Item where department "Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék" and date of item 2003

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | No Grouping
Jump to: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V | Z | Á | Ö
Number of items: 242.

A

András, Béla (2003) Fogyatékosok helyzete napjainkban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

András, Ágnes (2003) Egészséges Nemzetért Népegészségügyi Program. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Angyal, Orsolya (2003) A munkanélküliség kezelésének aktív eszközei Magyarországon, különös tekintettel a strukturális munkanélküliség kezelésére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

B

Bagrij, Krisztina (2003) A karriertervezés elméleti megközelítése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bagó, Ivett (2003) A nemi diszkrimináció szabályozása a munkaviszonyokban - különös tekintettel a bérdiszkriminációra - az Európai Uniós rendelkezések tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Andrea (2003) A karriertervezés alapjai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Dr. Tamás (2003) A magyar állampolgár biztosítottak külföldi és a külföldi állampolgár biztosítottak magyarországi egészségügyi ellátásának szabályai, különös tekintettel az Európai Unióhoz való csatlakozásra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balázs, László (2003) A hivatásos, szerződéses és hadköteles katonák kártérítési felelősségének néhány aspektusa. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bangó, Bernadett (2003) A segélyezés szabályozása és gyakorlata Csólyospáloson. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Barna, Orsolya (2003) A halandóság alakulása Magyarországon A temetkezéssel kapcsolatos szokások és jogi szabályozások. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bartosné Szász, Melinda (2003) A társadalombiztosítási nyilvántartási és nyugdíj rendszer kialakulása, informatikai rendszerük megvalósulása, összefonódásuk. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Benő, Antal (2003) Menekülés a nyugdíjba. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bereczné Balajti, Mária (2003) A gyógyászati segédeszköz ellátás helyzete Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bernátsky, László (2003) Az 1992. évi XXII. törvény és a 2001. évi XCV. törvény munkavállalói oldal szemszögéből történő összehasonlító elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bihari, Dr. Zsuzsanna (2003) Irányított betegellátás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Binges, Endréné (2003) Öregségi nyugdíjrendszerek Magyarországon 1929.01.01-től. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bodócsi, Gyuláné (2003) Az öngondoskodás szerepének erősödése a rendszerváltozás után, alakulása a MÁV munkavállalói körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bogdány, Beáta (2003) A munkahelyi diszkrimináció megjelenési formái, különös tekintettel az EU normáira. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bohács, Ágnes (2003) Beilleszkedési zavarok a fiatalság körében - öngyilkosság. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Boros, Gyula (2003) A munkaügyi viták típusai, jellemzőik. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Boros, Katalin (2003) Az Európai Unió foglalkoztatáspolitikája, a foglalkoztatáspolitikai pillérek várható érvényesülése a magyar gyakorlatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bozsóné Gyulai, Szilvia (2003) Fogyatékos személyek támogatása és egészségügyi ellátása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Buzás, Krisztina (2003) Aktív eszközök a foglalkoztatáspolitikában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bálint, Mihály (2003) A családtámogatások kialakulása, fejlődése, kapcsolata az Unióban nyújtott ellátásokkal. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bányai, János (2003) A családtámogatási ellátások jelene, jövője, nemzetközi összehasonlítás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bélteki, Zsolt (2003) Az első egységes magyar nyugdíjtörvény. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bíró, Miklós Péter (2003) A biztosítási jogviszony elbírálása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bíró, Ottilia (2003) A tartósan beteg testi vagy értelmi fogyatékos személyt eltartó családok támogatása a családtámogatási rendszer keretében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

