Items where Subject is "04.01.05. Horticulture, viticulture"

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | Item Type
Jump to: A | B | C | D | G | H | J | K | L | M | N | P | R | S | T | U | V | W | Z | Á | Ö
Number of items at this level: 80.

A

Arslan, Mehmet Melih (2022) Apple production in Turkey. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

B

Bagdi, Bence (2016) A fűszerpaprika termesztés bemutatása egy családi gazdaságban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bagdán, Sándor (2009) A gladiólusz termesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Baksay, Leona (1940) Kecskemét gyümölcstermelése. Other, Állami Polgári Iskolai Tanárképző Főiskola.

Balogh, Adrián (2018) A fűszerpaprika intenzív termesztésének vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Barna, Nelly Klára (2017) Tápanyag hatása a paradicsom termésalakulására. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Bartók, Andrea (2019) A gumós édeskömény termesztésének lehetőségei családi gazdaságunkban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Belházy, Jenő A budafoki, sziklába vájt borpincék múltja, jelene, fejlődése a számok tükrében. А Magyar Állami Pincegazdaság, illetve 1971. január 1. óta Középmagyarországi Állami Pincegazdaság Budafoki Üzeme. Masters, Szegedi Tanárképző Főiskola.

Bella, Brigitta (2017) A petrezselyem termesztése egy családi gazdaságban. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Biró, Petra (2016) Zöldfal építése és bemutatása. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Bohner, Zoltán (2002) Környezetvédelmi problémák a borászatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bouzouidja, Lilla (2021) Kertészeti szaktanácsadás gyakorlata és lehetőségei a Dél-Alföldi TÉSZ-ek működésében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bráj, Róbert (2009) A Lobivia tegeleriana kaktuszfaj in vitro mikroszaporítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bálint, Máté (2021) Őszibarack fajták tavaszi fagytúrése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

C

Csanádiné Vida, Gabriella (2021) Az alma tápanyag-utánpótlásának hatása a nitrát, cukrok és karotin-anyagok tekintetében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csepi, József (1971) Gyeptelepítés agrotechnikája, eredményeinek értékelése a szegvári Puskin Tsz-ben. Higher vocational education, Felsőfokú Mezőgazdasági Technikum.

Csüllög, Kitti (2016) A kalciumhiány és a szuperoxid (O2) termelődésének összefüggése paprikabogyó szövetekben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

D

Dankó, Márton (2017) Az uborkatermesztés bemutatása egy családi gazdaságban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dobozi, István Makó és környéke szőlő- és gyümölcstermesztése. Masters, Szegedi Tanárképző Főiskola.

Dong, Liang (2021) The factors affecting the sugar content of tomatoes. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

G

Gajdos, Lukács Gábor (2016) Az egyéves vöröhagyma termesztése Jászalsószentgyörgyön. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gan, Jigang (2021) Investigate the sugar content of different varieties of apples on the harvest day. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gondáné Rácz, Andrea (2006) Mámort adó bor : borgasztronómia. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gulyás, Anna (2017) Eredetvédelem a borjogban, különös tekintettel a Villányi borok eredetvédelmére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

H

Horváth, Ilona Kecskemét szőlészete és borászata. Masters, Szegedi Tanárképző Főiskola.

Huszár-Kómár, Rebeka (2021) Borbírálat. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

J

Jáhni, Bence (2017) Szamócatermesztés egy családi gazdaságban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kis, Gergő Ferenc (2016) A káposzta termesztésének komplex értékelése egy családi gazdaságban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Ferenc (2010) Borkészítési hagyományok a Hajós-Bajai borvidéken. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Gabriella (2010) Hajós-Bajai borvidék bemutatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Márton (2015) A kerti muskátli vegetatív szaporításának bemutatása a Dobay Kertészet munkája alapján. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, András (2001) Alföldi borvidék szőlő- és bortermelésének hagyománya. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Ágnes (2021) Zöld Veltelíni szőlőterület heterogenitásának feltérképezése a növényi vigor tekintetében távérzékelési és térinformatikai módszerek segítségével. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, István (2017) Az oltás hatása különböző paradicsom fajtákra talaj nélküli termesztésben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kásler, Mónika (2022) "Kiskertek a közösségért, közösségek a kiskertekért" : a közösségi mezőgazdaság fejlődése Magyarországon. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Kékegyi, Dorottya (2022) Ökológiai gazdálkodás alapelveinek gyakorlati alkalmazása házikertben : két szomszédos kert tápanyaggazdálkodásának összevetése. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

