Item where department "Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék" and date of item 2001

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | No Grouping
Jump to: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | P | R | S | T | V | W | Z
Number of items: 137.

A

Antal, Edit (2001) A külföldiek munkavállalása Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Arany Tóth, Mariann (2001) A diszkrimináció tilalma az Európai Unió munkajogában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

B

Balog, Bernadett Anna (2001) Diszkrimináció a munkavállalásban - Nők egyenlősége. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Baranyi, Jánosné (2001) A nyugdíjrendszer kialakulása és szolgáltatásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bató, Bernadett (2001) A siker útján: az MRP győzelme (Munkavállalói Résztulajdonosi Program a Herendi Porcelánmanufaktúra Részvénytársaságnál). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Berényi, Petra (2001) Munkaügyi kapcsolatok a DUNAFERR Rt-ben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bodó, Annamária (2001) Kollektív szerződéses rendszer kialakulása és hatályosulása a hazai és nemzetközi gyakorlatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Boros, Ágnes (2001) Az időskorúak szociális ellátórendszere - kiemelten Szeged Megyei Jogú városban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bálint, Adrienn (2001) Szociális párbeszéd Csongrád megyében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Bánkúti, Ágnes (2001) Az Európai Unió egyéni munkajoga - Az Európai Bíróság jogalakító szerepének kiemelése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bónácz, Rita (2001) Öregségi nyugdíjrendszerünk változása, fejlődése a kezdetektől napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

C

Csató, Sándorné (2001) Az egészségügy és a kötelező egészségbiztosítás, szerepük a lakosság egészségi állapotában, ellátásában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Cserkúti, Zoltán (2001) A hajléktalanok munkaerőpiaci helyzete. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csillik, Tamás (2001) A biztosítási rendszer továbbfejlesztésének lehetőségei Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csákányi, Mónika (2001) A megváltozott munkaképességűek szociális ellátása, foglalkoztatási rehabilitáció. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Csávás, Margit (2001) Munkavállalói érdekvédelem Békés megyében a rendszerváltástól napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Czakó, Rita (2001) A foglalkoztatás növelésének új stratégiája az EU-ban a kis- és középvállalatok támogatásával. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Czakóné Vámos, Eszter (2001) A Vasutas Önkéntes Támogatási Alap története és gazdálkodása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Czin, Lászlóné (2001) A jogharmonizáció megvalósulása a munkajog területén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Czombos, Andrea (2001) A munkavállalók érdekeit védő jogi szabályozás a magyar munkajogban és az Európai Közösség jogában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

D

Darukáné Huszti, Andrea (2001) A munkavégzésre irányuló jogviszonyok fajtái, elhatárolása és létesítése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Dezső, Erzsébet (2001) A családi pótlék története az elmúlt huszonöt évben. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Drávucz, Zsuzsa (2001) A munkáltató és a reprezentatív szakszervezetek kapcsolata a MÁV Rt.-nél a bértárgyalások tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

E

Ember, Alex Frigyes (2001) Az esélyegyenlőség érvényesülésének néhány alapkérdése az EU munkajogában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

F

Fekete, Krisztina (2001) Munkaügyi kapcsolatok a rendszerváltás után Magyarországon (az Alföldi Porcelán Edénygyár Rt. tükrében). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ferenczi, Edéné (2001) A tranzitfoglalkoztatás, mint munkaerő piaci és társadalmi re/integráció Zala megyében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Ferenczi, Krisztina (2001) Egy multinacionális cég munkaügyi kapcsolatai (A Philips Kft. Components Személyügyi Osztályának tevékenysége a fizikai állományban foglalkoztatottak vonatkozásában). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Ficsor, Katalin (2001) Betegelégedettségi vizsgálat a Csongrádi megyei táppénzesek körében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fodorné Selényi, Szilvia (2001) A betegjogok érvényesülése Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fábián, Imréné (2001) Az öregség társadalmi kezelése a nyugdíjrendszerek tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Fölföldi, Klára (2001) A munkaviszony megszüntetése, különös tekintettel a munkáltatói rendes és rendkívüli felmondásra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Fülöp, Viktória (2001) Az USA nyugdíjrendszere és a reformjára irányuló javaslatok. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

