Item where specialization "néprajz" and date of item 2014

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | No Grouping
Jump to: B | C | F | G | H | K | L | M | N | O | P | S
Number of items: 21.

B

Berta, Csilla (2014) A burját testrésznevek morfológiai, szemantikai vizsgálata és párhuzamainak bemutatása magyar szólások és közmondások alapján. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

C

Csuri, Szandra (2014) Tánciskola és táncmesterség Kiskunmajsán és környékén a XX. században. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

F

Fehér, Nóra (2014) Nagyböjti és húsvéti táplálkozás a délvidéki Ada községben (Interetnikus kapcsolatokból eredő változások vizsgálata az ünnepi táplálkozásban). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

G

Garamvölgyi, Anett (2014) Kapuvár népdalainak alakulása az idő szent és profán kettősségének tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gulyás, Ferenc (2014) A citera hangszercsalád története és szerepe a zenekultúrában az ókortól napjainkig. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

H

Hegedűs, Krisztián Béla (2014) A kunszentmártoni méhészek egyesületi életének változásai az első méhészegyesület megalapításától napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kovács, Dóra (2014) "Női szemmel" - Páros táncok elemzése és értelmezése az erdélyi Magyarózdon (1969-2014). Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kürtösi, Enikő Andrea (2014) Generációs változások a Kecskemét Táncegyüttesben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

L

Laczkó, Szilvia (2014) Tánckultúra Vadnán az 1900-as évek elejétől napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Legeza, Borbála (2014) Megélhetési stratégiák a szocialista korszak magyarországi falvaiban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

M

Márton, Dorottya (2014) A Szent Család egyiptomi menekülésének motívumai Varga Lajos Verses Szentírás című művében és a folklórban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mészáros, Tímea (2014) A kapuvári női viselet vizsgálata, a test technikáinak vonatkozásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagyillés, Anikó (2014) A Haza oltárán. Az első világháborús hőskultusz szegedi emlékhelyei és rítusai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

O

Orosz, Júlia (2014) Szimbólumok és kommunikáció viszonya a Tengri Közösség gyógyító tevékenységében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

P

Pajor, Katalin (2014) A Törökszentmiklósi kéziratos füzet. A füzetben található népmesék folklorisztikai elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

S

Schipek, Barbara (2014) Boldog Margit című folyóirat elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sipos, Bernadette (2014) A jégen könnyebb aratni. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sztáry, Erika (2014) "A szegedi papucsnak nincsen párja" avagy egy viselet útja a hungarikummá válásig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szőnyi, Vivien (2014) A magyarországi táncházmozgalom hatása egy moldvai csángó település tánckultúrájára. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs, Brigitta (2014) A zöldágállítás szokása Alcsíkban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Sándor, Enikő (2014) Élet a humor mögött. Other, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2024. április 24. 04:20:51 CEST.