politológiai elemzése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kukovecz, Gábor (1998) A Budapesti Értéktőzsde és a magyar értékpapírpiac fejlődésének elméleti kérdései 1980-1998. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kuliga, Krisztina (1998) A közszolgálat, mint életpálya. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kun, Zoltán (1998) Világpolitikai folyamatok (1945-1948). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kutasi, Gáborné (1998) A magyar családi pótlék történeti bemutatása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kutri, Anna (1998) A Lakáskassza Rt. tevékenységének értékelése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kvanka Hórits, Edit (1998) Beruházások menedzselése egy kórház példáján. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Káity, Károly (1998) Kiállítások-vásárok szerepe és hatásai. A vásár, mint marketingkommunikációs eszköz a Szegedi Nemzetközi Vásár tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kára, Edit (1998) Az agrárpiac szabályozása az Európai Unióban és hatása Magyarországon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kárpáti, József (1998) Forradalom, megújulás, kibontakozás. A kecskeméti népképviseleti közgyűlés története a szabadságharctól a Dualizmus kezdeti időszakáig 1848-1871. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kéri, Erika (1998) Az elektronikus fizetési módok elterjedése és tapasztalatai. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kókai, Katalin (1998) Az egészségügyi ellátásban szereplő partnerek és szerepük: lakosság-egészségbiztosítás-állam. A prevenció jelentősége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kövér, Tamás (1998) Az egyéni és társas vállalkozók társadalombiztosítási jogállása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kőhalmi, Ferenc (1998) A vállalati stratégiai tervezés folyamata. Stella Artois sör piaci bevezetése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kőrösi, Gábor (1998) Stratégiaváltás az izraeli kül- és belpolitikában. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kőrösi, Zsuzsanna (1998) Pénzbeli szociális ellátások Csongrád város gyakorlatában. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kővágó, Dr. Levente (1998) A kórház, mint bonyolult üzem, és annak viszonya a megváltozott gazdasági-társadalmi körülményekhez. Masters, József Attila Tudományegyetem.

L

Laczi, Beáta (1998) A magzati élet védelmének büntetőjogi szabályozása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Laczi, Orsolya (1998) A Közösségi iparpolitika irányvonalai és a magyar integrációs törekvések a Társulási Megállapodás tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Laduver, Gábor (1998) Az agrárágazat állami irányítása és az agrárjogalkotás. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Lakatos, Melinda (1998) Az Európai Unió munkaügyi normái és a hazai jogharmonizációs törekvések. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Lakó-Futó, Dr. Zoltán (1998) A kórház-finanszírozás alapjai és a fejlődés lehetséges irányai. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Lehoczki, Anett (1998) Narkománia és bűnözés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Lehoczky, Dávid (1998) Magyarország nemzetközi jogi kapcsolatai a Tengellyel. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Lekrinszki, Anett (1998) A kelet-európai rendszerváltások összehasonlító elemzése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Lengyelné Czakó, Patrícia (1998) Az európai gazdasági integráció egyes kérdései különös tekintettel az európai munkanélküliség okozta problémákra és Magyarország, valamint a közép- és kelet-európai országok csatlakozására. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Lenkefi, Józsefné (1998) A segélyezési rendszer jellemzői Veszprémben a 90-es években. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Leskó, István (1998) Szociális ellátások a társadalombiztosítás rendszerében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Leé, Tamás (1998) A bizonyítás alapkérdései a büntetőeljárásban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Ligacs, Attila (1998) A köztársasági elnök. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Lippai, Tibor (1998) A társadalombiztosítási végrehajtás kialakulása, működése Baranya megyében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Lipták, Andrásné (1998) Minőségbiztosítás, minőségfejlesztés és humán vonatkozásai a Berettyóújfalui Területi Kórházban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Losonci, Dr. Endre (1998) A kórházgazdálkodás egy lehetséges controlling rendszere. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Lovászi, Rita (1998) A választási rendszerek arányossága néhány kelet-közép-európai országban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Ludányi, Beáta (1998) A csőd- és felszámolási eljárások, mint kockázati tényezők a hitelintézeteknél. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Lukács, Miklós (1998) A társas vállalkozások tagjainak biztosítási és járulékfizetési kötelezettsége: a fejlődés útja, aktuális kérdései. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Lux, Zoltán (1998) A hajléktalanok helyzete Pécs városában. Hajléktalanság és társadalmi helyzet. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