G

Geri, András (2001) Változások az egészségbiztosítás készpénzellátásaiban a rendszerváltástól napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Gyevikiné dr. Szauter, Hilda (2001) Az európai integráció és a civil szervezetek. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Görög, Anita (2001) A magyar vasút történetének leghosszabb, kivételes sztrájkja, 1999-2000. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

H

Hajducsák, Lászlóné (2001) Az egészségügyi alapellátás megszervezése Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Halmágyi, Dr. Zoltán (2001) A közszolgálati vezetők munkajogi helyzete és munkajogi védelme. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Hevesi, Brigitta (2001) A Tisza Volán Rt. munkaügy kapcsolatai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth, Judit (2001) Munkanélküliség, munkanélküli-segélyezés és a fiatalok munkaerőpiaci helyzete Magyarországon 1990 és 1999 között. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hódosi, Viola (2001) Esélyegyenlőség nők és férfiak között. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Hőger, Anett (2001) Közeledés az egyesülésért? (A szakszervezeti konföderációk közötti kapcsolat alakulása a sajtó tükrében). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

I

Ilka, Andrea (2001) A munkavállaló munkaviszonyból származó kötelezettségei, vétkes megszegésének jogkövetkezményei. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

J

Jancsó, Katinka (2001) A munkanélküli sajátosságai Magyarországon, különös tekintettel a regionális eltérésekre. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Jenei, Angéla (2001) A munkaügyi viták és azok lehetséges megoldási módozatai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Andrea (2001) A személyek szabad mozgása az Európai Unióban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Evelyn (2001) A nyugdíjrendszer kialakulása, fejlődése és változása napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Nóra (2001) A munkaviszony megszűnése, megszüntetése, különös tekintettel a munkáltatói rendes és rendkívüli felmondásra. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász, Pálné (2001) A munkaügyi jogvita fogalma, jogi szabályozásának fejlődése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kaiserné Pajó, Ágnes (2001) A munka- és pihenőidő szabályozása az Európai Unióban és Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Karasz, Márta (2001) Néhány szó a hajléktalanokért. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kasza, Dorottya (2001) Családtámogatási ellátási formák Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kasza, Gáborné (2001) A család támogatását szolgáló rendszerek fejlődése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kecskés, dr. Tamás (2001) A csoportos létszámcsökkentés vizsgálata a MOL szegedi egységeiben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kis, Orsolya (2001) Szociális partnerek részvétele a közösségi és hazai foglalkoztatáspolitikában. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kisely, Ferencné (2001) Munkabalesetekkel kapcsolatos ellátási rendszer és felelősség a munkajogban és a társadalombiztosítási jogban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Dóra (2001) A munkavállaló kártérítési felelőssége. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss, Sándor (2001) Érdekegyeztetési hullámvölgy a MÁV-nál (2000. február). BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kocsis, Attila (2001) A munkanélküliség történeti áttekintése különös tekintettel a gazdaságpolitikai aspektusokra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kokavecz, István (2001) A magyarországi kollektív szerződések regisztrációs rendszerében rejlő továbblépési lehetőségek. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kolláthné Zsikó, Gyöngyi (2001) A magyarországi nyugdíjrendszer és szolgáltatásainak változása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Ferenc (2001) Az önkormányzatok által megállapított szociális ellátások. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, László (2001) Nyugdíjreform, különös tekintettel a nyugdíjpénztárak szerepére, jogi szabályozására. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kupás, Imre (2001) A foglalkozás-egészségügy az EU-csatlakozás tükrében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kurucsó, Andrea (2001) Rehabilitáció sokak kezében, de kinek a felelőssége? Előítélet. Szervezetlenség! BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Kázsmér, Sándorné (2001) Rendkívüli felmondás a bírói gyakorlatban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

L

Leinzinger, Enikő (2001) A rendőrség hivatásos állományú tagja fegyelmi felelősségének jogi alapproblémái. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

