Item where department "Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék" and date of item 1999

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | No Grouping
Jump to: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V | W | Z | Ő
Number of items: 208.

A

Akliné Tomán, Margit (1999) A magyar szeretetszolgálatok hazai és külföldi önkéntes tevékenysége a szociális ellátásban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Apró, Zoltánné (1999) Nyugellátás a nyugdíjreform után. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Apáti Nagy, Kamilla (1999) Munkaügyi kapcsolatok: a munkavállalói oldal. Egy munkavállalói érdekképviselet bemutatása a Vasas Szakszervezeti Szövetség példáján. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

B

Babik, Anett (1999) Kiegészítő biztosítás: a kötelező felelősségbiztosítás terhére történő nemzetközi gépjármű-kárrendezés. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bakai, Dóra (1999) Gyermekvédelem és intézményrendszere Magyarországon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bakonyiné Lovrics, Ágnes (1999) Közlekedés és a fogyatékosság. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Balog, Józsefné (1999) Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat megalakulásának és működésének vizsgálata. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Balog-Farkas, Józsefné (1999) Rendszerváltás a családi pótlék területén. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Baltavári, Ágnes (1999) A betegségek megelőzése és jelentősége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Balázsné dr. Lendvai, Éva (1999) A kártérítési felelősség kérdései a magyar munkajogban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bangó, Lászlóné (1999) Egyéni és társas vállalkozások biztosítási és járulékfizetési kötelezettsége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Baraczka, Mariann (1999) A gyógyszerek árához nyújtott állami támogatás változásai. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Baradlai, Krisztina (1999) A munkanélküliséggel kapcsolatos jogalkotás Magyarországon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Baranyai, Istvánné (1999) A "munkásosztály" helyzete, érdekvédelme és képviselete (1956-tól napjainkig). BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bartók, Szandra (1999) Az üzemi tanácsok működése és annak tapasztalatai Magyarországon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bedő, Andrásné (1999) A magyar rokkantsági nyugdíjrendszer alakulása 1951-től. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bekker, Gyöngyi (1999) Az egyéni vállalkozók biztosítása és járulékfizetési kötelezettsége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Benkő, Zsuzsanna (1999) Nyugellátási elv és a nyugdíjemelés kapcsolata. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Berkes, Klára (1999) Életbiztosítások a Hungária Biztosító Rt.-n belül. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bertók, Kinga (1999) Kísérlet egy kollektív alkura. A MÁV Rt. 1995-ös keretszerződésének előzményei és tanulságai. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Biczók, Gyöngyi (1999) A járványok és a gazdasági, társadalmi, és a szociális helyzet kapcsolata. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bilisics, Zita (1999) A Fodor József Egészségügyi Szakközépiskola és Gimnázium kollektív szerződésének kritikája. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Bordiné Németh, Erzsébet (1999) A gyermek születésével és gondozásával kapcsolatos ellátások. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Borsi, Olivér (1999) A mai magyar tőzsde. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Borsos, Noémi (1999) A női foglalkoztatás szociológiai, családvédelmi és munkajogi jellemzői a XX. században. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Buksa, Istvánné (1999) A társadalombiztosítás ellenőrzési rendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bába, Rozália (1999) A munkaviszony megszűnése. A felmondás-felmentés rendszerének közalkalmazotti, köztisztviselői szabályozása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Békési, Anikó (1999) A települési önkormányzatok szerepe, feladata, lehetőségei a szociális gondoskodásban, különös tekintettel Szolnok város tapasztalataira. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Béndekné Benkó, Erzsébet (1999) Családi pótlék és a szociálpolitika. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bólya, István (1999) Gyermekneveléssel kapcsolatos családi támogatások Magyarországon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

C

Csernák, Dr. Józsefné (1999) Alanyi jogon a családi támogatások. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Csik, Bernadett (1999) A DUNAFERR Regionális Egészségpénztár működése. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Császár, Károlyné (1999) A magyarországi társadalombiztosítás kialakulása és főbb változásai a II. világháború kitöréséig, különös tekintettel a győri és a Győr-Moson-Sopron megyei sajátosságokra. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