László, Mária (1998) Az Európai Monetáris Unió és a konvergenciakritériumok. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Lázár, Zoltán (1998) Az MSZP-SZDSZ koalíció létrejötte. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Lépő, Edit (1998) Kárpótlási életjáradék Magyarországon 1992-től napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Lévainé Maczó, Gabriella (1998) A kollektív szerződések rendszere Magyarországon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

M

Magna, Katalin (1998) A MEP ellenőrző főorvosának tevékenysége a háziorvosi szolgálatban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Magos, Ildikó (1998) A szervezett bűnözés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Magyari, Donát (1998) Programfinanszírozás az államháztartás rendszerében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Majorné Nagy-György, Andrea (1998) Offshore cégek, adóparadicsomok külföldön és Magyarországon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Makay, Enikő (1998) A kötelmi és a társasági jogviszony a jogszabályok és a gyakorlat alapján. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Makra, Kornélia (1998) Erőfeszítések a környezetért nemzetközi és helyi szinten, különös tekintettel a Mártélyi Tájvédelmi Körzetre. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Maróthy, Kornél (1998) Az Európai Szövetkezeti Társaság rendelet-tervezete és a magyar szövetkezeti jogalkotás. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Maróti, Zsuzsanna (1998) Lakáshelyzet - Jász-Nagykun-Szolnok megye kiemelésével. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Matkó, László (1998) A közgazdaságtan oktatása a XVIII. században a Debreceni Református Kollégium kéziratgyűjteménye alapján. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Matkócsik, Ágnes (1998) A hozzátartozói ellátások jogosultsági változásai a társadalombiztosítás területén 1975-től. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Matkóné Fülöp, Pálma (1998) A pénzügyi ismeretek beépülése a XIX. században a kereskedelmi iskolák tananyagába. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Matlné Kisari, Erika (1998) A társadalombiztosítás önkormányzati irányítása és állami felügyelete. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Matuszka, István (1998) A Budapesti Értéktőzsde kialakulása és részvényszekciójának működési tapasztalatai. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Matuz, János (1998) Az EU közös kül- és biztonságpolitikája, transzatlanti kapcsolatok. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Meleg, Mária Emese (1998) Narkománia és bűnözés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Mezei, Lászlóné (1998) Magyarország foglalkoztatáspolitikai eszközei 1991-től napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Miklóssy, Sándor Zoltán (1998) A kisebbség nemzetközi jogi és belső jogi szabályozása, az erdélyi magyarság helyzete, szerepe. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Miks, Antal (1998) Gondolatok a szervezett bűnözésről. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Minyó, Tamás (1998) Párbeszédek a büntetőtárgyaláson. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Mohácsi, Krisztina (1998) Az abortusz jogelméleti kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Molnár, József (1998) A magyar szénbányászat helyzete a kilencvenes években. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Molnár, Beáta Piroska (1998) A gyermek jogainak érvényesülése a családjogi törvényben és más jogszabályokban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Molnár, Csaba (1998) A pénzmosás, mint új bűncselekmény-kategória a hazai jogi szabályozásban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Molnár, Gizella (1998) A nyugdíjbiztosítás alkotmánybírósági kontrollja. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Molnár, Győzőné (1998) A munkanélküliség hatása a nyugdíjnemekre Somogy megyében 1988-1997 között. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Molnár, Ibolya (1998) A társadalombiztosítás szervezete és a korszerű társadalombiztosítási ügyintézés. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Molnár, István (1998) Baleseti védelem. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Molnár, István (1998) Életkörülmények és lakásviszonyok. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Molnár, Tamás (1998) Gondolatok a tárgyalás mellőzéséről. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Mucsi, Zoltán (1998) Az energiaszektor privatizációjának főbb kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Muhi, Erika (1998) Magyarország népességének alakulása 1945-től napjainkig. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Muszka, Sándor (1998) A környezetvédelmi felelősség kérdései, különös tekintettel a popularis actiora. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Mák, Gyöngyi Ildikó (1998) Gyermek- és fiatalkori bűnözés Kiskunhalason és környékén. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Márkházai, Sándor (1998) Jászberény város önkormányzatának működése 1990-1998 között. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Márkus, Imre (1998) A magángazdálkodás esélyei Magyarországon a földtulajdonviszonyok tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Márkus, Krisztina (1998) Gondolatok az életfogytig tartó szabadságvesztésről. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Mátyus, Ágnes (1998) Az Európai Unió Bizottságának működése és részvétele a döntéshozatalban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Máté, Szabolcs (1998) A magyarországi németség a második világháború után - A kitelepítések -. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Mészáros, Noémi (1998) A vádalku. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Móré, Dr. Csaba (1998) A manipuláció művészete a magyar gyógyszerpiacon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Müller, Adrienn (1998) Finnország az Európa Unióban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

