Items where Subject is "02. Engineering and technology"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Creators | Item Type
Jump to: Thesis
Number of items at this level: 118.

Thesis

Abonyi Said Szelina (2020) Speciális diétákban alkalmazható sütőipari termékek kifejlesztése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Al Bouni Mohamad Anas (2018) Potential role and interaction partners of NFAP in the native producer, Neosartorya fischeri NRRL 181. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Antal Nóra Kata (2020) Kereskedelmi és gyártói márkás pulykamell sonkák összehasonlító elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Antal Renáta (2020) A vendéglátóipari vállalkozások által működtetett önellenőrzési rendszerek hatása a készételek minőségére és biztonságára. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Barcsa Fanni (2020) Csökkentett cukortartalmú, dúsított karamella termékek és fejlesztésük. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Barta Máté (2020) A fehérje szerepe a sportolók étrendjében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Baráth Nikolett (2020) Élelmiszeripari szennyvizek dielektromos jellemzőinek vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bernát Renáta (2020) A kárminvörös színezék kiváltásának lehetőségei. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Bobekné Szeg Ildikó (2020) IFS alkalmazása a 100%-os gyümölcslé gyártásában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Borbás Barbara (2020) Egy baromfifeldolgozó üzem, takarítási, tisztítási és fertőtlenítési folyamatának elemzése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Borbély Barbara Mária (2020) Hazai pálinka minták összetételének vizsgálata GC-MS módszerrel. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Bottyán Mihály (2020) Fékbetétek dielektromos tulajdonságainak vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bujdosó Bence (2020) Csőköteges hőcserélő tervezése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Busa Balázs Máté (2019) Szállítmányozás lebonyolítása élelmiszeripari nagyvállalatoknál. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bánfi Tibor (2020) MSK raklap zsugorfóliázó gép csere a Villeroy & Boch Kft.-nél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Börcsök Norbert (2020) Szalámi hámozásához szükséges erő mérését szolgáló berendezés tervezése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csala Enikő (2018) Irányhallás és binaurális ütem interaurális jelfeldolgozásának pszichoakusztikai összehasonlítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csatári Enikő (2020) Növényi tejhelyettesítők alkalmazhatósága a pszeudotejcsokoládé fejlesztéséhez. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csepregi Milán (2020) Piretroid peszticid maradékok vizsgálata méhészeti termékekben. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Csikós Gábor (2019) Fahántoló gépek műszaki fejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csányi Ágnes (2020) Öko-farmgazdaság bemutatása és vizsgálata és a biotermékek keresletének elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csízi Krisztina (2020) Biológiai hatóanyag tartalmú kitozán filmbevonat hatása gyümölcsök mikrobiológiai állapotán. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dittrich Kata (2020) Fajtamézekből készült mézes sütemények receptúrájának optimalizálása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Drahota Beatrix (2020) Gluténmentes ostyatermékek fejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas Cintia Viktória (2020) Kézműves gyümölcsös sörök gyártása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas József (2020) Meggybefőtt gyártásának felülvizsgálata. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas Zsanett Emese (2020) Tejipari védőkultúrák egyes tejtermékek eltarthatóságára gyakorolt hatása. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Farkas-Csamangó Imre (2020) Az információáramlás folyamatainak menedzselési lehetőségei a BV intézményrendszerében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Fazekas Péter Efraim (2020) Egy juhtenyésztéssel foglalkozó családi gazdaság bemutatása és fejlesztési lehetőségeinek feltérképezése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fehér Nándor (2020) Kézműves sörök gyártástechnológiája és gyártásuk felülvizsgálata. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Fodor Lívia Katalin (2020) Illóolaj tartalmú zselatin filmbevonat hatása a csirkemell mikrobiológiai állapotán Enterobacter sp. és Staphylococcus aureus való szennyezés esetén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fábián Fruzsina (2020) Glutén és Laktózmentes müzliszelet. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fülöp Péter (2020) Tej eredetű pácolóanyagok használhatóságának vizsgálata a húsiparban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Garai Dzsenifer (2020) Ultraszűrő polimer membránok tesztelése tejipari modell szennyvizekkel. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Grecsó Zsófia (2020) A talajon és a kőzetgyapot táptalajon hajtatott étkezési paprika paramétereinek összehasonlítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gulyás Enikő Judit (2020) Cukorkafélék készítése liofilizált gyümölcsökkel. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Gyalog Nikolett (2018) Ipari folyamat szimulációja és irányítása programozható logikai vezérlővel. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gyetvai Rita (2020) Bean to bar tejcsokoládé fejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gyevi-Szabó Viktória (2020) Szénhidrát dúsítás lehetőségei kenyérben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gyulai Réka Lídia (2020) Fagyasztott leveles tészta vizsgálata. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Gál Szimonetta (2020) Aszalt gyümölcsök felhasználása kolbászban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Görbe Lilla (2020) Rövid élelmiszerláncok mikrobiológiai kérdései, fogyasztók ismereteinek felmérése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Hajdu Nóra (2020) Műanyag felületen kialakult bakteriális biofilmek eltávolítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Halászi Tímea Katinka (2020) Rizssziruppal dúsított mézek detektálása HPLC módszerrel. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth Evelin (2020) Fogyókúrák háttere. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth Péter (2020) Okos napelem tervezése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth-Gaudi Miklós (2020) Szelénnel dúsított cipó kifejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Illés-Németh Zsófia (2008) Arkhimédész. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász-Dora Krisztina (2020) Ásványi anyaggal dúsított tészta gyártása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Jákob Zsolt (2020) Magyar és helyi termékek fogyasztói megítélése a környezettudatosság jegyében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Jákói Zoltán Péter (2020) Protein eredetű biológiailag aktív anyagok vizsgálata. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kacsán Dávid (2020) Címkéző manipulátor fejlesztése, tervezése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kaponyás Emese (2020) Különböző zöldség chipsek előállítása. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Katona András (2020) 3D nyomtatásban alkalmazott műszaki műanyagok szilárdságtani jellemzőinek összehasonlító vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Katona Zsuzsanna (2013) A Fontana Credit Takarékszövetkezet humán erőforrás menedzsment politikája. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Katus Andrea (2003) Az atomenergia felhasználásának kockázatai Kelet-Európában (Csernobil, Paks). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Keller Norbert Attila (2020) Különböző ízesítésű zöldségkrémek kisüzemi gyártása. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss Tibor (2020) Sonka jellegű készítmény és sonkakészítmény összehasonlítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Koleszár Olga (2020) Az információs folyamatok menedzselésének kihívásai a DHL Freight Magyarország KFT. esetében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács Judit (2020) Zöldség és gyümölcspüré eltarthatóságának növelése illóolaj hozzáadásával. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács Tamás Gábor (2020) Vákuum sütési technológia kidolgozása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács Tímea Katalin (2020) Mártómassza keverő tartály tervezése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács Ákos (2020) Kiskunfélegyháza Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács Éva (2020) Bát- Grill Baromfivágóban a Vágó üzemrész fejlesztésének hatásai a késztermék minőségére. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kukucska Petra (2020) Zöld teák összehasonlítása antioxidáns- és citromsav-tartalom alapján. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kunos Enikő Andrea (2020) Különböző növényi olajok és állati zsiradék összehasonlító vizsgálata. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kálmán Róbert (2020) A hibrid autók hatása a gépjármű-értékesítésre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lakatos Katalin (2020) A táplálék allergiák és intoleranciák mint élelmiszer-biztonsági kérdések a közétkeztetésben. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Laszli Nikolett (2020) A zabból készült termékek fogyasztási szokásainak vizsgálata a dél-alföldi régióban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Ludányi Gábor Krisztián (2020) Családi ház energetikai korszerűsítése és egy napelem rendszer kiépítése, megtérülése napjainkban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

László Viktória (2020) Takarmányozási és tartási körülmények hatása a GMO-mentes tej előállítására. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Magony Gergely (2020) Quadcopter irányítására alkalmas rendszer tervezése és megvalósítása szenzorfúzió segítségével. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Major Ildikó (2020) Cink felhasználása sütőipari termékben. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Mayer Szilvia (2020) Biológiailag lebomló műanyag élelmiszeripari csomagolóanyagok fejlesztése és ezek helyzete Magyarországon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Meszlényi Tamás János (2020) Rovaralapú élelmiszerek fogyasztói megítélése hazánkban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Micheli Ferenc (1999) A motorkerékpár története és fejlődése. BA/Bsc, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola.

