Item where specialization "jogász" and date of item 2020

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | No Grouping
Jump to: A | B | C | D | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V | Z | Á | Ö
Number of items: 114.

A

Altdorfer, Kristóf Mátyás (2020) A hegyközségi törvények összehasonlító elemzése, különös tekintettel a hegybíró jogállásának változásaira. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Antal, Julianna (2020) Az elítélt nők jogi helyzete. Anyák élete a rácsok mögött. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

B

Babos, Máté (2020) A cégbejegyzési eljárás szabályai Magyarországon és a környező országokban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Dávid Gábor (2020) Sport és büntetőjog. A fogadási csalások büntetőjogi és más jogági megítélése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Eszter (2020) Reintegrációs törekvések a magyar büntetés-végrehajtásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh, Judit Ilona (2020) Az előkészítő ülés a gyakorlatban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Balázs, Barbara (2020) A bírósági jogalkalmazás változása a gondnokság alá helyezési perekben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Balázs, Bence Tibor (2020) A munkáltatás és az oktatás, mint reintegrációs eszközök. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Barányi, Bella (2020) A váltott elhelyezés. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Benyikné Huszár, Ágota (2020) A szülői felügyeleti jog rendezésének lehetőségei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Berecz, Martin (2020) Közjog és magánjog elhatárolása - a MAVIR által kezelt pénzeszközök problémája. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Berta, Ildikó (2020) A részvénytársaságok alapítása és bejegyzése, valamint a részvényekre vonatkozó általános szabályok. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bimbó, Bianka (2020) Erdély magyar népessége 1869-2011 között. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Birkás, Hella (2020) Megújuló energiaforrások szabályozási háttere különös tekintettel a napenergiára. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bródi, Áron János (2020) A körhintacsalás büntetőjogi megítélése az Európai Unió Bíróságának joggyakorlata tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bujdosó, Gréta (2020) A kábítószer birtoklása és az ahhoz kapcsolódó kábítószer-bűnözés kriminológiai vizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bus, András Gábor (2020) Az ingatlan-nyilvántartás közhitelességének alapelve a bírói joggyakorlatban a jóhiszemű és ellenérték fejében szerző szempontjából. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bálint, László (2020) A magyar katona fegyelmi és büntetőjogifelelősségre vonásának anyagi jogi keretei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Békési, Orsolya (2020) A roma lakosság integrációjának bemutatása a demográfia és statisztika eszközeivel. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

C

Chugyik, Bettina (2020) A tájékoztatáshoz való jog a pénzügyi fogyasztóvédelemben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csapó, Gábor (2020) A kábítószer és a bűnözés a bódult állapotban történő járművezetés kapcsán és annak bizonyítási nehézségei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csjernyik, Timea (2020) Social media az egyes alapjogok tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Csordás, Balázs (2020) Az új pszichoaktív anyaggal visszaélés és büntetőjogi értékelése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

D

Dani, Róbert (2020) Vagyon elleni erőszakos bűncselekmények. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Domokos, Hedvig (2020) Az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények miatti kártalanítási eljárás eljárási kérdései. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Dorogi, Nóra (2020) A halálbüntetés és végrehajtása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

F

Frank, Zsanett (2020) Az ügyfél jogorvoslathoz való joga a közigazgatásban, különös tekintettel a közigazgatási perre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Frech, Dániel József (2020) Nyilvánosság és tájékoztatás a büntetőeljárás bírósági szakaszában, különös tekintettel a személyiségi jogok megsértésére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Futaki, Zsófia (2020) A szexuális önrendelkezés elleni bűncselekmények. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

G

Gelencsér, Dóra (2020) A bántalmazás hatása a nők erőszakos bűnelkövetésére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gruda, Judit (2020) Gyógyulási esély a hazai egészségügyi kártérítési perekben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gubacsi, Ildikó (2020) Gyermeki jogok Magyarországon, különös tekintettel a gyermekjogi jelentésre és a Gyermeki Jogok Bizottságának záró észrevételeire. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gyulai-Nagy, Zoltán (2020) A nemzetközi ügyvédi irodák jogi szabályozása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gyuris, Gerda (2020) A gyermek jogainak érvényesülése a válás során. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

H

Halasi, Bence (2020) A gondnoksági perek aktuális kérdései. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hegedűs, Zsófia Katalin (2020) Megújuló energiaforrások szabályozásának kialakulása, jogszabályi háttere. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Holecska, Zsófia (2020) A helyi önkormányzati képviselők jogállása a méltatlanság tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Homonnai, Renátó (2020) A korlátolt felelősségű társaságok üzletrész-átruházásának esetei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Blanka (2020) Anomáliák a nevelőszülői hálózat rendszerének működésében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