N

Nagy, Alexandra (1998) Az egyéni vállalkozók járulékfizetési kötelezettségének alakulása 1988-tól. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Nagy, Andrea (1998) A kétpólusú világrend kialakulása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nagy, Attila (1998) A fiatalkorúakra vonatkozó külön rendelkezések a Btk-ban és az ez irányú büntetőjogi reform lehetséges irányai. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nagy, Béla (1998) A társadalombiztosítás által folyósított szociális ellátások. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Nagy, Csaba (1998) A perorvoslatok és felülvizsgálati eljárás. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nagy, Emese (1998) A Kominform a nemzetközi helyzetről. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nagy, Lajos (1998) A kábítószer-probléma korspecifikussága. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Nagy, Lászlóné (1998) Munkavégzésre irányuló jogviszonyok tartalmi és formai változásainak hatása a társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettség alakulására és teljesítésére. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Nagy, Mónika (1998) Öngyilkosság. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nagy, Noémi (1998) Narkománia és bűnözés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nagy, Szilárd (1998) A nemzetközi környezetvédelmi jog, különös tekintettel az Európai Unió jogalkotására és az ezzel kapcsolatos magyar jogharmonizációra. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nagy, dr. Tamás (1998) A magyar gyógyszer-nagykereskedelem áttekintése a kilencvenes években. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nagy, Tímea (1998) A vagyon elleni erőszakos bűncselekmények (rablás, kifosztás, zsarolás bűncselekménye). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nagy, Ágnes Laura (1998) Az Európai Unió politikai intézményrendszere. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nagymihály, Balázs (1998) Egy magyarországi középvállalat marketing környezetének és kommunikációs stratégiájának elemzése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nagyné Fucskó, Enikő (1998) Privatizáció az egészségügyben. A fekvőbeteg gyógyintézmények privatizációjának néhány aspektusa. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nagyné Kovács, Ibolya (1998) Egyéni- és társas vállalkozások járulékfizetése. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Novák, Mária (1998) Szolgáltatások az Európai Unióban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nyerges, Judit (1998) Integrált informatikai rendszer bevezetése a Pick Szeged Rt.-nél. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nyerges, József (1998) A személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedések és az eljárás gyorsítását, egyszerűsítését szolgáló jogintézmények a fiatalkorúak elleni büntetőeljárásban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nánási, Hajnalka (1998) Versenyben, avagy egy kereskedelmi bank stratégiája a vállalati ügyfelek megszerzésére. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Németh, Andrea (1998) Választási rendszerek Közép-Kelet-Európában 1989-1997. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Németh, Imre (1998) A magyar társadalombiztosítás szervezete és irányítása 1945-től napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Németh, Mónika (1998) A fiatalkori bűnözés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Németh, Sándor (1998) Társadalombiztosítási szakellenőrzés a reform törvények tükrében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

O

Opauszki, Zoltán (1998) A magyar társadalombiztosítás irányítási és szervezeti rendszerének változásai a II. világháború után. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Ormosi, Viktor (1998) Társadalombiztosítási ellenőrzés megszervezése,a társadalombiztosítás és a kifizetőhelyek kapcsolata. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Orosz, Ferencné (1998) A társadalombiztosítás belső ellenőrzésének fejlődése, a nemzetközi belső ellenőrzési normák. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Orosz, Józsefné (1998) A jogorvoslat és méltányosság szerepe a társadalombiztosításban, kapcsolata az államigazgatási eljáráshoz. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Orosz, Mária (1998) Helyi adók a Fővárosi Önkormányzatnál. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Ország, Bernadett (1998) A baranyai német nemzetiség politikai helyzete a II. világháború idején és a jelenkorban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Oskó, Imréné (1998) A számítógépek helye, szerepe, szükségessége a nyugdíjbiztosítás területén, a szervezeti változásra tekintettel. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Ottlakán, Mónika Brigitta (1998) Narkománia és bűnözés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

