Optimalizált összetételű fogyasztásra kész funkcionális ital fejlesztése

Dencinger, Krisztián (2018) Optimalizált összetételű fogyasztásra kész funkcionális ital fejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.

[thumbnail of 2018_Dencinger_Krisztián_ABDLO9_SZ.pdf] PDF
2018_Dencinger_Krisztián_ABDLO9_SZ.pdf
Hozzáférés joga: SZTE designated computers only

Download (1MB)

Abstract

Napjainkban az egyszerű fogyasztók rengeteg csapdába, illetve hamis ajánlásokba belefuthatnak, köszönhetően, a felgyorsult információáramlásnak, amely az interneten megy végbe. Szerencsére manapság egyre több fogyasztó elmondhatja magáról, hogy tudatosan táplálkozik, és besorolhatja magát a „tudatos fogyasztók” körébe. Sajnálatos módon, úgy gondolom, hogy ezen fogyasztók száma a táplálékkiegészítők piacán még nem annyira számottevő. Szakdolgozatomban a fehérjék biológiai szerepeiről, étrendi ajánlásairól, és szükségleteiről lesz szó, illetve egy saját, funkcionális termék fejlesztéséről. A termékeket különböző fehérjeforrásokból állítottuk elő, ahol figyelembe vettük a szakirodalmak által jegyzett ajánlásokat, és jótékony hatásokat. Célunk az volt, hogy kellemes érzékszervi tulajdonságokkal rendelkező készítményt állítsunk elő, amelyet érzékszervi vizsgálatnak teszünk ki, illetve stabilitási vizsgálatnak.

English title

Development of RTC (ready to consumption) beverage with optimized composition

Institution

Szegedi Tudományegyetem

Faculty

Faculty of Science and Informatics

Department

nincs megadva

Discipline

Natural Sciences

Institute

Élelmiszermérnöki Intézet

Specialization

biomérnöki

Supervisor(s)

Supervisor
Supervisor scientific name label
Email
EHA
Gyimes, Dr. Ernő
egyetemi docens
UNSPECIFIED
UNSPECIFIED

Item Type: Thesis (BA/Bsc)
Subjects: 01. Natural sciences
Depositing User: TTIK szerkesztő
Date Deposited: 2019. Sep. 10. 10:04
Last Modified: 2019. Sep. 12. 07:15
URI: https://diploma.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/73709

Actions (login required)

View Item View Item