Items where Subject is "05.04.01.02. Social policies, work and welfare"

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | Item Type
Jump to: A | B | C | D | E | F | G | H | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V | Z | É | Ö
Number of items at this level: 87.

A

Alagi, Virág Erzsébet (2017) A szociális ellátások bemutatása Tiszakécske példáján keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

B

Bagi, Brigitta (2021) A szegedi és kecskeméti hajléktalanellátó rendszer reagálásának elemzése a hajléktalan nők speciális igényeire. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Attila (2022) „Szociális menekülők” a kiskunhalasi tanyavilágban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Balázs, Andrea Márta (2009) Anyák és gyermekek szociális védelme. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Besenczi, Liza Erzsébet (2022) Az aktív idősődés szociálpolitikai vetületei, avagy egy társadalmi kísérlet tanulságai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Besenczi, Liza Erzsébet (2018) A szociális gazdaság, kiemelten a szociális szövetkezetek szerepére és a szociális farm magyarországi hagyományaira. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bognár, Viktória (2014) A családtámogatás jelene és jövője. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Buczkó, Katalin (2014) Családok támogatásai és szociális ellátásai, kiemelten a nagycsaládban nevelkedő gyermekek után és a nagycsalád kapcsolata a nevelőszülői hálózattal. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bálint, Nikolett Katalin (2014) Egy 1969-es születésű személy járulékfizetési kötelezettségei 1987 és 2013 között. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bálint-Buzás, Anita (2014) Az anyasághoz kötődő ellátások bemutatása egy biztosított személyen keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bíró, Boglárka (2009) A gyermekek jogán járó szociális jogi ellátások, mint megélhetési forma. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Búsi, Dávid Péter (2017) "Rakparty" : szegedi csellengő középiskolások és a helyi ifjúságpolitika. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

C

Csikós, Gabriella (2014) A Magyar Államkincstár mint társadalombiztosítási kifizetőhely. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csébi-Keresztes, Éva (2014) A tanyagondnoki szolgálat szerepe a helyi szociális ellátórendszerben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csótiné Ördög, Edit (2015) Segélyek a demokrácia fogságában : a települési támogatás bevezetésével kapcsolatos tapasztalatok a homokháti kistérségben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

D

Dancsó, Józsefné (2014) Babám lesz, de nem szeretném : a szociális segítők szerepe a lemondó/örökbefogadó szülők támogatásában. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Demsa, Andrea (2022) Gyermekeikkel otthon maradó nők egyenlőtlen munkamegosztása a házimunkában és gyermeknevelésben Magyarországon, a COVID-19 világjárvány idején. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Dobó, Nikolett (2017) A szociális védelem kulcsfontosságú eleme: a szociális munka gyakorlata, mint integráló erő illetve annak előfordulása Szegeden. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Détári, Ákos (2017) Szeged város szociális alapon történő ingatlanhasznosítása és a díjhátralékkezelés. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Dóczi, Éva (2014) A gyermeket nevelő családok szociális biztonsága Rúzsa településen. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

E

Eicherné Tanács, Melinda (2017) A magyar családtámogatási rendszer és ezek hatása a családokra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

F

Faragó, Endre (1998) A gyermekvédelem időszerű kérdései különös tekintettel a 14-24 év kor közötti fiatalokra. Masters, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

G

Gombkötő, Ildikó (2019) Megbélyegzés, megélés cselekvés : a mentális zavarokkal élők stigmatizációja. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gyimesi, Henriett (2017) Szegedi nonprofit szervezetek szerepvállalása a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok támogatásában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Györgyné Schilling, Ildikó (2017) Nagycsaládosok családtámogatása napjainkban Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gálfi, Zsolt (2017) Egyház és állam viszonya, szerepvállalása a szociális ellátórendszer működtetésében, különös tekintettel az egyházi természetes, és jogi személyek tevékenységeire napjainkban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

