Item where faculty "Faculty of Law and Political Sciences" and date of item 1998

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Creators | No Grouping
Jump to: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z | Á | É | Ö | Ü
Number of items: 545.

A

Aradi Jánosné (1998) A hozzátartozói ellátások helye a társadalombiztosítási ellátások rendszerében. A hozzátartozói nyugdíjrendszer változásai, jelenlegi szabályozása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Aradi Péter (1998) Hohgkong az illatos kikötő. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Aratóné Cserényi Margit (1998) Az üzemi baleset és társadalombiztosítási vonatkozásai. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Ari Zoltán (1998) A kereskedelmi bankok szabályozási kérdései a 90-es években. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

B

B. Nagy Barbara (1998) Személyiségvédelem születésünk előtt és halálunk után, valamint az élethez való jog. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Bagdán Árpád (1998) A házasság felbontásának eljárásjogi szabályozása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Bagi Károly (1998) Az alapellátás helyzete Magyarországon. Háziorvosi vállalkozás szervezése, menedzselése, indítása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Bakó Józsefné (1998) A társadalombiztosítási baleseti ellátások rendszere és a jogharmonizáció. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Balogh Hajnalka (1998) A magzatelhajtást szabályozó intézkedések a statisztika tükrében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Balogh László (1998) A gyermek létéhez fűződő anyasági ellátások története. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Balogh László Csaba (1998) Az ingatlannyilvántartás alapelveinek érvényesülése a Fővárosi Kerületek Földhivatalában. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Balogné Lehoczki Éva (1998) Az önkormányzatok gazdálkodása, a gazdálkodás problémái az önkormányzatok létrejöttétől napjainkig (Kecskemét város önkormányzatának bemutatásán keresztül). MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

dr. Balázs Eszter (1998) A városmarketing. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Balázs Róbert (1998) A fekvőbeteg gyógyintézetek gyógyszer-gazdálkodásának racionalizálási lehetőségei. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Baranyi Magdolna (1998) Az Európai Parlament működése. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Barta Zoltán (1998) A mezőgazdaságban dolgozók járulék- és ellátási rendszerének fejlődése, elemzése. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bartal Ákos (1998) Egészségügyi stratégiai módszer. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Bartha Péter (1998) A védjegyek jogi szabályozásáról. Nemzetközi szabályozás, az Európai Unió védjegyjoga, és védjegyjogi gyakorlata, az új védjegyjogi szabályozás a jogharmonizáció tükrében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Bartos Sándor (1998) A farmakoökonómia alapkérdései. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Bartuczné Gulyás Enikő (1998) A nyugdíjbiztosítás központi és területi igazgatási rendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bató Szilvia (1998) Büntetőjogi elvek Békés vármegyében (1844-45). MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

dr. Bedros J. Róbert (1998) Integrált kórházi információs rendszerek. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Beke Ibolya (1998) Megfelelő vezetővel szemben támasztott követelmények a társadalombiztosításban, különös tekintettel a szakma előtt álló szervezeti változásokra. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Belányi Márta (1998) Fogvatartottak vallásgyakorlása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Bencsik Edit (1998) A bankkártyapiac Magyarországon és az Air Routing hitelkártya bevezetése a ferihegyi repülőtérre. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Benedek Csaba (1998) Az informatikai technológia szerepe a gazdaságban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Berberovics Mirjana (1998) A birtokrendezés történeti fejlődése és jövőbeni szabályozásának szükségessége. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Berecz Róbert (1998) A szabványszerződések és a tisztességtelen szerződési feltételek. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Bernáth Péterné (1998) Fontos tudnivalók a gazdasági társaságokról, az alapítók anyagi felelőssége. (Megalakulás, megszűnés, csőd, felszámolás, végelszámolás.). BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Besenyei Adrián (1998) A környezetvédelem jogi-gazdasági eszközei, környezeti felelősség, környezeti károk felelősségbiztosítása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Beszedics Orsolya (1998) A gyermek- és fiatalkori bűnözés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Bielyák Józsefné (1998) A megváltozott munkaképességűek szociális ellátása, a rehabilitáció gyakorlati kérdései. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Birinyi Gabriella (1998) A vezető iránti követelmények, a vezetői funkciók gyakorlása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bodnárné Desics Tünde (1998) Az anyasággal, gyermekneveléssel összefüggő ellátások a társadalombiztosításban és a családi pótlék. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bodorné Trapp Klára (1998) Családi szocializáció iskolás korban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bognár Ferenc (1998) Szükségesség és arányosság kérdése a jogos védelem és a végszükség tárgykörében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Bognár Gyöngyi (1998) Prognóziskészítés a várható szociális ellátásokról. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Bokor Gábor (1998) Adóztatás és adómorál Magyarországon a lízing kapcsán. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Borsányi Eszter (1998) A nemzetközi környezetvédelmi jog kialakulása, általános kérdései és egyes egyezmények. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Bugyi Zoltán (1998) A századelő lakáspolitikája Magyarországon, összehasonlítva a nyugat-európai helyzettel. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Bulik Gabriella (1998) A házasság felbontásának eljárásjogi kérdései, különös tekintettel a bíróság békítési tevékenységére. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Busai György (1998) A házastársi vagyonközösség. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Buss Emese (1998) A szabadságvesztés büntetés végrehajtása a szociológia tükrében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Bács Györgyné (1998) A nyugdíjbiztosítás nyilvántartásának jelenlegi helyzete és a jövőbeli fejlesztése igazgatási szerveinél. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bálint Ágnes (1998) A gyermek és fiatalkori bűnözés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Bánhidi Mária (1998) Kórház mint üzem (Országos intézeti példán keresztül bemutatva). MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Bánszki Lászlóné (1998) A társadalombiztosítás története, irányítása, az önkormányzati irányítás változásai. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Bárány Györgyné (1998) A társadalombiztosítás jogorvoslati rendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Béres Zsuzsa (1998) Az Európai Unió külgazdasági kapcsolatai (EFTA, JAPÁN, USA). MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

C

Chiovini Mária (1998) A bizottságok szerepe az önkormányzatokban különös tekintettel az oktatás és a kultúra területére. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Chrabák László (1998) Az emberölés minősített esetei. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Csala Ildikó (1998) A halálhoz való jog. Az euthanáziáról. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Csala Valéria (1998) Finanszírozás, szponzorálás az egészségügyben egy városi kórház kapcsán. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Csanádiné dr. Matuz Csilla (1998) Az üzleti tervezés néhány fontos kérdése egy egészségügyi vállalkozásban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Csernus Tibor (1998) Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa és az ügyészség: összehasonlító elemzés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Csikós Gellért (1998) Gondolatok a rendőrség marketing tevékenységéről. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Csobánczi Szilvia (1998) Lakás, avagy a "család statisztikája". MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Csoma József (1998) A munkáltatók, foglalkoztatók társadalombiztosítási jelentési és nyilvántartási kötelezettsége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Csordós Albert (1998) A Kádár-korszak diktatórikus jellegéről. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Czotter Marianna (1998) A magyar egészségügy kihívásai. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Czár Eszter (1998) Születési statisztika - Termékenységi statisztika. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Czékus Szilvia (1998) A kábítószer-bűnözés Európában és Magyarországon. A kábítószer-függőség gyógyításának büntetőjogi feltételei kriminológiai megközelítésben. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