C

Csele, Balázs (2003) A társadalom perifériáján élők szociális és egészségügyi ellátása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csercsicsné Németh, Ildikó (2003) A humánpolitika és a létszámleépítés kapcsolata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csernus, Józsefné (2003) A szűrővizsgálatok jelentősége a betegségek megelőzésében és korai felismerésében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csonka, Dorottya (2003) Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak igényérvényesítése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csonka, Gábor (2003) Az Országos Orvosszakértői Intézet felépítése, feladata és az önálló balesetbiztosítás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csonkáné Karsai, Margit (2003) A munkaviszony megszüntetésének szabályozása a 90-es évek változó gazdaságában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csontosné, Szilasi Szilvia (2003) A közszolgálat Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Czeglédi, Anita (2003) Munkahelyi konfliktusok. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Czin, Lászlóné (2003) A magyar esélyegyenlőség jogi szabályozásának változásai az Európai Uniós jogharmonizáció tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Czinke, Erika (2003) A hospice integrálásának lehetőségei az egészségügyben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Czombáné Magdó, Enikő (2003) A társadalombiztosítás szervezete és irányítása a II. világháború után. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Czégény, Dr. Tünde (2003) Az ellenőrzés kihívásai, megfelelés az Európai Uniós elvárásoknak. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Czímer, Melinda (2003) Az önkormányzati segélyek szerepe a gyermekvédelemben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

D

Debreczeni, István (2003) A munkavállalók foglalkoztatásának legújabb formái a magyar munkajogban különös tekintettel az atipikus munkaviszonyra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Debreczeniné Donka, Csilla (2003) A gyermeket vállaló családok szociális biztonságának alakulása, a rendszerváltozás óta. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dömölki, Dr. János (2003) A közigazgatási bíráskodás története és jelenlegi jogi szabályozása Magyarországon, különös tekintettel a közigazgatási perekre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

E

Erdei, Gyöngyi (2003) Az otthoni szakápolási tevékenység és annak tapasztalatai Békés megyében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Erdei, Ildikó (2003) Daganatos megbetegedések alakulási trendje az egészségügyi ellátó rendszer kapacitásának tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

F

Farkas, Jánosné (2003) A közszolgálati jogviszony jelenlegi jogi szabályozása és az ítélkezési gyakorlat alakulása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas, Zsuzsanna (2003) A magyar nyugdíjrendszer magán és önkéntes, kisegítő pénztári elemeinek kialakulása és fejlődése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ferenczné Juhász, Tímea (2003) Az egészségbiztosítási keretében nyújtott baleseti ellátások és balesetbiztostás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fodorné Harkay, Mária (2003) A makroszintű érdekegyeztetés változásai és megítélése a munkavállalók körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fodorné Rácz, Franciska (2003) Védőnők szerepe az egészségügyi ellátásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Forgó, Klaudia Grácia (2003) Az öngyilkosság epidemiológiai és pszichológiai háttere Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fári, Csaba (2003) Az egészségügy finanszírozása Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Földes, Veronika (2003) A haderőreform alatt álló Magyar Honvédség személyi állományának szociális helyzete. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fülöp, Anikó (2003) A családi pótlékra jogosultak körének változása napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fülöp, Zsolt (2003) A nonprofit szervezetek helyzete, különös tekintettel a munka világában szerveződőkre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

G

Gajdán, Dr. Marianna (2003) A gyermekbántalmazás helyzete Magyarországon, a gyermekbántalmazással kapcsolatos hatályos jogszabályok vizsgálata, a jogalkotás és jogalkalmazás kérdése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ganyeczné Kolárovszki, Erika (2003) Gyógyfürdő "kezelés" és rehabilitáció/Gyógyturizmus. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gaál, Orsolya (2003) Munkaügyi kapcsolatok és az érdekegyeztetés szerepe a közszolgálatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gojdár, Sándor (2003) Az özvegyi nyugdíj története, fejlődése és ellentmondásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gombos, Magdolna (2003) Az időskorúak ápolása, gondozása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gombosné Mile, Anikó (2003) Az özvegyi nyugdíj rendszerének értékelése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gorácz, Tímea (2003) Családtámogatási rendszerek európai összehasonlítása az 1990-es években. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gyenge, György (2003) A családtámogatási ellátások történeti bemutatása, fejlődési folyamata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gyergyói, Judit (2003) Az irányított betegellátási modell helye és szerepe a magyar egészségügyi rendszerben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gyovai, Szilárd (2003) Munkanélküliség Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

