Item where department "Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék" and date of item 2001

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Creators | No Grouping
Jump to: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | P | R | S | T | V | W | Z
Number of items: 136.

A

Antal Edit (2001) A külföldiek munkavállalása Magyarországon. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Arany Tóth Mariann (2001) A diszkrimináció tilalma az Európai Unió munkajogában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

B

Balog Bernadett Anna (2001) Diszkrimináció a munkavállalásban - Nők egyenlősége. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Baranyi Jánosné (2001) A nyugdíjrendszer kialakulása és szolgáltatásai. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Bató Bernadett (2001) A siker útján: az MRP győzelme (Munkavállalói Résztulajdonosi Program a Herendi Porcelánmanufaktúra Részvénytársaságnál). BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Berényi Petra (2001) Munkaügyi kapcsolatok a DUNAFERR Rt-ben. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Bodó Annamária (2001) Kollektív szerződéses rendszer kialakulása és hatályosulása a hazai és nemzetközi gyakorlatban. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Boros Ágnes (2001) Az időskorúak szociális ellátórendszere - kiemelten Szeged Megyei Jogú városban. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Bálint Adrienn (2001) Szociális párbeszéd Csongrád megyében. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Bánkúti Ágnes (2001) Az Európai Unió egyéni munkajoga - Az Európai Bíróság jogalakító szerepének kiemelése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Bónácz Rita (2001) Öregségi nyugdíjrendszerünk változása, fejlődése a kezdetektől napjainkig. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

C

Csató Sándorné (2001) Az egészségügy és a kötelező egészségbiztosítás, szerepük a lakosság egészségi állapotában, ellátásában. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Cserkúti Zoltán (2001) A hajléktalanok munkaerőpiaci helyzete. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Csillik Tamás (2001) A biztosítási rendszer továbbfejlesztésének lehetőségei Magyarországon. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Csákányi Mónika (2001) A megváltozott munkaképességűek szociális ellátása, foglalkoztatási rehabilitáció. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Csávás Margit (2001) Munkavállalói érdekvédelem Békés megyében a rendszerváltástól napjainkig. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Czakó Rita (2001) A foglalkoztatás növelésének új stratégiája az EU-ban a kis- és középvállalatok támogatásával. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Czakóné Vámos Eszter (2001) A Vasutas Önkéntes Támogatási Alap története és gazdálkodása. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Czin Lászlóné (2001) A jogharmonizáció megvalósulása a munkajog területén. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Czombos Andrea (2001) A munkavállalók érdekeit védő jogi szabályozás a magyar munkajogban és az Európai Közösség jogában. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

D

Darukáné Huszti Andrea (2001) A munkavégzésre irányuló jogviszonyok fajtái, elhatárolása és létesítése. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Dezső Erzsébet (2001) A családi pótlék története az elmúlt huszonöt évben. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Drávucz Zsuzsa (2001) A munkáltató és a reprezentatív szakszervezetek kapcsolata a MÁV Rt.-nél a bértárgyalások tükrében. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

E

Ember Alex Frigyes (2001) Az esélyegyenlőség érvényesülésének néhány alapkérdése az EU munkajogában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

F

Fekete Krisztina (2001) Munkaügyi kapcsolatok a rendszerváltás után Magyarországon (az Alföldi Porcelán Edénygyár Rt. tükrében). BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Ferenczi Edéné (2001) A tranzitfoglalkoztatás, mint munkaerő piaci és társadalmi re/integráció Zala megyében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Ferenczi Krisztina (2001) Egy multinacionális cég munkaügyi kapcsolatai (A Philips Kft. Components Személyügyi Osztályának tevékenysége a fizikai állományban foglalkoztatottak vonatkozásában). BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Ficsor Katalin (2001) Betegelégedettségi vizsgálat a Csongrádi megyei táppénzesek körében. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Fodorné Selényi Szilvia (2001) A betegjogok érvényesülése Magyarországon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Fábián Imréné (2001) Az öregség társadalmi kezelése a nyugdíjrendszerek tükrében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Fölföldi Klára (2001) A munkaviszony megszüntetése, különös tekintettel a munkáltatói rendes és rendkívüli felmondásra. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Fülöp Viktória (2001) Az USA nyugdíjrendszere és a reformjára irányuló javaslatok. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