D

Daday Attila (1998) Előtanulmány a Projekt 2000 BT hitelkérelméhez. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dancza Zsolt (1998) Az egészségügy finanszírozásának fő vonalai Magyarországon az utolsó negyedszázadban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Darabos Péterné (1998) A munkáltatók társadalombiztosítással kapcsolatos teendői. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Darányi Attila (1998) A dél-koreai chaebolok autógyártása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Daróczi László (1998) Értékmegőrzési törekvések az öregségi nyugdíjak tükrében, az 1952 januárjától 1998 januárjáig terjedő intervallumot vizsgálva. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Debreczeni István (1998) Önkormányzati lakásgazdálkodás Nyíregyházán 1980-tól napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Demény Gábor (1998) A nyugdíjrendszer átalakulásának hatása a nyugellátások elbírálására és megállapítására. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Derdák István (1998) Arányváltozások a nyugdíjigények összetételében, különös tekintettel munkaképesség-csökkenésen alapuló igényekre. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Deutsch Viktor (1998) A kisiparosok, egyéni vállalkozók kötelező biztosításának és ellátásának fejlődése napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Deák Ilona (1998) Munkanélküliség Magyarországon, különös tekintettel Csongrád megyére. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Dinai Zoltán (1998) A jogos védelem. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Diósné Szakál Andrea (1998) A jövő fekvőbeteg ellátásának sajátosságai. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dobozy Csilla (1998) A kultúra Magyarországon a 90-es években az adatok tükrében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dobozy Réka (1998) A szerződésszegés, különös tekintettel a hibás teljesítésre. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dolinay Eszter (1998) Az izraeli ingatlanpiac fonákságai. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Drozdik András (1998) A határőrség belső ellenőrzése, különös tekintettel a költségvetési szakterületre. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Drégelyi Viktória Laura (1998) Az öngyilkosságok alakulása, társadalmi és demográfiai jellemzői a második világháború után Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dubravcsik Balázs (1998) Az orvosi jogviszony és az orvosi műhibák jogelméleti problémái. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dudás Szabó Károlyné (1998) A biztosítottat megillető, jövedelemhez igazodó készpénzellátások és a gyermektámogatási rendszer az egészségbiztosításnál. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

dr. Dégi Zoltán (1998) Gyógyszerfelhasználás a magyar egészségügyben. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

E

Elek Zsuzsanna (1998) A nemi erkölcs elleni erőszakos bűncselekmények viktimológiai kérdései. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Erdélyi Magdolna (1998) Az átmeneti járadék és a rendszeres szociális járadék szabályozásának változása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Erdősiné Magyar Ibolya (1998) Számítógépes bérfeldolgozási rendszerek fejlődése a Heves megyei TÁKISZ-nál felhasználói szemmel. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Eszesné Tóth Katalin (1998) Környezetgazdálkodás ökonómiai kérdései. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

F

Dr. Fantoly Zsanett (1998) Vállalat és környezetvédelem. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Farkas Attila (1998) A kisvállalkozások fejlesztése és sikeres működtetése. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Farkas Edit (1998) A nemek közötti megkülönböztetés kérdése az Európai Unió jogrendszerében és a tagállamok nyugdíjrendszereiben. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Farkas György (1998) Kórházi gyógyszerköltségek csökkentésének lehetőségei. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Farkas Róbert (1998) Lakáshelyzet - lakáskörülmények az 1996. évi mikrocenzus tükrében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Fazekas Zoltán (1998) A kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés üzleti lehetőségei. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

dr. Fazekasné Dr. Havacs Ildikó (1998) A fúzió, mint a kórházműködtetés egyik lehetséges formája. Egy kórház két telephely a vásárosnaményi és fehérgyarmati kórházak fúziója kapcsán. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Fehér Lászlóné (1998) Baleseti nyugellátások. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Fejes Tímea (1998) Az alkoholizmus és a bűnözés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Fekete László (1998) A közlekedési bűncselekmények egyes minősített kérdései. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Fekete Márta (1998) Az EU konform gyógyszerfogyasztási szokások kialakításának lehetőségei Magyarországon. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Fekete Márta (1998) Az EU konform gyógyszerfogyasztási szokások kialakításának lehetőségei Magyarországon. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Fekete Tamás (1998) A felülvizsgálati eljárás jogi szabályozásának változásai. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Fekete Zsuzsanna (1998) Rendszerváltások Közép-Kelet-Európában. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Ferkó Béláné (1998) A magyar társadalombiztosítás irányítási szervezeti rendszerének főbb változásai az elmúlt 100 év tükrében. A rendszerváltást követően megindult reformfolyamatok hatása a társadalombiztosítás továbbfejlődésére. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Filyó Gáborné (1998) Saját jogú és hozzátartozói baleseti ellátások. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Finta László (1998) A kiegészítő tevékenységek helyzete a társadalombiztosításban napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Fodor Hajnalka (1998) Ausztria csatlakozása az Európai Unióhoz. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Fodor Lajos (1998) Kórházi laboratóriumok az ezredfordulón. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Fodor Lajos (1998) Kórházi laboratóriumok az ezredfordulón. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Forrai Mihály (1998) Az európai integráció történetének korai szakasza. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Francia Balázs (1998) A francia V. Köztársaság politikai rendszere. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Frankó Istvánné (1998) Az Állami Számvevőszék működésének tapasztalatai. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Futó Sándor (1998) A természetvédelmi területekre vonatkozó speciális földjogi szabályok. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Fábián József (1998) A mezőgazdasági szövetkezetek jogviszonyai az átalakulás és a munkavégzés vonatkozásában. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Fábián László (1998) Multinacionális vállalatok marketingstratégiája és a külföldi működőtőke áramlása hazánkba. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Fábián Péter (1998) Lakáshelyzet és lakásfinanszírozási lehetőségek Magyarországon. A Fundamenta Magyar-Német Lakás-takarékpénztár Rt. működése. Jogi és intézményi háttér. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Fábry Ágnes (1998) A magyar parlamenti és önkormányzati választási rendszer összehasonlítása (Választások a rendszerváltás után). MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Fényi Árpádné (1998) Társadalombiztosítás önkormányzattól önkormányzatig nemzetközi összehasonlításban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Földes Attila (1998) A Koreai Köztársaság és a Kínai Köztársaság gazdasága és politikai rendszere. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Földesi Erzsébet (1998) Reprezentatív módszerek a gazdaságstatisztikában. Az ipari kisvállalkozások évközi megfigyeléshez tartozó minta reprezentativitásának vizsgálata. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Fülöp László (1998) A védjegy. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

G

Dr. Gajdács Ágnes (1998) Válságmenedzsment néhány aspektusa fekvőbeteg ellátó intézmények esetében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Gajdácsik Adrián (1998) Eutanázia: A jog és az orvosi etika dilemmája. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Gallovics Györgyné (1998) A biztosítottakat megillető ellátások változásai kialakulásuktól napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Galló Zsolt (1998) A kisvállalatok gazdálkodásának aktuális kérdései. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Garamvölgyi Ágnes (1998) Az Európai Közösségi bankszabályozás okozta szerkezeti változások az angol, belga, francia és német kereskedelmi bankrendszerekben az 1990-es években. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Gargács Ferencné (1998) A családi pótlékra jogosultak körének alakulása a XX. század elejétől napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Gazsi József (1998) A mezőgazdasági szövetkezetek átalakulásának gazdasági és jogi kérdései, továbbfejlődésük lehetőségei. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Gomba Boglárka (1998) A közös tulajdon szabályozása és gyakorlati problémái. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Graffelner Kálmán (1998) Fekvőbetegellátó rendszer átalakítása és privatizációja. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Groska Mihály (1998) Machiavelli hatalomelmélete. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Gruber György (1998) Ellentmondások az Amerikai Egyesült Államok egészségügyi rendszerében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Gulyás Helga (1998) Természetvédelem a Nemzeti Parkokban, különös tekintettel a Fertő-Hanság nemzeti Parkra. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Gulyás Péter (1998) A stratégiai auditálás - a piaci sikeresség alapja. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Gulácsiné Dobos Emőke (1998) A totalitarizmus elméleti megközelítése. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Gyurosovics József (1998) Rablás és a kifosztás dogmatikai problémái. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Gyöngyösi Istvánné (1998) Egészséget károsító hatások, egyéb az egészségi állapotot befolyásoló tényezők, környezetvédelem. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Gágyor Szilárd (1998) A vállakozási szerződések optimalizálása a MOL Rt. US HTTÜ Szegedi Bányászati Üzemében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Gál Ilona (1998) Élelmezés a kórházi gazdálkodás és privatizáció tükrében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Gál Krisztina (1998) A fiatalkori bűnözés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Gárdián Attila (1998) Totalitarizmus elméletek. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Géber Ferenc (1998) Az egyéni és társas vállalkozások járulékfizetési kötelezettsége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Gémes Lehel (1998) Vezetőbeszerzés, kiválasztás és fejvadászat magyar és nemzetközi viszonylatban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Gönczi Zoltán (1998) A magyar egészségügyi közigazgatás kialakulása, fejlődése a XVIII. század elejétől napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Görög Márta (1998) A konszernjog. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