H

Hajnal Péterné Vincze, dr. Ildikó (2003) Szolgálatok tevékenysége a család- és gyermekvédelemben - Budapest XI. kerület Humán Szolgáltató Központ. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hajnalné Kovács, Ildikó (2003) A bilaterális egyezmények szerepe és sajátosságai a magyar társadalombiztosítási jogban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hangyál, Istvánné (2003) A társadalombiztosítás és a magánbiztosítás szerepe az egészségügyi ellátásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hangyál, Róza (2003) Járulékintegráció és adóvégrehajtás tapasztalatai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hankóné Kiss, Anett (2003) A közgyógyellátás rendszere és változásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Haraszti, László (2003) A XXI. század munkajogi és szociális jogi kérdései. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Harmathné Bojtor, Anita (2003) Az iskola-egészségügyi ellátás szerepe. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hegedűs, Olga (2003) A hozzátartozókról történő gondoskodás a magyar társadalombiztosítás rendszerében, különös tekintettel az 1997. évi LXXXI. törvénnyel bevezetett változásokra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Heinold, Ildikó (2003) Az egészségkárosodásért való munkáltatói felelősség szabályainak történeti kérdései a II. Világháborútól napjainkig. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hermanovszki, Anikó (2003) Választás dilemmája Magyarország nyugdíjrendszerében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hidasi, István (2003) Az 1928. évi XL. törvény és működése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Honfi, Zsuzsanna (2003) Bérrendszerek és bérformák a magyar munkajogban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Ágnes (2003) Igényérvényesítés üzemi baleset alapján. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Héjja, Anita (2003) A munkanélküliség pszichés hatásai és megoldási alternatívák. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hőgyes, Szabolcs (2003) Az egészségügyben foglalkoztatottak munkajogi szabályozása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

I

Imre, Annamária (2003) A családi pótlék története. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Irsevics, Krisztián (2003) Nemzetközi munkaügyi szervezet. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Isaszegi, Katalin (2003) A nemek közötti diszkrimináció tilalmának szabályozása az Európai Unió és Magyarország jogrendszerében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

István, Lajos (2003) Az egészségbiztosítás és vagyongazdálkodás kapcsolatának néhány kérdése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Iván, Éva (2003) A sztrájkjog alapkérdései. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

J

Juhász, Anett Irén (2003) Pályaválasztás és perspektívalehetőségek Magyarországon a 90-es években és napjainkban a statisztikák tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kalydi, Zita (2003) A pihenőidők a magyar munkajogban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kanó, Péter (2003) Menekültügy. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kardos, Krisztina (2003) A munkaerő szabad áramlása az Európai Unióban és a munkaerő-kölcsönzés. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kassai, Csaba (2003) A nyugdíjellátás megállapításánál figyelembe vehető jövedelmek alakulása 1988. január 1-jétől napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kecskés, Róbert (2003) A társadalombiztosítás által nyújtott ellátások a munkavégző képesség átmeneti vagy tartós elvesztése esetén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kelemen, Adrienn (2003) Az egészségügy helyzete Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kelemen, Katalin (2003) A családi pótlék rendszerének változásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kemenczei, Henrietta (2003) A munkáltató kártérítési felelőssége az egészségügyben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kerekes, Zsuzsanna (2003) Anya- és gyermekvédelem. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kerényi, Petra (2003) A munka- és pihenőidő szabályozása a magyar munkajogban és az Európai Unióban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kevevári, Edit (2003) A munkaviszony megszűnése és megszüntetése és ennek ítélkezési gyakorlata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Király, Katalin (2003) Diszkrimináció az Európai Unió munkaerőpiacán. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Királyné Csermák, Magdolna (2003) Az irányított betegellátás modellkísérlete. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Endre (2003) Egészségügyi rendszer főbb típusainak nemzetközi összehasonlítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Klambauer, Attiláné (2003) Ellenőrzési tevékenységek ez egészségbiztosítás területén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kondor, Józsefné (2003) Az egészségügyi alapellátás finanszírozásnak gyakorlati problémái. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kothencz, Andrea (2003) Anyasági ellátások rendszere. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Lajosné (2003) Nyugdíjszolgáltatások alakulása az 1975. évi II. törvénytől a nyugdíjrendszer 1997. évi LXXXI. törvénnyel történő megreformálásáig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kádár, Andrea (2003) A női munkavállalás Magyarországon és az Európai Unióban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kálmán, Erika (2003) A BorsodChem Rt. munkaügyi kapcsolatai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kárpáti, Miklós (2003) A nemek közötti hátrányos megkülönböztetés tilalma a munkajogviszonyban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Képíró, Tibor (2003) A személyek szabad mozgása az Európai Unióban, különös tekintettel a diplomák kölcsönös elismerésére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Környei, Zita (2003) Az árvák szociális védelmének alap kérdései Magyarországon, Európai Uniós csatlakozás tekintetében, különös tekintettel a pénzbeli ellátásokra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Köröminé Albert, Andrea (2003) A családtámogatási ellátások a statisztika tükrében a '90-es évektől napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kővágó, Mónika (2003) A családokat segítő szociális ellátások jogi szabályozásának alapvető rendszere Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