D

Dani, Lászlóné (1999) Családi pótlék Magyarországon az 1990-es években. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Darmos, Edina (1999) A társadalmi segélyezési rendszerek szerkezete és alapelvei az OECD országokban és Magyarországon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Daróczi, Lászlóné (1999) A nyugdíjfolyósítás szaktevékenységében meghatározó szerepet játszó Nyugdíjfolyósító Igazgatóság szervezeti kultúrája, felépítése és működése. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Daubner, Dr. Monika (1999) A rokkantnyugdíjasok helyzete és sajátosságai a vasútnál. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Dekker, Éva (1999) Ki ér többet? Avagy a férfiak és a nők közötti esélyegyenlőség az Európai Unióban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Deák, András (1999) Végrehajtás az Egészségbiztosítási Pénztár Váci Kirendeltségén. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Dobondi, Istvánné (1999) Baleseti ellátások alakulása napjainkig hazánkban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Dobóczi, Pál (1999) A társadalombiztosítás fedezeti rendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Dombi, Mária (1999) Családok támogatási rendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Dudás, Szilvia (1999) Családokat segítő szociális védelem kialakulása, elvei, rendszere. Masters, József Attila Tudományegyetem.

E

Erdős, Ildikó (1999) A minőségbiztositás és a finanszirozás hatása a CT ellátás alakulására Magyarországon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

F

Farkas, Erika (1999) Foglalkoztatáspolitika a változó világban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Fermann, József (1999) Munkáltatói, munkavállalói feladatok a munkaviszony megszüntetésekor és megszűnésekor. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Forgács, Anikó (1999) A rokkantság alakulása a számok tükrében Békés megyében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Futó, Edina (1999) A munkanélküliek ellátási rendszerének alakulása hazánkban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Fábián, Attiláné (1999) Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár és igazgatási szerveinek szervezete, központi területi feladatai, különös figyelemmel a Fővárosi és Pest Megyei Egészségbiztosítási Pénztárra. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Fábián, Péter (1999) ÜT-e még a 13? Üzemi Tanács választás a MOL Rt. Szegedi Bányászati Üzemében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Fábián, Zoltánné (1999) Családi pótlék rendszer 1990-től napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Füleki, Ágnes (1999) Az alkoholizmus okai, következményei, valamint az alkoholbetegek ellátása és az alkohollal kapcsolatos problémák kezelése. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

G

Galamb, Zoltán (1999) Az információs önrendelkezési jog és az egészségbiztosítási adatok kezelése, felhasználása. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Garbóci, Éva (1999) Munkaviszonyban álló személyek társadalombiztosítási járulék és személyi jövedelemadó összefüggései alapján az öngondoskodás megvalósításának lehetőségei 1994. január 1. és 1999. január 31. közötti időszakban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Gelencsér, István (1999) A gazdasági társaságok tagjainak járulékfizetése az 1975. évi II. törvény, valamint az 1997. évi LXXX. törvény tükrében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Gergely, Tamás (1999) A hivatásos katona szolgálati jogviszonyának megszűnése. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Gulyásné Ménesi, Zsuzsánna (1999) Baleseti védelem. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Gyurinné Hamala, Anita (1999) Csődeljárás, felszámolás, végelszámolás értékelése a társadalombiztosítási jogszabályok alapján. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Gál, Alexa (1999) Az egészségügyi ellátás nehézségei az OECD országaiban és Magyarországon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Gátszegi, Edina (1999) A munkaügyi kapcsolatok kezdetei Magyarországon a céhektől a gyáriparig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Géczi, Istvánné (1999) A nyugdíjbiztosítás fejlődése, irányítása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

H

Halász-Szabó, Ágnes (1999) A magyar szakszervezeti mozgalom 1867-1945 között. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Hazafi, Hildegárd (1999) A sztrájkjog az Amerikai Egyesült Államokban (kitekintéssel a kollektív munkaügyi viták rendezésének összefüggő kérdéseire). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Hegedűs, András (1999) A gazdasági társaságok munkajogi problémái. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Hoffman, Andrea (1999) A munkanélküliek képzése - Csongrád megyei adatok alapján -. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Horváth, Imre (1999) Munkanélküliség Győr-Moson-Sopron megyében a XX. század utolsó évtizedében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Horváth, Piroska (1999) Családtámogatási rendszer Magyarországon az 1990. évi XXV. törvény alapján. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Horváth, Dr. Sándor (1999) Participációs jogok és intézmények a munka világában. Elmélet és annak gyakorlati megvalósítása a Magyar Posta Rt-nél. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Horváth, Tamás (1999) Az egészségbiztosítási pénztárak ügyfélszolgálati tevékenysége - A hivatali ügyintézéstől a szolgáltató szervezetig -. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Horváth, Tamásné (1999) Nyugdíjbiztosítási ágazat nyilvántartási rendszerének fejlődése napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Horváthné Egyed, Veronika (1999) Az időskorúak szociális helyzete és az ellátások rendszere Tapolca városban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Hutterer, Béláné (1999) A társadalombiztosítási ügyintézők kapcsolatrendszerének átalakulása a társadalombiztosítás igazgatási szervezetének átalakulásával összefüggésben. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

