Item where specialization "biomérnöki" and date of item 2018

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | No Grouping
Jump to: A | B | C | D | F | H | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V | W | Á | Ö
Number of items: 62.

A

Alpek, Bence (2018) Amiloid fibrillumok képződésének gátlása kökénylével. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Aszmann, Dániel (2018) A vízbontó komplex élettartamának meghatározása Chlamydomonas reinhardtii zöldalgában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

B

Bagi, Nikolett (2018) Kutya genetikai vizsgálatok alkalmazása az ebtenyésztésben és humán betegségek modellezésében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bakró, Dóra (2018) Egy Tnt1 inszerciós mutáns Medicago truncatula növény szimbiotikus fenotípusának jellemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bata, Teodóra (2018) Növénynövekedést elősegítő baktériumtörzsek izolálása és haszonnövények környezeti stresszel szembeni toleranciájában betöltött szerepük vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bedő, Vanda Andrea (2018) Amiloid fibrillumok képződésének gátlása kávékkal. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Berta, Adrienn (2018) Élelmiszeripari szennyvizek dielektromos jellemzőinek vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bándi, Enikő Mária (2018) A lignocellulózban gazdag takarmány lebontását végző mikroorganizmusok összehasonlítása bölény, törpe víziló és gímszarvas esetében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bányai, Gréta Lilla (2018) Cellulóz alapú szubsztrátok ultrahangos előkezelése enzimes lebontáshoz. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bódi, Nikolett (2018) Új fejlesztésű, funkcionális élelmiszerként tekinthető kekszek tárolási vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bőrös, Gréta (2018) Dohányhulladék-cellulóz cukrosításának vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

C

Csala, Enikő (2018) Irányhallás és binaurális ütem interaurális jelfeldolgozásának pszichoakusztikai összehasonlítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csonka, László Markó (2018) Bipolaris és Curvularia nemzetségek filogenetikai analízise. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csóka, Nándor (2018) Komplex összetételű étrend kiegészítő kifejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

D

Dencinger, Krisztián (2018) Optimalizált összetételű fogyasztásra kész funkcionális ital fejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Deák, Ármin Imre (2018) Természetes hatóanyagok tumorellenes hatásainak vizsgálata sejtes rendszerekben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dékány, Lilla (2018) Baktérium izolátumok hatása a szilázs antioxidáns kapacitásának megtartására. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Détári, Enikő (2018) Természetes eredetű potenciálisan ízületvédő anyagok felhasználásával készült funkcionális élelmiszer kifejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

F

Farkas, Beáta (2018) Antibiózis vizsgálatok növénypatogén mikróbák ellen. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fenyvesi, Ákos (2018) Különböző vulkáni nyersanyagokról izolált baktériumok vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Friman, Balázs (2018) Cellulózbontó aktivitás alakulása különböző cellulóz tartalmú anyagokon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

H

Halász, Dorothea (2018) Cobex GM-16 hulladék hasznosítása mikrohullámú energia felhasználásával enzimkomplex segítségével. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hervay, Beáta Gabriella (2018) Amiloid fibrillumok képződésének gátlása ginseng kivonattal. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

J

Jánosik, Ákos (2018) Egy VI. típusú szulfid kinon oxidoreduktáz katalitikus jellemzőinek vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kereskényi, Ádám Gergő (2018) Mikrohullámú technika alkalmazhatóságának vizsgálata a sörgyártás folyamatában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Knódel, Petra (2018) A vakuoláris proton-ATPáz aktivitásának valósidejű mérése élesztő vakuólum eredetű lipid vezikulákban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kollár, Diána (2018) Biodízel előállítása alga és lenolajból. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Katalin Ida (2018) A termesztett csiperkegomba száraz mólé megbetegedés. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Tamás (2018) Különböző sörfajták gyártástechnológiájának összehasonlító elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Ákos Tamás (2018) Ipari biofiltrációs szagmentesítő rendszer karakterisztikája és mikrobiológiai vizsgálata, valamint a biofiltráció jellemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kubriczky, Zsófia (2018) Pentóz és hexóz tartalmú hidrolizátumok alkoholos fermentációja. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