P

Palás, Dusán (1998) Az SAP R/3 Integrált Vállalatirányítási Rendszer és a QM (minőségbiztosítási) modul funkciói. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Pap, Lászlóné (1998) A magyar családjog kialakulása és rendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Papp, György (1998) Európai Unió monetáris integrációja, különös tekintettel az ECU-ra. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Papp, Géza (1998) Induló vállalkozás likviditás politikája. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Papp, Judit (1998) Az európai monetáris integráció. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Papp, Lajosné (1998) A nyugdíjbiztosítási ágazat szervezete és informatikai stratégiája. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Papp, Dr. László Tivadar (1998) A HBCS alapú finanszírozás elemzése egy önkormányzati tulajdonú fővárosi kórház szemészeti osztályának 1997-es tényadatai alapján. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Paragh, Éva (1998) A munkáltatói (foglalkoztatói) társadalombiztosítási adatszolgáltatási kötelezettség megszegésének problémája a nyugellátás megállapításakor. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Pataki, Emese (1998) Az előzetes letartóztatás. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Pataki, Krisztina (1998) A rendszerváltás, a többpártrendszer kialakulása Magyarországon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Pazsa, Ágnes (1998) A kedvezményezetti kör bővülése a társadalombiztosításban a korai időszakoktól napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Pethő, Anada Zsuzsa (1998) A magyar közigazgatás történeti fejlődése; a középszintű igazgatás az 1990-es rendszerváltástól napjainkig. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Pinczés, Mónika (1998) Narkománia és bűnözés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Pintér, Dr. Aladár (1998) Munkanélküliség és foglalkoztatáspolitika Magyarországon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Pintér, Ildikó (1998) Ügyfélszolgálat szervezése a nyugdíjbiztosítási igazgatóságokon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Plavecz, Ádám (1998) A társadalombiztosítási kintlevőségek a csődfelszámolás-végelszámolás tükrében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Pluhár, Edit (1998) A kórházi controlling és alkalmazásának tapasztalatai a Békés megyei Képviselőtesület Pándy Kálmán Kórházában. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Práth, Károly (1998) A gazdasági erőfölénnyel való visszaélés a versenytörvényekben és a gyakorlatban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Pál, dr. Attila (1998) A gyógyszerpiac alakulása az elmúlt évtizedben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Pálfi, Géza (1998) A Budapesti Értéktőzsde. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Pálinkás, Dóra (1998) A magzati élet védelmének büntetőjogi szabályozása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Pálinkás, Kornélia (1998) A bírák szerepe a büntetőjogi felelősség eldöntésében az elsőfokú bűntetti tárgyaláson. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Pálinkó, Réka (1998) Narkománia és bűnözés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Pásztor, István (1998) Kórházi szolgáltatások privatizációs megvalósításának lehetőségei. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Pásztor, Ottília (1998) A szövetkezeti földhasználat és földtulajdon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Péter, Gerda (1998) A bátaszéki német nemzetiségűek története - A Tolna megyei németek politikai helyzete 1945-től napjainkig. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Péterfi, Vera (1998) A tárgyalás mellőzése a büntető eljárásban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

R

Rajnai, Csaba (1998) A munkaviszony keletkezése és megszűnése az Európai Unió országaiban (Franciaország, Németország, Olaszország, Egyesült Királyság). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Redl, Péter (1998) Változások a hazai gyógyszerpiacon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Reményi, László (1998) Narkománia és bűnözés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 1990-97 között. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Ritz, Tibor (1998) Az 1997. évi népszavazás Magyarország NATO-csatlakozásáról és ennek előzményei. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Román, Éva Beatrix (1998) Mentálhigiéne, alkoholizmus. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Roxin, György (1998) A természetjog és a jogpozitivizmus. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Rozgonyi, Éva (1998) A kábítószer-probléma és a bűnözés elméleti és gyakorlati kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Rutkai, Dr. János (1998) Önkéntes egészségpénztárak lehetőségei a magyar egészségügyi ellátásban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Rábai, Zsolt (1998) A szellemi tulajdon körébe tartozó immateriális javak értékelése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Rácz, Csilla (1998) A modern közigazgatás ügyfélszolgálata. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Rácz, Dr. László (1998) Controlling rendszer egy megyei kórház gyakorlatában. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Rácz, Zoltán (1998) Az Európai Unió IX. számú társasági jogi irányelvének alkalmazhatósága a magyar társasági jogban (különös tekintettel a cégbírósági gyakorlatra) - Társaságok összefonódása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Rácz, Ágnes (1998) A házastársak lakáshasználata. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Rádi, Antónia (1998) A versenyjog aktuális kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Révész, Margit (1998) Az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárak helyzetének változása a magánnyugdíjpénztárak kialakulását követően. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