I

Insticei, Dorottya (2020) Z Generáció és a társkeresési, párválasztási szokások megváltozása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

J

Juhász, József Péter (2020) Lakásviszonyok, lakáshelyzet, lakásélet-minőség ma, nemzetközi összehasonlításban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kalmárné Katona, Éva (2020) A földműves nyilvántartás bevezetésének következményei a mező- és erdőgazdasági földek tulajdonszerzésére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kardos, Vivien Kata (2020) Adatvédelmi tudatosság a joghallgatók körében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kaszás, Ildikó (2020) Migrációs kérdések Írországban különös tekintettel a kelet-európai bevándorlókra és a magyarság demográfiai jellemzőire. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Katona, Norbert (2020) A rablás, valamint annak elhatárolása a lopástól és más vagyon elleni erőszakos bűncselekményektől. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Király, Enikő Bianka (2020) Az egészséges környezethez való jog védelme az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Király, Tamás Levente (2020) A nemzeti földalapba tartozó földrészletek hasznosításának szabályai a gyakorlatban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kispéter, Anna (2020) A büntetőeljárás gyorsítását célzó jogintézmények az új büntetőeljárási törvényben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Laura Olga (2020) Az új Polgári Perrendtartás hatásai a peres eljárások időszerűségére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Sándor (2020) Katasztrófavédelmi közreműködés az általános szakhatósági, valamint a tűzvizsgálati hatósági eljárásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Tivadar (2020) Az önvezető járművek büntetőjogi vonatkozásai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Klucsai, Nóra (2020) A fogyasztók védelme a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokkal szemben, különös tekintettel a csalogató reklámra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kohári, Beáta (2020) A szabadságvesztés-büntetésüket töltő női elítéltek. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Korponai, Nelli (2020) A munkaviszony megszüntetése, különös tekintettel a felmondásra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, László (2020) Közúti baleset gondatlan okozása a gyalogos elütések vizsgálatának tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Szabolcs (2020) A javítóintézeti nevelés végrehajtása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kreiniker, Tamás (2020) Az e-mobilitás jogi szabályozása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Krett, Krisztina Vivien (2020) A rendszer fogságában: Az örökbefogadás, mint lehetséges kiút. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kránicz, Edit (2020) A védelem jogának érvényesülése a büntetőeljárásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kurth, Endre Tibor (2020) A Vatikán nemzetközi jogi helyzete. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Káli, Dávid (2020) A vezető tisztségviselő felelőssége. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kárnyáczki, Viktória (2020) A pénzmosás, különös tekintettel a luxuspiac felhasználásával megvalósuló bűnkapcsolati cselekményekre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kárász, Hunor Mátyás (2020) Az önvezető járművek szabályozása és annak jövőbeli kihívásai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kókai, Csilla (2020) Az élelmiszerek kettős minőségének jogi megítélése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

L

Laczi, Zoltán (2020) Közigazgatási bírságról szóló határozat elleni fellebbezés és bírósági felülvizsgálata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lévai, Zsanett (2020) Családbarát munkahely. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

M

Magon, Lilla (2020) Környezetbarát termékjelzés. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Marton, Ronald (2020) Kamerás megfigyelőrendszer jogi szabályozása különösen a GDPR vonatkozásában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Maróti, Gréta (2020) A kóros elmeállapot megállapítását eredményező elmebeli rendellenességek büntetőjogi megítélése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mihó, Máté (2020) Az életfogytig tartó és a hosszútartamú szabadságvesztés végrehajtása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Miskolczi, Zsolt (2020) A magyar védjegyjog hatályos szabályozása és a földrajzi árujelzők. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mészáros, Hajnalka (2020) A modern üzleti élet mozgatórugója: a felhasználói profilalkotás. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mészáros, János (2020) A közhitelesség elve az ingatlan-nyilvántartásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagy, Denis (2020) Környezeti tárgyú ügyek a nemzetközi bírói fórumok előtt. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagyné Kovács, Ágota (2020) Csanádpalota és Földeák község közigazgatása a dualizmus korában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nyerges, Panna (2020) Klímapolitika és klímavédelmi szabályozás, dekarbonizációs stratégiák. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Németh, Réka (2020) A know-how transzferek. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

O

Oláh, Ágnes Anikó (2020) Mezőgazdasági földek tulajdonszerzése, különös tekintettel az elővásárlási jog szabályozására. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