L

Ladányi, Márta (2003) A szabadon mozgó munkavállalók egészségügyi ellátásának szervezése az európai uniós normák tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lakatos, Györgyi (2003) A munkaerő közvetítés és kölcsönzés közti jogi különbségek. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Leier, Zoltán (2003) Egészségügyi reformok és reformtörekvések 1995-től napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lipcsey, Erzsébet Ilona (2003) Ügyfélszolgálat az egészségbiztosításban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

László, Gabriella (2003) A fizikai munkakörnyezet kialakítása a motiváció tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lévai, Gábor (2003) Az egészségügyi ellátás szintjei és az egynapos sebészet helyzete Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

M

Makai, Istvánné (2003) Martfű fejlődésének bemutatása a szociális ellátások tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Matusek, Erika (2003) A munkanélküliség alakulása és helyzete Tolna megyében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Menyhárt, Róbert (2003) A kiegészítő nyugdíjrendszerek koordinációja az Európai Unióban és a magyar jogharmonizáció. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mercz, András (2003) A családtámogatási rendszer történetének bemutatása, a fejlődés folyamata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mihalikné Fodor, Rebeka Mária (2003) Az egészségügyi ellátáshoz való jog Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Milyacski-Maták, Viktória (2003) Munkaerő-piaci szolgáltatások - Munkaerő-közvetítés. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mocsáry, Mónika Márta (2003) A munkaügyi ellenőrzés. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Anikó (2003) Atipikus munkavégzési formák jogi szabályozása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Eszter (2003) A munkavállalók szabad mozgásának alapkérdései az Európai Unióban, különös tekintettel a határmenti munkavállalókra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Izabella (2003) A munkavállaló fogalmának közösségi jelentése az Európai Bíróság esetjoga alapján. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Mónika (2003) A végkielégítés néhány elméleti és gyakorlati kérdése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Morvai, Tünde (2003) Az ápolásbiztosítás bevezetésének lehetőségei Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Márton, Emese (2003) A nevelőszülői gondoskodás a magyar gyermekvédelemben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Máténé Kiss, Mária (2003) A köztisztviselők előmenetele és életpályája Magyarországon és az Európai Unióban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mészáros, Dalma (2003) Hajléktalanok a győri szociális ellátórendszerben - A rehabilitáció esélyei a győri hajléktalanellátásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mészáros, Eszter (2003) A társadalombiztosítási intézmény története, jelenkori szervezete és irányítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mórocz, Zsolt (2003) Munkanélküliség az elmúlt évtizedekben - Munkával való elégedettség nemzetközi összehasonlításban 1990-2003. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagy, Róbert (2003) Az egészségügy fejlődése a rendszerváltástól napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Beáta (2003) Munkanélküliség az elmúlt évtizedekben Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Ferencné (2003) A TB-i nyilvántartás, adatbefogadás, adatszolgáltatás az 90-es évektől napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Ildikó (2003) A magyar családtámogatási intézkedések fejlődése és népesedéspolitikai hatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Jánosné (2003) Az egészségpénztárak helyzete Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Józsefné (2003) A közszféra munkaügyi kapcsolatai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagyné Dr. Szakáll, Emese Csilla (2003) A gyógytorna jelentősége a rehabilitáció folyamatában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagyné Márton, Julianna (2003) Pénzbeli ellátások Magyarországon az egészségbiztosítás szakterületén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nemes, Sándorné (2003) Egyéni vállalkozók biztosítási és járulékfizetési kötelezettsége a társadalombiztosítás rendszerében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nádasdi, Sándor (2003) A határozott idejű munkavégzések. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