H

Haffner Béla (1998) A fehérgalléros bűnözés (különösképpen a rendszerváltást követően). BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Hajzsel Krisztina (1998) A női bűnözésről, különös tekintettel a nők által elkövetett élet elleni bűncselekmények közül az emberölésre és a csecsemőgyilkosságra. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Halász Béláné (1998) Az egyéni vállalkozók társadalombiztosítása, járulékfizetési kötelezettsége és a jogszabályváltozások hatása a vállalkozásokra. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Halász Miklós (1998) A tanúvédelem. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Halász Sándor (1998) A DÉMÁSZ Rt. Szegedi Üzletigazgatóság gépjármű flotta fejlesztése. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Hangya Kálmán Péter (1998) Önkormányzati lakások privatizációja. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Hanák Endre (1998) Az 1929-33-as válság gazdasági problémái. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Harangozó Ildikó (1998) A nagyhatalmak és Kelet-Európa viszonya 1945-1949. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Haudigner István (1998) Hozzátartozói nyugdíjrendszerünk alakulása 1975. július 1-től. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Heffner Gábor (1998) Nemzeti és etnikai kisebbségek Szegeden és a német kisebbségi önkormányzat. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Hegyi Annamária (1998) A kábítószer-probléma alakulása Magyarországon a kilencvenes években. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Heidt Éva (1998) Finanszírozási módszerek az egészségügyben. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Hidasi Dóra (1998) Euthanázia. Jog a halálhoz. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Hidasi László (1998) A nyugdíj korkedvezmény. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Hild Ágnes (1998) A világgazdaságban lezajlódó változások a közösségi versenyjog és a banki szolgáltatások tükrében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Holota Szabolcs (1998) A fenntartható fejlődés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Horváth Annamária (1998) Spanyolország alkotmányfejlődése. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Horváth Endre (1998) Az önköltségszámítás helye, szerepe az intézményi tevékenységek elszámolásában egy intézmény példáján keresztül bemutatva. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Horváth Imre (1998) Ellenőrzések a társadalombiztosításban. Kifizetőhelyi járulékellenőrzés. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Horváth Judit (1998) Változásmenedzsment és csapatépítés a gazdasági szervezetek életében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Horváth Judit (1998) A munkanélküliség és az egészségi állapot összefüggései. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Horváth László (1998) Az azbesztexpozíció haláloki szerepének vizsgálata Magyarországon az 1980-as és 90-es években. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Horváth Péter (1998) Stratégiai gondolkodás változtatásának szükségessége egy konkrét intézményben. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Horváth Rudolf (1998) A nyugellátások és a nyugdíjszerű ellátások alapját képező szolgálati idők, valamint azok nyilvántartása, igazolása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Horváth Szabolcs (1998) Az adóigazgatás jogorvoslati rendszere. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Horváth Zsuzsanna (1998) Fiókhálózat és ügyfélszolgálat a nyugdíjbiztosításban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Horváth Ákos (1998) A magyar szövetkezetek jogi szabályozásának jelene és jövője. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Hrabovszki Péter (1998) A lelkiismereti szabadság joga az USA törvényhozásában. A jelenlegi és lehetséges jövőbeli tendenciák. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Hubay Andrea Éva (1998) Offshore cégek. Nemzetközi adótervezés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Huszár Adrienn (1998) Hibás teljesítés pénzügyi lízing esetén. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Huszár Julianna (1998) A Magyar Köztársaság és az Európai Unió környezetvédelmi jogrendszerének harmonizációja. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Hájas Katalin (1998) A magyar polgári jog alapelvei különös tekintettel a joggal való visszaélés tilalmára. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Hídvégi Zsófia (1998) A homogén betegségcsoportok megállapított és tényleges költségtartalmának összehasonlítása kiemelt osztályokon (szülészet-nőgyógyászat, belgyógyászat, sebészet). MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Hüvös László (1998) A sztrájkjog kialakulása és fejlődése Magyarországon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

I

Ignácz Attila (1998) Szövetkezeti típusok. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Ignácz Zsuzsanna (1998) A munkaviszonyok jogi helyzete a mezőgazdaságban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Igriczi Hajnalka (1998) Narkománia és bűnözés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Ihász Sándor (1998) A szlovákiai magyar kisebbség politikai-jogi helyzete. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

J

Jeneiné Somogyi Irma (1998) Városi Vízügyi Beruházási Kft. üzleti terve. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

dr. Jerémiás Attila (1998) Minőségbiztosítás az egészségügyben és annak konkrét alkalmazása egy gyógyító intézményben. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Juhász Béláné (1998) A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak nyugdíjmegállapítására indokolt-e külön törvényt fenntartani. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Juhász János (1998) A termékválaszték-bővítés gazdaságossági vizsgálata a MOL Rt. Szegedi Bányászati Üzemében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Juhász Jánosné (1998) Változások a társadalombiztosítási ellátásokra jogosultak körében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Juhász Mátyás (1998) A privatizált helyi energiaszolgáltató vállalatok (Démász Rt., Dégáz Rt.) gazdálkodásának elemzése. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Jurányi János (1998) Az egészségügyi menedzserképzés feladatai és lehetőségei az egyetemi oktatásban, és várható hatása az egészségügy működésére. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Jámbori Sándor (1998) A bankkártyaforgalom kialakulása és fejlődése Magyarországon. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Jónás Ágoston (1998) A magyar bankszabályozás tíz éve (1987-1997). MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Józsa Adrienn (1998) A gazdasági reklámtevékenység jogi és etikai szabályozása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Józsa Ágnes (1998) A privatizáció egyes kérdései Magyarországon. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