P

Pallai, Tamás (2020) Az egészséges környezethez való jog érvényesülése az emberi jogok regionális védelme keretében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Papp, Csaba István (2020) A községek feletti felügyeleti jog gyakorlása Csanád vármegyében a dualizmus időszakában (1886-1900). Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pfeiffer, Dorottya Ildikó (2020) Előkészítő ülés az új büntetőeljárási törvényben. Kompromisszum vagy megalkuvás? Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pigniczki, Panka Petra (2020) Fogyasztói igényérvényesítés pereskedés nélkül – A békéltető testületek tevékenységének bemutatása a törvénymódosítási javaslataikon és a vonatkozó bírósági joggyakorlaton keresztül. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pintér, Anita (2020) A házassági perek aktuális kérdései. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pusztai, Petra (2020) A javítóintézeti nevelés végrehajtása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

R

Rácz, Ágnes (2020) A fogyasztók védelmének jogi eszközei a pénzügyi szektorban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

S

Stricz, Walter Roland (2020) A hozzájárulás elemzése az általános adatvédelmi rendelet után. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Bernadett (2020) Versenytilalmi megállapodások. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Tibor (2020) Munkaszerződésről általában, különös tekintettel az atipikus foglalkoztatásokra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Vivien (2020) A társas bűnelkövetési alakzatok a hazai büntetőjogban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szalóky, Béla (2020) A lakhatáshoz való jog a magyar és nemzetközi szabályozásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szarvas, Áron (2020) A kormányzati szolgálati jogviszony jellemzői, különös tekintettel az etikai felelősség és fegyelmi felelősség vonatkozásában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szecskó, Enikő (2020) Az információs szabadságjogok érvényesülése a rendvédelemben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szomor, Zsófia Anna (2020) Leplezett eszközök a büntetőeljárásban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szász, Evelin (2020) A munkaviszony megszüntetése, különös tekintettel az azonnali hatályú munkaviszony megszüntetésére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Székács, Réka Orsolya (2020) A fiatalkorúak szabadságvesztés-büntetésének végrehajtása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szűcs, Patrik (2020) Az ingatlan-nyilvántartás alapelvei, különös tekintettel a közhitelesség elvére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Sántha, Luca Kamilla (2020) Jog és irodalom Shakespeare műveiben: a reneszánsz családi jog. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Sóber, Patrik (2020) Az agrár alaptámogatási rendszer fejlődése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

T

Takács, Emőke (2020) Az okirattal kapcsolatos bűncselekmények minősítési rendszere. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Toldi, Zsolt (2020) A gyermeki jogok érvényesülése Magyarországon, valamint a helyi család- és gyermekjóléti szolgálatok ezzel kapcsolatos tevékenységének bemutatása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tomka, Sára (2020) A különélő szülő lehetőségei a kapcsolattartás akadályozása esetén. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Máté (2020) Vad és gépjármű ütközésének felelősségi kérdései. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Túri, Zsófia (2020) A vállalkozás indításának jogi kérdései, különös tekintettel a startupokra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

V

Valics, Noémi (2020) A magzati élet büntetőjogi védelméről. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Szilárd Kristóf (2020) Magyarország népesedéstörténete, különös tekintettel a XVIII. század során bekövetkező demográfiai változásokra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Vivien (2020) Az Ingatlan-nyilvántartás alapelvei. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Varga, Zita (2020) A műszaki innováció védelmének jogi eszközei, a know-how és a szabadalom az üzleti életben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Varsandán Széni, Ildikó (2020) A családok helyzete. A Békés megyében gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló gyermekek vérszerinti családjainak helyzete a statisztikai adatok tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vasasné Pataji, Anikó Éva (2020) A női elítéltek helyzete a büntetés-végrehajtási intézetekben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Z

Zolnay, Zsolt Zalán (2020) Az új pszichoaktív anyagok büntetőjogi értékelése és a kábító hatású anyagok fogyasztásához való jog korlátozása az emberi méltósághoz való jog tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Zsurzsa, Zsolt József (2020) A bírósági jogkörben okozott kárért való felelősség és az ügyvédi felelősség összehasonlítása a felelősségi mérce szempontjából. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Á

Ács, Sára (2020) A tárgyalótermen kívül - mediáció, különös tekintettel a családi konfliktusokra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Árvai, Gergő (2020) A magyar termőföld-szabályozás egyes jogi problémái, különös tekintettel az osztatlan közös tulajdonban álló termőföldterületek helyzetére. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ö

Ökrös, Darinka (2020) Az elítéltek vallásgyakorláshoz fűződő joga. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2024. április 16. 09:05:13 CEST.