O

Oláh, Istvánné (2003) Minőségbiztosítás az egészségügyben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Oláh, Zsanett (2003) A gyermekvédelem kialakulása Magyarországon és a családtámogatási ellátási formák. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Orcifalvi Vilmosné Handler, Cecília (2003) Egészségbiztosítási ellenőrzés. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

P

Pallos, Szilvia (2003) Környezet és egészség. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp, Andrea (2003) Az időskorúak szociális intézményi ellátása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pataki, Mihály (2003) Az egészségbiztosítási ellátások ellenőrzési rendszere. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Patyi, Tímea (2003) Privatizáció az egészségügyben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pecsét, Orsolya (2003) Az interjúztatás elméleti alapjai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Perényi, Katalin (2003) A szakszervezetek szerepének változása a XXI. század fordulóján. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pesti, Andrea (2003) Álláskeresési technikák és a munkanélküliség kapcsolata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pethő, Erzsébet Margit (2003) A nem vagyoni kártérítés gyakorlati kérdései a munkaügyi bíráskodásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Petrovics, Klára (2003) A fogyatékkal élő személyek védelme az Európai Unióban és Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pipicz, Endre (2003) A családi demográfia és a népegészségügy kapcsolata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Piskorskiné Szabó, Erzsébet (2003) Munkaügyi kapcsolatok a változások jegyében a MOL Rt. munkaszervezetében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Plavecz, Alexandra Fédra (2003) Munkanélküliség Magyarországon és az Európai Unióban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pléh, Anikó (2003) Betegjogok, betegjogi képviselők, orvosjogok Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pogányné Vukman, Andrea (2003) A balesetbiztosítás történeti fejlődése és hatása a megtérítési eljárásra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Polonkai, Rita (2003) A születések és terhesség-megszakítások arányának változása Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pruzsina, Katalin (2003) A személyzeti tanácsadó cégek helye, szerepe a munkaerőpiacon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Puchert, Marianna (2003) A hozzátartozói ellátásokban történt változások 1998.01.01-től. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pál, Piroska (2003) Szociális ellátások, családtámogatási rendszerek és intézményei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

R

Radnai, Szilvia (2003) Az iskola-egészségügy helye az alapellátásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Raffay, Bálint (2003) Szociális párbeszéd az Európai Unióban és Magyarországon - A munkaidő európai és magyar munkajogi szabályozása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Rajki, Anita (2003) A diszkrimináció tilalma a munkajogban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Resz, Nándorné (2003) Az öregségi nyugdíjak az 1990-es években. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rozgonyiné Bárdi, Gizella (2003) A munkanélküliség kialakulása, történelmi háttere, alakulása és jelenlegi helyzete Magyarországon, valamint az Európai Unióban, különös tekintettel Borsod-Abaúj-Zemplén megyére - Lépések a megoldások felé. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rozsnyai, Krisztina (2003) A munkaviszony megszüntetése a munkáltató és a munkavállaló által. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Rácz, Boglárka (2003) A családi pótlék jellegének és szerepének változása a kezdetektől napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rózsa Sándorné Tóth, Zsuzsanna (2003) "Ellenőrzés" - Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak ellenőrzése a társadalombiztosítási kifizetőhelyeken Heves megyében a társadalombiztosítás ágazati szétválásától napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