G

Geri András (2001) Változások az egészségbiztosítás készpénzellátásaiban a rendszerváltástól napjainkig. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Görög Anita (2001) A magyar vasút történetének leghosszabb, kivételes sztrájkja, 1999-2000. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

H

Hajducsák Lászlóné (2001) Az egészségügyi alapellátás megszervezése Magyarországon. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Dr. Halmágyi Zoltán (2001) A közszolgálati vezetők munkajogi helyzete és munkajogi védelme. Other, Szegedi Tudományegyetem.

Hevesi Brigitta (2001) A Tisza Volán Rt. munkaügy kapcsolatai. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Horváth Judit (2001) Munkanélküliség, munkanélküli-segélyezés és a fiatalok munkaerőpiaci helyzete Magyarországon 1990 és 1999 között. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Hódosi Viola (2001) Esélyegyenlőség nők és férfiak között. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Hőger Anett (2001) Közeledés az egyesülésért? (A szakszervezeti konföderációk közötti kapcsolat alakulása a sajtó tükrében). BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

I

Ilka Andrea (2001) A munkavállaló munkaviszonyból származó kötelezettségei, vétkes megszegésének jogkövetkezményei. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

J

Jancsó Katinka (2001) A munkanélküli sajátosságai Magyarországon, különös tekintettel a regionális eltérésekre. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Jenei Angéla (2001) A munkaügyi viták és azok lehetséges megoldási módozatai. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász Andrea (2001) A személyek szabad mozgása az Európai Unióban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász Evelyn (2001) A nyugdíjrendszer kialakulása, fejlődése és változása napjainkig. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász Nóra (2001) A munkaviszony megszűnése, megszüntetése, különös tekintettel a munkáltatói rendes és rendkívüli felmondásra. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Juhász Pálné (2001) A munkaügyi jogvita fogalma, jogi szabályozásának fejlődése. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

K

Kaiserné Pajó Ágnes (2001) A munka- és pihenőidő szabályozása az Európai Unióban és Magyarországon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Karasz Márta (2001) Néhány szó a hajléktalanokért. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kasza Dorottya (2001) Családtámogatási ellátási formák Magyarországon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kasza Gáborné (2001) A család támogatását szolgáló rendszerek fejlődése. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

dr. Kecskés Tamás (2001) A csoportos létszámcsökkentés vizsgálata a MOL szegedi egységeiben. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kis Orsolya (2001) Szociális partnerek részvétele a közösségi és hazai foglalkoztatáspolitikában. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kisely Ferencné (2001) Munkabalesetekkel kapcsolatos ellátási rendszer és felelősség a munkajogban és a társadalombiztosítási jogban. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss Dóra (2001) A munkavállaló kártérítési felelőssége. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kiss Sándor (2001) Érdekegyeztetési hullámvölgy a MÁV-nál (2000. február). BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kocsis Attila (2001) A munkanélküliség történeti áttekintése különös tekintettel a gazdaságpolitikai aspektusokra. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kokavecz István (2001) A magyarországi kollektív szerződések regisztrációs rendszerében rejlő továbblépési lehetőségek. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kolláthné Zsikó Gyöngyi (2001) A magyarországi nyugdíjrendszer és szolgáltatásainak változása. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács Ferenc (2001) Az önkormányzatok által megállapított szociális ellátások. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács László (2001) Nyugdíjreform, különös tekintettel a nyugdíjpénztárak szerepére, jogi szabályozására. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kupás Imre (2001) A foglalkozás-egészségügy az EU-csatlakozás tükrében. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kurucsó Andrea (2001) Rehabilitáció sokak kezében, de kinek a felelőssége? Előítélet. Szervezetlenség! BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Kázsmér Sándorné (2001) Rendkívüli felmondás a bírói gyakorlatban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

L

Leinzinger Enikő (2001) A rendőrség hivatásos állományú tagja fegyelmi felelősségének jogi alapproblémái. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

