Items where Subject is "02.10.02. Food and beverages"

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | Item Type
Jump to: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | Ö
Number of items at this level: 114.

A

Alt, Norbert (2021) A gyulai húsipar helyzetének alakulása az új trendek függvényében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

András, Kitti (2021) A táplálékallergiák és táplálékintoleranciák növekvő száma napjainkban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Antóni, Krisztina (2021) Az élelmiszerpazarlás és csökkentési lehetőségei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Arany, Gergő (2021) Növekedés és halhús minőség vizsgálata afrikai harcsán, intenzív recirkulációs akvakultúrában, probiotikummal kezelt takarmány alkalmazásával. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

B

Bakró, Dóra (2021) Soxhlet eljárás és Soxtec extrakciós módszer összehasonlítása kekszek zsírtartalmának meghatározásában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bata, Teodóra (2021) Zárt térből izolált Chaetomium fajok diverzitásának és fiziológiájának vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bihari-Nagy, Barbara (2021) A konsolás időbeli lefolyásának hatása a csokoládé néhány minőségi jellemzőjére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bondár, Nikolett (2021) Antioxidánssal dúsított élelmiszerekkel kapcsolatos humán attitűdök vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bozsányi, Gina (2021) Különböző tészták fagyasztás utáni szerkezetének vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bujdosó, Hédi (2021) Kelt tészta és gluténmentes kelt tészta összehasonlítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bárány, László (2021) Afrikai harcsa növekedés és halhús minőség vizsgálata intenzív recirkulációs akvakultúrában, rovarfehérje alapú takarmány alkalmazásával. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bíró, Tímea (2021) Édesipari zselétermékek öregedési és tárolási jellemzői. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bódi, Nikolett (2021) Zöldbanán liszt felhasználása sütőipari termékben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Búza, Orsolya (2021) Aszkorbinsav mennyiségi meghatározása különböző fenyőfafajták hajtásaiban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

C

Cseh, Débora (2021) A szegedi Anna és a szolnoki Áldás kút gyógyvizeinek vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Cseri, Nóra (2021) Az egészségtudatos táplálkozással kapcsolatos preferenciák vizsgálata egyetemista fogyasztók körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csuha, Bálint Zsolt (2021) Kereskedelemben kapható India Pale Ale (IPA) típusú sörök összehasonlító elemzése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csuka, Anikó (2021) Különböző kenyér adalékanyagok hatásának vizsgálata eltérő minőségű búzaliszteken. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csurai, Boglárka (2021) Cukorhelyettesítés lehetősége sütőcukrászati termékben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csáki, Sándor (2002) A HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer alkalmazása egy sütőipari üzemnél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

D

Daraki, Dalma (2021) Fogyasztói magatartás vizsgálata a növényi italok, mint élelmiszeripari innováció esetében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Daróczi, Dénes (2021) Paprikás szárazáruk érzékszervi tulajdonságainak nyomon követése a minőségmegőrzési idő alatt. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Dobler, Adél (2021) Növényi tejhelyettesítők felhasználási lehetőségei sütőipari termékekben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dobler, Dorián (2021) Búza és árpasörök gyártástechnológiájának összehasonlítása és ezen sörök vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dobos-Nagy, Diána (2021) Az Abonett Kft. által gyártott bio és gluténmentes termékek fogyasztásának tendenciája hazánkban marketingstratégiai szempontból. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Dobozi, Réka (2021) Tej alvadási és sajt érési folyamat nyomon követése dielektromos mérésekkel. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dobsi, Mariann (2021) Félkemény és ömlesztett sajtok nyomonkövethetősége üzemi környezetben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dudás, Dávid István (2021) Száraztészta kifejlesztése különböző gluténmentes lisztek felhasználásával. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dóczi, Nikolett (2021) Tönköly DH vonalak fruktán tartalmának változásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

E

Egri, Laura (2021) Különböző növényi italok, vegán "tejek" kialakítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Erdei, Bálint (2021) Kereskedelmi és gyártói márkás sertésvirslik összehasonlító elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

F

Fabó, Ferenc (2021) Biológiai hatóanyagok hatása élelmiszerről izolált bakteriális biofilmeken. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas, Anikó (2021) Kecsketej egyes tulajdonságainak vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas, Réka Erzsébet (2021) Az élelmiszerek csomagolásának hatása a vásárlói szokásokra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas, Viola (2021) Kísérletek probiotikus növényi alapú italok fejlesztésére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fehér, Istvánné (1989) Kecskemét konzervgyártásának kialakulása és fejlődése. Masters, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Fekete, Szilvia (2021) Sütésálló töltelékanyagok kifejlesztése sütőipari termékekhez. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