I

Idul, Jánosné (1999) A készpénzellátás helyzete Csongrád megyében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Izing, Géza (1999) A foglalkoztatók egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási ágazatba tartozó szakellenőrzése a változások tükrében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

J

Jakab, Magdolna (1999) Társadalombiztosítási tanácsadás a gazdasági kamarák szolgáltatási rendszerében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Jakab, Zoltán (1999) A sztrájk nemzetközi és magyar szabályozása és gyakorlata. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Jani, Ildikó Ilona (1999) A japán szociális védelem rendszerének általános kérdései. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Jova, Anikó (1999) A munkavállaló kártérítési felelőssége a privát szférában. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Juhász, Krisztina (1999) A betegek jogai. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Jósvai, Józsefné (1999) A közhasznú munka és közmunka program az 1990-es években Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

K

Kaján, Mónika (1999) A családi pótlék rendszer fejlődése Magyarországon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kancsalné Árky, Gyöngyi (1999) Több nyugellátásra, nyugdíjszerű ellátásra való jogosultság 1951-től. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Karóczkai, Éva (1999) A társadalombiztosítási ellátások fedezeti rendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Keresztesi, Lászlóné (1999) A kisvállalkozások helyzetének és a kisvállalkozók társadalombiztosítási jogállásának alakulása az elmúlt évtizedek politikai és gazdasági változásainak tükrében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Király, Katalin (1999) Az egyéni vállalkozók társadalombiztosítási terheinek rendszere. Other, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Kisházy, Etelka (1999) A munkanélküliek ellátásának rendszere Győr-Moson-Sopron megyében az 1990-es években. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kiss, Gyula (1999) A munkaviszony jogellenes megszüntetése és annak jogkövetkezményei. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Klepács, Andrea (1999) A gazdasági társaságok működése, tagjainak társadalombiztosítási kötelezettsége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kocsis, Ferencné (1999) A betegségek megelőzése. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kondás, István (1999) A környezet szennyezése nyomán fellépő ártalmak. Az egészségügy feladatai a környezet védelmében - az egészséges élővilág érdekében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kora, Szilvia (1999) A társadalombiztosítás, az egészségbiztosítás, az alapellátás, az egészségügyi vállalkozás és a háziorvosi szolgálat kapcsolata a magyar egészségügyi rendszerben. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Korom, Kinga (1999) Le is út, fel is út (Létszámleépítési technikák Magyarországon, a MOL Rt. példája). BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács, Józsefné (1999) Nyugellátásra irányuló igény érvényesítése. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács, Rita (1999) A jövedelemtől függő betegségi és anyasági ellátások 1997. XII. 31-ig illetve azt követően. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács, Tamás (1999) Rokkantsági nyugdíjrendszer tegnap, ma és holnap. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kruchió, Gyuláné (1999) A kötelező társadalombiztosítási rendszer kialakulása és fejlődése Magyarországon, különös tekintettel az 1998. évi reformok változásaira. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kubik, Éva (1999) A társadalombiztosítás és magánnyugdíjpénztárak kapcsolata, szolgáltatásaik összehasonlítása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kucsik, Miklósné (1999) Társadalombiztosítási dolgozók munkajogi helyzete 1992. július 01. előtt és után. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kugler, Petra (1999) Az Európai Unió munkaügyi normái és a hazai jogharmonizációs törekvések. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Kulcsár, Józsefné (1999) Több jogcímen járó ellátás folyósításának problematikája az 1975. évi II. törvény hatálybalépésétől. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kulik, Dr. Jenőné (1999) A sztrájk jogi szabályozása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Káhl, Ferenc (1999) A társadalmi változások hatásának megjelenése a társadalombiztosítási járulékfizetési szabályokban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kállai, Lászlóné (1999) Nyilvántartás szerepe a nyugdíjmegállapítás folyamatában -Somogy megyei tapasztalatok. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kéri, Jánosné (1999) Üzemi balesetek és a baleseti ellátó rendszer alakulása napjainkban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kónya, Csaba (1999) Munkaügyi konfliktus az oktatásban 1995-96. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kósiné Márfi, Marianna (1999) A köztisztviselők helyzete Magyarországon napjainkban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kővári, Andrea (1999) Makroszintű érdekegyeztetés Ausztriában. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

