Items where Subject is "05. Social sciences > 05.05. Law > 05.05.01. Law, criminology, penology > 05.05.01.08. Private, public and social law"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Creators | Item Type
Jump to: A | B | C | D | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V | Z | Á | Ó | Ö | Ú | Ő
Number of items at this level: 226.

A

Alaboodi Szelim (2017) Termőföld kisajátításának jogi szabályozása. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Antalóczy Fanni (2016) Az Európai Unió munkaerő-kölcsönzésre vonatkozó normáinak érvényesülése a magyar munkajogban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Arany Szilvia (2016) A gyermek nevelésbe vételének magyar szabályozása különös tekintettel a Gyermekjogi Egyezmény kihirdetésétől napjainkig tartó időszakra. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

B

Bajáki Nóra (2017) A közfoglalkoztatottakra vonatkozó jogi szabályozás és annak joggyakorlata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh Angéla (2017) A betegjogok érvényesülése Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bartucz Mária (2017) A képmás és hangfelvétel polgári jogi védelme a bírósági jogalkalmazás gyakorlatában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Batka Tímea (2016) A nyugdíjrendszer válsága és az öngondoskodás. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Berczi Kristóf (2016) A gyermekvállalás alakulása, különös tekintettel a női és férfi szerepek változásainak tükrében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Boda Erika (2016) A társadalombiztosítási nyugellátások finanszírozása. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Bor Emil (2016) Esélyegyenlőség a magyar munkaerő-piacon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bori Adrienn (2016) A munkáltató kártérítési felelőssége. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Bozóki Nikoletta Regina (2017) Sérelemdíj. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bálint Melinda (2017) A közalkalmazotti jogviszony létesítésére, megszűnésére és megszüntetésére vonatkozó szabályozás. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Béla Zsófia Julianna (2017) A részmunkaidős és a határozott időtartamban történő foglalkoztatás. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

C

Csapó Máté (2017) Az atipikus munkavégzési formák és a munkaerő-kölcsönzés sajátosságai Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csenki Petra Andrea (2017) A magán egészségügyi ellátások jelentősége és a paraszolvencia szerepe Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csilek Lilla (2016) Magyarországi bérek helyzete. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Csire Gabriella (2017) A betéti társaság bemutatása a gazdasági társaságok között. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csontos Zsuzsanna (2016) A gazdasági társaságok jogutóddal, illetve jogutód nélküli megszűnése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Csordás Ágnes (2016) A foglalkoztatási jogviszony megteremtésének lehetőségei az ápolási díjban részesülő személyek tevékenysége kapcsán. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Csányi-Balogh Tímea (2017) Munkaügyi ellenőrzések a munka- és pihenőidő nyilvántartással kapcsolatban 2010-2016 között. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csókási Lívia (2016) A törvényen alapuló rokontartás szabályai. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

D

Debreczeni Viktória (2017) A vízgazdálkodás jogi szabályozása Magyarországon, központban a víziközmű társulatok. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Dobó Péter (2017) A mezőgazdaság adásvételi típusú szerződései. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Dudás Gábor (2017) A vagyongyarapodási vizsgálatok elmélete és gyakorlati tapasztalatai egy jogeset elemzésén keresztül. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

F

Fekete Márta (2016) A magyarországi orvosok elvándorlásának okai és a hazai, illetve a külföldi munkaerőpiacra gyakorolt hatásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fekete Ági Tünde (2017) Ingatlan-nyilvántartás alapelvei, különös tekintettel a közhitelesség elvére. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Fodor Alexandra (2017) A cégbejegyzési eljárás szabályai. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Fodorné Borbély Eszter (2017) Az atipikus munkajogviszonyok a munkaügyi ellenőrzés tükrében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Forró Tamás (2017) Az állami közlekedési infrastruktúraberuházásokhoz kapcsolódó csereerdősítési eljárások jogintézményi háttere. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Fülöp Renáta (2016) A törvényességi ellenőrzés és a törvényességi felügyelet rendszerének bemutatása, összevetése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