K

Kababik Istvánné (1998) A kórház mint üzem. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kajtor Erzsébet (1998) Minőségbiztosítás és humánerőforrás kölcsönhatása az egészségügyben. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kalmár Sándor (1998) A Budapesti Értéktőzsde főbb részvényeinek elemzése. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kalász Viktória (1998) A helyi iparűzési adó ellenőrzésének sajátosságai és az adóellenőrzés gyakorlata Magyarországon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Kanka Andor (1998) Regionális ellátási modell, és a finanszírozhatóság kérdései a pszichiátriai betegellátás területén. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kapronczay Tamás (1998) Világpolitikai folyamatok 1945-től 1949-ig. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kasza Lajos (1998) A chilei diktatúra politikai berendezkedése, gazdasága és belső ellenzéke. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kaszap Nagy Rita (1998) A társadalombiztosítási végrehajtás kialakulása és fejlődése. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kelemen Péter (1998) A kétpólusú világrend kialakulása, 1945-1947. szeptember (Bipolarizáció). MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kertész Gabriella (1998) A vállalatok közötti koncentrációk ellenőrzéséről szóló 4064/89. számú tanácsi rendelet kapcsolata a Római Szerződés 85. és 86. cikkével. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Keskeny György (1998) A magyarországi nemzeti kisebbségek és a szomszédos országok magyar kisebbségei. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kiefer Csilla (1998) Minőségfejlesztés a fekvőbeteg osztályokon. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kis András (1998) Alkotmánybíráskodás és politika az egyes fontos tisztségeket betöltő személyek ellenőrzéséről szóló törvény kapcsán. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kispéter Tiborné (1998) Ápolási Otthon (Nursing Home), mint kórházi ellátást helyettesítő alternatíva. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kiss Ernő (1998) Regressz igények érvényesítése a társadalombiztosításban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kiss Lajosné (1998) Nyugdíjrendszerek kialakulása, fejlődése, és válsága Európában és Magyarországon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kiss Mária Magdolna (1998) A családi pótlék rendszer múltja, jelene. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kiss Norbert (1998) A parti-tenger alapvonalának problémája szigetcsoport-országok esetén. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kiss Rita (1998) Földtulajdonszerzés árveréssel (a vas megyei tapasztalatok tükrében). MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kiss Szilvia Zsuzsanna (1998) A terhelt joghelyzete a büntető eljárásban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kocsis Daniella (1998) A halálbüntetés jogelméleti kérdőjelei. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kocsis Ilona (1998) Földtulajdon változások a rendszerváltás tükrében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kocsis László (1998) A délszláv menekültek hatása a magyar menekültügyi szabályozásra. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kohlrusz Milán (1998) A szindikátusi szerződés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kolozsi András (1998) Logisztika a vállalatban: logisztika elméletben és gyakorlatban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Koncz Éva (1998) Az átlagszórás-kártya alkalmazása tömegellenőrzésre a Szabolcstej Rt. nyíregyházi üzemében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kontra Ibolya (1998) A társadalom és a család. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kormosné Kubala Ágnes (1998) A családi pótlék története és az 1997. évi változások kritikája. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Korsós Béla (1998) A perbeli képviselet és az ügyvédek. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kosztkó András (1998) A környezet természeti ártalmai. A környezetszennyezés egészségkárosító hatásai. Környezetvédelem. A környezeti ártalmakra reagáló magatartási formák. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kothencz Éva (1998) Magyarország EU csatlakozásának várható hatása a környezetvédelemre. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács Adrienn (1998) Az Európai Unió politikai intézményrendszere. Az Európai Parlament. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács Attila (1998) Gázszolgáltató Rt. humán stratégiája a privatizáció tükrében 1998-2002. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács Attila Pál (1998) A közigazgatás jogorvoslati rendszere. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács Dávid (1998) A gyulai németség helyzete 1945 után. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács János (1998) A betéti társaságok alapítása és működése, kapcsolata a társadalombiztosítás járulékellenőrzés rendszerével. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács Jánosné (1998) Kábítószer-használat és társadalom. Tolna megyei helyzetkép. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács Katalin (1998) Demokrácia és diktatúra Dél-Koreában és hatása a gazdasági életre. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács Katalin (1998) Értékpapírok, értékpapír piacok. A Budapesti Értéktőzsde. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Kovács Katalin (1998) Az ügyfélszolgálat, mint a vállalati arculat része. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács Lajos (1998) Az államhatárral kapcsolatos rendészeti tevékenység jogi szabályozása, a határőrség rendészeti feladatai. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács Melinda (1998) "Jaltai-rendszer" kialakulása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács Mária (1998) Elgondolások a honvédségi nyugdíjmegállapító tevékenység korszerűsítésére. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács Péterné (1998) Magyarország EU csatlakozása, különös tekintettel a mezőgazdaság helyzetére, szerepére, felkészítésére. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács Tamás (1998) A populizmus a magyar sajtóban 1990-től napjainkig. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kovács Tímea (1998) A gazdasági bűncselekmények új szabályozása különös tekintettel a pénzügyi bűncselekményekre. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kozma Huba (1998) A magyarországi vállalkozások számának és összetételének vizsgálata az 1988. évi VI. törvény hatályának ideje alatt. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kucsera Antal (1998) Családi pótlékrendszer történeti fejlődése. Helye, szerepe a jövedelem- és népesedéspolitikában. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kuczi Petra (1998) A Kádár-rendszer összehasonlító politológiai elemzése. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kukovecz Gábor (1998) A Budapesti Értéktőzsde és a magyar értékpapírpiac fejlődésének elméleti kérdései 1980-1998. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kuliga Krisztina (1998) A közszolgálat, mint életpálya. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kun Zoltán (1998) Világpolitikai folyamatok (1945-1948). MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kutasi Gáborné (1998) A magyar családi pótlék történeti bemutatása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kutri Anna (1998) A Lakáskassza Rt. tevékenységének értékelése. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kvanka Hórits Edit (1998) Beruházások menedzselése egy kórház példáján. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Káity Károly (1998) Kiállítások-vásárok szerepe és hatásai. A vásár, mint marketingkommunikációs eszköz a Szegedi Nemzetközi Vásár tükrében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kára Edit (1998) Az agrárpiac szabályozása az Európai Unióban és hatása Magyarországon. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kárpáti József (1998) Forradalom, megújulás, kibontakozás. A kecskeméti népképviseleti közgyűlés története a szabadságharctól a Dualizmus kezdeti időszakáig 1848-1871. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kéri Erika (1998) Az elektronikus fizetési módok elterjedése és tapasztalatai. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kókai Katalin (1998) Az egészségügyi ellátásban szereplő partnerek és szerepük: lakosság-egészségbiztosítás-állam. A prevenció jelentősége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kövér Tamás (1998) Az egyéni és társas vállalkozók társadalombiztosítási jogállása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Kőhalmi Ferenc (1998) A vállalati stratégiai tervezés folyamata. Stella Artois sör piaci bevezetése. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kőrösi Gábor (1998) Stratégiaváltás az izraeli kül- és belpolitikában. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Kőrösi Zsuzsanna (1998) Pénzbeli szociális ellátások Csongrád város gyakorlatában. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Kővágó Levente (1998) A kórház, mint bonyolult üzem, és annak viszonya a megváltozott gazdasági-társadalmi körülményekhez. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

