Items where Subject is "05.03.01.02. Education policy"

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | Item Type
Jump to: A | B | C | D | F | G | H | J | K | L | M | N | P | R | S | T | V | Z | Á
Number of items at this level: 82.

A

Angyalné Oltyán, Enikő (2006) A gyermeki jogok érvényesülése az iskolában. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

B

Bakné Kocsis, Beáta (2006) Az önkormányzatok szerepe, felelőssége a közoktatási rendszer működtetésében. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Belájszki, Nevenka (2008) Három európai ország - Nagy Britannia, Spanyolország és Magyarország - oktatási rendszerének összehasonlítása: a kompetenciaalapú oktatás bevezetése - Oktatás-képzés 2010 munkaprogram megvalósítása, eredményei. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Bencés, Márta (2008) Oktatás az Európai Unióban. Közoktatás és minőség. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Benye, Hajnalka (2007) Az érettségi vizsga története Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Berki, Gáborné (2002) Az önkormányzatok szerepe az oktatási intézmények alapításában, fenntartásában, működésében és irányításában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Berényi, Noémi (2007) Az önkormányzat szerepe, felelőssége a közoktatási rendszer működtetésében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bozsó, Katalin (2007) Európai Unió Hatása a Magyar Közoktatásra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bálint, Lászlóné (1989) A ceglédi Várkonyi István Általános Iskola története. Masters, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Bánfalvi, Attila (1996) Oktatási reform - államcsőd idején. Masters, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

C

Csatordai, Zsuzsanna (2008) Minőségfejlesztés a közoktatásban. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Csendes-Merza, Ágnes Katalin (2008) Tanszabadság a magyar nevelés történetében. A tanszabadság és a szabad iskolaválasztás értelmezése és érvényesülése. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Csiszár, György (2008) Az intézményi alapdokumentumok szerepe a közoktatási intézmény belső- és külső irányításában : (összehasonlító elemzés). Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

D

Dandéné Serkédi, Ildikó (2007) A szakképzési rendszer, a szakképzés átalakulása, szakképzési rendszerünk fejlesztésének távlatai /kutatás és összehasonlító elemzés/. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Dankó, Mihály (1989) Az új oktatási törvény kezdeti tapasztalatai /Gyomaendrőd és vonzáskörzete/. Masters, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Dombóváriné Mihály, Edit (2007) A pedagógiai program és a pedagógus továbbképzési rendszer összefüggései (elemzés, értékelés). Masters, Szegedi Tudományegyetem.

F

Faidt, Józsefné A bátai iskola története az államosításig. Masters, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Faragó, Edina (2007) Pedagógusszemmel a minőségirányításról. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fazekas, Tímea (2003) Gróf Klebelsberg Kuno munkásságának és oktatáspolitikájának bemutatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fehér, Zsuzsanna (2008) Iskola előkészítés, iskola kezdés folyamatának összehasonlítása, azonosságok, különbözőségek az Uniós tagállamokban. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Filep Miklósné Lőrinczi, Ibolya (1967) Az ifjúsági irodalom és a földrajz tanítás nevelési kapcsolatai. Masters, Szegedi Tanárképző Főiskola.

Forrai, Szilvia (2014) Az egész életen át tartó tanulás paradigma gyakorlati megvalósulása Magyarországon. Szakmapolitika kontra gyakorlat. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fortuna, Ottilia (2007) Veszélyhelyzeti ismeretek oktatása az általános iskolában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fábiánné Debreczeni, Anikó A dal közösségformáló szerepe az úttörőmozgalomban. Masters, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Fülöpné Szekeres, Ibolya (2006) Az iskolarendszer egységesítésére vonatkozó törekvések az Európai Unió országaiban. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

G

Gera, János (2008) Szakmai és intézményi lehetőségek a gyermekek bűnelkövetésének megelőzésében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Guba, István (1998) Az 1918-1919-évi forradalmak oktatás és művelődéspolitikája. Masters, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Gémesné Gajda, Sarolta (2007) A közoktatási intézmény belső ellenőrzési rendszere. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

H

Hefler, Rita (1988) Napjaink nevelő tevékenysége az iskolában és a napköziben. Masters, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Horváth, Henrietta (2019) A gyermekjóléti szolgáltatások átalakulása egy gyermekjog tükrében : gyermekvédelmi rendszer Magyarországon és a Szerb Köztársaságban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Józsefné (2008) Egy fővárosi iskola története, piár és marketingtevékenysége. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Horváthné Fazekas, Erika (2008) Minőségfejlesztés a közoktatásban. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

J

Jancsákné Majzik, Andrea (2007) Az egyházi iskolák rendszere, irányítása, vezetése a szegedi Dugonics András Piarista Gimnáziumban készült esettanulmány alapján. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Janowszkyné Farkas, Réka (2008) A piaci befolyásolás, mint a közoktatási intézmények finanszírozási lehetősége. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Anna (2019) Integráció a Kiskunmajsai Arany János Általános Iskolában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Miklós (1982) Az iskolák és a közművelődési intézmények együttműködése az MSZMP KB közoktatásügyi és közművelődési határozatának szellemében. BA/Bsc, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