G

Gelencsér, Bálint Lajos (2021) A zsírégetés szerepe a sportolók étrendjében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gubina, Tamás (2021) HACCP elemzése a szállodai vendéglátásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gujás, Veronika (2021) Zöldségfélék antioxidáns hatásának változása feldolgozáskor. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gyarmati, Andrea (2021) Kacsahússal készült pástétomok fejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gyovai, Anna (2021) Különböző fajtatiszta és keresztezett húsmarhák húsának összehasonlítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gyuris, Nikolett (2021) Sajtimitátumok előállítása növényi alapanyagokból. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Győriková, Alexandra (2021) ATP készülék validálása tejipari öblítővíz vizsgálatára. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gál, Patrícia (2021) Ipari felületeken kialakult bakteriális biofilmek eltávolítása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

H

Hegedűs, Ákos (2021) Különböző alapanyagokból származó szalámik összehasonlító elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hlavács, Máté Zoltán (2021) Házi technológiával készült fűszerpaprika őrlemények tárolás alatti színezéktartalom és színváltozásának elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horkics, Matilda Ágnes (2021) Termelői mézek fizikai és érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata, valamint a lehetséges csomagolási technikák áttekintése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Luca Kamilla (2021) A kávé néhány jellemzőjének változása a pörkölés hatására. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Husztik, Dániel (2021) A fiatal korúak tej és tejtermék fogyasztási szokásainak vizsgálata Szegeden. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

I

Illyés, Nikolett Szilvia (2021) Eltérő összetételű csokoládé modellrendszer viszkozitás, szemcseméret és antioxidáns tulajdonságainak vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Illés, Imola (2021) Glutén és allergén mentes macaronok kifejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Istella, Orsolya (2021) A Hajós-bajai borvidékről származó borok összetételének, fizikai és érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Iszlai, Andrea (2021) A fenntartható táplálkozás aktuális kérdései- növényi alapú élelmiszerek a magyar konyhában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Izsó, Gábor (1973) Békéscsaba élelmiszeripara. Masters, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

J

Jakab, Tifani Regina (2021) Csokoládémasszák és termékek antioxidáns tartalmának vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

K

Karai, Péter (2021) Wetland és akvapónia rendszerek szerepe a fenntartható élelmiszer előállításban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Keller, Adél (2021) Pecsenyepulyka és törzsplyka állományokból származó mellhúsból készült füstölt termék fejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Klára (2021) A termékfejlesztés során az optimális hőkezelési paraméterek kialakítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kissné Palotai, Zsanett (2021) Alternatív táplálkozási módok értékelése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Knap-Bela, Lili (2021) Mézek tulajdonságainak változása hőkezelés hatására. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Knódel, Petra (2021) Tisztított ivóvizek mikrobiológiai vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kucsera, Zoltán Tibor (2021) Ásványi anyagokkal dúsított sütőipari termék készítése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

L

Lőrinc, Rebecca (2021) Különböző tárolási módok hatása hidegen préselt olajok minőségi tulajdonságaira. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

M

Madácsi, Csenge Anna (2021) Édesipari kisüzem vegán termékek gyártására. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Matók, Timea Éva (2021) Pecsenyepulyka és törzspulyka állományokból származó mellhúsok összehasonlító vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Meszlényi, Csilla Ágnes (2021) Funkcionális desszert termék fejlesztése kizárólag vagy jelentős részben növényi alapanyagok felhasználásával. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Ádám (2021) Szarvasmarha, bivaly és bölény húsának összehasonlító elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Márton, Katalin (2021) Feketeribizlilé antioxidáns tartalmának változása hőkezelés hatására. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagy, Eszter (2021) Természetes színezékek alkalmazásának lehetőségei panírozott termékek előállításában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Gyöngyvér (2021) Paprikakrémek összehasonlító vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Valentin (2021) Búzalisztek minőségének javítása természetes összetevők hozzáadásával. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nyúl-Kardos, Viola (2021) Kemény (gumi) zselétermékek fejlesztési lehetőségei kombinált zselírozó anyagok felhasználásával. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