László, Zsanett (2001) A Munkábahelyezést Elősegítő Bizottság működése a gyakorlatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Lőrincz, Éva (2001) A munkaviszony megszüntetésének kérdései, különös tekintettel a rendes és rendkívüli felmondásra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

M

Majoros, Noémi (2001) A magyar nyugdíjrendszer alappillérei, a társadalombiztosítási nyugdíj ellenőrzése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Maróti, Renáta (2001) A magánnyugdíjrendszer alakulása Magyarországon - Az OTP magánnyugdíjpénztárak helyzete. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Megyeri, Dr. Zsuzsanna (2001) A rugalmas munkaidő a hazai és a nemzetközi jogi szabályozásban, továbbá a munkaügyi gyakorlatban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Merxné Kocsor, Veronika (2001) A nyugdíjszolgáltatások alapját képező nyilvántartási okmányok változása napjainkig. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Miklósi, Ilona (2001) Európai Szociális Karta. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mochnácsné Laczó, Judit (2001) A családi pótlék rendszere és annak változásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Must, Rita (2001) A terhességmegszakítás, különös tekintettel a fiatalkorúakra. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Muzsnay, Ágnes (2001) Az Európai Üzemi Tanács. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Mátra, Istvánné (2001) A gazdasági társaságok és tagjaik biztosítási és járulékfizetési kötelezettsége az 1975. évi II. törvény és az 1997. évi LXXX. törvény alapján. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagy, Krisztina (2001) Magánnyugdíjpénztárak Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy, Nóra (2001) Az élet, az egészség és testi épség védelme a munkajogban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Németh, Erika (2001) A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer keretében járó saját jogú nyugellátások. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Némethné Putnoky, Judit (2001) Önkormányzati segélyezés a fővárosban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Nóvé, Ildikó (2001) A magyar és a francia sztrájkjog összehasonlító elemzése. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

P

Papné Szabó, Mónika (2001) A szegénység problémájának leküzdése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp, Gábor (2001) Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat megalakulása, működése, eredményei Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Papp, Valter (2001) Az aktív fekvőbeteg-ellátás finanszírozásának időbeli változásai Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp, Zsuzsanna (2001) A munkanélküliség gazdasági, társadalmi aspektusai a világban és Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pintér, Dóra (2001) A társadalombiztosítás jogorvoslati rendszerének fejlődése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pálfy, Laura (2001) Egyenlő esélyek érvényesülése az Európai Unióban és Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pálné Habony, Alida (2001) A teljes munkaidő meghatározásának és jogi szabályozásának néhány elvi és gyakorlati kérdése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Páncél, Dr. Tibor (2001) Munkaügy ellenőrzés. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Pápai, Gábor (2001) Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátások jogszabályi változásai. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Pázmándy, Gáborné (2001) Az ápolás szerepe a betegellátásban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Péli, László (2001) A Szent István Egyetem, Gödöllő integrációja, s annak munkaügyi kérdései. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

R

Rehóné Polyák, Andrea (2001) Szolgálati idő és nyilvántartása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Rozsi, Andrea (2001) Krízisek és következményeik. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

