Item where department "Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszék" and date of item 2012

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | No Grouping
Jump to: A | B | D | F | G | H | J | K | L | M | N | P | S | T | V | Z | Á
Number of items: 49.

A

Aranyás, Dóra (2012) A kísérleti animációs film nyomában : animáció - trip. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Asztalos, Dóra (2012) Christopher Nolan: A megszállottság megszállotja. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

B

Bende, Nikolett (2012) A hatvanas évek végi Amerikájának reprezentációja Milos Forman: Hair és Julie Taymor: Across the Universe című filmeken keresztül. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Benedek, Leila (2012) „Egymást keresztező vonalak hálójában” : Metanarratív eljárások, Italo Calvino Ha egy téli éjszakán egy utazó című művében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bányai, Viktória (2012) A technikai képrögzítés kultúrtörténeti szerepének tanítási metódusai és a kreativitásra gyakorolt hatásuk. A mozgóképolvasás és mozgóképelemzés készségének fejlesztő gyakorlata és a kreativitásra gyakorolt hatása a 14-18 éves korosztályi csoportokban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

D

Dudás, Andrea (2012) Pálfi György: Taxidermia című filmjének adaptációs elemzése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Dudás, Barbara (2012) Játék és film határok nélkül. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

F

Forró, Erika (2012) Intertextualitás és archetípusok a Harry Potter regényekben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Frankó, Máté (2012) „Elmélet filmben kifejtve” - szemiotika és médiatudománya hetvenes, nyolcvanas évek magyar, irodalmi alkotást adaptáló kísérleti filmjeiben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fritz, Andrea (2012) Kép-szöveg viszonyok a „Hajótörésében (Julian Barnes: A világ története 10 és 1/2 fejezetben, 5. fejezet). Masters, Szegedi Tudományegyetem.

G

Grománé Szabó, Judit (2012) A posztmodem zombifilm paródiák esetei. A Haláli hullák hajnala, a Zombieland és a Terrorbolygó parodisztikus közlésmódjai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gyöngyösi, Nikolett (2012) Csakis korlátolt számú kézirat”: Erotikus/pornográf sajátságok vizsgálata Tersánszky Józsi Jenő Tullia című kéziratában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gáspár, Anna (2012) Az elfojtott visszatérése a Twin Peaks-ben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Gáspár, Szandra (2012) Motívumok József Attila költészetében - tenger, nő, éjszaka. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

H

Hegedűs, Gabriella (2012) Struktúra, egység és kompozíció Sebastian Brant A Bolondok Hajója című művében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hevesi, Nóra (2012) A Disney paradigma felbomlása és új trendek térnyerése az egészestés animációs mesefilmekben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Valéria Etelka (2012) A The L Word című televíziós sorozat gender szempontú vizsgálata : a sorozatban megjelenő női szerepsémák. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

J

Janzsó, Nóra Hajna (2012) Az Iskola a határon című regény szereplőinek rendszere. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Barbara (2012) Doktor House és a detektívregények : Detektívvilág, a testképek és a narráció egy kortárs amerikai televízió-sorozatban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kapás, Zsolt Zsombor (2012) Propaganda és dokumentarizmus kapcsolata a kortárs amerikai dokumentumfilmben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kiatka, Eszter (2012) Márkus Judit színészi pályájának első szakasza : a hang, mint a művészi kifejezőeszközök egyik formája. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Ádám (2012) Szexualitás a jövőfilmekben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kozma, Eszter Andrea (2012) Kép és szöveg viszonyának vizsgálata Krasznahorkai László és Max Neumann ÁLLATVANBENT című kötetében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kállai, Ákos (2012) Alejandro Jodorowsky kegyetlenül szent intermedialitása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kónya, Ágnes (2012) Az improvizációs színház. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

L

Lantos, Dorottya (2012) A női és férfi szerepek a musicalben : a Mamma Mia! cimű filmen keresztül bemutatva. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lass, Péter (2012) A 21. századi rém : a francia és az angol horrorfilm újhulláma. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

M

Mochnács, Viktor (2012) Szerzőiség az animében, Ryutaro Nakamura munkái. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Moldvai, Lívia (2012) A festészet és a film viszonya Julie Taymor Frida című filmjének elemzése kapcsán. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagy, Márton Csaba (2012) A látható láthatatlan : a disszociatív személyiségzavar formanyelvi és narratív reprezentációja a filmben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Balázs (2012) Dexter: a sorozat traumája és szabályrendszere. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

P

Palásti, Kata (2012) Pedro Almodovar és a férfi karakterek kasztrálása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pugner, Edit (2012) Egy irodalmi mű filmes adaptációja: John Fowles - William Wyler: A lepkegyűjtő. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pászti, Olga (2012) Mondjam, vagy mutassam? : a sci-fi zsáner elemeinek, ideológiáinak, filozófiájának, pszichológiájának bemutatása A sziget című filmen keresztül. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pólyák, Rita Lili (2012) Életre keltett festmények : Jan Vermeer életműve és a holland festészet jegyei a Leány Gyöngy Fülbevalóval című film tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

S

Salamon, Teodóra Eszter (2012) Női szexualitás Móricz Zsigmondi Arvalányok című művében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Sebestyén, Tamás (2012) A protézissel roncsolt test a cyberpunkban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szegedi, Zsolt (2012) Műfajok és archetípusok a King Kong mítoszban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szigili, Andrea (2012) Kép és szöveg viszonyának vizsgálata Nádas Péter Saját halál című kötetében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szilágyi, Barbara (2012) A változó zombi-horror : - A harmadik szintű metamorfózis kialakulása a Resident Evil filmekben -. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szilágyi, Petra (2012) Lars von Trier, a posztmodern Antikrisztus : a Dogma 95 mozgalom, műfajiság és nőiség egy életműbe sűrítve. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Sziman, Lilla (2012) Adaptációs kérdések William Shakespeare Rómeó és Júlia című művének Baz Luhrman féle feldolgozásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Székely, Csilla (2012) A groteszk test David Lynch filmjeiben : Lynch sajátos motívumai az undor és a rettegés határain belül. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

T

Tóth, Kinga (2012) A Marilyn Manson-jelenség színházi olvasata. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth-Fehér, Brigitta Zsuzsanna (2012) Vizualizált regény, Tóték avagy Isten hozta Őrnagy Úr! Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóvizi, Edina (2012) A vámpír, mint kulturális idegen : a vámpírfilm megfiatalodása - Tinivámpírfilmek az ezredfordulón. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

V

Vígh, Imre (2012) Christopher Nolan Batman-filmjeinek kortárs tendenciái. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Z

Zsiros, Ádám (2012) Az szuperhős karakter átalakulása az amerikai mainstream képregényben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Á

Árki, Zsuzsanna (2012) Fanfiction - Régi vagy új? Masters, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2024. április 24. 08:38:10 CEST.