Item where department "Magyar Nyelvészeti Tanszék" and date of item 2007

Up a level
Export as [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Creators | No Grouping
Jump to: B | C | F | G | H | I | K | L | M | N | P | R | S | W | Z
Number of items: 32.

B

Barbócz, Tímea (2007) Diszlexia a nyelvi képességek és a munkamemória tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Bogár, Judit Mária (2007) A kontrasztív oktatás megvalósulásának lehetőségei az anyanyelvórán. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Botta, Judit (2007) A televíziós reklámszövegek nyelvi megformáltságának összetevői. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Burszki, Beáta (2007) Vörösmarty Mihály nyelvészeti munkássága. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

C

Csaplár, Dóra (2007) A pénzzel és az anyagi helyzettel kapcsolatos szólások és közmondások összehasonlító vizsgálata a magyar és a német nyelvben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Czinkota, Zsolt (2007) Nagyszótári terveink - Fejezetek a magyar egynyelvű szótárírás történetéből. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

F

Foglár, Noémi (2007) Márai Sándor Füves könyv című elmélkedésfüzérének értelmezése Seneca, Epiktétosz, Marcus Aurelius és Montaigne bölcseletei fényében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

G

Gazdag, Éva (2007) Háziállatok nevét tartalmazó frazeológiai egységek vizsgálata a magyar és az orosz nyelvben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

H

Hajdú, Bernadett (2007) Ő-e az "ő", és az-e az "az"? - Nyelvtan és pragmatika interakciója a névmási anaforák tekintetében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Hegyi , Melinda (2007) A gyermek ábrázolásának vizsgálata Vladimir Nabokov Lolita című művében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Huczek, Katalin (2007) A grammatika vizsgálata az ötödikes kompetenciaalapú szövegértés-szövegalkotás tankönyvek alapján. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

I

Iván, Imre Krisztián (2007) "Egy álarc is, ki tudja, mire való?" - Esti Kornél alakjának egységessége. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

K

Klimó, Petra (2007) A szleng és a sajtónyelv - Szlenghasználat az Elle magazin cikkeiben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kocsis, Gyula (2007) Cybertér és szimuláció - A virtuális tér szerepe William Gibson Neurománc című regényében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kovacsev, Luca (2007) Az írásbeli szövegalkotás képessége és fejlesztési lehetőségei a 10. osztályban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Kovács, Bernadett (2007) Óvodáskorú gyermekek közléseinek morfológiai elemzése a PPL szűrővizsgálat segítségével. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

L

Lajkó, Nóra (2007) A pénzzel és az anyagi helyzettel kapcsolatos frazeológiai egységek összehasonlító vizsgálata a magyar és az olasz nyelvben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Lászó, Erika (2007) "Híres világ" - A kecskeméti Gong Rádió híreinek, nyelvi elemeinek bemutatása. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

M

Makrai, Viktória (2007) A finn szleng jelenléte a kultúrában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Molnár, Imréné (2007) A reáliafordítás vizsgálata Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című regényének két német fordításában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Mészáros , Éva (2007) Beszédpercepció változása óvodáskorban. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

N

Novák, György Károly (2007) A szerelemmel és a házassággal kapcsolatos szólások a magyar és az angol nyelvben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Novák, György Károly (2007) A szerelemmel és a házassággal kapcsolatos szólások, közmondások a magyar és az angol nyelvben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

P

Pálinkás, Ágnes (2007) A reklámnyelv hatásai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

R

Romsics, Nóra (2007) Az adatbázis szerepe az irodalmi művek gépi fordításában. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Rozsi Gáborné Zachar, Zsófia Virág (2007) Elferdített proverbiumok a mai magyar nyelvben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

S

Sarkadi, Edit (2007) Wass Albert jelzős szintagmáinak szerkezettípusai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Stachó, László (2007) Nyelvfeldolgozás afáziában: a lexikális szemantikai hozzáférés deficitjeinek hatásai. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szabó, Éva (2007) "Szövegelünk? Szövegeljünk!" - A szövegalkotás tanítása feladatbank segítségével (9-10. osztályban). Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Szauter, Erika (2007) Nyelvhelyességi hibák a középiskolában az érettségi dolgozatok tükrében. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

W

Waszlavszki, Gyöngyi (2007) A sámánhit motívumai a magyar népmesékben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

Z

Zoboki, Dóra (2007) Pénzzel kapcsolatos frazeológiai egységek a magyar és az angol nyelvben. Masters, Szegedi Tudományegyetem.

This list was generated on 2024. április 25. 11:59:41 CEST.