S

Sarudi, Rita Judit (1998) A magzati élet védelmének büntetőjogi szabályozása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Scheffer, Zsolt (1998) A magyar állam és a katolikus egyház kapcsolata 1945-1990. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Schmidt, József (1998) Földeák társadalomtörténete 1848-ig. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Schmidt, Patricia (1998) A perorvoslatok és felülvizsgálati eljárás. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Schmidt, Péter (1998) A gazdasági, szociális és kulturális jogok. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Schwimmer, Eszter (1998) Az első demokratikus választások Bosznia-Hercegovinában Dayton után. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Schütz, Anna (1998) A munkavállalói érdekképviseletek tevékenysége a MÁV-nál. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Sipos, Ildikó (1998) A franchise és a versenyjog összefüggései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Sipos, János (1998) A nyugdíjbiztosítási ágazatba tartozó járulékellenőrzési feladatok ellátásának helyzete és kapcsolatrendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Sipos, Sándor (1998) A foglalkoztatáspolitika és a korengedmény kapcsolata a rendszerváltás éveitől az EURO csatlakozásig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Sipos Szabó, Zsuzsanna (1998) Egyéni teljesítményértékelő rendszer kialakítása egy szolgáltató vállalatnál. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Somogyi, Sándorné (1998) A kötelező társadalombiztosítási törvények hatása Somogy megyében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Somogyi, Zoltán (1998) Magyarország a NATO küszöbén. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Steiner, Dr. Tamás (1998) Költség-haszon elemzés a fekvőbeteg ellátásban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szabó, Ákos Péter (1998) A FIDESZ Magyar Polgári Párt politikai irányvonalának változásai, avagy az élet nagy változtató. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szabó, Aliz (1998) Gyógyfürdők és üdülőhelyek szerepe az egészségmegőrzésben. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó, Attila (1998) Az értelmiség struktúraváltása a rendszerváltás időszakában - Fókuszban: Kecskemét -. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szabó, Attila (1998) Marketing lehetőségek az Interneten. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szabó, Attila (1998) Szolgálati idő figyelembevétele, az 1997. évi LXXXI. törvény alapján, illetve annak bizonyítása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó, Csaba (1998) A nemi erkölcs elleni erőszakos bűncselekmények. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szabó, Csabáné (1998) Magyarország köztársasági kormányformái. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szabó, Erika (1998) Cicero, az államférfi és jogász. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szabó, Ferenc (1998) Vezetői számvitel egy multinacionális termelővállalatnál. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szabó, Iringó (1998) Humán erőforrás gazdálkodás aktuális kérdései és egy kórház személyzet fejlesztési terve. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szabó, Jenő (1998) A politika hatása a társadalombiztosítás szervezetére és irányítására. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó, Katalin (1998) A munkajogi felelősség egyes kérdései, különös tekintettel a munkáltató és a munkavállaló kártérítési felelősségére. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó, Lívia (1998) A jogi antropológia - Az ősi és primitív társadalmakról valamint a jogi népszokásokról. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szabó, Mónika (1998) Kulturális életünk főbb mutatói a '90-es évek elején. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szakács, Judit (1998) Lakáshelyzet kérdőjelekkel (Fényképek a 90-es évek Magyarországáról). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szalai, László (1998) A közigazgatási bíráskodás jogának kritikai szempontú áttekintése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szalay, László (1998) A járulékfizetést megalapozó biztosítási jogviszonyok, a járulékalapok bővítésének szükségessége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szalay, Pálma (1998) A szövetkezetek megszűnése, különös tekintettel a felszámolásra. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szalay, Árpád (1998) Az Európai Parlament szerkezete, felépítése, hatásköre. Az EP hatáskörének kibővülése a döntéshozatalban. Az EP kapcsolata az EU más intézményeivel. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szalóky, Sándor (1998) A társadalombiztosítási kifizetőhelyek által folyósított ellátások fejlődése a kifizetőhelyek megalakulásától napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szarka, Zsuzsanna (1998) Váltottunk és választottunk - Gondolatok a magyar választási rendszerről... -. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szedmák, Péter (1998) Új bankkártya bevezetése a Szőreg és Vidéke Takarékszövetkezetnél. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szekanecz, Lajosné (1998) Nyugellátás iránti igény érvényesítésének szabályai - A kérelmek elbírálása során követendő eljárás. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szekeres, Zsolt (1998) Az Európai Unió agrárpolitikája és a magyar agrárgazdaság lehetősége. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szemenyei, Lilla (1998) A szervezett bűnözés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szentesi, Sándorné (1998) A baleseti ellátások és a baleseti ellátásért való felelősség, ennek kapcsán a munkavédelmi szabályok jelentősége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szentkereszty, Ákos (1998) A házasság felbontása - elméleti és gyakorlati aspektusokból -. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szentkereszty, Ákos (1998) A szándékos emberölés alapesetéről. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szigeti, András (1998) Outsourcing a távközlésben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szigetvári, Judit (1998) Fiatalkori bűnözés és oksági viszonya. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szilveszterné Nagy, Teréz (1998) A megváltozott munkaképességűek rendszeres pénzellátása a társadalombiztosítás rendszerében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szilágyi, Krisztina (1998) Nagy-Britannia és az Európai Unió. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szilágyi, Gabriella (1998) Az EU intézményrendszere és döntéshozatali eljárása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szilágyi, Gábor (1998) A korszerű nyilvántartás követelményei a társadalombiztosítási rendszerekben. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szilágyi, Hajnalka (1998) Intézményi gyógyszertár működésének elemzése és várható változások meghatározása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szilágyi, Károly (1998) A társadalombiztosítási végrehajtás. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szoboszlayné Szabó, Szilvia (1998) Vezetők és vezetettek a rendőrség intézményrendszerében a Tapolcai Rendőrkapitányság tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szrapkó, Ágnes (1998) Szövetkezeti modellek. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Sztahó, Mihályné (1998) Szolgálati idő jelentősége, igazolása, nyilvántartása a társadalombiztosítási nyugellátás megállapításánál. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szucharda, Gyula (1998) Gazdasági cselédek szociális helyzete és biztosítása Békés megyében 1900-1945. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szula, Attila (1998) Modellek az állam és az egyház kapcsolatrendszerében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szántó, Csaba (1998) A gyümölcsjoghurtok értékesítésének stratégiai tervezése a Szabolcstej Rt.-nél. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szászvári, Olivér (1998) A Honkongi Gazdaság szerkezete és fejlődésének áttekintése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szécsi, Mária (1998) A magzati élet védelmének büntetőjogi szabályozása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Székely Szücs, Levente (1998) A szükségesség és az arányosság kérdése a jogos védelem, illetve a végszükség megítélésénél. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Széki, Aletta (1998) Interpellációk Magyarországon 1990-1994 között - avagy barangolás a közelmúlt érdekesebb interpellációinak erdejében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szívós, Tamás (1998) Az Európai Unió intézményrendszere. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szóráth, Emese (1998) Narkománia és bűnözés különös tekintettel a büntetőjogi szabályozásra. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szőke, Bernadett (1998) A magzati élet védelmének büntetőjogi szabályozása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szűcs, József (1998) Az önkormányzatok földtulajdonának történeti fejlődése és hatályos jogi szabályozása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szűcs, Mátyás (1998) Az egészségügy reformja és finanszírozása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Sövény, Zita (1998) Házi betegápolás költségcsökkentésének egy lehetséges módszere. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Sütő, László (1998) A mezőgazdasági szövetkezet földtulajdona és földhasználata változásai a Tarpai Esze Tamás Szövetkezet példáján. Masters, József Attila Tudományegyetem.