L

Laczi Beáta (1998) A magzati élet védelmének büntetőjogi szabályozása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Laczi Orsolya (1998) A Közösségi iparpolitika irányvonalai és a magyar integrációs törekvések a Társulási Megállapodás tükrében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Laduver Gábor (1998) Az agrárágazat állami irányítása és az agrárjogalkotás. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Lakatos Melinda (1998) Az Európai Unió munkaügyi normái és a hazai jogharmonizációs törekvések. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Lakó-Futó Zoltán (1998) A kórház-finanszírozás alapjai és a fejlődés lehetséges irányai. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Lehoczki Anett (1998) Narkománia és bűnözés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Lehoczky Dávid (1998) Magyarország nemzetközi jogi kapcsolatai a Tengellyel. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Lekrinszki Anett (1998) A kelet-európai rendszerváltások összehasonlító elemzése. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Lengyelné Czakó Patrícia (1998) Az európai gazdasági integráció egyes kérdései különös tekintettel az európai munkanélküliség okozta problémákra és Magyarország, valamint a közép- és kelet-európai országok csatlakozására. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Lenkefi Józsefné (1998) A segélyezési rendszer jellemzői Veszprémben a 90-es években. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Leskó István (1998) Szociális ellátások a társadalombiztosítás rendszerében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Leé Tamás (1998) A bizonyítás alapkérdései a büntetőeljárásban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Ligacs Attila (1998) A köztársasági elnök. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Lippai Tibor (1998) A társadalombiztosítási végrehajtás kialakulása, működése Baranya megyében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Lipták Andrásné (1998) Minőségbiztosítás, minőségfejlesztés és humán vonatkozásai a Berettyóújfalui Területi Kórházban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Losonci Endre (1998) A kórházgazdálkodás egy lehetséges controlling rendszere. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Lovászi Rita (1998) A választási rendszerek arányossága néhány kelet-közép-európai országban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Ludányi Beáta (1998) A csőd- és felszámolási eljárások, mint kockázati tényezők a hitelintézeteknél. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Lukács Miklós (1998) A társas vállalkozások tagjainak biztosítási és járulékfizetési kötelezettsége: a fejlődés útja, aktuális kérdései. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Lux Zoltán (1998) A hajléktalanok helyzete Pécs városában. Hajléktalanság és társadalmi helyzet. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

László Mária (1998) Az Európai Monetáris Unió és a konvergenciakritériumok. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Lázár Zoltán (1998) Az MSZP-SZDSZ koalíció létrejötte. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Lépő Edit (1998) Kárpótlási életjáradék Magyarországon 1992-től napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Lévainé Maczó Gabriella (1998) A kollektív szerződések rendszere Magyarországon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

M

Magna Katalin (1998) A MEP ellenőrző főorvosának tevékenysége a háziorvosi szolgálatban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Magos Ildikó (1998) A szervezett bűnözés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Magyari Donát (1998) Programfinanszírozás az államháztartás rendszerében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Majorné Nagy-György Andrea (1998) Offshore cégek, adóparadicsomok külföldön és Magyarországon. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Makay Enikő (1998) A kötelmi és a társasági jogviszony a jogszabályok és a gyakorlat alapján. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Makra Kornélia (1998) Erőfeszítések a környezetért nemzetközi és helyi szinten, különös tekintettel a Mártélyi Tájvédelmi Körzetre. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Maróthy Kornél (1998) Az Európai Szövetkezeti Társaság rendelet-tervezete és a magyar szövetkezeti jogalkotás. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Maróti Zsuzsanna (1998) Lakáshelyzet - Jász-Nagykun-Szolnok megye kiemelésével. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Matkó László (1998) A közgazdaságtan oktatása a XVIII. században a Debreceni Református Kollégium kéziratgyűjteménye alapján. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Matkócsik Ágnes (1998) A hozzátartozói ellátások jogosultsági változásai a társadalombiztosítás területén 1975-től. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Matkóné Fülöp Pálma (1998) A pénzügyi ismeretek beépülése a XIX. században a kereskedelmi iskolák tananyagába. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Matlné Kisari Erika (1998) A társadalombiztosítás önkormányzati irányítása és állami felügyelete. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Matuszka István (1998) A Budapesti Értéktőzsde kialakulása és részvényszekciójának működési tapasztalatai. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Matuz János (1998) Az EU közös kül- és biztonságpolitikája, transzatlanti kapcsolatok. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Meleg Mária Emese (1998) Narkománia és bűnözés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Mezei Lászlóné (1998) Magyarország foglalkoztatáspolitikai eszközei 1991-től napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Miklóssy Sándor Zoltán (1998) A kisebbség nemzetközi jogi és belső jogi szabályozása, az erdélyi magyarság helyzete, szerepe. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Miks Antal (1998) Gondolatok a szervezett bűnözésről. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Minyó Tamás (1998) Párbeszédek a büntetőtárgyaláson. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Mohácsi Krisztina (1998) Az abortusz jogelméleti kérdései. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Molnár Beáta Piroska (1998) A gyermek jogainak érvényesülése a családjogi törvényben és más jogszabályokban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Molnár Csaba (1998) A pénzmosás, mint új bűncselekmény-kategória a hazai jogi szabályozásban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Molnár Gizella (1998) A nyugdíjbiztosítás alkotmánybírósági kontrollja. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Molnár Győzőné (1998) A munkanélküliség hatása a nyugdíjnemekre Somogy megyében 1988-1997 között. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Molnár Ibolya (1998) A társadalombiztosítás szervezete és a korszerű társadalombiztosítási ügyintézés. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Molnár István (1998) Baleseti védelem. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Molnár József (1998) A magyar szénbányászat helyzete a kilencvenes években. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Molnár Tamás (1998) Gondolatok a tárgyalás mellőzéséről. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Mucsi Zoltán (1998) Az energiaszektor privatizációjának főbb kérdései. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Muhi Erika (1998) Magyarország népességének alakulása 1945-től napjainkig. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Muszka Sándor (1998) A környezetvédelmi felelősség kérdései, különös tekintettel a popularis actiora. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Mák Gyöngyi Ildikó (1998) Gyermek- és fiatalkori bűnözés Kiskunhalason és környékén. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Márkházai Sándor (1998) Jászberény város önkormányzatának működése 1990-1998 között. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Márkus Imre (1998) A magángazdálkodás esélyei Magyarországon a földtulajdonviszonyok tükrében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Márkus Krisztina (1998) Gondolatok az életfogytig tartó szabadságvesztésről. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Mátyus Ágnes (1998) Az Európai Unió Bizottságának működése és részvétele a döntéshozatalban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Máté Szabolcs (1998) A magyarországi németség a második világháború után - A kitelepítések -. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Mészáros Noémi (1998) A vádalku. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Móré Csaba (1998) A manipuláció művészete a magyar gyógyszerpiacon. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Müller Adrienn (1998) Finnország az Európa Unióban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

N

Nagy Alexandra (1998) Az egyéni vállalkozók járulékfizetési kötelezettségének alakulása 1988-tól. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Nagy Andrea (1998) A kétpólusú világrend kialakulása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Nagy Attila (1998) A fiatalkorúakra vonatkozó külön rendelkezések a Btk-ban és az ez irányú büntetőjogi reform lehetséges irányai. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Nagy Béla (1998) A társadalombiztosítás által folyósított szociális ellátások. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Nagy Csaba (1998) A perorvoslatok és felülvizsgálati eljárás. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Nagy Emese (1998) A Kominform a nemzetközi helyzetről. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Nagy Lajos (1998) A kábítószer-probléma korspecifikussága. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Nagy Lászlóné (1998) Munkavégzésre irányuló jogviszonyok tartalmi és formai változásainak hatása a társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettség alakulására és teljesítésére. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Nagy Mónika (1998) Öngyilkosság. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Nagy Noémi (1998) Narkománia és bűnözés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Nagy Szilárd (1998) A nemzetközi környezetvédelmi jog, különös tekintettel az Európai Unió jogalkotására és az ezzel kapcsolatos magyar jogharmonizációra. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

dr. Nagy Tamás (1998) A magyar gyógyszer-nagykereskedelem áttekintése a kilencvenes években. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Nagy Tímea (1998) A vagyon elleni erőszakos bűncselekmények (rablás, kifosztás, zsarolás bűncselekménye). MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Nagy Ágnes Laura (1998) Az Európai Unió politikai intézményrendszere. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Nagymihály Balázs (1998) Egy magyarországi középvállalat marketing környezetének és kommunikációs stratégiájának elemzése. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Nagyné Fucskó Enikő (1998) Privatizáció az egészségügyben. A fekvőbeteg gyógyintézmények privatizációjának néhány aspektusa. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Nagyné Kovács Ibolya (1998) Egyéni- és társas vállalkozások járulékfizetése. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Novák Mária (1998) Szolgáltatások az Európai Unióban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Nyerges Judit (1998) Integrált informatikai rendszer bevezetése a Pick Szeged Rt.-nél. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Nyerges József (1998) A személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedések és az eljárás gyorsítását, egyszerűsítését szolgáló jogintézmények a fiatalkorúak elleni büntetőeljárásban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Nánási Hajnalka (1998) Versenyben, avagy egy kereskedelmi bank stratégiája a vállalati ügyfelek megszerzésére. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Németh Andrea (1998) Választási rendszerek Közép-Kelet-Európában 1989-1997. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Németh Imre (1998) A magyar társadalombiztosítás szervezete és irányítása 1945-től napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Németh Mónika (1998) A fiatalkori bűnözés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Németh Sándor (1998) Társadalombiztosítási szakellenőrzés a reform törvények tükrében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