G

Garainé Király Marianna Edit (2017) Az ingatlan-nyilvántartás alapelvei. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Gila Noémi (2016) A közfoglalkoztatás bemutatása és gyakorlata Makó városában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gulyás Anna (2017) Eredetvédelem a borjogban, különös tekintettel a Villányi borok eredetvédelmére. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Gyárfás Luca (2016) A törvényen alapuló tartás szabályai. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Gyöngyösi Mátyás Előd (2016) A hitel- és kölcsönszerződések érvénytelensége. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Gárgyán Gréta (2016) A helyi önkormányzatok közötti társulások, különös tekintettel a Homokháti Kistérség Többcélú Társulására. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Gőgh Csilla (2016) A szülői felügyelet tartalma, gyakorlásának módja és a kapcsolattartás az új Polgári Törvénykönyvben. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

H

Hajdú Valentina (2016) Y generáció a munka világában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Halász-Szabó Dávid (2017) A Termőföld. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Havas Bianka Angéla (2017) A szülői felügyeleti jog tartalmának változása a kezdetektől az új Polgári Törvénykönyv rendelkezéseivel bezárólag. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Haász Gyula Attila (2017) A vadászati jog haszonbérlete. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Hegedűs Kinga Zita (2016) A törvényen alapuló tartás. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Hegedűs Krisztina (2016) Az örökbefogadás jogintézménye. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Hegyi Kitti (2016) Magyarországról történő munkavállalási célú elvándorlás napjainkban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Heiler Enikő Gabriella (2016) A túlélő házastárs és bejegyzett élettárs megváltozott öröklési jogi helyzete. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Henes László Gergő (2017) A sportolók érdekérvényesítésének helyzete és szerepe Magyarországon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Herczeg Dóra Zita (2016) Női prioritások. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hidasi Gabriella (2017) Az egyéni munkaügyi konfliktusok, viták és azok rendezésének alternatív módszerei különös tekintettel a mediációra a resztoratív eljárásra és az Open door policy-re. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Hodosy Judit Márta (2016) A munkaügyi kapcsolatok és a munkajog kapcsolódási pontjai a közoktatás vonatkozásában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth Adrienn (2017) A Facebook használata során felmerülő munkajogi problémák Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth Arnold (2017) Munkajogi alapfogalmak, a feketegazdaság és a munkaügyi ellenőrzés. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth Dávid (2016) Az X, Y és Z generáció munkaerőpiaci helyzete Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth Fiorella (2017) Üzemi balesetek szabályozása a megtérítési eljárásig az egészségbiztosításban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Huszka Fanni (2016) A munkaviszony megszüntetése, különös tekintettel a munkáltatói azonnali hatályú felmondásra. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

I

Ilia Gergely (2017) Tisztességtelen általános szerződési feltételek a banki gyakorlatban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

