Items where Subject is "05.05.01.09. Global and transnational governance, international law, human rights"

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | Item Type
Jump to: B | C | D | F | G | H | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V | Z
Number of items at this level: 82.

B

Baki, Atilla (2022) Esküdtszékek Washingtontól Budapestig, azaz a laikus elem részvétele az igazságszolgáltatásban az Egyesült Államokban és Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Baksa, Barnabás (2018) Kül-és biztonságpolitika az Európai Unióban – a béke kulcsa? BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balog, Balázs (2012) Az államok keletkezése a modern nemzetközi jogban, különös tekintettel Skócia függetlenségének kérdésére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Petra (2012) A választások nemzetközi megfigyelése, különös tekintettel a 2009-es afganisztáni elnök- és hatósági választásokra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Barna, Eszter (2014) A menekültvédelem fejlődése a nemzetközi jogban és Magyarországon az 1950-es évektől napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bata, Ágnes (2012) A 2005/29/EK irányelv implementálása a magyar és német joggyakorlat tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Berta, Bernadett (2012) A munkaerő-kölcsönzés helyzete Magyarországon a hatályos és az új munkajogi szabályozás nyomán, különös tekintettel a jövőben felmerülő problémákra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bihari, Orsolya (2009) Az ENSZ főtitkárok feladatának fejlődése különös tekintettel a békefenntartásra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bite, Gábor (2012) Az atomfegyverekre vonatkozó nemzetközi szabályok és azok reformja. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bolla, Brigitta (2019) A szexuális kizsákmányolás elleni nemzetközi jogi szintű fellépés. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Botyánszki, János (2009) A Schengeni rendszer kialakulása és eredményei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Braun, Enikő (2016) Nyelvi jogok az Európai Unió és az Európa Tanács rendszerében, különös tekintettel a magyarországi kisebbségek nyelvhasználathoz való jogára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bunina, Elena (2019) Nők státusza a Közel-Keleten. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Báló, Diána Ágnes (2014) A nem-kormányközi szervezetek helyzete és szabályozása a nemzetközi jogban, különös tekintettel az együttműködési lehetőségekre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bíró, Ágota (2014) A tömegpusztító fegyverek nemzetközi szabályozása, különös tekintettel az atomfegyverekre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bödör, Tímea (2016) „A nemzetközi / Európai Unió tagállami bűnüldözési és bűnügyi együttműködés alapkérdései a kábítószerrel visszaélés fogyasztási, birtoklási változatainál”. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

C

Csicsai, Fanni Brigitta (2019) Emberi jogok az Amerika-közi rendszerben: a véleménynyilvánítás szabadsága. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

D

Drávai, Cecília Tekla (2016) Ciprusi kérdés a nemzetközi jogban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

F

Faragó, Vivien (2014) Az állampolgárok védelme külföldön a nemzetközi jog alapján. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas, Annamária Emőke (2017) Az uniós polgárok konzuli védelme harmadik államokban a tanács (EU) 2015/637 számú irányelvének tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fekete, Brigitta (2017) Az uniós polgárok védelme harmadik országokban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

G

Godán, Sándor (2012) Kormányzati koordináció és kooperáció az Európai Uniós ügyekben a magyar elnökséget közvetlenül megelőzően és az elnökség alatt. Az Európai Koordinációs Tárcaközi Bizottság működése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Görbe, Pál Renátó (2016) Az állampolgárok védelme külföldön, különös tekintettel a konzuli védelemre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

H

H. Szabó, Rebeka (2018) A nukleáris energia szabályozásának eszközei a nemzetközi jogban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hajdu, Gábor (2017) Befektetésvédelem és vitarendezés: az arbitráció problémái és jövője szabadkereskedelmi egyezményekben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Harkai, Laura (2017) Az igényérvényesítés lehetőségeinek reformja az uniós versenyjogi jogsértések területén. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Harkainé Mészáros, Nóra (2016) A nők hátrányos helyzete a munkaerőpiacon és szerepük a családban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Heim, Fanni (2016) Nemzetközi jog és Magyarország: Transzformációs problémák és hiányosságok Magyarország nemzetközi jogi kötelezettségével összefüggésben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Bence (2016) Az uniós, a tengerentúli és a harmadik országok állampolgárainak szabad mozgáshoz és tartózkodáshoz való jogának összehasonlítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

J

Jeszenka, Ádám (2016) A nemzetközi büntetőbíráskodás. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Jójárt, Eszter Gréta (2016) A „Ciprus kérdés” nemzetközi jogi megítélése- megoldások keresése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kis, Mónika Virág (2016) Az Uniós polgárság és a tagállami állampolgárság viszonya, különös tekintettel a személyek szabad mozgására. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Réka (2019) A vajdasági magyarság kisebbségi és jogi helyzete. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Klér, András (2009) A szerződésből eredő jogvitákra vonatkozó joghatósági szabályok az Egyesült Államok és az Európai Unió jogrendszerében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kobold, Roletta (2018) A migráció helyzete az Európai Unióban – A migrációs válság. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kocsis, Dóra (2016) Diplomáciai mentességek és kiváltságok a 21. századi nemzetközi jogban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Koncz, Noémi (2012) A Nemzetközi Bíróság tanácsadó véleményeinek gyakorlata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kothencz, Alexandra (2016) Sztrájkjog Magyarországon és az Európai Unióban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Györgyi (2012) Magyarország regionális politikája az Uniós szabályozás tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Zsófia Beatrix (2018) Önrendelkezés kontra szuverenitás és ezek megítélése a nemzetközi jogban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Krizsová, Agnesa (2019) Az Antarktisz nemzetközi jogi helyzete és védelme. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kun, Kitti Kata (2019) Az Európai Unió jogfejlődése, valamint a schengeni rendszer alkalmazhatósága a menekültpolitika tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kupecki, Zsolt (2009) Az Európai Unió, mint államkapcsolat: államszövetség vagy szövetségi állam. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kövér, Tamás (2017) A nemzetközi jog válaszai a kulturális örökség védelmének új kihívásaira. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