O

Opauszki Zoltán (1998) A magyar társadalombiztosítás irányítási és szervezeti rendszerének változásai a II. világháború után. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Ormosi Viktor (1998) Társadalombiztosítási ellenőrzés megszervezése,a társadalombiztosítás és a kifizetőhelyek kapcsolata. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Orosz Ferencné (1998) A társadalombiztosítás belső ellenőrzésének fejlődése, a nemzetközi belső ellenőrzési normák. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Orosz Józsefné (1998) A jogorvoslat és méltányosság szerepe a társadalombiztosításban, kapcsolata az államigazgatási eljáráshoz. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Orosz Mária (1998) Helyi adók a Fővárosi Önkormányzatnál. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Ország Bernadett (1998) A baranyai német nemzetiség politikai helyzete a II. világháború idején és a jelenkorban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Oskó Imréné (1998) A számítógépek helye, szerepe, szükségessége a nyugdíjbiztosítás területén, a szervezeti változásra tekintettel. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Ottlakán Mónika Brigitta (1998) Narkománia és bűnözés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

P

Palás Dusán (1998) Az SAP R/3 Integrált Vállalatirányítási Rendszer és a QM (minőségbiztosítási) modul funkciói. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Pap Lászlóné (1998) A magyar családjog kialakulása és rendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Papp György (1998) Európai Unió monetáris integrációja, különös tekintettel az ECU-ra. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Papp Géza (1998) Induló vállalkozás likviditás politikája. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Papp Judit (1998) Az európai monetáris integráció. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Papp Lajosné (1998) A nyugdíjbiztosítási ágazat szervezete és informatikai stratégiája. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Papp László Tivadar (1998) A HBCS alapú finanszírozás elemzése egy önkormányzati tulajdonú fővárosi kórház szemészeti osztályának 1997-es tényadatai alapján. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Paragh Éva (1998) A munkáltatói (foglalkoztatói) társadalombiztosítási adatszolgáltatási kötelezettség megszegésének problémája a nyugellátás megállapításakor. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Pataki Emese (1998) Az előzetes letartóztatás. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Pataki Krisztina (1998) A rendszerváltás, a többpártrendszer kialakulása Magyarországon. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Pazsa Ágnes (1998) A kedvezményezetti kör bővülése a társadalombiztosításban a korai időszakoktól napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Pethő Anada Zsuzsa (1998) A magyar közigazgatás történeti fejlődése; a középszintű igazgatás az 1990-es rendszerváltástól napjainkig. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Pinczés Mónika (1998) Narkománia és bűnözés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Pintér Aladár (1998) Munkanélküliség és foglalkoztatáspolitika Magyarországon. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Pintér Ildikó (1998) Ügyfélszolgálat szervezése a nyugdíjbiztosítási igazgatóságokon. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Plavecz Ádám (1998) A társadalombiztosítási kintlevőségek a csődfelszámolás-végelszámolás tükrében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Pluhár Edit (1998) A kórházi controlling és alkalmazásának tapasztalatai a Békés megyei Képviselőtesület Pándy Kálmán Kórházában. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Práth Károly (1998) A gazdasági erőfölénnyel való visszaélés a versenytörvényekben és a gyakorlatban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

dr. Pál Attila (1998) A gyógyszerpiac alakulása az elmúlt évtizedben. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Pálfi Géza (1998) A Budapesti Értéktőzsde. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Pálinkás Dóra (1998) A magzati élet védelmének büntetőjogi szabályozása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Pálinkás Kornélia (1998) A bírák szerepe a büntetőjogi felelősség eldöntésében az elsőfokú bűntetti tárgyaláson. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Pálinkó Réka (1998) Narkománia és bűnözés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Pásztor István (1998) Kórházi szolgáltatások privatizációs megvalósításának lehetőségei. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Pásztor Ottília (1998) A szövetkezeti földhasználat és földtulajdon. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Péter Gerda (1998) A bátaszéki német nemzetiségűek története - A Tolna megyei németek politikai helyzete 1945-től napjainkig. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Péterfi Vera (1998) A tárgyalás mellőzése a büntető eljárásban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

R

Rajnai Csaba (1998) A munkaviszony keletkezése és megszűnése az Európai Unió országaiban (Franciaország, Németország, Olaszország, Egyesült Királyság). MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Redl Péter (1998) Változások a hazai gyógyszerpiacon. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Reményi László (1998) Narkománia és bűnözés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 1990-97 között. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Ritz Tibor (1998) Az 1997. évi népszavazás Magyarország NATO-csatlakozásáról és ennek előzményei. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Román Éva Beatrix (1998) Mentálhigiéne, alkoholizmus. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Roxin György (1998) A természetjog és a jogpozitivizmus. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Rozgonyi Éva (1998) A kábítószer-probléma és a bűnözés elméleti és gyakorlati kérdései. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Rutkai János (1998) Önkéntes egészségpénztárak lehetőségei a magyar egészségügyi ellátásban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Rábai Zsolt (1998) A szellemi tulajdon körébe tartozó immateriális javak értékelése. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Rácz Csilla (1998) A modern közigazgatás ügyfélszolgálata. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Rácz László (1998) Controlling rendszer egy megyei kórház gyakorlatában. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Rácz Zoltán (1998) Az Európai Unió IX. számú társasági jogi irányelvének alkalmazhatósága a magyar társasági jogban (különös tekintettel a cégbírósági gyakorlatra) - Társaságok összefonódása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Rácz Ágnes (1998) A házastársak lakáshasználata. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Rádi Antónia (1998) A versenyjog aktuális kérdései. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Révész Margit (1998) Az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárak helyzetének változása a magánnyugdíjpénztárak kialakulását követően. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