László Zsanett (2001) A Munkábahelyezést Elősegítő Bizottság működése a gyakorlatban. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Lőrincz Éva (2001) A munkaviszony megszüntetésének kérdései, különös tekintettel a rendes és rendkívüli felmondásra. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

M

Majoros Noémi (2001) A magyar nyugdíjrendszer alappillérei, a társadalombiztosítási nyugdíj ellenőrzése. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Maróti Renáta (2001) A magánnyugdíjrendszer alakulása Magyarországon - Az OTP magánnyugdíjpénztárak helyzete. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Dr. Megyeri Zsuzsanna (2001) A rugalmas munkaidő a hazai és a nemzetközi jogi szabályozásban, továbbá a munkaügyi gyakorlatban. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Merxné Kocsor Veronika (2001) A nyugdíjszolgáltatások alapját képező nyilvántartási okmányok változása napjainkig. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Miklósi Ilona (2001) Európai Szociális Karta. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Mochnácsné Laczó Judit (2001) A családi pótlék rendszere és annak változásai. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Must Rita (2001) A terhességmegszakítás, különös tekintettel a fiatalkorúakra. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Muzsnay Ágnes (2001) Az Európai Üzemi Tanács. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Mátra Istvánné (2001) A gazdasági társaságok és tagjaik biztosítási és járulékfizetési kötelezettsége az 1975. évi II. törvény és az 1997. évi LXXX. törvény alapján. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

N

Nagy Krisztina (2001) Magánnyugdíjpénztárak Magyarországon. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Nagy Nóra (2001) Az élet, az egészség és testi épség védelme a munkajogban. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Németh Erika (2001) A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer keretében járó saját jogú nyugellátások. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Némethné Putnoky Judit (2001) Önkormányzati segélyezés a fővárosban. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Nóvé Ildikó (2001) A magyar és a francia sztrájkjog összehasonlító elemzése. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

P

Papné Szabó Mónika (2001) A szegénység problémájának leküzdése. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp Gábor (2001) Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat megalakulása, működése, eredményei Magyarországon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp Valter (2001) Az aktív fekvőbeteg-ellátás finanszírozásának időbeli változásai Magyarországon. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Papp Zsuzsanna (2001) A munkanélküliség gazdasági, társadalmi aspektusai a világban és Magyarországon. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Pintér Dóra (2001) A társadalombiztosítás jogorvoslati rendszerének fejlődése. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Pálfy Laura (2001) Egyenlő esélyek érvényesülése az Európai Unióban és Magyarországon. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Pálné Habony Alida (2001) A teljes munkaidő meghatározásának és jogi szabályozásának néhány elvi és gyakorlati kérdése. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Dr. Páncél Tibor (2001) Munkaügy ellenőrzés. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Pápai Gábor (2001) Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátások jogszabályi változásai. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Pázmándy Gáborné (2001) Az ápolás szerepe a betegellátásban. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Péli László (2001) A Szent István Egyetem, Gödöllő integrációja, s annak munkaügyi kérdései. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

R

Rehóné Polyák Andrea (2001) Szolgálati idő és nyilvántartása. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Rozsi Andrea (2001) Krízisek és következményeik. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

S

Safarcsik Teréz (2001) Munkavédelem a kereskedelem és a könnyűipar egyes területein. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Sass András Ernőné (2001) Közalkalmazotti jogviszony létesítése és a jogviszonyból származó jogok és kötelezettségek, különös tekintettel a közoktatás területén. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Schindler Zsuzsanna (2001) A kábítószer fogyasztás megelőzése, kezelése az ifjúság-egészségügyi gondozás keretében. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Simon Ferenc (2001) A munkáltató kártérítési felelőssége. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Sréterné Pádár Gyöngyi (2001) A közszolgálati jogviszony szabályozásának fejlődése, elhatárolása a munkaviszonytól és a közalkalmazotti jogviszonytól, valamint sajátosságai az egészségbiztosításban. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Steigervald Anna (2001) A családi pótlék rendszerének történeti áttekintése. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó Béláné (2001) A családtámogatások rendszere, múlt, jelen, jövő. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szalai Elvira (2001) Az egészségnevelés, egészségmegőrzés szerepe a betegségek megelőzésében. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szeghalmi Annamária (2001) Az egyenlő esélyek érvényesülése az Európai Unió munkajogában. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szikora Tünde (2001) A köztisztviselők, a közalkalmazottak és a munkavállalók jogviszonyából eredő kötelezettségek vétkes megszegése. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szilágyiné Pisztró Marianna (2001) A közszolgálat szabályozásának fejlődése Magyarországon. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Sztarahorszki Bernadett (2001) A pályakezdő fiatalok helyzete napjainkban. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szécsényi-Nagy Balázs (2001) A nyugdíjrendszerek sajátosságai és fejlődésük a nagyvilágban és Magyarországon. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Szél András (2001) Kommunikáció és vezetői visszajelzések a társadalombiztosítás szervezetében. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Sütő György (2001) A magyar egészségügy reformjai és reformtörekvései. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

