Item where faculty "Faculty of Economics and Business Administration" and date of item 2014

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Creators | No Grouping
Jump to: A | B | C | D | E | F | G | H | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z | Á | Ö
Number of items: 107.

A

Aczélné Szabó Erika (2014) Segélyezés a világgazdaságban. Fókuszban Afrika: ártalmas vagy hasznos? MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Antal Szabolcs (2014) A magyar labdarúgás finanszírozási aspektusai az infrastrukturális beruházások tükrében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Asztalos Barbara (2014) Az állam szerepe a hitelezésben a pénzügyi és gazdasági válság tükrében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

B

Bakos Titanilla (2014) Bootstrapping, a kis- és középvállalkozások finanszírozásának újabb megközelítése, és annak vizsgálata különös tekintettel a Dél-Alföldi régióra. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Balla Anett (2014) Harc a Napért: Kína, az Európai Unió, és az Amerikai Egyesült Államok kereskedelmi vitái és annak háttere. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Balogh Szilvia (2014) A beáramló külföldi tőke hatása a fejlődésre Latin-Amerikában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Balázs Ádám (2014) A magyar egészségügy problémáinak és a Semmelweis Terv menti reformkísérletnek vizsgálata a Dél-Alföldi Régióban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Baranyiné Hutai Anikó (2014) A precíziós mezőgazdaság elterjedésének vizsgálata és a kapcsolódó marketingkommunikáció szükségességének bizonyítása. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Bata Rebeka (2014) Helyi nyüzsgés és globális csatornák a klaszterek működésében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Bencze Nóra (2014) A magyar gépjármű biztosítások rendszere, szabályozási keretei és piaci helyzetének elemzése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Bene Áron László (2014) Pénzügyi kultúra és a gazdasági válság hatásai Magyarországon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Benkó Noémi (2014) A BRICS országok fejlődése és növekedésüket hátráltató tényezők. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Bera András (2014) A környezetvédelmi adóreform általános kérdései és magyarországi vonatkozásai. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Blaskovics Barbara (2014) A lakossági devizahitelezés tündöklése és bukása. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

C

Csabai Róbert (2014) A nemzetközi adóelkerülés elleni küzdelem napjainkban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Csizmadia Dorottya (2014) Békéscsaba Belváros revitalizációja, mint sikeres közpolitikai program. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Csizmadiné Oman Ágnes (2014) A szuverén kockázatok elemzése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Csíkos Anita (2014) Az önkormányzatok eladósodásának vizsgálata és az állami adósságátvállalás. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Csővári Barbara (2014) A súlyos szegénység és éhínség megszüntetése a fejlődő országokban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

D

Dancsik Bálint (2014) Gondolatok a pénzügyi rendszer (in)stabilitásáról. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Derecskey Zsolt Attila (2014) A magyarországi szakképzés jelene a szakpolitikai kihívások tükrében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Domonkos Bianka (2014) Emberi erőforrások menedzselése különös tekintettel az ösztönzésre és motiválásra. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Dér Melinda (2014) Közfoglalkoztatás mint speciális foglalkoztatás- és társadalompolitikai eszköz. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

E

Erdélyi Éva (2014) A takarékszövetkezetek helyzete a mai magyar bankrendszerben. Az integráció jelentősége. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

F

Farkas Anikó (2014) A világ vezető jegybankjai monetáris politikai szabályozásának összehasonlítása a válság előtt és után. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Fazekas Anita (2014) Az elektronikus toborzás jellemzői a Dél-alföldi régióban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Ferencz Brigitta (2014) A hazai Y generáció egészségtudatossággal kapcsolatos fogyasztói attitűdjei. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Fokti Krisztina (2014) Értékelköteleződés és az állampolgári részvétel jelentősége: A részvételi backcasting módszere. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

G

Grajczár Krisztina (2014) A MERCOSUR hatása az argentin-brazil kapcsolatrendszer bővülésére. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Gyuricza Kitti (2014) Az újjászülető kézművesség marketingstratégiája. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Gyurkovics János (2014) Egyetemek és tudományos parkok szerepe a helyi gazdaságfejlesztésben: Szeged lehetőségei. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Gémes Ivett Vivien (2014) Szentes városi uszodaépítés. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

H

Hodur Sára Veronika (2014) A Reál Hungária Élelmiszer Kft. kereskedelmi márkás termékeinek fejlesztési lehetőségei. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Hüvös Magdolna Ágnes (2014) Téli közfoglalkoztatás keretein belül megvalósuló szakmai képzések a Csongrád megyei tankerület szervezésében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Hős Adrienn (2014) Egészségturisztikai fejlesztések Csongrád megyében. A makói fürdőfejlesztés gazdasági, társadalmi hatásvizsgálata. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