S

Sarudi Rita Judit (1998) A magzati élet védelmének büntetőjogi szabályozása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Scheffer Zsolt (1998) A magyar állam és a katolikus egyház kapcsolata 1945-1990. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Schmidt József (1998) Földeák társadalomtörténete 1848-ig. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Schmidt Patricia (1998) A perorvoslatok és felülvizsgálati eljárás. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Schmidt Péter (1998) A gazdasági, szociális és kulturális jogok. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Schwimmer Eszter (1998) Az első demokratikus választások Bosznia-Hercegovinában Dayton után. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Schütz Anna (1998) A munkavállalói érdekképviseletek tevékenysége a MÁV-nál. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Sipos Ildikó (1998) A franchise és a versenyjog összefüggései. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Sipos János (1998) A nyugdíjbiztosítási ágazatba tartozó járulékellenőrzési feladatok ellátásának helyzete és kapcsolatrendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Sipos Sándor (1998) A foglalkoztatáspolitika és a korengedmény kapcsolata a rendszerváltás éveitől az EURO csatlakozásig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Sipos Szabó Zsuzsanna (1998) Egyéni teljesítményértékelő rendszer kialakítása egy szolgáltató vállalatnál. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Somogyi Sándorné (1998) A kötelező társadalombiztosítási törvények hatása Somogy megyében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Somogyi Zoltán (1998) Magyarország a NATO küszöbén. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Steiner Tamás (1998) Költség-haszon elemzés a fekvőbeteg ellátásban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó Ákos Péter (1998) A FIDESZ Magyar Polgári Párt politikai irányvonalának változásai, avagy az élet nagy változtató. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó Aliz (1998) Gyógyfürdők és üdülőhelyek szerepe az egészségmegőrzésben. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó Attila (1998) Az értelmiség struktúraváltása a rendszerváltás időszakában - Fókuszban: Kecskemét -. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó Attila (1998) Marketing lehetőségek az Interneten. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó Attila (1998) Szolgálati idő figyelembevétele, az 1997. évi LXXXI. törvény alapján, illetve annak bizonyítása. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó Csaba (1998) A nemi erkölcs elleni erőszakos bűncselekmények. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó Csabáné (1998) Magyarország köztársasági kormányformái. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó Erika (1998) Cicero, az államférfi és jogász. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó Ferenc (1998) Vezetői számvitel egy multinacionális termelővállalatnál. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó Iringó (1998) Humán erőforrás gazdálkodás aktuális kérdései és egy kórház személyzet fejlesztési terve. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó Jenő (1998) A politika hatása a társadalombiztosítás szervezetére és irányítására. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó Katalin (1998) A munkajogi felelősség egyes kérdései, különös tekintettel a munkáltató és a munkavállaló kártérítési felelősségére. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó Lívia (1998) A jogi antropológia - Az ősi és primitív társadalmakról valamint a jogi népszokásokról. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szabó Mónika (1998) Kulturális életünk főbb mutatói a '90-es évek elején. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szakács Judit (1998) Lakáshelyzet kérdőjelekkel (Fényképek a 90-es évek Magyarországáról). MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szalai László (1998) A közigazgatási bíráskodás jogának kritikai szempontú áttekintése. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szalay László (1998) A járulékfizetést megalapozó biztosítási jogviszonyok, a járulékalapok bővítésének szükségessége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szalay Pálma (1998) A szövetkezetek megszűnése, különös tekintettel a felszámolásra. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szalay Árpád (1998) Az Európai Parlament szerkezete, felépítése, hatásköre. Az EP hatáskörének kibővülése a döntéshozatalban. Az EP kapcsolata az EU más intézményeivel. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szalóky Sándor (1998) A társadalombiztosítási kifizetőhelyek által folyósított ellátások fejlődése a kifizetőhelyek megalakulásától napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szarka Zsuzsanna (1998) Váltottunk és választottunk - Gondolatok a magyar választási rendszerről... -. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szedmák Péter (1998) Új bankkártya bevezetése a Szőreg és Vidéke Takarékszövetkezetnél. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szekanecz Lajosné (1998) Nyugellátás iránti igény érvényesítésének szabályai - A kérelmek elbírálása során követendő eljárás. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szekeres Zsolt (1998) Az Európai Unió agrárpolitikája és a magyar agrárgazdaság lehetősége. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szemenyei Lilla (1998) A szervezett bűnözés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szentesi Sándorné (1998) A baleseti ellátások és a baleseti ellátásért való felelősség, ennek kapcsán a munkavédelmi szabályok jelentősége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szentkereszty Ákos (1998) A házasság felbontása - elméleti és gyakorlati aspektusokból -. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szentkereszty Ákos (1998) A szándékos emberölés alapesetéről. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szigeti András (1998) Outsourcing a távközlésben. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szigetvári Judit (1998) Fiatalkori bűnözés és oksági viszonya. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szilveszterné Nagy Teréz (1998) A megváltozott munkaképességűek rendszeres pénzellátása a társadalombiztosítás rendszerében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szilágyi Krisztina (1998) Nagy-Britannia és az Európai Unió. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szilágyi Gabriella (1998) Az EU intézményrendszere és döntéshozatali eljárása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szilágyi Gábor (1998) A korszerű nyilvántartás követelményei a társadalombiztosítási rendszerekben. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szilágyi Hajnalka (1998) Intézményi gyógyszertár működésének elemzése és várható változások meghatározása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szilágyi Károly (1998) A társadalombiztosítási végrehajtás. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szoboszlayné Szabó Szilvia (1998) Vezetők és vezetettek a rendőrség intézményrendszerében a Tapolcai Rendőrkapitányság tükrében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szrapkó Ágnes (1998) Szövetkezeti modellek. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Sztahó Mihályné (1998) Szolgálati idő jelentősége, igazolása, nyilvántartása a társadalombiztosítási nyugellátás megállapításánál. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szucharda Gyula (1998) Gazdasági cselédek szociális helyzete és biztosítása Békés megyében 1900-1945. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Szula Attila (1998) Modellek az állam és az egyház kapcsolatrendszerében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szántó Csaba (1998) A gyümölcsjoghurtok értékesítésének stratégiai tervezése a Szabolcstej Rt.-nél. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szászvári Olivér (1998) A Honkongi Gazdaság szerkezete és fejlődésének áttekintése. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szécsi Mária (1998) A magzati élet védelmének büntetőjogi szabályozása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Székely Szücs Levente (1998) A szükségesség és az arányosság kérdése a jogos védelem, illetve a végszükség megítélésénél. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Széki Aletta (1998) Interpellációk Magyarországon 1990-1994 között - avagy barangolás a közelmúlt érdekesebb interpellációinak erdejében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szívós Tamás (1998) Az Európai Unió intézményrendszere. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szóráth Emese (1998) Narkománia és bűnözés különös tekintettel a büntetőjogi szabályozásra. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szőke Bernadett (1998) A magzati élet védelmének büntetőjogi szabályozása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szűcs József (1998) Az önkormányzatok földtulajdonának történeti fejlődése és hatályos jogi szabályozása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Szűcs Mátyás (1998) Az egészségügy reformja és finanszírozása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Sövény Zita (1998) Házi betegápolás költségcsökkentésének egy lehetséges módszere. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Sütő László (1998) A mezőgazdasági szövetkezet földtulajdona és földhasználata változásai a Tarpai Esze Tamás Szövetkezet példáján. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