H

Harangozó, Zsuzsanna (2015) A létminimum alatt élők társadalomstatisztikai adatai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hartman, Enikő Hajnalka (2017) Családok támogatása Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hedvicsek, Anna Eszter (2021) A középiskolás korú értelmileg akadályozott fiatalok munkaerőpiaci lehetőségeinek vizsgálata Csongrád-Csanád megyében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hegedűsné Demeter, Zsuzsanna Edit (2022) A tanoda integrálódása az állami intézményrendszerbe. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Henrietta (2019) A gyermekjóléti szolgáltatások átalakulása egy gyermekjog tükrében : gyermekvédelmi rendszer Magyarországon és a Szerb Köztársaságban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

J

Jakus, Judit (1998) Esettanulmány. "Hisz itt a szenvedés belül-, de ott kívül a magyrázat." (József Attila: Apám és anyám). Masters, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Jószai, Olivia (2017) A munkanélküliséghez kapcsolódó pénzbeli ellátások jogi szabályozása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kassai, Zsuzsanna (2017) Az egyszülős családok helyzete Magyarországon. Egyszülős családok támogatásának, méltánylásának bemutatása a társadalom, a gazdaság és a jogszabályok vonatkozásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kocsis, Erika (2008) Magyarországon nyújtandó egyes szociális ellátások a statisztikai adatok tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Henrietta (2020) Szociálpolitikai menetdíj támogatás ismertetése. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács-Surányi, Gabriella (2017) A közmunkaprogramok bemutatása és megvalósulása Újszentiván területén. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kárászné Botka, Nóra (2022) Hajléktalan ellátás vidéken. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

L

Laczi, Rita (2017) A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer fenntarthatóságának a kérdése; az öngondoskodás fontossága. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ladányi, Lilla (2017) A megváltozott munkaképességű személyek helyzete a hazai munkaerőpiacon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Leczkési, Ervin Tiborné (2019) Roma felnőttek integrációja az oktatás segítségével. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lovász, Rita (2017) Országos Közfoglalkoztatási Program. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lukács, Zita (2019) Az iskolai zaklatás (bullying) megítélése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

M

Martonné Zsiros, Tünde (2021) Munkából hivatás: szakmai életutak a szociális szférában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Matuska, Bernadett (2017) A családokat segítő állam által nyújtott támogatások. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Miszlai, Roxána Mária (2019) Kiégés kutatása szociális munkások körében - Kiégés mértékének és preventív lehetőségeinek kutatása a szentesi Családsegítő Központ és a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon munkatársai között. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mórocz, Tamás János (2014) A lakásfenntartási támogatás kifizetésének változása Nagyszénáson, az önkormányzati rendelet változásának tükrében (eredményességi kutatás Nagyszénáson). Masters, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagy, Eszter (2014) A foglalkoztatás és a munkanélküliség alakulása a rendszerváltás időszakában és az 1990-es évek első felében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nyári, Tünde (2017) A közfoglalkoztatás alakulása a Békéscsabai Járásban 2013 és 2016 között. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Német, Anikó (2014) Az átlagéletkor növekedésének hatása az öregségi típusú nyugdíjakra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Németh, Nelli (2017) Tiszaföldvár szociális szolgáltatásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

O

Oláh, Adrienn (2017) Táppénz akkor és most. A táppénz, mint keresetpótló juttatás változásai hazánkban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Oxer, Katalin (2022) Szociális munka katasztrófa helyzetben - beavatkozási protokoll kialakítása és alkalmazása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

P

Palla, Tibor (2017) A magyarországi közfoglalkoztatás és a feltétel nélküli alapjövedelem. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Papdi, Edit (2017) A gyermeket nevelő családok által igénybe vett szociális ellátások Zsanán. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp, Enikő Eszter (2017) A táppénz intézményének vizsgálata, különös tekintettel a passzív táppénzre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Prauda, Zsuzsanna Katalin (2017) Az állami nyugdíjrendszer helyzete; az egyéni felelősség hangsúlyossá válása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