J

Jancsik Alexandra (2016) A fiatal pályakezdők munkaerő-piaci beilleszkedését segítő hazai intézkedések napjainkban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Jantó Viktória (2016) Alternatív vitamegoldási egy vállalat életében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Jorda Zoltán (2016) Az atipikus foglalkoztatás munkajogi szabályozása különös tekintettel az iskolaszövetkezetekre. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Jéga-Szabó Alexandra Csilla (2017) Kártérítési felelősség a munkáltató oldaláról. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Jószai Olivia (2017) A munkanélküliséghez kapcsolódó pénzbeli ellátások jogi szabályozása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kabát Krisztián (2017) A megújuló energiaforrásokra vonatkozó jogi szabályozás a fenntartható fejlődés tükrében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kadocsa Márta (2016) Tagkizárás. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kaskovits Melinda (2017) Szerzői jog a digitális egységes piacon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kassai Zsuzsanna (2017) Az egyszülős családok helyzete Magyarországon. Egyszülős családok támogatásának, méltánylásának bemutatása a társadalom, a gazdaság és a jogszabályok vonatkozásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Katona Vanda (2016) Munkaerő-kiválasztási eljárások és módszerek. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kerekes Zsolt (2017) A munkaviszony megszüntetésének főbb változásai a Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény bevezetésével, különös tekintettel a munkavállalókra gyakorolt hatására. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Keresztes Krisztina (2017) A vadászati és erdészeti jog kapcsolata. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kersmájer Dóra Renáta (2016) A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszerének általános ismertetésén keresztül Tótkomlós város szociális helyzetének bemutatása a helyi szabályozás tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kett Judit (2017) A pótanyaság hazai és nemzetközi szabályozása. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kincses Bettina (2017) A munkanélkülivé válás lélektani hatásai és az azt követő visszatérés az aktív munkaerőpiacra Okányban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss Gréta (2016) Pályakezdők munkaerő-piaci helyzete Magyarországon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss Ildikó (2017) Súlyos fogyatékosság szociális jogi megközelítése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss Magdolna (2017) A munkavállaló kártérítési felelőssége. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss Virág Mercédesz (2016) A munkanélküliség hatása az elvándorlásra Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Koléner Henriett (2017) A közszolgálati tisztviselők életpályájának egyes szegmensei. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Komáromi Beáta (2016) „Ugyanolyan elbánást kapjunk, mint egy egészséges”. Megváltozott munkaképességű munkavállalók helyzete Magyarországon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kopasz Vanda (2017) A köztulajdonban álló munkáltatók által foglalkoztatottakra és a vezető állású munkavállalókra vonatkozó speciális munkajogi szabályok. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Koszta Renáta (2016) Nemek közötti gazdasági egyenlőtlenségek és megoldására irányuló törekvések. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kotró Anita (2016) A betegséghez kapcsolódó ellátások kialakulása, fejlődése kezdetektől napjainkig. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács Anikó (2017) Zálogjog a banki jogviszonyban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács Boglárka (2016) A kommunikáció szerepe a munkahelyi konfliktuskezelésben. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács Bálint (2016) Az Y generáció a munkaerőpiacon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács Dóra (2017) A mezőgazdasági őstermelők biztosításának kialakulása és fejlődése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács Gabriella (2016) Különleges foglalkoztatási jogviszonyok a Viapan Group kecskeméti kirendeltségén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács Gertrúd (2016) Védjegyjog a Divat Világában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács Kitti (2016) Néhány atipikus forma a foglalkoztatásban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács Krisztina (2017) A magyar munkavállalók helyzete a munkavédelemben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács Márta (2016) A cipőipar munkaügyi kapcsolatainak vizsgálata a képzések és a szakszervezetek tükrében ma Magyarországon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács Tímea (2016) Családtámogatási intézkedések és a gyermekvállalást ösztönző tényezők rendszere Magyarországon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács Zsanett (2016) ,,A munkaviszony megszüntetése, különös tekintettel az azonnali hatályú felmondásra.”. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kozma Erik (2016) Diákok foglalkoztatása. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kozma Izabella (2017) Az atipikus foglalkoztatás helyzete a magyar jogban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kozó Regina (2016) A munkaviszony és a szolgálati jogviszony jellemzőinek összehasonlítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Krajkó Dóra (2016) A kiilleszkedettek lehetőségei a munka világában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kucsó Dóra (2017) A mediáció, különös tekintettel a családi mediációra. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kádár Zsófia (2017) A véleménynyilvánítás mint alapjog és a büntetőjogi felelősség kérdései az interneten. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kéri Erika (2016) A családtámogatási és szociális ellátórendszer Magyarországon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kócsó Dalma (2016) A földhaszonbérleti jogviszony elemzése, különös tekintettel az előhaszonbérleti jogviszonyra és annak eljárásjogi szabályaira. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kókay Éva (2017) A köteles rész kialakulása, jelenlegi szabályai és problémái. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kötél Albert Richárd (2016) Munka és a család összehangolása a férfiak tekintetében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kövesdi Bernadett (2017) Az iskolaszövetkezetek gyakorlati működése és a vonatkozó jogszabályok összefüggései. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

L

Labancz Andrea (2017) A deviza alapú kölcsönszerződés érvénytelenségének vizsgálata, különös tekintettel az Európai Unió Bíróságának a Banif Plus Bank Zrt. kontra Lantos Márton és Lantos Mártonné ügyben hozott ítéletére. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Lakatos-Takács Lilla (2017) A zsidó és iszlám házassági jog összehasonlítása, különös tekintettel a házasság megkötésére és felbontására. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Lassú Tibor Attila (2017) A munkaviszony létesítése. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Lehoczki Anna Barbara (2016) A vezető állású munkavállalók és a menedzserszerződések a versenytilalmi-megállapodás tükrében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Lehoczki Zóra Zsófia (2016) Az apportálás. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Lencse Kata (2016) Az érem másik oldala - Közfoglalkoztatás Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lucsanyinova Jana (2017) Örökbefogadás jogi szabályozása a magyar és az orosz jogrendszerben. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Lódri Szabina (2016) A te családod, a mi családunk! MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Lőrincz Fanni (2016) A gyermekvállalás motivációi. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