K

Kardosné Pataki, Mónika (2008) A gyermeki- és tanulói jogok érvényesülése az iskolában. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kis, Ramóna (2019) A numerus clausus hatása a Szegedi tudományegyetemen, 1921-1940. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kissné Rózsavölgyi, Tímea (2006) Különbözőségek és azonosságok a nemzeti és az Európai Unió tagállamainak iskolarendszerében. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kocsis, Andrea (2008) A gyermeki és tanulói jogok érvényesülése az iskolában : a diákönkormányzat. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Zsuzsa (2006) Az alapdokumentumok szerepe az intézmény működésében. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kovácsné Soczó, Beáta (2007) A gyomaendrődi Kner Imre Gimnázium képzési rendszerének változásai (1954-2007). Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kozma, Katalin (2006) Klebelsberg Kuno oktatáspolitikája : Szeged és környéke népiskolafejlesztésiprogramja. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kránitzné Varga, Ildikó (1989) Gr. Klebelsberg Kuno közoktatásügyi politikája, munkássága (A tanyavilág kultúrája 1922-1931.). Masters, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Kun, Edit (2008) A közoktatási intézmény belső ellenőrzési rendszere, az ellenőrzés módszerei. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Kászián, Bernadett (2006) A magyar népoktatás alakulása Eötvöstől Hómanig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

L

Litauszki, András (2008) A közoktatási intézmény belső ellenőrzési rendszere, az ellenőrzés módszerei. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Lukács, Zita (2019) Az iskolai zaklatás (bullying) megítélése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lázár, Csilla (2008) A közoktatási intézmény belső ellenőrzési rendszere, az ellenőrzés módszerei (elemzés). Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

M

Markó, Krisztina (2006) Kultúrpolitikusok és oktatási rendszerek 1945-től napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mihály, Nóra (2006) A dán oktatási rendszer sajátosságai : Magyarország és Dánia összehasonlítása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Csabáné (1996) Szakképzésünk helyzete és fejlesztésének távlatai. Masters, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Mészáros, Tibor (2001) "Az elveszett alkotmány " : a hátrányos helyzet legfőbb okai a magyar közoktatásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagy, Béla Egy tanuló személyiségének vizsgálata. Masters, Szegedi Tanárképző Főiskola.

Nagy, Zoltán Imre (2008) A magyarországi református egyház közoktatási rendszere, irányítása, vezetése (kutatás). Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy-Baló, Csaba (2008) A magyarországi és a romániai református közoktatási törvény összehasonlító elemzése. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Nyíri, Margit Iskolai demokrácia a tanulói vélemények alapján. Masters, Szegedi Tanárképző Főiskola.

Némedy, Izabella (1939) A német közoktatásügy mai szervezete. Other, Állami Polgári Iskolai Tanárképző Főiskola.

Németh, Kitti Mirjam (2014) Válaszúton Európa: A 2020-as célkitűzések és azok gyakorlati megvalósulása Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

P

Pelle, László (2008) Az önkormányzatok szerepe, felelőssége a közoktatási rendszer működtetésében. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

R

Rakonczai, Jánosné (1966) A valóság bemutatása, mint a földrajzi szemléltetés eszköze. Masters, Szegedi Tanárképző Főiskola.

Retkes, Sándor (2007) Pedagógiai és közgazdasági követelmények a közoktatási intézmény gazdálkodásában. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Rimóczi, Ildikó (2007) Uj utak az új évezredben - Az intézményi innováció útjai. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Rozgonyi, Zoltán (2007) Iskolám társadalmi környezete, főbb szociológiai meghatározói, ezek hatása a pedagógiai tervező és szervező munkára. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

S

Somogyi, Zsolt (2004) Pályaválasztás lélektana : pályaválasztás a számok tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Somosné Puskás, Krisztina (2008) A minőségfejlesztés mérföldkövei a közoktatásban ágazati és intézményi szinten. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Subáné Baranyi, Bettina (2008) Racionalizálási folyamatok a közoktatásban. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Sáfárné Csengődi, Marianna (2007) Kisiskolák lehetőségei és korlátai a III. évezred küszöbén, Bács-Kiskun Megyében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

T

Tábori, Levente (2007) Oktatásfejlesztési lehetőségek a közoktatásban Magyarországon és az Európai Unióban. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Tímár, Ella Az endrődi iskolák története 1730 - 1945. Masters, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Tóthné Pápai, Erzsébet (2006) Az önkormányzatok szerepe, felelőssége a közoktatási rendszer működtetésében. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Török, Mária (2003) Mit jelent a fenntartói irányítás az iskolában? Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

V

Vadkerti-Tóth, Rita (2019) A cigányság integrációja Kiskunmajsa város kulturális életébe. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Eszter Eleonóra (2011) Középiskolai történelemtanterv-változások és tankönyvreformok az aktuálpolitika tükrében Magyarországon (1945-1972). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Zoltánné (2007) Iskolarendszereink fejlődése oktatási rendszereink tükrében. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Viliné Vasas, Katalin (2006) A gyermeki jogok érvényesülése az iskolában. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Villányi, Viktória (2001) Kultúrpolitika a 20-as évek Magyarországán : Gróf Klebelsberg Kuno elméleti munkássága. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vinczéné Harcsás, Tímea (2007) Az alapdokumentumok szerepe az intézményi autonómiában. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

Z

Zuh, Attila (2012) Diákhitel magyarországi és nemzetközi tapasztalatainak elemzése és finanszírozásának feltételrendszere. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Zuró, Józsefné A mezőladányi általános iskola aktuális pedagógiai problémái. BA/Bsc, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Á

Ács, Imre (2013) A hagyományos Iszlám és a modern szekuláris jogi oktatás párhuzamossága Afganisztánban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ágoston, Gábor (2006) Az osztrák és magyar oktatási rendszer összehasonlítása. Postgraduate education, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2022. december 8. 17:46:16 CET.