Items where Subject is "03.03.06. Nutrition, dietetics"

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | Item Type
Jump to: A | B | C | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | S | T | V | Á | Ö
Number of items at this level: 73.

A

Adamcsik, Edit (2022) Alternatív táplálkozásformák hatása az antikoaguláns terápiára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Atkári, Richárd (2023) Étrend-kiegészítők használata és hatásai a rekreációs és versenysportolók körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

B

Balotai, Barbara (2019) A 18-60 év közötti korosztály táplálkozási szokásai az egészséges táplálkozás tekintetében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Benkő, Éva (2013) "Mindennapi kenyerünk" Felnőtt cöliákás betegek életmódjának vizsgálata és betegoktatása az ápoló szemével. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bozóki, Mónika (2014) "Ép testben ép lélek"- Az életmód szerepe az elhízás megelőzésében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Burányi, Dóra (2023) Evés- és testképzavarok előfordulása különböző korosztályokban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

C

Csintalan, Anna (2019) A védőnő szerepe az anyatejes táplálásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csonka, Katalin (2011) Miért jó tengeri táplálékokat fogyasztani? Az omega-3 zsírsavak hatásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csáktornyai, Fanni (2019) Középiskolás diákok szájápolási és étkezési szokásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

F

Fejes, Luca (2023) Alternatív táplálkozási szokások vizsgálata ifjúkorban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fekete, Adrienn (2006) A táplálékallergia bemutatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fodor, Roxána (2017) Táplálásterápia az intenzív osztályon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

G

Gajda, Bernadett (2021) A gyulladásos bélbetegségben szenvedők életminősége, a szorongás és a depresszió vizsgálata-szisztematikus áttekintés. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gajdács, Lilla (2022) Egészség és táplálkozás a természettudomány tanításában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gulyás, Norbert (2021) Kinek mit jelent az egészséges táplálkozás? – A családos és a gyermektelen emberek táplálkozási szokásai Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gyarmati, Gergely (2016) A mai magyar serdülőkorosztály táplálkozási szokásai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gyetvai, Nikolett (2021) A sokarcú anyagcserezavar : inzulinrezisztenciával élők mindennapjai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

H

Handtuch, Nikolett (2021) A dinamikus és a rezisztencia tréning hatásai a testösszetételre és a laborértékekre 1-es típusú cukorbetegnél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hodován, Adél (2023) A 0-3 éves gyermekek táplálkozási szokásai és az egészségfejlesztés lehetőségei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Adrián Gergely (2023) 14-18 éves labdarúgók táplálkozási szokásaik. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hugyecz, Nóra (2017) Táplálkozási szokások vizsgálata serdülőkorban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

I

Ilyés, Gerda (2019) A tudatosság megjelenése a táplálkozásban a magyar családok körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

István, Anita (2023) Evészavar előfordulása és kezelése tinédzserkorban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

J

Jánk, Barbara Éva (2023) Étkezési attitűdök fiatal felnőttek körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Jónás, Anita (2010) A 9. és 11. évfolyamos középiskolai tanulók ismeretei a csontritkulásról és az ezt befolyásolni képes táplálkozási szokásokról. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

K

Karsai, Fanni (2023) Serdülőkorúak testképe és táplálkozása a közösségi média tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kelemen, Hilda (1997) Napjaink táplálkozási problémái. Masters, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Kelemen, Kata (2017) Középiskolások elégedettsége saját testképével és az ehhez kapcsolódó evészavarok. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Keleti, Ágnes Anna (2023) Táplálkozási mintázatok és a menstruációs ciklus kapcsolata magyar nők körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kisúri, Nikoletta (2023) Alternatív táplálkozási szokások vizsgálata várandósság és laktáció ideje alatt. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Klco-Tácsi, Nikolett (2015) Táplálkozási szokások és táplálék kiegészítők bevitelének vizsgálata a várandósság ideje alatt. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kondacs, Nóra (2017) Laktózintolerancia a mindennapokban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kordik, Adrienn (2017) Táplálkozási szokások és ismeretek vizsgálata szoptató édesanyák körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Judit (2009) Táplálkozás jelentősége az egészséges életvitel megőrzésében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Éva (2009) A táplálkozás és a testnevelési teljesítmény összefüggése 3. és 4. osztályos korban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Dominik (2019) 18-24 év közötti fiatalok táplálkozási szokásai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Renáta (2017) Várandósság idejére vonatkozó, táplálkozással kapcsolatos attitűdök - és ismeretek vizsgálata Vésztőn és környékén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Káplár, Klára (2009) Preventív egészség. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kóródi, Vivien (2017) Várandós nők egészségtudatosságának hatása táplálkozásukra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