J

Juhász Hajnalka (2014) A közigazgatási reform Magyarországon. Csongrád megye. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász Péter János (2014) Miért pont a háztartások? A magyar hitelpiacok struktúrájának vizsgálata. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász Sándor (2014) Tudáshálózat elemzés és klaszterfejlesztés. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kaliczka Renáta (2014) Kína-Afrika politika: Kínai külföldi működőtőke-befektetések hatása a szubszaharai Afrika fejlődésére. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kallai Zoltán (2014) Társadalmi részvétel a helyi gazdaságfejlesztésben. A hazai gyakorlat kritikai értékelése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kerekes Mónika (2014) Az Európai Unió állami támogatási politikájának alakulása a pénzügyi szektorban a válság idején. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kerekes Nikolett (2014) Magyarország a migráció fényében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kruzslicz Judit (2014) A kínai luxusfogyasztók. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

L

Lieszkovszky József Pál (2014) A fekete-afrikai városfejlődés várostípusainak a migrációban és a harmadik világbeli urbanizációban betöltött szerepe. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Lung Dusán Péter (2014) Környezetszennyezés csökkentése adóreformok segítségével. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

László Attila (2014) A dinamikus kapcsolati képességek vizsgálata klinikai egyetemi-ipari kutatás-fejlesztési együttműködésekben. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

M

Magony Alexandra (2014) Iparági tudás jellemzői- vizsgálat a szegedi szoftveriparban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Monostori Ádám (2014) Napjaink hatékony reklámozási formáinak elemzése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Márton Brigitta (2014) Az egykulcsos személyi jövedelemadó. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Mészáros Annabella (2014) Nem elég jónak lenni, annak is kell látszani! Avagy a csongrád megyei kis- és középvállalkozások marketing gyakorlata. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Mészáros-Tanács Anett (2014) Domaszék – Egy fiatal település a fiatalokért. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Móra Dániel (2014) A monetáris transzmisszió hatékonyságának vizsgálata Magyarországon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Mórocz Enikő (2014) A színek adnak új jelentéstartalmat a márkáknak? MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagy Enikő (2014) Elégedettségi felmérés a Brico S Kft. fogyasztóinak körében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy Adrienn (2014) A magyarországi LEADER program jelentősége a 2007-2013 közötti időszak vidékfejlesztési politikáján keresztül. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy Gábor (2014) Magyar államadósság – Gyógyíthatatlan betegség? MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy Krisztina Katalin (2014) Olasz befektetések Magyarországon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagyberivói-Boér Ákos (2014) Civilizáció és egészség. A társadalmi fejlődés és az egészség kapcsolatának elemzése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Nguyen Thi Hai Yen (2014) Az vagy, amit megosztasz! Avagy hogyan hat a közösségi média az új generációkra és a fogyasztási szokásaikra? MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

O

Orosz Attila (2014) A Sole-MiZo Zrt. szerbiai telephelyválasztásának elemzése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

P

Pataki Csilla Etelka (2014) A fiatalok elérésének új útja. A vállalkozások közösségi média marketingje. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Polyák Orsolya (2014) A vállalatfinanszírozás XXI. századi forradalma: a tömegfinanszírozás. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Prónay Bence (2014) Nekünk a Balaton a Riviéra? Magyar fiatalok turisztikai életstílus vizsgálata. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Pál Alexandra (2014) A felnőttkoron innen, kamaszkoron túl. Változó életstílus és fogyasztói magatartás a 18-35 éves fiatalok körében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

R

Rácz Attila (2014) Eladáshelyi és vásárláshelyi reklámozás a tetőtéri ablakgyártók piacán. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Rácz Dániel (2014) A befektetői kockázatészlelés vizsgálata a tőkegarantált alapokon keresztül. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

