Item where department "Nemzetközi Jogi és Európa-jogi Tanszék" and date of item 2015

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | No Grouping
Jump to: B | C | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | R | S | T | Z | Á
Number of items: 40.

B

Babos, Péter (2015) A szolgáltatások szabad áramlása az Európai Unió Bíróság ítélkezési gyakorlatában, különös tekintettel az online szerencsejáték szolgáltatást érintő ügyekre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bagyinka, Péter (2015) Az Európai Unió bevándorlási és integrációs politikája, különös tekintettel a Stockholmi Program újításaira. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Barta, Krisztina (2015) Önrendelkezés elméletben és gyakorlatban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bencsik Rézmány, Leona (2015) A diplomáciai menedékjog, különös tekintettel a humanitárius okokból nyújtott védelemre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bibok, Ágnes (2015) Posztszuverén hatalomgyakorlás az európai integrációban: átruházott hatáskörök és lojális együttműködés. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Borbély, Gerda (2015) A gyermekek védelme a nemzetközi jogban, különös tekintettel az ENSZ Millenniumi Fejlesztési Céljaira. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

C

Császár, Karen (2015) Autonómiatörekvések a nemzetközi jogban, különös tekintettel Katalónia példájára. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

E

Erdei, Gabriella (2015) A magánjogi jogérvényesítés egyes kérdései az EU versenyjogában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

F

Fodor, Alexandra Éva (2015) Diplomáciai menedékjog Közép- és Dél-Amerikában - különös tekintettel az Assange ügyre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

G

Gyovai, Kristóf (2015) A Nemzetközi Gazdasági Rendszerek és a Nemzetközi Valutaalap. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

H

Hegedűs, Dóra (2015) A genetikailag módosított organizmusokkal kapcsolatos viták az Európai Unióban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Heim, Fanni (2015) Nemzetközi jog és Magyarország: transzformációs problémák és hiányosságok Magyarország nemzetközi jogi kötelezettségeivel összefüggésben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hornyik, Anna (2015) Modernkori kalózkodás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

I

Ifju, Vivien (2015) A gyermekkatonaság szabályozása, különös tekintettel a nemzetközi szervezetek együttműködéseire. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

J

Jerney, Leona (2015) Kartelljog az EU-ban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Nóra (2015) A Közös Európai Menekültügyi Rendszer legnagyobb kihívása: kölcsönös bizalom kontra visszaküldés tilalma. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Junászka, Klaudia (2015) A gyermekkatonaság problémája a nemzetközi jogban különös tekintettel a Vöröskereszt iránymutatásai alapján. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kis, Patrik (2015) A nemzetközi szerződésekhez fűzhető fenntartások. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kormányos, Klára (2015) Nyugat-Balkán és Szerbia, avagy az európai integráció egy speciális esete. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Brigitta (2015) A gyermekek védelme a nemzetközi jog alapján. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Flóra (2015) Közös agrárpolitika Magyarországon : az európai uniós csatlakozással járó lehetőségek és kockázatok feltárása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Krizsán, Kristóf (2015) A kémkedés nemzetközi jogi szabályozása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kuliga, Ferenc (2015) A nemzetközi fejlesztési segélyezés rendszere, céljai, jogi háttere és problémái. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kálmán, Renáta (2015) A gyerekkatonaság nemzetközi jogi védőhálója. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kósa, Ágnes (2015) Kartelltilalmi megállapodások az Európai Unióban, különös tekintettel a megállapodás-típusokat érintő változásokra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

L

Letenovics, Ivett (2015) A diplomaták büntetőjogi mentessége. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

M

Magony, Tímea (2015) A diplomáciai kiváltságok és mentességek szabályozása és gyakorlata a nemzetközi jogban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Matuszka, Petra (2015) A menekültek védelme a nemzetközi jogban, különös tekintettel a menekültvédelem egyes jelenkori problémáira. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagy, Barbara (2015) A denizen jogállás az Európai Unióban mint az uniós polgárság alternatívája. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nyerges, Panna (2015) Kínzás, embertelen és megalázó büntetések tilalma a nemzetközi jogban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

R

Raffai, Bernadett (2015) Úton Európába : a menekültek védelme a nemzetközi és európai színtéren. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

S

Sedró, Annamária (2015) A kényszerített migráció és a humanitárius rendszerek alakulása a világban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szakál, Szilvia (2015) A menekültügy jogi szabályozása, különös hangsúllyal a dublini rendszer aktuális kérdéseire. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szeghalmi, Zsolt (2015) Politikai pártok feloszlatása a demokrácia védelmében - az ETA pártjai a Strasbourgi Bíróság joggyakorlatában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szeltner, Ivett Brigitta (2015) Az emberi jogok védelme Afrikában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs, Anikó Edit (2015) Koszovó függetlenedése és lehetséges hatásai : valóban nem precedens? Masters, Szegedi Tudományegyetem.

T

Tari, Viktória Alexandra (2015) Gyermekek nemzetközi jogai különös tekintettel a gyermekkatonaság kérdésére és a radikalizált gyermekek védelmére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Gergő (2015) Kisebbségi területi autonómiák Európában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Z

Zsíros, Liza Sára (2015) A Nemzetközi Büntetőbíróság felépítése és működése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Á

Ábrahám, Adrienn (2015) Az Emberi Jogok Európai és Amerika-közi Bíróság gyakorlatának összevetése a kínzás tilalmának fényében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2024. április 24. 05:59:41 CEST.