L

Lajkó, Fanni (2019) A nemzetközi választottbíróságok működésének összehasonlító elemzése (ICC, PCA, ICSID, UNCITRAL). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Liszkai, Zita (2018) A klímaváltozás elleni küzdelem eszközei a nemzetközi környezetvédelmi jogban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lovas, Réka (2019) Az uniós bűnügyi együttműködés legújabb formája: az Európai Ügyészség. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lukács, Gábor (2019) Eurosceptic populists - similarities and differences between the rhetoric of Nigel Farage and Viktor Orbán. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

M

Mamuzsity, Petra (2022) Az Európai Unió és az Egyesült Nemzetek Szervezete terrorizmussal szembeni fellépésének összehasonlítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Maszlag, Anna (2017) Az egyenlő bánásmód követelményének jogi szabályozása nemzetközi és hazai viszonylatban. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Mányoki, Flóra (2017) Az uniós polgárok konzuli védelme a harmadik államokban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagy, Izabella Anikó (2015) Gyermekek jogi helyzete Afrikában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Szabolcs (2019) A genocídium kérdése a nemzetközi jogban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Viktória (2016) Kettős állampolgárság az Európai Unióban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Németh, Zsófia (2019) A joghatóság problémái a nemzetközi jogban A joghatóság fajtáinak csoportosítása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Németh, Anita (2017) „Információ-tenger, vakfolt és időmúlás” : általános szerződési feltételek a Bécsi Vételi Egyezmény rendszerében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

O

Oláh, Zoltán (2017) Nemzetközi szerzői jog a XXI. században. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

P

Pap, Norbert (2019) A nukleáris hadviselésre vonatkozó nemzetközi jogi szabályozás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pap, Nikolett Fruzsina (2016) Migrációs helyzet Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp, Zsófia (2017) Szellemitulajdon-védelem a versenyjog árnyékában – Szellemitulajdon-védelem és a versenyjog konfliktusa, az EU ítélkezési gyakorlatán keresztül. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pászka, Imre Ágoston (2017) A tengeri kalózkodás mint új típusú nemzetközi bűncselekmény a XXI. században. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

R

Raduly, Georgina (2016) Családi ellátás az Európai Unió egyes tagállamaiban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rea, Vivien (2016) Migrációs folyamatok az Európai Unió és Görögország tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

S

Simon, Molli (2018) Az Európai Unió korlátozó intézkedései Oroszországgal szemben az ukrajnai válság kapcsán. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Spitzer, Jenő (2017) Az erőszak tilalma és az önvédelem joga a nemzetközi jogban, különös tekintettel az Iszlám Állam elleni nemzetközi fellépés lehetőségeire. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Spängberg, Maximilian (2016) Az Európai Unió környezetpolitikájának fejlődése és szabályozási háttere. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szappanos, Anna Mária (2018) Az Európai Külügyi Szolgálat. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szatmári, Szandra (2017) A békefenntartás és az ENSZ Alapokmány kapcsolata, különös tekintettel az Alapokmány 40. cikkére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szenti, Levente Ákos (2017) Az áruk nemzetközi adásvétele a CISG alapján. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szondi, Bence (2017) Jugoszlávia jogtörténete. A délszláv háborús konfliktus nemzetközi jogi vonatkozásai, különös tekintettel a bipoláris világrend megszűnése utáni megváltozott nemzetközi helyzetre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szunyogh-Kovács, Réka Emese (2015) A nők helyzete Tunéziában a francia protektorátus idején. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Száva, Ágnes (2016) A menekültek nemzetközi védelme különös tekintettel az új kihívásokra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

T

Tamaskovits, Nóra (2017) A flexicurity és annak hazai megvalósulási lehetőségei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tanács, Imola (2016) Uniós polgárok védelme harmadik államokban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tarjányi, Szilvia (2017) Az Európai Üzemi Tanács. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tomatás, Csenge Lilla (2018) Hontalanság elleni küzdelem a nemzetközi színtéren. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Trócsányi, Gábor László (2018) Közlekedésbiztonság Magyarországon és az Európai Unió közlekedéspolitikai intézkedései a számok tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, László Krisztián (2014) Az európai jogharmonizáció elmélete és gyakorlata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Anita (2018) Fighting violence against women globally and in Europe, with special emphasis on the legal framework of Hungary and Spain. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Török, Dávid (2018) A népirtás nemzetközi jogi megítélése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

V

Vidéki, Vivien (2016) Kína nemzetközi helyzete és az Egyesült Nemzetek Szervezetével való kapcsolata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Z

Zsódi, Annamária (2019) Az emberi jogok érvényesülése a Közel-Keleten, különös tekintettel Szaúd-Arábiára. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2024. május 31. 00:23:57 CEST.