T

Takács Béla (2001) Egészségügyi rendszerek nemzetközi összehasonlítása. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Tolnai Gábor (2001) A munkaidő szabályozása Magyarországon és az Európai Unió országaiban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Truzsi Ágnes Eszter (2001) Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat munkája, hangsúlyozva a család- és gyermekvédelem jelentőségét. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Tyavoda Andrea (2001) A munkaerőpiaci képzéseknek a foglalkoztatáspolitikában betöltött szerepe Magyarországon és az Európai Unióban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth Antal (2001) Nevelési ellátások rendszere, szerepvállalása a gyermeknevelés terheinek enyhítésében. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth Attila (2001) Az alternatív vitamegoldó rendszerek alkalmazási lehetőségei a munkajogban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth Rita (2001) A keresztényszocialista szakszervezetek Magyarországon. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth Éva (2001) A betegek jogai és a betegjogi képviselő. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Tóth Szeles Anita (2001) A makroszintű érdekegyeztetés Magyarországon. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Török Annamária (2001) Nők és férfiak közötti munkajogi esélyegyenlőség az Európai Unióban és Magyarországon. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Törőcsik Gábor (2001) A munkáltató kártérítési felelőssége, különös tekintettel az üzemi balesetre és foglalkozási betegségekre. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

dr. Túri Aranka (2001) A munkaviszony megszüntetése az európai jogharmonizáció tükrében. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Túri Márta Magdolna (2001) Magánnyugdíjpénztári rendszer Magyarországon. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

V

Vankó Csilla (2001) Pártok és szakszervezeti konföderációk kapcsolata 1989-1999. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Vass Réka (2001) Egy magyar kereskedelmi vállalat munkaügyi kapcsolatai - A személyzetfejlesztés helye és szerepe a Praktiker Magyarország Kft. szervezetében. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Veress Krisztián (2001) A munkaidő és a kereseti időalap. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Vincze Kata (2001) Munkaügyi kapcsolatok a DÉMÁSZ Rt.-nél. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

dr. Vincze Kornélia (2001) A munkajogi anyagi felelősség elvi és gyakorlati kérdései. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Vinczéné Tyukodi Julianna (2001) Időskorúak ellátása Békésen. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Virág Zsuzsanna (2001) Járványügyi tevékenység Magyarországon. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Váczi Borbála (2001) A hostessek érdekvédelme. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Várvölgyi Tímea (2001) A nők és a férfiak közötti esélyegyenlőség a munkajogban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Végh Gabriella (2001) A személyek szabad áramlásának néhány alapkérdése az Európai Unióban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Vékony Zsuzsanna (2001) Kollektív szerződések a magyar vidéki színházakban. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

Víghné Licsájer Gabriella (2001) A munkanélküliség esetére nyújtott szociális ellátások. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

W

Weller Krisztina (2001) A munkaviszony, a közszolgálati és közalkalmazotti jogviszony létesítésének kérdései. BA/BSc, Szegedi Tudományegyetem.

Z

Záhonyi Zsolt (2001) Sztrájkszabályzatok és a sztrájktörvénnyel kapcsolatos ítélkezési gyakorlat. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2019. május 27. 00:29:28 CEST.