Items where Subject is "05. Social sciences > 05.04. Sociology > 05.04.01. Sociology > 05.04.01.02. Social policies, work and welfare"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Creators | Item Type
Jump to: A | B | C | D | E | G | H | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V | Z | Ö
Number of items at this level: 56.

A

Alagi Virág Erzsébet (2017) A szociális ellátások bemutatása Tiszakécske példáján keresztül. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

B

Besenczi Liza Erzsébet (2018) A szociális gazdaság, kiemelten a szociális szövetkezetek szerepére és a szociális farm magyarországi hagyományaira. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Búsi Dávid Péter (2017) "Rakparty" : szegedi csellengő középiskolások és a helyi ifjúságpolitika. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

C

Csébi-Keresztes Éva (2014) A tanyagondnoki szolgálat szerepe a helyi szociális ellátórendszerben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csótiné Ördög Edit (2015) Segélyek a demokrácia fogságában : a települési támogatás bevezetésével kapcsolatos tapasztalatok a homokháti kistérségben. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

D

Dancsó Józsefné (2014) Babám lesz, de nem szeretném : a szociális segítők szerepe a lemondó/örökbefogadó szülők támogatásában. Felsőfokú/felsőoktatási szakképzés, Szegedi Tudományegyetem.

Dobó Nikolett (2017) A szociális védelem kulcsfontosságú eleme: a szociális munka gyakorlata, mint integráló erő illetve annak előfordulása Szegeden. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Détári Ákos (2017) Szeged város szociális alapon történő ingatlanhasznosítása és a díjhátralékkezelés. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Dóczi Éva (2014) A gyermeket nevelő családok szociális biztonsága Rúzsa településen. Felsőfokú/felsőoktatási szakképzés, Szegedi Tudományegyetem.

E

Eicherné Tanács Melinda (2017) A magyar családtámogatási rendszer és ezek hatása a családokra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

G

Gombkötő Ildikó (2019) Megbélyegzés, megélés cselekvés : a mentális zavarokkal élők stigmatizációja. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Gyimesi Henriett (2017) Szegedi nonprofit szervezetek szerepvállalása a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok támogatásában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Györgyné Schilling Ildikó (2017) Nagycsaládosok családtámogatása napjainkban Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gálfi Zsolt (2017) Egyház és állam viszonya, szerepvállalása a szociális ellátórendszer működtetésében, különös tekintettel az egyházi természetes, és jogi személyek tevékenységeire napjainkban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

H

Hartman Enikő Hajnalka (2017) Családok támogatása Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth Henrietta (2019) A gyermekjóléti szolgáltatások átalakulása egy gyermekjog tükrében : gyermekvédelmi rendszer Magyarországon és a Szerb Köztársaságban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

J

Jószai Olivia (2017) A munkanélküliséghez kapcsolódó pénzbeli ellátások jogi szabályozása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kassai Zsuzsanna (2017) Az egyszülős családok helyzete Magyarországon. Egyszülős családok támogatásának, méltánylásának bemutatása a társadalom, a gazdaság és a jogszabályok vonatkozásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács Henrietta (2020) Szociálpolitikai menetdíj támogatás ismertetése. Felsőfokú/felsőoktatási szakképzés, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács-Surányi Gabriella (2017) A közmunkaprogramok bemutatása és megvalósulása Újszentiván területén. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

L

Laczi Rita (2017) A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer fenntarthatóságának a kérdése; az öngondoskodás fontossága. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ladányi Lilla (2017) A megváltozott munkaképességű személyek helyzete a hazai munkaerőpiacon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Leczkési Ervin Tiborné (2019) Roma felnőttek integrációja az oktatás segítségével. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Lovász Rita (2017) Országos Közfoglalkoztatási Program. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lukács Zita (2019) Az iskolai zaklatás (bullying) megítélése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