S

Schmidt, Szabolcs (2003) A nemi betegségek népegészségügyi és társadalmi vonatkozásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Schultheisz, Otília (2003) Magyarország és az Európai Unió kapcsolatrendszerének szociális jogi vonatkozásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sebestyén, István (2003) A munkaügyi konfliktusok, viták és rendezésük intézményei Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sebők-Pap, Edit Zsuzsanna (2003) Nők a munkaerőpiacon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Sila, Péter Pálné (2003) A foglalkoztató baleseti megtérítési kötelezettsége. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sima, Beáta Zsuzsanna (2003) Konformitás, alkalmazkodás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Simkóné Kovács, Éva (2003) Kórház-finanszírozás Magyarországon 1990-2000. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Simonné Janás, Anna (2003) Az egészségbiztosítás felelősségi kérdései a Fejér megyei tapasztalatok alapján. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Siroki, Zsolt Istvánné (2003) A magyar társadalombiztosításban megjelenő baleseti ellátások. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Soltész, Anikó (2003) Munkaügyi viták és rendezésük módjai egy magyar vállalat példája alapján - Tisza Volán Rt. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Stefancsik, Dr. Márta Anna (2003) A versenyszféra, vezető állású munkavállalói munkaviszonyának szabályozása a magyar munkajogban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Steiner, Jánosné (2003) A szociális ellátatlanság és a nyugellátást igénylők kapcsolati rendszere. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Strifler, Enikő (2003) A Nemzetközi és a Magyar Vöröskereszt kialakulása és fejlődése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sulyok, Krisztina (2003) Nyugdíjreformok Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabadi, Szilvia (2003) Társadalombiztosítás és öngondoskodás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Zoltán (2003) Társadalmi devianciák szociálpszichológiai jellemzői - Kapuk egy másik világra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Andrea (2003) A magyar lakosságot legjobban veszélyeztető rizikófaktorok. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Sarolta (2003) A személyzeti tanácsadás elméleti alapjai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Viktória (2003) A fogyatékossággal élő személyek védelmére szolgáló szociális jogi eszközök Magyarországon és az Európai Unióban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Zsuzsanna Adrienn (2003) Az egészségbiztosítás természetbeni és pénzbeli ellátásai, különös tekintettel a háziorvosi ellátásra és táppénzre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szalay, Andrea (2003) A magánnyugdíjrendszer kialakulása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szalkai, Dóra (2003) A munkanélküliség és a munkanélküli ellátás rendszere Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szalontai Lászlóné Egyed, Edit (2003) Környezet-egészségügyi akcióprogram a népegészségügy tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szalontainé Dr. Kovács, Dr. Judit (2003) Az egészségbiztosítás jogorvoslati rendszere a bírósági gyakorlat tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szeszákné Gönczi, Ilona (2003) Gyógyászati segédeszköz ellátás rendszere. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szilágyi, Csabáné (2003) A MÁV Rt. munkaügyi kapcsolatai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szpluvák, Erzsébet (2003) Az idősek egészségi helyzete. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sztoján, Zoltán (2003) A járulékkötelezettségek ellenőrzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szépkútiné Tóth, Renáta (2003) Egy multinacionális cég átalakulása szakszervezeti szemmel. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szörényi, Nándor (2003) A család szerepe a gyermeknevelésben, a gyermeknevelés hatása a társadalomra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szőllősi, Béla (2003) Az Európai Unió munkajogi szabályozása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szőllősi, József (2003) Az atipikus munkavégzési formák jogi szabályozása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs, Enikő (2003) A családtámogatás történeti áttekintése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sándor, Edit (2003) Aktív és passzív eszközök a munkanélküliség kezelésére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sándor, Zita (2003) Életátmenetek az időskorban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sári, Katalin (2003) Szakszervezetek a magyarországi munkaügyi kapcsolatok rendszerében az 1980-as évektől napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sárosi, Izabella Diána (2003) A kollektív szerződések rendszere az Európai Uniós csatlakozás előtt, különös tekintettel a munkahelyi kollektív szerződésekre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

