Items where Subject is "05. Social sciences > 05.05. Law > 05.05.01. Law, criminology, penology > 05.05.01.09. Global and transnational governance, international law, human rights"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Creators | Item Type
Jump to: B | D | F | G | H | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V
Number of items at this level: 43.

B

Baksa Barnabás (2018) Kül-és biztonságpolitika az Európai Unióban – a béke kulcsa? BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Braun Enikő (2016) Nyelvi jogok az Európai Unió és az Európa Tanács rendszerében, különös tekintettel a magyarországi kisebbségek nyelvhasználathoz való jogára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

D

Drávai Cecília Tekla (2016) Ciprusi kérdés a nemzetközi jogban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

F

Farkas Annamária Emőke (2017) Az uniós polgárok konzuli védelme harmadik államokban a tanács (EU) 2015/637 számú irányelvének tükrében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Fekete Brigitta (2017) Az uniós polgárok védelme harmadik országokban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

G

Görbe Pál Renátó (2016) Az állampolgárok védelme külföldön, különös tekintettel a konzuli védelemre. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

H

H. Szabó Rebeka (2018) A nukleáris energia szabályozásának eszközei a nemzetközi jogban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hajdu Gábor (2017) Befektetésvédelem és vitarendezés: az arbitráció problémái és jövője szabadkereskedelmi egyezményekben. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Harkai Laura (2017) Az igényérvényesítés lehetőségeinek reformja az uniós versenyjogi jogsértések területén. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Harkainé Mészáros Nóra (2016) A nők hátrányos helyzete a munkaerőpiacon és szerepük a családban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Heim Fanni (2016) Nemzetközi jog és Magyarország: Transzformációs problémák és hiányosságok Magyarország nemzetközi jogi kötelezettségével összefüggésben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth Bence (2016) Az uniós, a tengerentúli és a harmadik országok állampolgárainak szabad mozgáshoz és tartózkodáshoz való jogának összehasonlítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

J

Jeszenka Ádám (2016) A nemzetközi büntetőbíráskodás. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Jójárt Eszter Gréta (2016) A „Ciprus kérdés” nemzetközi jogi megítélése- megoldások keresése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kobold Roletta (2018) A migráció helyzete az Európai Unióban – A migrációs válság. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács Zsófia Beatrix (2018) Önrendelkezés kontra szuverenitás és ezek megítélése a nemzetközi jogban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kövér Tamás (2017) A nemzetközi jog válaszai a kulturális örökség védelmének új kihívásaira. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

L

Liszkai Zita (2018) A klímaváltozás elleni küzdelem eszközei a nemzetközi környezetvédelmi jogban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

M

Maszlag Anna (2017) Az egyenlő bánásmód követelményének jogi szabályozása nemzetközi és hazai viszonylatban. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Mányoki Flóra (2017) Az uniós polgárok konzuli védelme a harmadik államokban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagy Viktória (2016) Kettős állampolgárság az Európai Unióban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Németh Anita (2017) „Információ-tenger, vakfolt és időmúlás” : általános szerződési feltételek a Bécsi Vételi Egyezmény rendszerében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

O

Oláh Zoltán (2017) Nemzetközi szerzői jog a XXI. században. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

P

Pap Nikolett Fruzsina (2016) Migrációs helyzet Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp Zsófia (2017) Szellemitulajdon-védelem a versenyjog árnyékában – Szellemitulajdon-védelem és a versenyjog konfliktusa, az EU ítélkezési gyakorlatán keresztül. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Pászka Imre Ágoston (2017) A tengeri kalózkodás mint új típusú nemzetközi bűncselekmény a XXI. században. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

R

Raduly Georgina (2016) Családi ellátás az Európai Unió egyes tagállamaiban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rea Vivien (2016) Migrációs folyamatok az Európai Unió és Görögország tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

S

Simon Molli (2018) Az Európai Unió korlátozó intézkedései Oroszországgal szemben az ukrajnai válság kapcsán. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Spitzer Jenő (2017) Az erőszak tilalma és az önvédelem joga a nemzetközi jogban, különös tekintettel az Iszlám Állam elleni nemzetközi fellépés lehetőségeire. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Spängberg Maximilian (2016) Az Európai Unió környezetpolitikájának fejlődése és szabályozási háttere. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szappanos Anna Mária (2018) Az Európai Külügyi Szolgálat. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szatmári Szandra (2017) A békefenntartás és az ENSZ Alapokmány kapcsolata, különös tekintettel az Alapokmány 40. cikkére. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szenti Levente Ákos (2017) Az áruk nemzetközi adásvétele a CISG alapján. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Száva Ágnes (2016) A menekültek nemzetközi védelme különös tekintettel az új kihívásokra. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

T

Tamaskovits Nóra (2017) A flexicurity és annak hazai megvalósulási lehetőségei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tanács Imola (2016) Uniós polgárok védelme harmadik államokban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tarjányi Szilvia (2017) Az Európai Üzemi Tanács. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tomatás Csenge Lilla (2018) Hontalanság elleni küzdelem a nemzetközi színtéren. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Trócsányi Gábor László (2018) Közlekedésbiztonság Magyarországon és az Európai Unió közlekedéspolitikai intézkedései a számok tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth Anita (2018) Fighting violence against women globally and in Europe, with special emphasis on the legal framework of Hungary and Spain. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Török Dávid (2018) A népirtás nemzetközi jogi megítélése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

V

Vidéki Vivien (2016) Kína nemzetközi helyzete és az Egyesült Nemzetek Szervezetével való kapcsolata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2021. április 15. 07:42:58 CEST.