S

Seres Ágnes (2014) Megújuló energiaforrások felhasználására nyújtott támogatások gazdaságösztönző hatása. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Sihelnik Emese (2014) Kínán belüli regionális különbségek és a „nyitott ajtók” politikája. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Sikala Ákos (2014) Bázel III: Válasz vagy újabb kérdések? MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Sipos Diána Mária (2014) Másért vállalkozók. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó Brigitta (2014) Magyarország államadóssága és annak menedzselése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó Dóra (2014) A Környezetvédelmi Termékdíj 2012-es módosításai hatékonyságának elemzése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó István (2014) Az európai energiaszektor jövője. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó Tönki Albert (2014) A nem konvencionális olajtermelés hatása a világgazdasági rendszerre. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szendrei Attila (2014) A kiskunhalasi kistérség versenyképessége. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szendrei Ádám (2014) A gyermekcélú megtakarításokhoz kapcsolódó szülői attitűdök és motivációk vizsgálata. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szikszai Csaba (2014) A magyar nyugdíjrendszer felépítése, működése, hibái. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szrnka Ágnes (2014) A degrowth mozgalom vizsgálata és szerepe az élelmiszerellátásban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Sztankó Gabriella (2014) Tudástól a tudományos parkig Szeged kutatás-fejlesztési és képzési profiljának vizsgálata. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szurovecz Réka Ágnes (2014) Az Összamerikai Szabadkereskedelmi Térség lehetséges hatása Brazíliára. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Székelyhidi Zsófia (2014) Az EU tudásalapú gazdasága és a versenyszabályozás innovációt támogató szerepe. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szél József (2014) A tőkepiaci fertőzés hatása egy diverzifikált portfólió szerkezetére. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szögi Rita (2014) A kis- és középvállalkozások szerepe és fejlesztési lehetőségiek az életciklus tükrében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szöllősi Ferenc Imréné (2014) A hazai önkormányzatok bevételei a rendszerváltástól napjainkig. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szügyi Anita (2014) Egyetemi-vállalati együttműködések vizsgálata a hálózati hatás és a szorosság nézőpontjából. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Sávai Marianna (2014) A BRICS országok és a külföldi közvetlen tőkebefektetések a pénzügyi globalizáció világában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Sódar Aliz (2014) Szent-Györgyi Albert C-vitamin termékcsalád piaci bevezetésének háttere. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

T

Takács Andrea (2014) Készpénztartásra ható tényezők Magyarországon és ezek ökonometriai elemzése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Tamasits Dóra (2014) Érzelem versus értelem: a márkaragaszkodás mozgatórugói. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Tari Emese (2014) A Formula1 Magyar Nagydíj országimázsra gyakorolt hatása. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Turi Edina (2014) Szegedi kistérség versenyképességi piramisa 2000-től napjainkig. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth Adrienn (2014) Üzleti lehetőségek a megújuló zeneiparban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth Brigitta Kinga (2014) Az ellátási láncok menedzsmentjének elméleti keretei és specifikus kérdései az autóiparban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth-Szeles Judit (2014) Munkaerő mobilitás az Európai Unióban és a 2004-es bővítés hatásai. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

U

Umenhoffer Dávid (2014) Az állam szerepvállalása a bankrendszer hitelezési tevékenységében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

V

Varga Katalin (2014) Önkormányzati gazdálkodás Magyarországon – adósságkonszolidáció. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga György (2014) Európai Uniós pályázatok a felsőoktatásban, a Szegedi Tudományegyetem portfolióján keresztül. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Varga Ákos András (2014) Egyéni környezettudatosság vizsgálata az Orosházi kistérségben. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Vári Ádám (2014) A nemkonvencionális monetáris politikai eszközök alkalmazása a globális pénzügyi válságot követően. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Vízi Orsolya Márta (2014) Védhető-e a virtuális énem? - Személyes adatok védelme az interneten. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

W

Walter Tímea (2014) Az etikaorientált banktevékenység elemzése komplex megközelítésben. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Z

Zsidó Éva (2014) A Millenniumi Fejlesztési Célok eredményei – különös tekintettel a gyermekek életének alakulására. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Zsiros János (2014) Európai Uniós támogatások, az állami költségvetés és a pályázati elszámolások összefüggései a Szegedi Tudományegyetemen megvalósult projektek bemutatásával. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Zsolnai Gábor (2014) In-game advertising szabad- és zárttéri reklámok, valamint product placement a videojátékokban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Zsámboki Árpád (2014) A szakértői tudáson túl. A laikusok részvételének jelentősége a fejlesztéspolitikai döntéshozatalban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Á

Ábrahám Petra (2014) A szimbolikus fogyasztás és a divat. A közösségi oldalak szerepe a divatterjedésben. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Ö

Ördögh Dániel Dezső (2014) Adminisztráció és adóteher csökkentő törekvések a kis- és középvállalkozások adórendszerében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2019. június 17. 22:02:38 CEST.