T

Takó, Györgyi (2003) A családi pótlék hatása a gyermekvállalásra, különös tekintettel a rendszerváltás utáni időszakra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tari, Tímea (2003) A magyar és svájci munkajogviszony összehasonlítása, különös tekintettel a fiatal munkavállalók védelmére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Thurénné Dr. Eördögh, Orsolya (2003) Alsónána község szociális helyzete a XXI. század kezdetén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tiffinger, Gábor (2003) A megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatása, szociális ellátása, rehabilitáció gyakorlati kérdései a Vértesi Erőmű Rt.-nél. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tolnai, Márta (2003) Új utak az egészségmegőrzésben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Turopoli, Renáta (2003) A pszichológia alkalmazása a munkahelyi kiválasztási folyamatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tátrai, Krisztina (2003) A kollektív tárgyalások ergonómiai, szervezési tárgyalástechnikai kérdései egy nagyvállalatnál. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Emese (2003) A hátramaradotti ellátások alakulása Magyarországon 1928-tól napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Gábor (2003) A nemek között diszkrimináció néhány munkajogi kérdése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Ágnes Hajnalka (2003) Diplomák és szakképesítések kölcsönös elismerése az Európai Unióban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Török, Tamás (2003) Munkaviszony megszűnése rendes felmondással. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Törökné Pauer, Dr. Andrea (2003) Az egészségügyi alapellátás rendszerének alakulása a háziorvosi privatizáció tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

V

Vajda, Mónika (2003) A kiegészítő magánnyugdíj-rendszerek működésének alapvető sajátosságai Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vanger, Mária Mónika (2003) Diszkrimináció a munkajogban és a hátrányos helyzetű munkavállalókat segítő jogszabályok. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vantara, Edina (2003) Az üzemi baleset és a foglalkozási megbetegedés esetén igénybe vehető társadalombiztosítási ellátások és főbb jellemzői. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Béla (2003) Teljesítményértékelés, mint a személyzetfejlesztés eszköze a közigazgatásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Szilvia (2003) A munkaszerződés tartalma és módosítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Titanilla (2003) A gyermekgondozási segély, mint a családtámogatás része. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varsicsné Papp, Ilona (2003) A gyógyszertámogatás alakulása Magyarországon a 90-es évektől napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vashegyi, Zsanett (2003) Álláskeresési technikák. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vaskó, Klára (2003) Mentés és betegszállítás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Verasztó, József (2003) A munkaügyi központok szolgáltató jellegét erősítő eszközök. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Végh, Istvánné (2003) A fogászati ellátás társadalombiztosítási támogatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vörösné Rudolf, Zsuzsanna (2003) Magyarország lakosságának egészségi állapota. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Z

Zinger, Katalin (2003) Gyógyszertárak ellenőrzése a BÉVER Finanszírozó és Vényellenőrző Rendszer segítségével. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zsigmondné Nagy, Brigitta (2003) Adatvédelem, adatkezelés és adatszolgáltatási kötelezettség az egészségbiztosítás rendszerében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zsákai, Brigitta (2003) A nyugdíjrendszer felépítése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zércziné Grill, Krisztina (2003) Balesetbiztosítás az egészségbiztosításban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Á

Ágoston, István (2003) A fekvőbeteg szakellátás helyzete Magyarországon, kiemelten az ápolók helyzete, a mátrix-kórház és a minőségbiztosítás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Árva, Béláné (2003) Köztisztviselő jogviszony szabályozása Magyarországon 1948-tól napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ö

Ökrös, Flórián (2003) A munkanélküliség és az illegális munkavállalás a dél-alföldi régióban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2024. április 19. 09:28:43 CEST.