M

Maczik Bálint (2016) A hadigondozottak és nemzeti gondozottak szociális ellátásai. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Magosi Lóránd (2016) Konzuli védelem különös tekintettel a legfrissebb nemzetközi fejleményekre. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Maróti Mónika (2016) Zsombó Nagyközség Önkormányzata által nyújtott szociális alapszolgáltatások – társulási formákban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Medgyesi Gergő Marcell (2016) A munkabér elemeinek szabályozása. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Medovarszki Ágnes (2016) A techno-stressz hatása a munka és magánélet egyensúlyára. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Medve Dóra (2016) A munkaviszony létesítésének folyamata, különös tekintettel a toborzás és kiválasztás folyamatára. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Mellár Judit (2016) Iskolaszövetkezeti foglalkoztatás Magyarországon napjainkban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mezeiné Ócsai Ildikó (2016) Mi kell a Nőnek? A dolgozó anyák lehetőségei a munkaerő-piacon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Moldován Krisztina (2017) A kollektív szerződésékből eredő viták rendezése az alternatív vitarendezési eszközök igénybevételével, különös tekintettel az arbitrálásra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mártél Dóra (2017) Mezőgazdasági őstermelők adózásának, járulékfizetésének általános szabályai és mindezek hatása az őstermelői jogviszonyra a gazdák szemszögéből. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Ménesi Melinda (2016) Belső- külső vándorlás napjainkban Magyarországon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Mérges Alexandra (2016) Kiküldetés munkajogi szabályai. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Mészáros Míra (2016) Vezetési stílusok a munka világában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagy Anna Katalin (2016) A kiszolgáltatott személyek sérelmére elkövetett bűncselekmények. A kényszermunka büntetőjogi megítélése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy Erzsébet (2017) Az élettársi kapcsolat joghatásai. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy Lilla (2016) Keresőképtelenségre és gyermek születésére tekintettel járó egészségbiztosítási pénzbeli ellátások megállapítása egy társadalombiztosítási kifizetőhelynél. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy Szabolcs (2017) Egy új korszak hajnalán. A versenyjogi jogsértéseken alapuló kártérítési perek az Európai Unióban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy Sándor (2017) A házastársak személyi viszonyai és a házastársi tartás. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Neparáczki Nelli (2016) A sztrájkjog szabályozása Magyarországon az 1800-as évektől napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Novák Kinga (2016) A fogyatékkal élő emberek helyzete a foglalkoztatáspolitikában és a szociális ágazatban, Csongrád megyében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Nyitrai Tímea Andrea (2016) A hajléktalanság magyarországi vonatkozásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nyámádi Rita (2016) A vezető tisztségviselő felelőssége. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Nyíriné Fülöp Ilona (2016) Az állami szféra humánerőforrás-gazdálkodásának néhány kérdése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Németh Anita (2017) „Információ-tenger, vakfolt és időmúlás” : általános szerződési feltételek a Bécsi Vételi Egyezmény rendszerében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Németh Szimonetta (2016) A nők és férfiak közötti diszkrimináció az EU-ban és Magyarországon – különös tekintettel a munka világára. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

O

Oláh Zoltán (2017) Nemzetközi szerzői jog a XXI. században. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Ormándi Kristóf (2017) Jog és populáris kultúra. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Orosz András (2017) A 40 eurós behajtási költségátalány. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Oroszlány Laura Alexa (2016) A tévedésben rejlő érvénytelenségi ok. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Orvos Nelli (2017) Foglalkoztatási jogviszonyok az egészségügyben különös tekintettel a személyes közreműködői szerződésre. Other, Szegedi Tudományegyetem.

