Item where specialization "jogász" and date of item 2018

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | No Grouping
Jump to: B | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z | Á
Number of items: 152.

B

Bakos, Szabina (2018) A családok helyzete a női szerepváltozások tükrében, nemzetközi kitekintéssel : a dolgozó nő kialakulása és helyzetének vizsgálata az elmúlt 150 évben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Baksa, Brenda (2018) Az előzetes letartóztatás. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Attila (2018) Az uniós csatlakozás hatásai a jövedéki agrártámogatásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Banka, Bence (2018) Társadalomstatisztikai kimutatás a Magyar sportról nemzetközi viszonylatban, különös tekintettel a vízilabdára. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Baranyi, Vera (2018) A büntető kártérítés jogszociológiai aspektusai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Barta, Dániel Zoltán (2018) A munkaügyi ellenőrzésről szóló 1996. évi LXXV. törvény kialakulásához vezető út, elfogadásán keresztül a hatályos jogszabály által deklarált eljárásig. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bikár, Angéla (2018) A vajdasági magyarság statisztikai szemmel - különös tekintettel a konzuli érdekvédelemre és kapcsolattartásra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bogdány, Tamás (2018) Diplomáciai menedékjog megítélése a nemzetközi jogban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bohács, Gerda Petra (2018) A nemzetközi kereskedelmi választottbíráskodás bizalmassága. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bondár, Szabina (2018) A platform gazdaság szerzői jogi vonásai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Borvák, Erzsébet (2018) Az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény megalkotásának előzményei, alapelvek és az I. fokú eljárás. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bottyán, Brigitta (2018) „Perbeszéd helyett párbeszéd”. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Brendon, Balázs András (2018) Elhatárolás és szervezetrendszer : titkosszolgálati eszközök és módszerek alkalmazása a büntetőeljáráson kívül és belül. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Buzai, Ágnes (2018) A magyar és a német sztrájkjogról. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bánhegyi, Erika (2018) Az előzetes letartóztatás végrehajtása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Béni, Dóra (2018) Kapcsolattartás a különélő szülő és a gyermek között. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

D

Deli, Alexandra Viktória (2018) Házasságkötés és házassági vagyonjog vizsgálata a magyar, német és spanyol jogrendszerben, valamint az Európai Unió e téren tapasztalt harmonizációs törekvéseinek mérlegre állítása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Demeter, Viktória (2018) A határozott idejű szabadságvesztés anyagi jogi szabályai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Dencs, Tímea Katalin (2018) Az előzetes letartóztatás. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Deák, Anita (2018) Öregségi nyugellátás hazai és Európai Uniós szemszögből. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Deék, Dzsenifer (2018) A beutazás és letelepedés legális módjai az Amerikai Egyesült Államokban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Domján, Ágota Orsolya (2018) Egészségügyi ellátórendszer- egészségügyi szolgáltatók tevékenységének engedélyezése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Dorusák, Viktória (2018) Az Európai Unió új adatvédelmi szabályozásának kritikája. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

E

Endrődi, András Attila (2018) Az életkor jelentősége a szexuális bűncselekmények sértettjei tekintetében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Epresi, Szabina (2018) A büntetés-végrehajtás kontrollja. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

F

Farkas, Zsuzsanna (2018) Az Általános Adatvédelmi Keretrendelet magyarországi implementációjának feladatai és a NAIH. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Farle, Ádám (2018) A német-magyar kettős adóztatást kizáró egyezmény egyes kérdései. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fazekas, Réka (2018) A törvényen alapuló tartás. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ferencz, Anna (2018) A szülői felügyeleti jog rendezése iránti per egyes kérdései, különös tekintettel a bizonyításra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ficker, Dániel Balázs (2018) A kereskedelmi választottbírósági út előnyei és annak vizsgálata az új magyar választottbírósági törvény tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Filep, Miklós (2018) Az emberölés bűncselekménye a Csemegi-kódexben, különös tekintettel a Szegedi Törvényszék gyakorlatára. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