L

Labodáné Veres, Veronika (1999) A munkaviszony megszüntetése az európai jogharmonizáció tükrében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Laczi, Károlyné (1999) Egy közüzemi sztrájk anatómiája (1993. februárjában). BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Lakos, Pál (1999) A társadalombiztosítási nyugellátások alapját képező szolgálati idők és azok bizonyítása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Lamperth, Istvánné (1999) Az özvegyi nyugdíjrendszer történeti fejlődése. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Láng, Lászlóné (1999) Özvegyi nyugdíjra jogosultság feltételei, mértéke, az igény érvényesítése, elkésett igények elbírálása az 1997. évi LXXXI. tv. alapján 1998. 01. 01-től. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Lóczi, Szilvia (1999) A vezető állású munkavállalókra vonatkozó speciális szabályok. Masters, József Attila Tudományegyetem.

M

Magyar, Antalné (1999) A társadalombiztosítás rendszerében a baleseti ellátások helye. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Majos, Mária (1999) Ügyfélszolgálat a magyar nyugdíjbiztosításban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Makara, Sándorné (1999) Az özvegyi nyugdíj jogosultság feltételrendszerének értékelése. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Matécsa, Tibor (1999) Baleseti ellátások a társadalombiztosításban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Mező, Margit (1999) Az előmeneteli és bérrendszer alakulása a társadalombiztosítás és az egészségügy területén 1992. július 01-től. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Molnár, István (1999) A lakosság, társadalombiztosítás szerepe az egészségmegtartásában, rehabilitáció. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Molnár, Izabella (1999) Változások a családi pótlék rendszerében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Muhari, Istvánné (1999) A munkabéke megteremtése a MÁV Rt-nél. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Máthéné dr. Bertók, Judit (1999) A sztrájk elvi kérdései. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Méri, Csaba (1999) Jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Mészáros, László (1999) Az egyházi szociális védelem intézményrendszer kialakulása és jellemzői. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Mészáros, László (1999) Egyes életmódbeli változások hatása a lakosság egészségi állapotára, a rokkantság kialakulása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Mészáros, Tünde (1999) Egyenlő esélyek: különös tekintettel a női munkavállalókra. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

N

Nacsa, András (1999) A sztrájkjog hazai gyakorlata. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nagy, Henriett (1999) A társadalombiztosítás szolgáltató jellegét erősítő tényezők. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Nagy, Istvánné (1999) A rokkantsági nyugdíjasok helyzetének elemzése a mai magyar valóság tükrében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Nagy, Péter (1999) A munkaügyi viták megoldásai: az ADR rendszer sajátosságai. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Nagy-György, Gyula (1999) A járulékellenőrzés helye, szerepe az ellenőrzési rendszerben, időszerű dilemmái. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Naszády, Zoltán (1999) A nyugdíjfolyósítás fejlesztésének szükségessége és háttere a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Negru, György (1999) Magyarország közigazgatása a kezdetektől napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Nemeséri, Zoltánné (1999) Az egészségügyi ellátás rendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Neparáczki, Nándor (1999) A családi támogatások fejlődése Magyarországon a XX. század elejétől napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Neszvecskó, Pálné (1999) Vasutas Önkéntes Támogatási Alap tevékenységének főbb jellemzői. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Németh, Antalné (1999) Anyasággal, gyermekneveléssel kapcsolatos ellátások, kedvezmények az egészségbiztosításban 1990-1998 évben. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Németh, Zoltán (1999) Szakszervezeti pluralizmus a rendszerváltás után a "postásoknál". BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

O

Oláh, Ferencné (1999) Családi pótlék rendszerünk jelene és jövője. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Orbán, Irén (1999) A társadalombiztosítás finanszírozási rendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Orbán, Lászlóné (1999) A köztisztviselői törvény vizsgálata az alkalmazás tükrében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