T

Takács, Brigitta (1998) Szerzői jogi jogharmonizáció az európai integrációban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Takács, Béla (1998) Az oktatás a számok tükrében (hatékonyság, finanszírozás, társadalmi mobilitás) Magyarországon és Csongrád megyében napjainkban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Tamásy, Mariann (1998) A szociálpolitika megjelenése nemzetközi szinten és Magyarország nemzetközi szociálpolitikai együttműködési egyezményei. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tanács, Levente (1998) Az élethez való jog (Az abortuszról). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Tarman, Imréné (1998) A rokkantsági nyugdíj és a rehabilitációs ellátások alapkérdései. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tarnavölgyi, Zoltánné (1998) Szociális munka a Nyíregyházi Családsegítő Szolgálatnál. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tasnádi, Csaba (1998) Az ellátási kötelezettség, a települési önkormányzatok és az állam szerepe az ellátásban - A háziorvosi rendszer működése a gyakorlatban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tassi, Hajnalka (1998) Az antidiabetikus terápia költségvonzatai a gyógyszertári forgalom tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Telkes, Andrea (1998) Ki- és bevándorlás Magyarországon a változás éveiben 1988-1995. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Tiffinger, Gábor (1998) A megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatása, szociális ellátása, a rehabilitáció gyakorlati kérdései a Vértesi Erőmű Rt.-nél. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tillmann, Károlyné (1998) A társadalombiztosítás irányítási, szervezeti rendszerének fejlődése napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tokaji, Istvánné (1998) Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság humánpolitikai tevékenysége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Toldi-Kovács, Andrea (1998) Az államszervezet szociológiai problémái. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Trefán, Józsefné (1998) Decentralizáció és a szolgáltató jellegű hivatali szervezet szükségessége az egészségbiztosítás szervezeti rendszerében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tulipán, Lászlóné (1998) Szabolcs-Szatmár-Bereg megye munkaerő-piaci helyzetének és a munkanélküliek ellátásának alakulása 1994-től napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Turbucz, Sándor (1998) A birtokvédelem kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Turi, Andrea (1998) A piackutatás elmélete és gyakorlata egy hazai nagy élelmiszeripari vállalatnál. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Turáni, Zsuzsanna (1998) Környezetvédelem és az önkormányzatok. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Tyuroski, Andrea (1998) Igazságügyi pszichiátria a büntetőjogban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Táborossyné Morvay, Zsuzsanna (1998) A jogosultság elbírálása és összegszerűség meghatározása megváltozott nyugdíjrendszerünkben. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tánczos, Bernadett (1998) Házasság, család, válás Magyarországon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Tápai, István (1998) A jogos védelem. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Tárkány-Szűcs, Babett (1998) Az agrárbiztosítás speciális vonásai. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Tímárné Fekete, Ibolya (1998) Egészségvédelem napjainkban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tóth, Emese (1998) Az eljárás alanyai az új Büntető Perrendtartásban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Tóth, Gábor (1998) A magzati élet védelmének büntetőjogi szabályozása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Tóth, János Róbert (1998) Az állami tulajdon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Tóth, Krisztina (1998) Hogyan tovább szövetkezetek? - Az ipari szövetkezetek helyzete a rendszerváltás után -. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Tóth, Lajosné (1998) Az otthoni ápolás jelentősége, szervezése, gyakorlata és finanszírozása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Tóth, Liboriuszné (1998) A társadalombiztosítás igazgatása, jogi alapjai. Egészség-betegség biztosítás. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tóth, Lászlóné (1998) A népesedéspolitika és társadalombiztosítás kapcsolata. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tóth, Roland (1998) A magyarországi pártviszonyok beszűrődése és platformok az RMDSZ-en belül. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Tóth, Tamás (1998) A magyarországi német kisebbség politikai helyzetének változása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Tóth, Ágnes (1998) Szakértők a polgári perben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Tóthné Kiss, Gyöngyi (1998) A gyógyszerészetre vonatkozó jogszabályok és a gyógyszertörvény. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Törtely, Dr. Emília (1998) Az állami és magán egészségügyi biztosítás Magyarországon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

U

Udvarhelyi, Rozália (1998) A polgári perbeli bizonyítás egyes kérdései, különös tekintettel a tanúbizonyításra. Masters, József Attila Tudományegyetem.