G

Galgánová, Diána (2018) Energetikai célú bányászati tevékenységek a környezetvédelmi szabályozás tükrében, különös tekintettel a rétegrepesztésre és annak jogi szabályozására. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Galántai, Izabella (2018) Az indokoláshoz kötött azonnali hatályú felmondás és joggyakorlata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Garainé Lipcsei, Éva (2018) A munkáltató kártérítési felelőssége, különös tekintettel az üzemi balesetekre és foglalkozási megbetegedésekre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gonda, Judit Ilona (2018) A vállalkozások öröklődésének statisztikája. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gregor, Eszter (2018) A közszereplők személyiségi jogainak a vizsgálata a média jogban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gyuris, Bálint (2018) A vevő elállásának kérdése a Bécsi Vételi Egyezmény esetjogában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gyárfás, Levente (2018) A rendkívüli jogorvoslatok a büntetőeljárásban különös tekintettel a perújításra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gyémánt, Eszter (2018) Az elöregedő társadalom és a családpolitika. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gárgyán, Barbara (2018) A munkavállaló személyiségi jogainak egyes kérdései. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

H

Hegedüs, Kata (2018) A magyar magánjog fejlődése az új Ptk. tükrében, különös tekintettel a fuvarozási szerződésre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hegedűs, Ádám (2018) A felejtés joga az Európai Unió adatvédelmi szabályozásában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Heka, Dária Zsuzsanna (2018) Magyarok Argentínában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Dávid (2018) A körhinta-csalás büntetőjogi megítélése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Evelin Gabriella (2018) Fogyasztóvédelem az ember egészségével és betegséggel kapcsolatos kereskedelmi gyakorlatokban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hovodzák, Ivett (2018) A szervkereskedelem szabályozása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hussein, Jasmine (2018) Az alternatív szankciók mint a börtönpopuláció csökkentésének eszközei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Háló, Dóra Barbara (2018) Az igazságügyi pszichológiai szakértés folyamata, összetevői és gyakorlata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

I

Ivanov, Dömötör (2018) A polgári jogi igény a büntetőeljárásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

J

Janó, Dániel (2018) Apai jogállás, önrendelkezési jog és az ehhez kapcsolódó perek. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Gergely (2018) Az ügyészség alkotmányos helyzetének, feladatainak és utasíthatóságának hazai és nemzetközi aspektusainak vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Kinga Ibolya (2018) Javaslatok a távmunka munkavédelmi szabályozásának megreformálására hazánkban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kaczkó, Anna (2018) A gyermekek sérelmére elkövetett pszichikai erőszak pszichológiai és jogi aspektusból. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kancsó, János (2018) Környezeti tárgyú ügyek a Nemzetközi Bíróság ítélkezési gyakorlatában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kazi, Attila Miklós (2018) Az emberrablás. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kedan-Kovács, Alexandra (2018) Az élelmiszerminőség szabályzásának aktuális kihívásai, avagy létezik-e kettős mérce. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kelemen, Balázs (2018) Az angol limited partnership és a betéti társaság jogalanyiságának, létesítésének összehasonlító elemzése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kertai, Nóra (2018) A nemzeti bíróságok szerepe a nemzetközi büntetőjogban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kis, Klára (2018) Vadgazdálkodás szabályozása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Anna (2018) A weboldalakkal kapcsolatos adatvédelmi jogi kérdések a 2016/679 EU rendelet tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Klein, Fanni Tímea (2018) Apaság vélelme. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kolláth, Balázs (2018) A vadgazdálkodás jogi szabályozása a módosított vadászati törvény alapján. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kreiniker, Konrád Sándor (2018) A munkavállaló kártérítési felelőssége. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kálmán, Orsolya (2018) Szegénység az Európai Unióban, különös tekintettel Magyarország helyzetére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

L

Lauer, Viola Tekla (2018) A nők munkajogi helyzete, különös tekintettel a gyermeket vállaló nők helyzetére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lechner, Viktória Ágnes (2018) A drónok magyar szabályozása, különös tekintettel a magánszféra védelmével összefüggő alapjogokra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Licsicsányi, Nikoletta (2018) A munkanélkülivé válás hatása a családon belüli erőszakra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lovas, Marietta (2018) Mediáció a munkajogban mint alternatív vitarendezési mód. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ludány, Ivett (2018) A jogi oktatás története. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lukács, Márta (2018) Mediáció az igazságszolgáltatásban, különös tekintettel a munkajogon belüli alkalmazására. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lázár, Evelin (2018) Átalakuló adatvédelem a Big Data és a profilalkotás korában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lénárt, Gáborné (2018) A földforgalmi törvény földhasználati szerződésekre vonatkozó szabályozása a bírói joggyakorlat alapján. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