M

Matuska Bernadett (2017) A családokat segítő állam által nyújtott támogatások. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Miszlai Roxána Mária (2019) Kiégés kutatása szociális munkások körében - Kiégés mértékének és preventív lehetőségeinek kutatása a szentesi Családsegítő Központ és a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon munkatársai között. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mórocz Tamás János (2014) A lakásfenntartási támogatás kifizetésének változása Nagyszénáson, az önkormányzati rendelet változásának tükrében (eredményességi kutatás Nagyszénáson). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nyári Tünde (2017) A közfoglalkoztatás alakulása a Békéscsabai Járásban 2013 és 2016 között. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Németh Nelli (2017) Tiszaföldvár szociális szolgáltatásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

O

Oláh Adrienn (2017) Táppénz akkor és most. A táppénz, mint keresetpótló juttatás változásai hazánkban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

P

Palla Tibor (2017) A magyarországi közfoglalkoztatás és a feltétel nélküli alapjövedelem. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Papdi Edit (2017) A gyermeket nevelő családok által igénybe vett szociális ellátások Zsanán. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp Enikő Eszter (2017) A táppénz intézményének vizsgálata, különös tekintettel a passzív táppénzre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Prauda Zsuzsanna Katalin (2017) Az állami nyugdíjrendszer helyzete; az egyéni felelősség hangsúlyossá válása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

R

Rabi Ilona (2017) Az állami nyugdíjrendszer fenntarthatóságának kérdései. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Rácz Lajosné (1979) Mikroszkóp alatt Riportok a munkásművelődésről. BA/Bsc, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Rácz Renáta (2014) Vidéken lemaradhatok? Hajléktalan személyek szolgáltatáshoz jutási esélyei a különböző település típusokon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

S

Schillinger Viktória (2017) A munkanélküliségtől a hajléktalanságig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Selmeci Liliána (2017) Az állami humántőkeberuházás, mint a gyermekvállalási hajlnadóság mitováló ereje. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó Tamásné (1983) A házasság instabilitásának néhány egyéni es társadalmi tényezője. BA/Bsc, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Szemán Zsanett (2020) Anya, értem jöttek..? BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szerdahelyi Ágnes (2017) A CSR és a családbarát munkahely kapcsolata. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Szigeti Károlyné (2014) Lenca t'avas - Lenca keras ; Velük lenni - Együtt tenni ; Being together - do it together. Felsőfokú/felsőoktatási szakképzés, Szegedi Tudományegyetem.

Sztáncs Erika (2014) Romaként romákkal. Felsőfokú/felsőoktatási szakképzés, Szegedi Tudományegyetem.

Szvoboda Zoltánné (2017) A tartós munkanélküliség hatása a gyermekek életére. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Sárdi András Mihály (2018) Az életminőség, az életszínvonal és a szubjektív jóllét Tataházán. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

T

Tamaskovits Nóra (2017) A flexicurity és annak hazai megvalósulási lehetőségei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth Ágnes (2019) Tanulói lemorzsolódás vizsgálata egy szegedi középiskolában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth-Deme Aliz (2020) A Kiskunmajsai Család-és Gyermekjóléti Szolgálat tevékenysége. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

V

Vas Ágnes (2017) "Hátországok…" : az egészségügyi és a szociális ellátórendszer felépítése, működése a szkizofrén betegek ellátása tükrében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Virágh József (2017) Az ifjúsági korosztályok bevonása a helyi ifjúságpolitikába, Algyő és Domaszék ifjúságpolitikai koncepcióinak összehasonlító elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vámos Attila (2015) "Apukám azt mondta, hogy jöjjek el Európába. Ott majd sokkal jobb lesz." : kísérő nélküli kiskorúak ellátása Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Z

Zajkás Enikő Mária (2015) A prostitúció bemutatása és a hozzá kapcsolódó attitűdök. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Zsengellérné Varga Viktória (2017) A gyermekszületéshez kapcsolódó biztosítási típusú ellátások szabályozásának változása 1990-től napjainkig és ezek hatása a háztartások anyagi helyzetére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ö

Ördögh Veronika (2014) A családsegítés és a közösségi szociális munka kapcsolata egy Dél-Alföldi kistelepülés életében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2021. április 13. 07:05:49 CEST.