L

Lőrinc, Rebecca (2018) Hidrogén oldékonyságát befolyásoló paraméterek hatásának vizsgálata anaerob biogáz termelő rendszerekben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

M

Makula, Kata (2018) Micrococcus luteus Rpf fehérjéjének termelése Escherichia coli-ban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mukus, Vivien (2018) A guanakó, jávorszarvas és muflon anyagcseréjében résztvevő mikrobák összehasonlítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Márton, Katalin (2018) Amiloid fibrillumok képződésének gátlása feketeribizli-lé felhasználásával. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mészáros, Marietta (2018) Cellulóz cukrosításának enzimkinetikai vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagy, Valentin (2018) Keleti galagonya gyümölcsmaradványokból készített kivonatok antimikrobiális hatásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Német, Kristóf (2018) Szintetikus ételszínezékek hatásának vizsgálata Drosophila melanogasterben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

O

Ondok, Edina (2018) Különböző kultúrakeverékek hatásának vizsgálata egyes savanyú tejkészítmények állománytulajdonságaira. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

P

Pachinger Molnár, Bence Miklós (2018) Mikroalgák izolálása és vizsgálata takarmány adalék kifejlesztése céljából. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pető, Hajnalka (2018) Szintetikus édesítőszerek hatása a patkány telomerek relatív méretére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Prontvai, Bence (2018) A leukocyták szöveti infilitrációjában szerepet játszó gének expressziós mintázata IBD-ben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Prucsi, Zsombor (2018) Az ezüst nanorészecskék méretfüggő hatása a dimorf Candida tropicalis és Pichia membranifaciens fonalasodására. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

R

Román, Ádám (2018) Hiszton H1 variáns gén szerkesztése CRISPR/Cas9 módszerrel. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

S

Samu, Enikő (2018) Különböző illóolajok antibakteriális hatásának vizsgálta Gram negatív és Gram pozitív baktériumokon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Schneider, Fanni (2018) Hidrogenotróf mikrobatörzsek H2 és CO2 felhasználásának és CH4 termelési dinamikájának vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Stefán, Márk István (2018) Cellulózfermentumok szeparációja membrántechnikával. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabolcsi, Attila (2018) Különböző enzimkészítmények hatása a tej alvasztására és az alvadék egyes tulajdonságaira. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Péter József (2018) Membrános enzimvisszanyerési technika vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Tamás (2018) Tumoros szájszövethez asszociált mikrobióta jellemzése újgenerációs 16S rDNS amplikon szekvenálás segítségével. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

T

Tanács, Rebeka (2018) Dielektromos jellemzők mérése szennyvíziszap kezelések során. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Trenka, Vivien (2018) Titanát nanopálcák toxicitásának vizsgálata tüdősejteken. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóbiás, Ákos (2018) Különböző méretű ezüst nanorészecskék hatása dimorf Candida albicans és Lodderomyces elongisporus gombák biofilm képzésére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Bence (2018) Biogáz termelés előkezelt csirketrágyából és az így keletkező szennyvíz újra hasznosítása alga biomassza növesztésre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Bálint (2018) Hormonváltozás és a táplálkozás öregedésre gyakorolt hatásának vizsgálata patkány telomereken. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Imre (2018) A dFOXO túltermelésének hatása a neurodegenerációra és Huntingtin aggregátum képződésre Drosophila melanogaster Huntington kór modellben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Török, Szilvia (2018) Fermentált tejtermékekből izolált tejsavbaktériumok sejttartalmának antioxidáns és antimikrobiális hatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

V

Vida, Linda (2018) Biológiai anyagok lézeres jelölése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Viola, Lívia (2018) Terhesség alatti dohányzás molekuláris hatásának vizsgálata köldökzsinór ereken. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

W

Werner, Tamás (2018) CRISPR/Cas9 rendszer kidolgozása és alkalmazása Mucor circinelloides fonalas gombában és a cotH5 gén funkcionális vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Á

Ádám, Kitti Krisztina (2018) Felnőtt hypopharengealis tumorhoz asszociált mikrobiom vizsgálata újgenerációs szekvenálási módszer segítségével. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ö

Ördög, Dorottya (2018) Cukoroldatok fermentálása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2024. április 25. 09:15:21 CEST.