Mochnács Mihály (2018) Kísérleti szennyezett olaj újrahasznosító berendezés vezérlése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár Bertalan (2020) Zöldségfélék termesztéstechnológiájának elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár Dániel (2020) Biometrikus azonosítás alapú gépjármű indításgátló rendszer megvalósítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mándli Balázs (2010) Banki, pénzügyi információs rendszerek Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Módra Csaba (2020) Pénzérme osztályozó rendszer megvalósítása akusztikai jellemzők segítségével. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy Ferenc (2020) Minőségellenőrzések során feltárt raszterméreti problémák és erre irányuló intézkedések. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy Gergő (2020) A forgalomirányítás a MÁV életében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Németh Zita Réka (2020) Ipari mosoda gőzellátásának tervezése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Patkó Annamária (2020) Bio és hagyományos zöldség és gyümölcslevek összehasonlítása. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Prcic Alen (2020) Szállítóberendezés megvalósítása méréstől függő útválasztással. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pál Dávid (2020) Az SZTE ÁOK Petri Gábor klinikai tömb haemodinamikai és elektrofiziológiai kezelőinek steril levegőellátását biztosító légkezelő berendezés áttervezése, az üzembiztonság és karbantarthatóság növelése érdekében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pál Gabriella (2020) Tejtermelésre alapozott családi gazdaság működésének bemutatása, fejlesztési lehetőségeinek feltérképezése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rafael Bence (2020) A vitaminok ismerete és hatásainak megítélése a Mérnöki Kar hallgatói körében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Rupp Zoltán (2020) Egy mikrovállalkozás fejlődésének folyamata (Monelly Kft.). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rózsa Csaba (2020) TPM bevezetés a ContiTech Rubber Industrial Kft. Szegedi telephelyén. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Simonyi Krisztina (2020) Különböző összetételű virslik kedveltségi vizsgálata és jelentőségük a fogyasztók körében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Sustyák Dóra (2020) A folyamatos továbbfejlesztés megvalósítása a minőségirányítási és élelmiszerbiztonsági rendszer segítségével tejfeldolgozó mikrovállakozásnál. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sutyinszki János (2020) Adatgyűjtő rendszer tervezése és megvalósítása állattenyésztő telep termelésének ellenőrzése és optimalizálása céljából. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabad Alex (2020) Magas fehérje tartalmú müzliszeletek kifejlesztése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó Tamás (2020) Illóolajjal kezelt eperminták gázkromatográfiás vizsgálata. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szerencsés Szabolcs Gyula (2020) Működtetési paraméterek hatásvizsgálata szennyvizek vibrációs membránszeparációjában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szijjártó Kitti (2020) Különböző ízesítéssel, sous-vide eljárással készült csirkehús termékek fejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szilágyi Zsuzsanna (2020) Magas energia- és fehérjetartalmú diéta kialakítása. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szrnka Zoltán (2020) Fehérjével dúsított kávéital. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szécsi Tamás (2020) Otto-motor körfolyamatába víz befecskendezés hatásának vizsgálata. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sárközy Henrietta (2020) A hagyományos fagyasztás teljes tojáslé tulajdonságaira gyakorolt hatása. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Sóki Tamás (2020) DMC kód alapú automatizált vizuális ellenőrző rendszer megvalósítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Takács Ádám (2020) Extrudergép beüzemelése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Tari Balázs (2020) Méhészetben alkalmazott fúvógép fejlesztése, avagy megújuló energiaforráson alapuló hajtásrendszer megvalósítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Timár Dávid (2020) Különböző csomagolású nyers pulykahús mikrobiológiai és kereskedelmi összehasonlítása. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Tolmácsi Tamás (2020) Mikotoxin szennyezettség vizsgálata a malmi őrléstechnológia során. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth Bendegúz (2018) Szupravezetésen alapuló egyfoton detektorok optimalizálása kvantuminformatika és orvosi felhasználásra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth Mónika (2020) Az almatörköly hatása a kenyér állományra. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Uhrin Dávid (2019) Forgatás nélküli talajművelés technológia vizsgálata a Dél-keleti régióban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga Enikő (2020) Rizssütemények készítése és háziasítása hazai barackkal. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga Zoltán (2020) A földeáki könyvtár szerepe a helyi közéletben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga Ádám (2019) Vasútfelújítási munkák során keletkező hulladékok további felhasználásának lehetőségei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga-Szalai Judit Margit (2020) Magyarországi ökoközösségek jellemzése fenntarthatósági szempontból. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Varjasi-Kispéter Norbert (2020) Nonprofit szervezetek társadalomra és gazdaságra gyakorolt hatása Domaszéken A településen fogható helyi érdekeltségű televízió működésén keresztül vizsgálva. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Zakupszki Zita Boglárka (2020) Gluténmentes lisztek keményítőtartalmának polarimetriás módszerrel történő meghatározásának kidolgozása. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Zsótér Edit (2019) Egy Ópusztaszeri étterem beruházásának gazdaságossági vizsgálata, figyelemben véve az NPV, IRR, PI, PB, és diszkontált megtérülési időt. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ódor Henrietta (2020) Vörösáru sótartalmának csökkentése zabkorpa felhasználásával. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2021. március 8. 01:04:26 CET.