R

Rabi, Ilona (2017) Az állami nyugdíjrendszer fenntarthatóságának kérdései. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ruzsáné Kuczera, Andrea (2022) Települési hátrányok és kitörési lehetőségek a változó időben. Újszalonta évszázada. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Rácz, Lajosné (1979) Mikroszkóp alatt Riportok a munkásművelődésről. BA/Bsc, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Rácz, Renáta (2014) Vidéken lemaradhatok? Hajléktalan személyek szolgáltatáshoz jutási esélyei a különböző település típusokon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

S

Schillinger, Viktória (2017) A munkanélküliségtől a hajléktalanságig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Selmeci, Liliána (2017) Az állami humántőkeberuházás, mint a gyermekvállalási hajlnadóság mitováló ereje. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Sipos, Szandra (2009) Büntetett fiatalkorúak reszocializációja. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Styecz, Nikolett (2014) A szegénység helyzete Magyarországon, különös tekintettel a legveszélyeztetettebb társadalmi csoportokra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Tamásné (1983) A házasság instabilitásának néhány egyéni es társadalmi tényezője. BA/Bsc, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Szemán, Zsanett (2020) Anya, értem jöttek..? BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szerdahelyi, Ágnes (2017) A CSR és a családbarát munkahely kapcsolata. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Szigeti, Károlyné (2014) Lenca t'avas - Lenca keras ; Velük lenni - Együtt tenni ; Being together - do it together. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Sztáncs, Erika (2014) Romaként romákkal. Higher vocational education, Szegedi Tudományegyetem.

Szvoboda, Zoltánné (2017) A tartós munkanélküliség hatása a gyermekek életére. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Sárdi, András Mihály (2018) Az életminőség, az életszínvonal és a szubjektív jóllét Tataházán. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

T

Tamaskovits, Nóra (2017) A flexicurity és annak hazai megvalósulási lehetőségei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tarjányi, Ferenc (2012) [A hajléktalanság helyzete Magyarországon]. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Tamás (2016) Biatorbágy Ifjúságpolitikájának változásai és jövője. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Ágnes (2019) Tanulói lemorzsolódás vizsgálata egy szegedi középiskolában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth-Deme, Aliz (2020) A Kiskunmajsai Család-és Gyermekjóléti Szolgálat tevékenysége. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

V

Varga, Hanna (2021) A spirituális élmény a szociális munka gyakorlatában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vas, Ágnes (2017) "Hátországok…" : az egészségügyi és a szociális ellátórendszer felépítése, működése a szkizofrén betegek ellátása tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Virágh, József (2017) Az ifjúsági korosztályok bevonása a helyi ifjúságpolitikába, Algyő és Domaszék ifjúságpolitikai koncepcióinak összehasonlító elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vámos, Attila (2015) "Apukám azt mondta, hogy jöjjek el Európába. Ott majd sokkal jobb lesz." : kísérő nélküli kiskorúak ellátása Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Z

Zajkás, Enikő Mária (2015) A prostitúció bemutatása és a hozzá kapcsolódó attitűdök. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Zemniczky, Ágnes Erzsébet (2014) Családtámogatási ellátások Magyarországon és az Európai Uniós államokban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zsengellérné Varga, Viktória (2017) A gyermekszületéshez kapcsolódó biztosítási típusú ellátások szabályozásának változása 1990-től napjainkig és ezek hatása a háztartások anyagi helyzetére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zsiros, Szilvia (2014) Családtámogatási ellátások célja, szerepe a gyermeket nevelő családok jövedelmében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

É

Ézsiás, Sándorné (1998) Gondolatok a hivatásos pártfogói munkáról. Egy pártfogó sikerei, kudarcai. Masters, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Ö

Ördögh, Veronika (2014) A családsegítés és a közösségi szociális munka kapcsolata egy Dél-Alföldi kistelepülés életében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2024. május 29. 02:23:22 CEST.