Item where specialization "néprajz" and date of item 2014

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Creators | No Grouping
Jump to: B | C | F | G | H | K | L | M | N | O | P | S
Number of items: 21.

B

Berta Csilla (2014) A burját testrésznevek morfológiai, szemantikai vizsgálata és párhuzamainak bemutatása magyar szólások és közmondások alapján. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

C

Csuri Szandra (2014) Tánciskola és táncmesterség Kiskunmajsán és környékén a XX. században. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

F

Fehér Nóra (2014) Nagyböjti és húsvéti táplálkozás a délvidéki Ada községben (Interetnikus kapcsolatokból eredő változások vizsgálata az ünnepi táplálkozásban). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

G

Garamvölgyi Anett (2014) Kapuvár népdalainak alakulása az idő szent és profán kettősségének tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gulyás Ferenc (2014) A citera hangszercsalád története és szerepe a zenekultúrában az ókortól napjainkig. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

H

Hegedűs Krisztián Béla (2014) A kunszentmártoni méhészek egyesületi életének változásai az első méhészegyesület megalapításától napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kovács Dóra (2014) "Női szemmel" - Páros táncok elemzése és értelmezése az erdélyi Magyarózdon (1969-2014). MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kürtösi Enikő Andrea (2014) Generációs változások a Kecskemét Táncegyüttesben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

L

Laczkó Szilvia (2014) Tánckultúra Vadnán az 1900-as évek elejétől napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Legeza Borbála (2014) Megélhetési stratégiák a szocialista korszak magyarországi falvaiban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

M

Márton Dorottya (2014) A Szent Család egyiptomi menekülésének motívumai Varga Lajos Verses Szentírás című művében és a folklórban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mészáros Tímea (2014) A kapuvári női viselet vizsgálata, a test technikáinak vonatkozásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagyillés Anikó (2014) A Haza oltárán. Az első világháborús hőskultusz szegedi emlékhelyei és rítusai. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

O

Orosz Júlia (2014) Szimbólumok és kommunikáció viszonya a Tengri Közösség gyógyító tevékenységében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

P

Pajor Katalin (2014) A Törökszentmiklósi kéziratos füzet. A füzetben található népmesék folklorisztikai elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

S

Schipek Barbara (2014) Boldog Margit című folyóirat elemzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sipos Bernadette (2014) A jégen könnyebb aratni. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sztáry Erika (2014) "A szegedi papucsnak nincsen párja" avagy egy viselet útja a hungarikummá válásig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szőnyi Vivien (2014) A magyarországi táncházmozgalom hatása egy moldvai csángó település tánckultúrájára. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs Brigitta (2014) A zöldágállítás szokása Alcsíkban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Sándor Enikő (2014) Élet a humor mögött. Other, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2021. március 7. 07:26:01 CET.