P

Palotás, Gyula (1999) Arccal az érdekegyeztetés felé: a MAN Rt. területén. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Pataki, Dóra (1999) Az önsegélyezés rendszerének alapvető sajátosságai a magyar és a francia szabályozás tükrében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Pataki, Evelin (1999) A sztrájkjog szabályozása Nyugat-Európában tagállami és uniós szinten. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Patakiné Farkas, Ágnes (1999) A köztisztviselői törvény eltérő sajátosságai a Munka Törvénykönyvéhez képest, különös tekintettel a jogviszony megszűnésére és megszüntetésére. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Paulik, Jánosné (1999) Az 1998. évi magyarországi nyugdíjreform oka, célja a hárompilléres nyugdíjrendszer bevezetése. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Pintér, Noémi (1999) A világbank szociálpolitikai koncepciója különös tekintettel a magyarországi szociálpolitikára. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Prágai, Károlyné (1999) Kifizetőhelyek a társadalombiztosítás rendszerében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Pusztainé dr. Koppány, Csilla (1999) Az árvízvédelmi kárelhárítási közmunka programok megvalósításáról. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Pákozdi, Lajos (1999) Társas vállalkozások járulékfizetése és ellenőrzése. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Pálffy, Istvánné (1999) Gyógyító tevékenység a főváros XV. kerületében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Pósa, Zsuzsanna (1999) Egyházi szociális intézményrendszer sajátosságai. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

R

Ratkay, Attila (1999) A Csongrád Megyei Munkaügyi Központ működése a munkaerőpiaci szervezeten belül. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Rigó, Róbert (1999) A Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének története (megalakulásától az első világháború kitöréséig). BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Romhányi, Dr. Krisztina (1999) Munkáltató általi felmondás szabályozása a francia munkajogban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Rosta, Lászlóné (1999) Kifizetőhelyek szerepe, feladatai a múltban, jelenben és a jövőben. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Ruzsics, Katalin (1999) A gazdasági társaságok, valamint az egyéni vállalkozók társadalombiztosítási kötelezettsége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Rási, Róbertné (1999) A szociálpolitikai egyezmények alapján folyósított nyugellátások. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

S

Schmidt, Antal (1999) A társadalombiztosítási feladatok végzésének ellenőrzési rendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Severnyák, Miklósné (1999) A társadalombiztosítás irányításának változásai 1928-tól napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Sipaki, Mária (1999) Kint vagyok?! Avagy az elítéltek elhelyezkedési esélye. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Skoda, Henriett (1999) Ludditák ma? BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Skolák, Ferenc (1999) Európa közigazgatása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Soltész, Lászlóné (1999) A társadalombiztosítási ellenőrzés mint az irányítás, felügyelet eszköze, a társadalombiztosítási kifizetőhelyeken végzett ellenőrzések tapasztalatainak tükrében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Somos, Károly (1999) Járulékfizetési készség és problémája a '90-es években. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Standerné Perjési, Mária (1999) A családi pótlék, mint a családtámogatási rendszer része: a családi pótlék jogosultság változása 1990. évtől. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó, Györgyné (1999) A családi pótlék rendszer fejlődésének áttekintése napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó, Magdolna (1999) Családsegítő szociális ellátások. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szafkó, Zoltánné (1999) Az ügyfélszolgálati tevékenység és a nyugdíj-megállapítás kapcsolata. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szerencsés-Fekete, Krisztina (1999) A szociális jogok mint második generációs jogok kialakulása és érvényesítése. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szigli, Jánosné (1999) Munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai a főváros területén 1998. évben (az Mt. hatálya alá tartozó szerveknél). Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szilágyi, Vilmosné (1999) A társadalombiztosítás fedezeti és ellátási rendszere közötti kapcsolat és a megoldásra váró feladatok. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szipánné Péntek, Lívia (1999) A háziorvosi szolgálatról általában különös tekintettel Kiskunhalasra. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szolnokiné Csernay, Krisztina (1999) Az atipikus munkavégzés általános vonásai az Európai Unióban. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Szántó, Ferencné (1999) A működőtőke import lehetőségei, feltételei Magyarországon a 90-es években és a vámszabadterület. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szántó, Judit (1999) A társadalombiztosítás és a vállalkozások kapcsolata a Számszaki Kft. Könyvelőiroda munkájának tükrében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szászi, Ágnes (1999) Női munka - női jogok: a nőkre vonatkozó szabályok a magyar munkajogban a nemzetközi előírások tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Székely, Árpád (1999) A társadalombiztosítási végrehajtás. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szénási, Enikő Lilla (1999) A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarai Szervezet jelentősége és szerepe napjainkban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szöllösiné dr. Tóth, Zsuzsanna (1999) Egyenlő esélyek az Európai Unió munkajogában a magyar jog tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Sándor, Endre (1999) Munkavégzés szabályozása és gyakorlata a gazdasági társaságok esetében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Sándorné Szabó, Éva (1999) A munkavállalók munkavégzéssel kapcsolatos kötelezettségei, különös tekintettel a munkaköri feladatok meghatározására és teljesítésére. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Sósné Kovács, Erzsébet (1999) Munkaerőhelyzet alakulása, foglalkoztatás elősegítése, munkanélküliek ellátása Kiskunhalason. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