V

Vancsura, István (1998) A gyermek és fiatalkori bűnözés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Varga, Andrea (1998) Az Európai Unió agrárpolitikájának fő vonásai. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Varga, András (1998) A házastárs öröklése különös figyelemmel a haszonélvezeti jog megváltására. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Varga, Anita (1998) Az örökbefogadás intézménye a magyar jogban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Varga, Dr. Gábor (1998) Devianciák medicinális vetületei. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Varga, Zita (1998) Az Európai Gazdasági és Pénzügyi Unió. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Vas, Jánosné (1998) Családi pótlék országos ütköztetési rendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Vejmelka, Michal (1998) A magyarországi szlovákok politikai helyzete. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Velek, Dr. Edit (1998) A magyarországi privatizáció egyes tapasztalatai. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Vendrey, Rita (1998) Környezeti károkozás - jogi felelősség. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Veres, Judit and Lukácsi, István (1998) Kis- és középvállalkozások fejlődése Magyarországon és Csongrád megyében a 90-es években. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Veress, Zsolt (1998) A kábítószer mint társadalmi deviancia, szegedi helyzetkép. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Veréb, Sándorné (1998) Az egészségbiztosítás által folyósított ellátások a szociálpolitika rendszerében - Jogszabályok elemzése. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Viczián, Ágnes (1998) Narkománia és bűnözés. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Vidoven, Árpád (1998) Napirend előtti felszólalások a parlamentben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Villányi, Dr. Tiborné (1998) Az Európai Unió szociális védelmi szabályozásainak egyes kérdései, a biztosítási kötelezettség járulékfizetései - Magyarország csatlakozási szándékának tükrében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Vincze, Zsuzsanna (1998) Nyugdíjreform Magyarországon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Virág, Gyuláné (1998) A családi pótlék jelentősége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Virág, Henrietta (1998) Controlling rendszer kialakítása és hatékony működtetése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Virág, Dr. Tibor (1998) Világgazdasági folyamatok 1918 és 1933 között. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Virágh, Edina (1998) A magzat büntetőjogi relevanciája. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Virányi, Ilona (1998) Informatika az ápolásban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Volenszki, Csilla (1998) Az 1997. évi igazságügyi reform. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Válóczi, Mónika (1998) Az ombudsman működésének tapasztalatai. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Végh, Sándorné (1998) Megtérítési ügyek alakulása a gazdasági rendszerváltozás időszakában. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Víg, Zoltán (1998) Napjaink távol-keleti válsága különös tekintettel Dél-Koreára. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Vígh, Andrea (1998) A bevándorlás szabályozása Magyarországon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Vízhányóné Székely, Anita (1998) Az OTP Lakás-takarépképztár helyzete, szerepe és működése a magyarországi lakáselőtakarékossági piacon 1997-ben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Völgyesi, Barbara (1998) Önkormányzati rendeletalkotás és annak törvényességi kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Vörös, Krisztián (1998) Finanszírozási rendszerek összehasonlítása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Vörös, Péter (1998) A belső piac és a környezetvédelem kapcsolata a Római Szerződésben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

W

Walchné Kremlicska, Katalin (1998) A társadalombiztosítás fedezeti rendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Wimmer, András (1998) Távbeszélő szolgáltatás marketingterve az 1998. évre. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Z

Zentai, Tamás (1998) Határidős piac a Budapesti Értéktőzsdén. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Zsilinszky, Mariann (1998) Emberi erőforrás gazdálkodás a kórházakban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Zádori, Dr. János (1998) Minőségrendszerek az egészségügyben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Zöld, Judit (1998) Az iszlám jog kialakulása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Zöldi, István (1998) A közbeszerzési törvény elmélete, gyakorlata, kritikája és az ebből eredő menedzseri feladatok a közüzemi gázszolgáltatók esetében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Á

Ábrahám, Judit (1998) A gazdasági erőfölénnyel való visszaélés az Európai Unió versenyjogában. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Ábrahám-Fúrús, Ágnes (1998) Életkörülmények, lakásviszonyok. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Ádám, Adrienn (1998) Az agrárgazdasági struktúrák változása a rendszerváltozással összefüggésben Magyarországon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Ágoston, Boglárka (1998) A halálbüntetés jogelméleti megközelítésben. Masters, József Attila Tudományegyetem.

É

Érsek, Ferenc (1998) Az egészségügyi rendszerek elméleti alapjai, a háziorvosi ellátás rendszere és finanszírozási módjai. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Ö

Ördögh, Dalma (1998) Az önkormányzati rendszerek egyes sajátosságai Nyugat-Európában és Magyarországon. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Örkényi, László (1998) Orvosi jogviszony és felelősség az új egészségügyi törvény tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Ü

Üveges, Sándorné (1998) A társadalombiztosítás nyújtotta egészségügyi szolgáltatások igénybevétele Magyarországon 1992-től. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

This list was generated on 2024. március 28. 19:10:45 CET.