Dencinger, Krisztián (2018) Optimalizált összetételű fogyasztásra kész funkcionális ital fejlesztése. BA/Bsc, Szegedi Tudományegyetem.
PDF
2018_Dencinger_Krisztián_ABDLO9_SZ.pdf Hozzáférés joga: SZTE designated computers only Download (1MB) |
Abstract
Napjainkban az egyszerű fogyasztók rengeteg csapdába, illetve hamis ajánlásokba belefuthatnak, köszönhetően, a felgyorsult információáramlásnak, amely az interneten megy végbe. Szerencsére manapság egyre több fogyasztó elmondhatja magáról, hogy tudatosan táplálkozik, és besorolhatja magát a „tudatos fogyasztók” körébe. Sajnálatos módon, úgy gondolom, hogy ezen fogyasztók száma a táplálékkiegészítők piacán még nem annyira számottevő. Szakdolgozatomban a fehérjék biológiai szerepeiről, étrendi ajánlásairól, és szükségleteiről lesz szó, illetve egy saját, funkcionális termék fejlesztéséről. A termékeket különböző fehérjeforrásokból állítottuk elő, ahol figyelembe vettük a szakirodalmak által jegyzett ajánlásokat, és jótékony hatásokat. Célunk az volt, hogy kellemes érzékszervi tulajdonságokkal rendelkező készítményt állítsunk elő, amelyet érzékszervi vizsgálatnak teszünk ki, illetve stabilitási vizsgálatnak.
English title
Development of RTC (ready to consumption) beverage with optimized composition
Institution
Szegedi Tudományegyetem
Faculty
Faculty of Science and Informatics
Department
Discipline
Institute
Élelmiszermérnöki Intézet
Specialization
Supervisor(s)
Item Type: | Thesis (BA/Bsc) |
---|---|
Subjects: | 01. Natural sciences |
Depositing User: | TTIK szerkesztő |
Date Deposited: | 2019. Sep. 10. 10:04 |
Last Modified: | 2019. Sep. 12. 07:15 |
URI: | https://diploma.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/73709 |
Actions (login required)
View Item |