M

Madarász, Bence Gyula (2018) Az ügyvédség szabályozása, különös tekintettel a Kecskeméti Ügyvédi kamara megalakulására és szervezetére az 1874. évi XXXIV. törvénycikk alapján. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Magyari, Edit (2018) Diszkrimináció tilalma a foglalkoztatás területén. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mazzag, Dániel (2018) Közösségek büntetőjogi védelme. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mitnyan, Viktória (2018) Egy webáruház szabályos promóciózása - online marketing-. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Ildikó (2018) A helyszínelhagyásos cselekmények elhatárolási kérdései, különös tekintettel a segítségnyújtás elmulasztása és a cserbenhagyás bűncselekményekre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Orsolya Éva (2018) A női trónöröklés története Angliában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár-Kis, Denissza (2018) A közfoglalkoztatottak helyzete a társadalomstatisztikai és demográfiai adatok tükrében Bács-Kiskun megyében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mándi, Dorottya (2018) Az örökbefogadás jogintézménye. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mátrai, József István (2018) A törvényességi vizsgálat kizártsága az alkotmányjogi panaszeljárásokban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mátéffy, Orsolya (2018) Részvénytársaságok létrehozatala a Ptk. – ban és azon túl. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ménesi, Rudolf (2018) A pénzmosás aktuális kérdései. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Míg, Barbara (2018) A nők szabadságvesztés-büntetésének végrehajtása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagy, Antal Béla (2018) Vitarendezés a kereskedelmi világszervezetben, különös tekintettel Kínára. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Dávid (2018) Az elítéltek reintegrációja. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Nikolett (2018) Erőszak és szexualitás a börtön falain belül. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Nikolett (2018) A kapcsolati erőszak minősítési problémái. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Viktor (2018) A pártfogó felügyelet intézménye a magyar jogrendszerben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Viktória Laura (2018) Betegjogi dilemmák - a tájékozott beleegyezés elmélete és gyakorlata egyes alapjogok tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nemes-Nagy, Anna (2018) A biometrikus azonosítás adatvédelmi kockázatai az alapjogokra való tekintettel. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Novák, Luca Réka (2018) Az Európai Unió csatlakozása az Emberi Jogok Európai Egyezményéhez, különös tekintettel a két Bíróság álláspontjára. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nyilas, Renáta (2018) A szülői felügyeleti jog, különös tekintettel a különélő szülőre és a jogellenes gyermekelvitelre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Németh, György Attila (2018) Az elvárhatóság a magyar büntetőjogban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

O

Oláh, Bence (2018) Az önvezető autók közúti felhasználásának jogi szabályozása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

P

Pataki, Bettina (2018) A gyermek sérelmére elkövetett szexuális erőszak minősítési dilemmái. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Patócsné Mészáros, Beáta (2018) Családtörténeti kutatások. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pesti, Barnabás László (2018) A kisebbségek helyzete az Európai Unió jogában és a nemzetközi jogban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pokker, Zoltán Péter (2018) A mesterséges intelligenciával rendelkező robotok jogi szabályozása, különös tekintettel az élethez való jog sérelmére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Polner, Krisztina Anna (2018) A munkáltató általi jogellenes munkaviszony megszüntetés. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Prokop, Adrienn (2018) Az orvosi műhibák esetén felmerülő sérelemdíj és a kártérítési felelősség alakulása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Puskás, Réka Tamara (2018) A fiatal munkavállalók. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pászti, Dorothea (2018) A szülői felügyelet. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pópity, Anna (2018) Szexuális önrendelkezés elleni bűncselekmények szabályozása az anyagi büntetőjogban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

R

Réti, Dóra (2018) Szakértői bizonyítás a polgári peres eljárásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Rövid, Bertalan Dániel (2018) Reintegráció a fiatalkorúak büntetés-végrehajtásában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