P

Paja Gábor (2016) A deviza-alapú kölcsönszerződésekben felmerülő egyes jogi hiányosságok megoldására tett végleges jogalkotói intézkedések. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Paku Dorottya Irén (2017) Digitális sampling a magyar és a német szerzői jogban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Palakovics Péter (2017) A know-how jelentősége a gazdasági életben : a know-how transzferek. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Pap Flóra (2016) Hozzátartozók megítélése a nyugdíjbiztosítás és a hadigondozás szemszögéből. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp Enikő Eszter (2017) A táppénz intézményének vizsgálata, különös tekintettel a passzív táppénzre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Paulik Ildikó (2017) Kapcsolattartás, mint a gyermek alapvető emberi joga és a szülő kötelezettsége. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Perei Imre (2017) Bejelentés nélküli foglalkoztatás Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Petrovszki Klára (2017) Virtual Property in Software and E-books. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Petrovszki Nóra (2016) A megváltozott munkaképességű személyek ellátórendszerének bemutatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Petróczy Lilla (2017) Hitelezővédelem a felszámolási eljárásban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Pintér Anett (2016) A nőket érintő diszkrimináció a munka világában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pipicz Attila (2016) Az individuális munkaviszony alanyai között felmerülő munkaügyi viták rendezésének eszközei. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Polyák Nikolett (2016) Y és Z generáció munkaerő-piaci lehetőségei. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Poszranya Réka (2017) A köztisztviselők jogállásáról. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pozsgai Eszter (2017) Nők és férfiak a munkaszervezetben. Esélyegyenlőség a munkaerőpiacon. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Pozsgai Eszter Eliza (2016) A rehabilitációs ellátásban részesülők munkaerő-piaci reintegrációja. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Priskin Renáta (2017) Szerződés érvénytelensége a deviza alapú hitelek tükrében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Puskás Gábor (2016) Az egészségügy reformjáról. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Péter Szabó Tamás (2017) Egyéni munkaügyi viták megelőzése és megoldása az open door policy, értekezlet és konfliktus coaching segítségével. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

R

Raduly Georgina (2016) Családi ellátás az Európai Unió egyes tagállamaiban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rangasz Edit Beáta (2017) A munkaerő-kölcsönzés, mint atipikus foglalkoztatási forma. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Rostás Hanna (2016) A helyi önkormányzatok feletti törvényességi felügyelet egyes elméleti és gyakorlati kérdései Csongrád megyében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Rábl Szabolcs (2017) A végelszámolási és a felszámolási eljárás. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Rácz Ferenc (2016) A munkarendek és bérpótlékok típusai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ráfael Netti Bianka (2016) Munkanélküliség alakulása az Európai Unióban és a közfoglalkoztatás Magyarországon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Réfi Enikő (2016) A börtönviseltek reintegrációja a munka világába. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Réz Krisztina (2016) „Ezek a sebek talán sosem gyógyulnak be....” Tanulmány a családon belüli erőszakról. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

S

Sallay Viktória (2016) Atipikus foglalkoztatási formák Magyarországon különös tekintettel a részmunkaidős foglalkoztatás. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Schultz Márton (2016) A névjog megjelenése és elhatárolása az egyes jogterületek vonatkozásában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Schváb Martin Csaba (2017) Az üzletrészről és az üzletrész átruházásáról. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Schwan Alex (2016) A munkanélküliség pszichés hatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sonkoly Ticiána (2016) Termékleírások szabályozása a borjog területén. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Sopajti Anita (2016) Kommunikáció a Tesco és a vásárlók között. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sugár Tamás Lajos (2017) A munkaviszony alanyainak kártérítése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Suhajda Barbara (2016) Csapatépítés a szervezetben. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabari Diána (2017) A biogazdálkodás és a biotermékek : jogi perspektíva. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó Annamária (2017) A mediáció, különös tekintettel a bírósági közvetítésre. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó Kitti (2016) Magyarok a külföldi munkaerőpiacon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó Nikolett (2016) Munkavédelmi tudatosság fejlesztése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó Zsuzsanna (2016) The Comparative Analysis of Fashion Law. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó-Zsura Brigitta Éva (2017) Az ILO egyezmények hatása a magyar munkajogi törvénykezésre. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabóné Mihályi Dóra (2016) Munkaerő-kölcsönzés szabályozása és működése, elhatárolása más foglalkoztatási formáktól. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szakonyi Andrea (2017) A hagyatéki eljárás. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szalárdi Diána (2016) A megváltozott munkaképességűek magyarországi helyzete: jogi szabályozás és rehabilitáció. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szarka Ádám (2017) A bírósági végrehajtás szabályairól és gyakorlatáról végrehajtói szemmel. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szelei Alexandra (2016) Távmunka vizsgálata az Európai Unióban és Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szigeti Balázs (2017) A termőföld tulajdon megszerzése, különös tekintettel az ex lege elővásárlási jogra. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szilaski Marianna (2016) A cigányság munkaerő-piaci helyzete Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szilágyi Gréta (2016) Fogyatékosok támogatási rendszere Magyarországon, különös tekintettel a mozgáskorlátozott személyekre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szilágyi Vivien (2016) Az infokommunikációs eszközök társadalomra gyakorolt hatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szollár Ádám (2016) Egyenlő bánásmód elve és esélyegyenlőség az alkotmánybírósági döntések tükrében. Az Alkotmánybíróság szerepe az egyenlő bánásmód és az esélyegyenlőség előmozdításában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szász Renáta (2016) Munkavállalás pályakezdőként Magyarországon, Németországban és Ausztriában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szélpál Szilvia (2016) A bírósági eljárás során okozott károkért fennálló felelősség egyes magánjogi aspektusai. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Sződi Ferenc (2016) A gyermek jogellenes külföldre vitele. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs Anett (2016) A társadalombiztosítási ellátások fedezetének megállapítási módszerei az adóhatóság becslési eljárásában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs Nikolett (2017) Munkavállalás az Európai Unióban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sádt Nóra (2017) A hazai személyi jövedelemadó változásainak áttekintése különös tekintettel az adómértékek szabályozásának kérdésére. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Süli Alexandra (2017) A fegyelmi eljárás, panaszeljárás és a resztoratív technikák a munkaügyi viták rendezésében Magyarországon és Nagy-Britanniában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