S

Safarcsik, Teréz (2001) Munkavédelem a kereskedelem és a könnyűipar egyes területein. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sass, András Ernőné (2001) Közalkalmazotti jogviszony létesítése és a jogviszonyból származó jogok és kötelezettségek, különös tekintettel a közoktatás területén. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Schindler, Zsuzsanna (2001) A kábítószer fogyasztás megelőzése, kezelése az ifjúság-egészségügyi gondozás keretében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Simon, Ferenc (2001) A munkáltató kártérítési felelőssége. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Sréterné Pádár, Gyöngyi (2001) A közszolgálati jogviszony szabályozásának fejlődése, elhatárolása a munkaviszonytól és a közalkalmazotti jogviszonytól, valamint sajátosságai az egészségbiztosításban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Steigervald, Anna (2001) A családi pótlék rendszerének történeti áttekintése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Béláné (2001) A családtámogatások rendszere, múlt, jelen, jövő. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szalai, Elvira (2001) Az egészségnevelés, egészségmegőrzés szerepe a betegségek megelőzésében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szeghalmi, Annamária (2001) Az egyenlő esélyek érvényesülése az Európai Unió munkajogában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szikora, Tünde (2001) A köztisztviselők, a közalkalmazottak és a munkavállalók jogviszonyából eredő kötelezettségek vétkes megszegése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szilágyiné Pisztró, Marianna (2001) A közszolgálat szabályozásának fejlődése Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sztarahorszki, Bernadett (2001) A pályakezdő fiatalok helyzete napjainkban. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szécsényi-Nagy, Balázs (2001) A nyugdíjrendszerek sajátosságai és fejlődésük a nagyvilágban és Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Szél, András (2001) Kommunikáció és vezetői visszajelzések a társadalombiztosítás szervezetében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Sütő, György (2001) A magyar egészségügy reformjai és reformtörekvései. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

T

Takács, Béla (2001) Egészségügyi rendszerek nemzetközi összehasonlítása. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tolnai, Gábor (2001) A munkaidő szabályozása Magyarországon és az Európai Unió országaiban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Truzsi, Ágnes Eszter (2001) Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat munkája, hangsúlyozva a család- és gyermekvédelem jelentőségét. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tyavoda, Andrea (2001) A munkaerőpiaci képzéseknek a foglalkoztatáspolitikában betöltött szerepe Magyarországon és az Európai Unióban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Antal (2001) Nevelési ellátások rendszere, szerepvállalása a gyermeknevelés terheinek enyhítésében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Attila (2001) Az alternatív vitamegoldó rendszerek alkalmazási lehetőségei a munkajogban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Rita (2001) A keresztényszocialista szakszervezetek Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth, Éva (2001) A betegek jogai és a betegjogi képviselő. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth Szeles, Anita (2001) A makroszintű érdekegyeztetés Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Török, Annamária (2001) Nők és férfiak közötti munkajogi esélyegyenlőség az Európai Unióban és Magyarországon. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Törőcsik, Gábor (2001) A munkáltató kártérítési felelőssége, különös tekintettel az üzemi balesetre és foglalkozási betegségekre. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Túri, dr. Aranka (2001) A munkaviszony megszüntetése az európai jogharmonizáció tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Túri, Márta Magdolna (2001) Magánnyugdíjpénztári rendszer Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

V

Vankó, Csilla (2001) Pártok és szakszervezeti konföderációk kapcsolata 1989-1999. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vass, Réka (2001) Egy magyar kereskedelmi vállalat munkaügyi kapcsolatai - A személyzetfejlesztés helye és szerepe a Praktiker Magyarország Kft. szervezetében. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Veress, Krisztián (2001) A munkaidő és a kereseti időalap. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vincze, Kata (2001) Munkaügyi kapcsolatok a DÉMÁSZ Rt.-nél. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Vincze, dr. Kornélia (2001) A munkajogi anyagi felelősség elvi és gyakorlati kérdései. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vinczéné Tyukodi, Julianna (2001) Időskorúak ellátása Békésen. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Virág, Zsuzsanna (2001) Járványügyi tevékenység Magyarországon. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Váczi, Borbála (2001) A hostessek érdekvédelme. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Várvölgyi, Tímea (2001) A nők és a férfiak közötti esélyegyenlőség a munkajogban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Végh, Gabriella (2001) A személyek szabad áramlásának néhány alapkérdése az Európai Unióban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Vékony, Zsuzsanna (2001) Kollektív szerződések a magyar vidéki színházakban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Víghné Licsájer, Gabriella (2001) A munkanélküliség esetére nyújtott szociális ellátások. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

W

Weller, Krisztina (2001) A munkaviszony, a közszolgálati és közalkalmazotti jogviszony létesítésének kérdései. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

Z

Záhonyi, Zsolt (2001) Sztrájkszabályzatok és a sztrájktörvénnyel kapcsolatos ítélkezési gyakorlat. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2024. április 20. 16:50:03 CEST.