O

Odrobina, Otília (2021) Hagyományos és zsírszegény karamella fejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ogbebor, Peace Osaerame (2021) The Use of Essential Oils and Edible Coating in Prolonging the Postharvest Life of Citrus Fruits. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

P

Pap, Alexandra (2021) Rizsfehérje hatása sütőipari termék tésztájának szerkezetére. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp, Kitti (2021) Peszticid maradványok növényi eredetű élelmiszerekben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pechinger, Cintia Ivett (2021) Növényi italok felhasználási lehetőségei sütőipari termékben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pfeffer, Noémi (2021) Gluténmentes száraztészta. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pólya, Dorina (2021) Különböző szarvasmarha fajtákból készült szárazáruk összehasonlítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

R

Rehák, Bence (2021) Kézfertőtlenítőszerek mikrobiológiai hatásvizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rácz, Kitti (2021) Panírozott hal termékek fejlesztése speciális igényű fogyasztók számára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rózsa, Veronika (2021) Folyékony füst antimikrobiális hatása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

S

Schauer, Márta (2021) Egészséges táplálkozás kialakítása fiatal felnőttek korosztályában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sinka, Dóra Tünde (2021) Sütőipari termék szerkezetének javítása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Somogyi, Zsuzsanna (2021) Élelmiszerbiztonság kezelése a koronavírus járvány idején az Eisberg Hungary Vállalatnál. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Boglárka (2021) Méz alapú habosított édesipari termékek fejlesztése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Sára (2021) Magyaros ízvilágú, panírozott baromfi termékek fejlesztése speciális táplálkozási igényű fogyasztók számára. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Viktor Norbert (2021) Baktériumok szerepe sütőipari termékek gyártása során. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szebeni, Eszter (2021) Ásványi anyagokkal dúsított szénhidrát csökkentett zselétermékek fejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szeri, Boglárka Ramóna (2021) Különböző gyártóktól származó virslik összehasonlító vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Székely, Dávid (2021) A vitaminok jelentősége a táplálkozásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szöllösi, Anikó (2021) Bakteriális cellulóz előállítása kombucha fermentációval. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szőke, Laura (2021) A Na-nitrit élelmiszertoxikológiai vonatkozásai, kiváltásának lehetőségei a húsiparban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szőke-Trenyik, Eszter (2021) Magas rosttartalmú, kész lisztkeverékek kifejlesztése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs, Krisztián (2021) A jövő útja(?): A növényi alapú és hagyományos hamburgerpogácsák multifaktoros összehasonlítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sáfrán-Szalai, Mónika (2021) Marcipán figurák 3D nyomtatásának lehetőségei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sárkány, Norbert Tibor (2021) Fuzáriummal fertőzött búza mikotoxin szennyezettségének csökkentési lehetőségei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

T

Takács, Noémi (2021) Egyes élelmiszeripari alapanyagokban és termékekben végbemenő fizikai és mikrobiológiai változások nyomon követése dielektromos mérésekkel. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tamás, Hunor Csaba (2021) Rostdúsítás hatása sütőipari termékek szerkezetére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Timmermann, Zsanna (2021) Omega zsírsavakkal dúsított sütőipari termék kifejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Töröcsik, Renáta (2021) Nitritmentes húskészítmények előállítási lehetőségeinek vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

U

Uhrin, Lilla (2021) Élelmiszerbiztonság a közétkeztetésben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Urbán-Szolnoky, Rebeka (2021) Kockázatalapú megközelítés alapelvének megvalósítása a minőségirányítási rendszerekben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

V

Varga, Dávid Pál (2021) A pulyka különböző testtájain taláható húsok technofunkcionális vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Fanni Éva (2021) Pszeudocereáliák őrleményének vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Krisztina (2021) Házi készítésű és kereskedelmi forgalomban kapható élelmiszerek összehasonlítása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Réka (2021) Gluténmentes croissant termékek fejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vass, Szabina Blanka (2021) Különböző ízesítésű krékertermékek fejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vedelek, Fanni Petra (2021) Aktív filmbevonatok antimikrobiális hatása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vincze, Emese Eszter (2021) Paleo termékfejlesztés a sütőiparban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Váradi-Pelikán, Nóra (2021) GK Fehér tönkölybúza fajta kekszipari alkalmazhatóságának vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vörös, Dorina (2021) Napraforgódara fehérjetartalmának vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ö

Ökrös, Viktória (2021) Nyúlkészítmény kifejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2022. november 28. 22:21:46 CET.