L

Lengyel, Edina (2017) Hozzátáplálással kapcsolatos ismeretek és vélekedések Szeghalmon és környékén, két éven aluli kisdedet nevelő édesanyák körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lovrity, Dóra (2023) Táplálkozási és depressziós problémák megjelenése női kosárlabdázók körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lászik, Milán (2021) Profi és amatőr csapatsportolók táplálkozási szokásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

M

Makné, Rekettyei Éva (2019) A szoptatás és a kórházi ellátás kapcsolata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Matyasovszki, Krisztina (2010) Az életmód alakulása a kisiskolás korú gyermekek körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mikite, Zsanett (2019) GI rendszert érintő változások és táplálkozási szokások, ismeretek vizsgálata várandósság és szoptatás idején. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Kornél (2019) Táplálkozási szokások a csontritkulás kialakulásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mészár, Tamás (2021) Testsúlycsökkentő módszerek eredményességének vizsgálata békéscsabai küzdősportolók körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nacsa, Sarolta (2019) Koraszülöttek anyatejes táplálásának megítélése az édesanyák szerint. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy Abonyi, András (2019) Kombinált edzés hatása a testtömeg összetételre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nyemcsok, Emese (2017) A jelentudatos táplálkozás szerepe a serdülők tápláltsági állapotában és táplálkozási szokásaiban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nyúl, Dorottya (2017) 10-12 évesek gyerekek táplálkozási szokásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Németh, Anna Zsuzsanna (2015) Táplálkozási szokások vizsgálata a 17-18 éves korosztály körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

O

Opóczkiné Balogh, Renáta (2019) Gyermekszegénység Kiskunhalason - Gyermekétkeztetés az óvodáskorig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

P

Pető, Hajnalka (2018) Szintetikus édesítőszerek hatása a patkány telomerek relatív méretére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pintér, Erika (2017) Hypertonia betegség és táplálkozási szokások kapcsolata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Péter, Armand (2019) Az egészséges életmód és a média kapcsolata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Péter-Szabó, Anna (2017) A kismamák ismereteinek feltérképezése a várandósság alatti gyomor-, és bélrendszert érintő fiziológiás változásokról, illetve az ideális diétával kapcsolatosan. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

S

Simon, Ibolya Edit (2009) Az életvitel jelentősége az egészség megőrzésében. Az élet szeretete, a boldogságra nevelés. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Somogyi, Balázs (2009) Egészséges életre nevelés középiskolás korban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szabados, Vivien (2017) A természetgyógyászat múltja és jelene. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Kata (2021) Táplálkozási szokások vizsgálata a szegedi egyetemista hallgatók körében és annak hatása a mentális egészségre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szalma, Réka (2022) Pythagoras, a vegetarianizmus előfutára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Süle, Renáta (2017) A coeliakias gyermekek diétás hibáinak vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

T

Tamasi, Zsuzsanna (2017) A táplálkozás és életmód szerepe a hypertoniában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tari, Nóra (2017) Táplálkozás és fizikai aktivitás szerepe az egészséges életmód alakításában 10-12 éves korban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Roland (2019) Az egészségtudatos táplálkozásban résztvevő növényekre való fogyasztói igény vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

V

Varga, István (2021) Környezeti hatások-táplálkozási expozíciók-cukorpótló vegyületek vizsgálatával. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Enikő (2007) Az egészségtudatos táplálkozás fontossága : Zalaegerszegen végzett felmérés 8. osztályos gyermekek körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Varjú, Zsuzsanna (2021) Általános iskolás gyermekek étkezési szokásai : egészségtelen étkezés. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vég, Alexandra (2010) Egy tornateremmel rendelkező, és nem rendelkező iskola testnevelési hatékonyságának összehasonlítása, és ennek összefüggése a táplálkozással. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Végh, Viktória (2020) A méz szerepe az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Á

Ábrahám, Gábor (2005) Táplálkozási kultúra az általános iskola alsó tagozatú osztályaiban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ö

Ördög, Mihály Tibor (2010) Az életvitel jelentősége az egészség megőrzésében. A „monitor-generáció” életre nevelése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2024. május 30. 14:53:29 CEST.