S

Sikovanyecz, Zsófia Krisztina (2018) A jogellenesen megszerzett bizonyítékok értékelése a büntetőeljárásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Simon, Laura (2018) A gyógyulási esély elvesztése a judikatúra tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Simon, Zsófia (2018) A védelmi felelősség alkalmazásának kihívásai az arab tavasz eseményeinek fényében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Dániel (2018) Egyezség a büntetőeljárásban A tárgyalásról lemondás és a 2017. évi XC. törvény terhelti együttműködési rendszerének összehasonlítása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Gitta Ténia (2018) Környezetbarát termékjelzés Magyarországon és az Európai Unióban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Judit (2018) Az ingatlanárverés intézményének fejlődése : az 1994. évi LIII. törvény megalkotásától napjainkig - Különös tekintettel, a devizahitelekkel kapcsolatos jogalkotási folyamatokra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Julianna (2018) A határon átnyúló környezeti károkért való államfelelősség. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Rita Nikoletta (2018) Demográfiai helyzetjelentés a mai Magyarországról – az országból történő elvándorlás. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szanka, Dorina Lilla (2018) Tanú a büntetőeljárásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szemenyei, Vanda (2018) Az Európai Unió kábítószer-kereskedelem elleni küzdelme. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szetei, Ágnes (2018) A munkaügyi viták rendezésére alkalmazott eljárások. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szikora, Szidónia (2018) Munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szilágyi, József Csaba (2018) A terrorcselekmény büntetőjogi vonatkozásai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szivós, Kristóf (2018) A kőszénbányászati jog adományozásának egyes kérdései. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szántó, Kata (2018) Munkáltatói indokoláshoz kötött azonnali hatályú felmondás a bírói gyakorlat tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szél, Dániel (2018) A defenzív medicina jogi vonatkozásai Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szélpál, Zsanett (2018) Tanúbizonyítás a büntetőeljárásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szöllősi, Zita Adrien (2018) Az osztott perszerkezet az új Polgári perrendtartásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szügyi, Réka (2018) A gyűlöletbeszéd emberi jogi megítélése és szabályozásának fejlődése Magyarországon, nemzetközi kitekintéssel. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs, Bálint (2018) A szerzői jogérvényesítés hazai és nemzetközi összefüggései. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

T

Takács, Anett (2018) A sport finanszírozása és szponzorálása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Terhes, Dominika (2018) Az előzetes letartóztatás gyakorlata a büntetőeljárásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Trungel, Dávid (2018) A házassági vagyonjogi szerződés és a fakultatív vagyonjogi rendszerek. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Turi, Attila (2018) Adataink és magánszféránk védelmének alapvető kérdései a munkajog és a közösségi média kontextusában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Turi, Gábor (2018) A vagyon elleni erőszakos bűncselekmények. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Attila Tas (2018) A hűtlen kezelés bűncselekményének megítélése a polgári jog tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Dorina Klára (2018) Erőszakos vagyon elleni bűncselekmények, különös tekintettel a rablásra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Márk Sándor (2018) Rács mögött az alapjogok. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Valentin (2018) Az Európai Unió és a harmadik államok, különösen az Egyesült Államok közötti adatáramlás szabályozásának új kihívásai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóthné Sztoján, Krisztina (2018) A vagyoni hátrány megállapításának problematikája a Btk. XXXVII. Fejezetében szereplő bűncselekmények esetén. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Török, Alexandra (2018) A történelmi Magyarország népesedési sajátosságai a török korban (1526-1718). Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Törőcsik, Szilvia (2018) A fogvatartott nők. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Túri, Ágnes (2018) A szülői felügyeleti jog szünetelése és megszüntetése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

U

Utassy, Patrícia (2018) A védő jogállása a büntetőeljárásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

V

Varga, Dalma (2018) A tengeri olajszennyezés miatti nemzetközi felelősség. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Petra (2018) A nyilvánosság elvének érvényesülése a büntetőeljárásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Virág (2018) Az ingatlan-nyilvántartás kialakulásáról és alapelveiről, különös tekintettel a nyilvánosság, a rangsor és a közhitelesség elvének érvényesülésére a bírói gyakorlatban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vaszkó, Sára (2018) A gyermek érdekének érvényesülése a szülői felügyelet gyakorlása során. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Venyige, Bernadett Éva (2018) Konszenzuson alapuló szexuális erőszak. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vermeersch, Vanessza (2018) Bizonyítási eljárás az új Polgári perrendtartásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vince, Andrea (2018) Az érem két oldala, az amerikai esküdtszéki rendszer elemzése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Virág, Bettina (2018) A jogellenesen megszerzett bizonyítékok felhasználása a büntetőeljárásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

W

Walsh, Máté Gergely (2018) Kalózok a tudományos könyv- és folyóiratkiadás világában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Z

Zolnay, Zsófia Andrea (2018) A végrendelet érvénytelensége és hatálytalansága. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Zsóri, Fanni (2018) Vagyonközösségi javak megosztása a házasságban és az élettársi kapcsolatban élők viszonylatában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Á

Árva, Máté László (2018) Szerződésszerűség a digitális egységes piac sperpektívájából. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2023. március 27. 18:57:56 CEST.