T

Takács, Gizella (1999) A nyugdíjbiztosítási igazgatási szervek gazdálkodásának pénzügyi lebonyolítása 1994-től napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tariné Deák, Edit (1999) A korszerű ügyfélszolgálatok szerepe az egészségbiztosításban - az ügyfélcentrikus szemléletmód megjelenésétől a szolgáltató jelleg kialakításáig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tartóczky, Szilvia (1999) A munkavállalók védelme: jogharmonizációs törekvések tükrében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tetlák, Örs (1999) Szociális partnerek: Mire van energiájuk? A munkaügyi kapcsolatok szereplői a villamosenergia-ágazatban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tielesch, István (1999) Munkaügyi konfliktus Szekszárdon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tóth, Balázs (1999) A japán vállalatok és szakszervezetek kapcsolata. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tóth, Erzsébet (1999) A munkanélküliség kezelésének jogi problémái az EU jogharmonizáció tükrében. Masters, József Attila Tudományegyetem.

Tóth, Gyöngyi (1999) A gazdálkodó szervezetek jellemzői, tagjainak biztosítási és járulékfizetési kötelezettsége, sajátosságaik. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tóth, Zoltánné (1999) Az emberi érték védelme a székesfehérvári ALCOA-KÖFÉM Kft-ben. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tóth, Zsuzsanna (1999) A munkaviszony és a közalkalmazotti jogviszony tartalmának összehasonlítása különös tekintettel a közalkalmazotti jogviszony eltérő sajátosságaira. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tóthné Gregor, Judit (1999) A népesedéspolitikai intézkedések megjelenése a társadalombiztosítási jogszabályokban 1975-től napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Törköly, Jánosné (1999) Fekvőbeteg ellátás biztosítási finanszírozása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Török, Erika (1999) A Public Relations, avagy a kommunikáció szervezése az egészségbiztosításban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

V

Varga, Zsuzsanna (1999) Kiegészítő nyugdíjbiztosítási rendszerek Európában, különös tekintettel a magyarországi önkéntes biztosítópénztárak működésére. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Vass, Nóra (1999) Munkanélküliség. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Veres, Mónika (1999) A munkáltató és a munkavállaló kártérítési felelőssége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Vincze, Antalné (1999) Családi támogatások a társadalombiztosításban és a szociális ellátásban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Virág, Valéria (1999) Az életbiztosítás jellemzői Magyarországon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Volentics, Lászlóné (1999) A munkavédelem szabályai és gyakorlati alkalmazása a Nestlé Hungária Kft-nél. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Várnai, Dr. Györgyi (1999) Vesepótló kezelések Magyarországon a privatizáció tükrében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

W

Windisch, Ferencné (1999) A betegjogok érvényesülése napjainkban, valamint az aktuális problémák. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Wurstné Tóth, Mária (1999) A társadalombiztosítási járulékbevételeinek előírása és elszámolása, a folyószámlák számítógépes könyvelési rendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Z

Zelenák, Sándorné (1999) Az egyéni vállalkozók biztosítási és járulékfizetési kötelezettsége az 1990-es években. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Zámbó, Zsuzsanna (1999) A munkaviszony munkáltató általi megszüntetése, különös tekintettel a munkaviszony munkáltató általi jogellenes megszüntetésére. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Ő

Őri, Zsuzsanna (1999) A köztisztviselők jogállása: különös tekintettel a köztisztviselőket terhelő többletkötelezettségre és az őket megillető többletjogokra. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

This list was generated on 2024. április 23. 14:28:25 CEST.