T

Takács Brigitta (1998) Szerzői jogi jogharmonizáció az európai integrációban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Takács Béla (1998) Az oktatás a számok tükrében (hatékonyság, finanszírozás, társadalmi mobilitás) Magyarországon és Csongrád megyében napjainkban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Tamásy Mariann (1998) A szociálpolitika megjelenése nemzetközi szinten és Magyarország nemzetközi szociálpolitikai együttműködési egyezményei. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tanács Levente (1998) Az élethez való jog (Az abortuszról). MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Tarman Imréné (1998) A rokkantsági nyugdíj és a rehabilitációs ellátások alapkérdései. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tarnavölgyi Zoltánné (1998) Szociális munka a Nyíregyházi Családsegítő Szolgálatnál. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tasnádi Csaba (1998) Az ellátási kötelezettség, a települési önkormányzatok és az állam szerepe az ellátásban - A háziorvosi rendszer működése a gyakorlatban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tassi Hajnalka (1998) Az antidiabetikus terápia költségvonzatai a gyógyszertári forgalom tükrében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Telkes Andrea (1998) Ki- és bevándorlás Magyarországon a változás éveiben 1988-1995. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Tiffinger Gábor (1998) A megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatása, szociális ellátása, a rehabilitáció gyakorlati kérdései a Vértesi Erőmű Rt.-nél. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tillmann Károlyné (1998) A társadalombiztosítás irányítási, szervezeti rendszerének fejlődése napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tokaji Istvánné (1998) Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság humánpolitikai tevékenysége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Toldi-Kovács Andrea (1998) Az államszervezet szociológiai problémái. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Trefán Józsefné (1998) Decentralizáció és a szolgáltató jellegű hivatali szervezet szükségessége az egészségbiztosítás szervezeti rendszerében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tulipán Lászlóné (1998) Szabolcs-Szatmár-Bereg megye munkaerő-piaci helyzetének és a munkanélküliek ellátásának alakulása 1994-től napjainkig. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Turbucz Sándor (1998) A birtokvédelem kérdései. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Turi Andrea (1998) A piackutatás elmélete és gyakorlata egy hazai nagy élelmiszeripari vállalatnál. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Turáni Zsuzsanna (1998) Környezetvédelem és az önkormányzatok. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Tyuroski Andrea (1998) Igazságügyi pszichiátria a büntetőjogban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Táborossyné Morvay Zsuzsanna (1998) A jogosultság elbírálása és összegszerűség meghatározása megváltozott nyugdíjrendszerünkben. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tánczos Bernadett (1998) Házasság, család, válás Magyarországon. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Tápai István (1998) A jogos védelem. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Tárkány-Szűcs Babett (1998) Az agrárbiztosítás speciális vonásai. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Tímárné Fekete Ibolya (1998) Egészségvédelem napjainkban. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tóth Emese (1998) Az eljárás alanyai az új Büntető Perrendtartásban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Tóth Gábor (1998) A magzati élet védelmének büntetőjogi szabályozása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Tóth János Róbert (1998) Az állami tulajdon. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Tóth Krisztina (1998) Hogyan tovább szövetkezetek? - Az ipari szövetkezetek helyzete a rendszerváltás után -. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Tóth Lajosné (1998) Az otthoni ápolás jelentősége, szervezése, gyakorlata és finanszírozása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Tóth Liboriuszné (1998) A társadalombiztosítás igazgatása, jogi alapjai. Egészség-betegség biztosítás. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tóth Lászlóné (1998) A népesedéspolitika és társadalombiztosítás kapcsolata. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Tóth Roland (1998) A magyarországi pártviszonyok beszűrődése és platformok az RMDSZ-en belül. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Tóth Tamás (1998) A magyarországi német kisebbség politikai helyzetének változása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Tóth Ágnes (1998) Szakértők a polgári perben. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Tóthné Kiss Gyöngyi (1998) A gyógyszerészetre vonatkozó jogszabályok és a gyógyszertörvény. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Törtely Emília (1998) Az állami és magán egészségügyi biztosítás Magyarországon. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

U

Udvarhelyi Rozália (1998) A polgári perbeli bizonyítás egyes kérdései, különös tekintettel a tanúbizonyításra. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

V

Vancsura István (1998) A gyermek és fiatalkori bűnözés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Varga Andrea (1998) Az Európai Unió agrárpolitikájának fő vonásai. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Varga András (1998) A házastárs öröklése különös figyelemmel a haszonélvezeti jog megváltására. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Varga Anita (1998) Az örökbefogadás intézménye a magyar jogban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Varga Gábor (1998) Devianciák medicinális vetületei. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Varga Zita (1998) Az Európai Gazdasági és Pénzügyi Unió. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Vas Jánosné (1998) Családi pótlék országos ütköztetési rendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Vejmelka Michal (1998) A magyarországi szlovákok politikai helyzete. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Velek Edit (1998) A magyarországi privatizáció egyes tapasztalatai. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Vendrey Rita (1998) Környezeti károkozás - jogi felelősség. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Veres Judit and Lukácsi István (1998) Kis- és középvállalkozások fejlődése Magyarországon és Csongrád megyében a 90-es években. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Veress Zsolt (1998) A kábítószer mint társadalmi deviancia, szegedi helyzetkép. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Veréb Sándorné (1998) Az egészségbiztosítás által folyósított ellátások a szociálpolitika rendszerében - Jogszabályok elemzése. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Viczián Ágnes (1998) Narkománia és bűnözés. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Vidoven Árpád (1998) Napirend előtti felszólalások a parlamentben. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Villányi Tiborné (1998) Az Európai Unió szociális védelmi szabályozásainak egyes kérdései, a biztosítási kötelezettség járulékfizetései - Magyarország csatlakozási szándékának tükrében. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Vincze Zsuzsanna (1998) Nyugdíjreform Magyarországon. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Virág Gyuláné (1998) A családi pótlék jelentősége. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Virág Henrietta (1998) Controlling rendszer kialakítása és hatékony működtetése. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Virág Tibor (1998) Világgazdasági folyamatok 1918 és 1933 között. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Virágh Edina (1998) A magzat büntetőjogi relevanciája. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Virányi Ilona (1998) Informatika az ápolásban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Volenszki Csilla (1998) Az 1997. évi igazságügyi reform. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Válóczi Mónika (1998) Az ombudsman működésének tapasztalatai. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Végh Sándorné (1998) Megtérítési ügyek alakulása a gazdasági rendszerváltozás időszakában. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Víg Zoltán (1998) Napjaink távol-keleti válsága különös tekintettel Dél-Koreára. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Vígh Andrea (1998) A bevándorlás szabályozása Magyarországon. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Vízhányóné Székely Anita (1998) Az OTP Lakás-takarépképztár helyzete, szerepe és működése a magyarországi lakáselőtakarékossági piacon 1997-ben. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Völgyesi Barbara (1998) Önkormányzati rendeletalkotás és annak törvényességi kérdései. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Vörös Krisztián (1998) Finanszírozási rendszerek összehasonlítása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Vörös Péter (1998) A belső piac és a környezetvédelem kapcsolata a Római Szerződésben. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

W

Walchné Kremlicska Katalin (1998) A társadalombiztosítás fedezeti rendszere. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Wimmer András (1998) Távbeszélő szolgáltatás marketingterve az 1998. évre. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Z

Zentai Tamás (1998) Határidős piac a Budapesti Értéktőzsdén. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Zsilinszky Mariann (1998) Emberi erőforrás gazdálkodás a kórházakban. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Dr. Zádori János (1998) Minőségrendszerek az egészségügyben. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Zöld Judit (1998) Az iszlám jog kialakulása. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Zöldi István (1998) A közbeszerzési törvény elmélete, gyakorlata, kritikája és az ebből eredő menedzseri feladatok a közüzemi gázszolgáltatók esetében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Á

Ábrahám Judit (1998) A gazdasági erőfölénnyel való visszaélés az Európai Unió versenyjogában. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Ábrahám-Fúrús Ágnes (1998) Életkörülmények, lakásviszonyok. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Ádám Adrienn (1998) Az agrárgazdasági struktúrák változása a rendszerváltozással összefüggésben Magyarországon. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Ágoston Boglárka (1998) A halálbüntetés jogelméleti megközelítésben. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

É

Érsek Ferenc (1998) Az egészségügyi rendszerek elméleti alapjai, a háziorvosi ellátás rendszere és finanszírozási módjai. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

Ö

Ördögh Dalma (1998) Az önkormányzati rendszerek egyes sajátosságai Nyugat-Európában és Magyarországon. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Örkényi László (1998) Orvosi jogviszony és felelősség az új egészségügyi törvény tükrében. MA/MSc, József Attila Tudományegyetem.

Ü

Üveges Sándorné (1998) A társadalombiztosítás nyújtotta egészségügyi szolgáltatások igénybevétele Magyarországon 1992-től. BA/Bsc, József Attila Tudományegyetem.

This list was generated on 2021. március 4. 20:33:10 CET.