L

Lehota, Marcell (2019) Az alginit hatásának vizsgálata a kékfrankos szőlő terméshozamára és a termés paramétereire. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Leitner, Zoltán (2021) Adatok madártávlatból - a drónok szőlészetben történő használata, hasznosíthatósága. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Lengyel, Adrienn (2003) Hogyan lesz a szőlőből bor? : amit a szőlőtermesztésről és a borászatról tudni lehet. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lipták, Petra (2021) Őszi káposztarepce hibridek összehasonlító vizsgálata családi gazdaságban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

László, Dénes (2022) A szőlő termesztése és feldolgozása Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lőrincz, Bálint (2022) A hidrokultúrás paradicsom és paprika tápanyag hasznosulása hidegfóliás hajtatásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

M

Ma, Jiayi (2021) Cultivation methods,sugar comparisons and flavour evaluation of Gala Must. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Magyari, Máté (2022) Burgonyatermesztés a homokhátságon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Masa, Nóra (2021) Precíziós monitoring rendszer zöldségnövény termesztésre gyakorolt hatása vidéki térségben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mihály, Gyöngyi (2007) Dísznövények mikroszaporítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Miklián, István Zoltán (2017) Az őszibarack termesztéstechnológiája és növényvédelmi problémáinak bemutatása magángazdaságban. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Miklós, András (2007) Mozgóképi szemléltetés a kertészet tantárgy "A muskátli termesztése" című témában. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Mónika (2016) Kőzetgyapotos üvegházi paradicsom termesztése a Szentesi Paradicsom Kft-ben. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Mothoa, Lerato Emelda (2021) Sweet potato cultivation and economic analysis in South Africa. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Muhari, Bence (2021) A precíziós eszközök és technológiák alkalmazásának lehetőségei a növényházi dísznövénytermesztésben. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagy, Bernadett Ágnes (2022) Carolina Reaper és Tabasco chili paprikák termésmennyiség és csípősség (SHU) vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Odett Krisztina (2021) Különböző alanyra oltott görögdinnye összehasonlító elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

P

Papp, Attila (2007) Muskátli termesztése az oltványi kertészetben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Polgár, József (1997) A magyarországi borvidékek területi változásairól. Masters, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Pusztai, János (1961) A szatymazi őszibarack. Masters, Állami Pedagógiai Főiskola.

R

Rostás, Katinka (2015) Növényházi dísznövények szaporítása. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Ruzsa, Mónika (2010) A szőregi rózsatermesztés hagyományainak bemutatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

S

Sajti-Héjja, Lilla (2018) Borturizmus a Badacsonyi borrégióban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Schaáf, Csaba (2017) A szamóca (Fragaria vesca L.) termesztéstechnológiája adott gazdaságban. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Sonkoly, Ticiána (2016) Termékleírások szabályozása a borjog területén. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Éva (2018) Gyeprekonstrukció Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Székely, Gyula (2016) A nyugati virágtripsz (Frankliniella occidentalis) elleni biológiai növényvédelem paprikahajtatásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Süliné Németh, Edit (2021) Biológiai úton lobomló csomagoló anyagok zöldség kiskereskedelemben, történő bevezetésének gazdasági kérdései. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

T

Tóth, Balázs (2022) A koronaritkítás hatása a terméshozamra és a minőségre a nyárialma termesztésben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Brigitta (2009) A yokohamai Sankeien Park bemutatása és elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Mária (2021) A paradicsom (Solanum lycopersicon Mill.) diffúz üvegházban történő növényregisztrációja. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Roland (2019) Az egészségtudatos táplálkozásban résztvevő növényekre való fogyasztói igény vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóthné Molnár, Antónia (2008) Szőregi rózsakultúra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

U

Ujlaky, Tiborné (1965) A kukoricatermesztés tapasztalatai Somogy megyében. Other, Szegedi Tanárképző Főiskola.

V

Varga, Balázs István (2021) Paradicsom biodinamikus szabadföldi termesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vas, Róbert (2018) Különböző típusú fokhagymák termesztésének bemutatása egy makói gazdaságban. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Verovszki, Margit (1964) A Cucurbitaceae családba tartozó műveleti növények termesztésének fejlődése és mai helyzete Ujlengyel község határában. Other, Szegedi Tanárképző Főiskola.

Vámos, Ramóna (2018) Borturizmus a pincefalvak összehasonlításában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

W

Wang, Yan (2021) The influence of grape varieties and cultivation on wine quality. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Z

Zagyva, Imre (1998) Díszkertek a mai Magyarországon. BA/Bsc, Debreceni Agrártudományi Egyetem.

Zhang, Chu (2022) Studying of peach flowering in Hungary conditions. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zhao, Zhenghao (2021) Red wine culture in China. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Á

Árendás, Anett Anna (2016) A szőlő termesztése egy családi gazdaságban. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Ö

Ördög, Balázs (2009) A bonsai művészet kialakulása, és kialakítási módszerei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2024. április 19. 22:07:15 CEST.