T

Takács Erika (2017) Egyes szolgálati jogviszonyok létesítésének sajátosságai. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Tarjányi Szilvia (2017) Az Európai Üzemi Tanács. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tatár Zsófia (2016) Munkáltatói felmondás és azonnali hatályú felmondás különös tekintettel a bírói joggyakorlatra. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Tégla Kata (2016) A közhitelesség és a rangsor elve az ingatlan-nyilvántartási jogban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth Andrea (2017) Az atipikus munkajogviszonyok. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth Enikő (2016) Közalkalmazotti jogviszony létesítése és megszűntetése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Török Andrea (2016) A fogyatékos személyek helyzete Magyarországon – támogatások és kedvezmények tükrében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Török Katalin (2017) A közalkalmazotti jogviszony egyes sajátosságai tekintettel a munka törvénykönyvére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

V

Varga Mónika (2016) A munka és a család összehangolásának problémái, lehetséges megoldásai. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Vecsernyés Renáta (2016) A gyermekvállalást segítő állami eszközök. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Veres Zsófia (2016) A közfoglalkoztatás, mint aktív foglalkoztatáspolitikai eszköz. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Veszprémi Barbara (2017) Az iskolaszövetkezetek helyzete Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vidács Dávid János (2016) A hazai választottbíróság rendszere, mint a gazdasági társaságok törvényes működésének biztosítéka. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Vincze Beatrix Zsanett (2016) Diákmunka legnépszerűbb formáiról. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Vollárné Nagy Anita (2017) A szociális ágazatban dolgozó közalkalmazottak jogviszonya Magyarországon a XXI. Században. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Z

Zarnócz Renáta (2016) A teljesítményértékelés. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Zimányi Csenge (2016) Távmunka, mint alternatív foglalkoztatás. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Zolnay Zita Krisztina (2016) A házastársak és élettársak között kötött vagyonjogi tárgyú szerződések. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Zsengellérné Varga Viktória (2017) A gyermekszületéshez kapcsolódó biztosítási típusú ellátások szabályozásának változása 1990-től napjainkig és ezek hatása a háztartások anyagi helyzetére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zsibrita Ákos (2017) A mezőgazdasági őstermelők járulékfizetési és adózási kötelezettségei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zöld Marianna (2017) Egyenlő bánásmód és a munka díjazása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Á

Árpás Tamás (2017) Egy demonstráció anatómiája a rendvédelmi dolgozók 2011. évi akciósorozata. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Ó

Ónodi-Szűcs Gyula (2017) A munkaviszony létszakaszai - a létesítéstől a foglalkoztatás befejeztéig. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Óvári Tünde Lilla (2016) Hátrányos megkülönböztetés a munkajogban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Ö

Ökrösné Lantos Edit (2017) A szociális törvény pénzbeli és természetbeni ellátásai a járási hivataloknál. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Ú

Újházi Szabina (2016) Nők helyzete a munkaerőpiacon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Ő

Őrsi Rita (2016) Munka vagy magánélet? – Mindkettő sikerülhet? MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2021. április 14. 13:28:19 CEST.